Για τον σεισμό της 11ης Σεπ 2020, 06:00


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Σεπ 2020 στις 01:20

Με το που γύρισε ο Άρης ανάδρομος (10 Σεπ 2020, 01:22) αγριεύτηκε ο Κρόνος που βρίσκεται σε γωνία τετραγώνου μαζί του. Το ένοιωσε και ο Πλούτωνας που έχει πιο ανοικτή γωνία τετραγώνου με τον Άρη και αυτός. Ο Πλούτωνας αυτό τον καιρό κάνει τα χατίρια του Κρόνου, άλλωστε έχουν πολλές συνδιαλλαγές τους τελευταίους μήνες μεταξύ τους. Έτσι είπαν να το γιορτάσουν κάνοντας ένα μικρό σεισμό, αλλά μεγάλης διάρκειας, όπως τους συνέστησε ο Δίας σε πτώση δίπλα τους.

Έμενε να αποφασιστεί η στιγμή και το επίκεντρο. Επέλεξαν να είναι κοντά στις Αλκυονίδες νήσους, που και άλλες φορές είναι πρόθυμες για σεισμικές δονήσεις, την στιγμή που ο αστέρας Αλκυόνη θα βρισκόταν ακριβώς στο Μεσουράνημα (MC). Αυτό ήταν στις 6:00 το πρωί.

Η Αλκυόνη είναι το φωτεινότερο αστέρι των Πλειάδων και κατά τους Διδασκάλους είναι το κέντρο γύρω από το οποίο περιστρέφεται ο Ήλιος μας. Οι επιστήμονες βέβαια- οι «ειδικοί»- λένε ότι ο Ήλιος μας περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του Γαλαξία. Αλλά αυτοί αλλάζουν τις γνώμες σαν τα πουκάμισα κάθε λίγα χρόνια. Την Τετάρτη σου λένε «βάλε μάσκα», την Παρασκευή λένε «βγάλε τη μάσκα», τη Δευτέρα ξανά «βάλ’ τη». Αναποφάσιστοι τύποι αυτοί οι «ειδικοί» βρε παιδί μου! Να δούμε αν και σε 5 χρόνια θα λένε το ίδιο για την τροχιά του Ήλιου μας.

Οι Αλκυονίδες νήσοι πήραν το όνομά τους από τις κόρες του Γίγαντα Αλκυονέα που ήταν ο πρεσβύτερος των Γιγάντων, ήταν πάρα πολύ μεγαλόσωμος και η δύναμή του ήταν ασυναγώνιστη. Κατά την Γιγαντομαχία νικήθηκε από τον Ηρακλή κατά προτροπή της θεάς Αθηνάς στοχεύοντάς τον με το τόξο του. Δεν ήταν μάχη χωρίς θύματα, αφού ο Αλκυονέας πετώντας ένα λιθάρι σκότωσε 12 άρματα και 24 συντρόφους του Ηρακλή.

Ο αστέρας Αλκυόνη πήρε το όνομά του από την κόρη του Τιτάνα Άτλαντα, που στην Τιτανομαχία και μετά την νίκη των Δυνάμεων του Διός, τιμωρήθηκε από τον Δία, να φέρει αιωνίως στους ώμους του τον Ουράνιο θόλο. Η ρίζα –τλ στον Άτλαντα προέρχεται από το ρήμα «τλάω» που το ίδιο μεν δεν είναι εύχρηστο, αλλά είναι τα παράγωγά του. Περιέχεται στις λέξεις τετλάς (τετράς), τάλας, ταλαίπωρος κτλ και σημαίνει δείχνω τόλμη, καρτερικότητα, αντοχή, ανεκτικότητα, υπομονή. Το «Α» στην αρχή δεν είναι στερητικό, αλλά συνθετικό, όπως στην λέξη «άπαντα». Ο Άτλας έχει όλη την υπομονή, αντοχή κτλ. Γιατί και η υπομονή, η ανθεκτικότητα και η ανεκτικότητα θέλουν τόλμη και αυτές.

Οι συνδέσεις αυτές μας δείχνουν ότι η Αλήθεια θα νικήσει τον μεγαλύτερο των αλαζόνων Γιγάντων που καταφέρνει να τρομοκρατεί με την δύναμη και το μέγεθός του και όχι με την Αλήθεια του. Η μάχη αυτή δεν θα είναι χωρίς θύματα. Αυτό συνδέεται με το επερχόμενο διεθνές συνέδριο του Ανδρέα Γιαννουλόπουλου «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» στις 19 & 20 Σεπ, που έχουν καλέσει και τον Τσιόδρα που φυσικά και δεν θα πάει. Αυτό το συνέδριο σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού και θα αποτελέσει επίκεντρο του κοινωνικού σεισμού.

Απ’ την άλλη ο αστέρας Αλκυόνη στο Μεσουράνημα μας υπενθυμίζει να δείξουμε αντοχή, να καταφέρουμε να υπομείνουμε και έτσι θα διατηρήσουμε την σύνδεσή μας με το Φως. Μας παροτρύνει να μην χάνουμε την τροχιά μας γύρω από την Ψυχή μας.Οι Αλκυονίδες μέρες προέρχονται από την Αλκυόνη και είναι το φως της αισιοδοξίας που μας υπόσχεται ότι υπάρχουν οι καλές μέρες και στον χειμώνα. Ως γνωστόν οι αλκυονίδες μέρες έρχονται στα τέλη του Ιανουαρίου και είναι μέρες με ηλιοφάνεια και καλοκαιρία εν μέσω του χειμώνα. Θα έχουμε στήριξη λέει η Αλκυόνη από το Μεσουράνημα!

ΧΑΙΡΕΤΕ!