Η αριθμητική του 2015


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιαν 2015 στις 04:12

Το 2015 έχει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία και θα αναφερθώ για λίγο σε αυτά. Ας ρίξουμε λοιπόν μια σύντομη ματιά στις συνθήκες και τις συγχρονικότητες του έτους αυτού και των αριθμών.

  • Το πρώτο σημείο είναι το ότι το 15 είναι ο πέμπτος τριγωνικός αριθμός και συγχρόνως είναι πολλαπλάσιο του πέντε με ένα τρόπο ιδιαίτερο. Είναι ο πέμπτος τριγωνικός αριθμός και είναι 5×3=15. Το 3 και το 5 δε, είναι και οι μόνοι διαιρέτες του. Οι τριγωνικοί αριθμοί έχουν ιδιαίτερη δύναμη και αυτό κάνει τον αριθμό αυτό να έχει ιδιαίτερη ισχύ.
  • Σήμερα (15-Ιαν) είναι η πρώτη φορά που έχουμε ημερομηνία με το 15 (15 Ιανουαρίου) και σήμερα είναι που βρίσκεται στην κορύφωση του, έχουμε δηλαδή το ακριβές τετράγωνο των Άρη-Κρόνου, που είναι όντως μια δύσκολη, μια σκληρή όψη και πολλοί αστρολόγοι έχουν εδώ και καιρό ασχοληθεί με τον τρόπο τους ο καθένας με το θέμα.
  • Το 2015 είναι η 5η χρονιά της δεκαετίας του 2010.
  • Eίναι η 15η χρονιά του 21ου αιώνα.
  • Είναι η 15η χρονιά της 3ης χιλιετίας που ξεκίνησε το 2001.
  • Η 68η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε αυτή τη χρονιά Διεθνές Έτος του Φωτός και Διεθνές Έτος εδάφους. Ανάγοντας δε το 68 σε μονοψήφιο παίρνουμε πάλι 5 (6+8=14→1+4=5).
  • Αν αφαιρέσουμε το 15 (όχι αριθμητική αφαίρεση) το υπόλοιπο του 2015 είναι το 20, το οποίο είναι το επόμενο πολλαπλάσιο του 5 (4×5=20).
  • Ένα ακόμα σημείο είναι το ότι για πρώτη φορά γίνονται εκλογές τον Ιανουάριο (στην πρόσφατη τουλάχιστον ιστορία μας) και έχει επιλεγεί σε μία ημερομηνία που είναι το επόμενο πολλαπλάσιο του 5 το 25 (25 Ιανουαρίου). Έχει μάλιστα πολύ έντονη πενταδική επικέντρωση με το να είναι το τετράγωνο του 5 (5×5=25, δηλ. 5²=25)!!!

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ περισσότερο σοβαρά από ότι μπορεί να προβλέψει μια απλή αστρολογική μελέτη σαν αυτές που γίνονται συνήθως ειδικά για το θέμα των εκλογών και που τις βρίσκουμε δημοσιευμένες σε διάφορα μέσα.

Αυτή η έντονη συμμετοχή του αριθμού πέντε θα πρέπει να προσεχθεί αν θέλει κάποιος να εξάγει λεπτεπίλεπτα βαθύτερα σημαινόμενα. Αυτή τη χρονιά λοιπόν συμβαίνουν πράγματα με τον αριθμό 5. Έτσι όλες οι ημερομηνίες που είναι πολλαπλάσια του θα πρέπει να προσεχθούν.

Για να ανιχνεύσουμε ένα δείγμα της μέχρι τώρα συμμετοχής της πενταδικότητας στα γεγονότα που μέχρι τώρα έγιναν ας δούμε το παράδειγμα της περασμένης 5ης Ιανουαρίου (λίγες μέρες πριν). Παρατηρούμε λοιπόν ότι:

  • Ανακαλύφθηκε από τσεχική αρχαιολογική ομάδα ο τύμβος της άγνωστης βασίλισσας της Αρχαίας Αιγύπτου, Χεντακαουές Γ΄, η οποία έζησε στη διάρκεια της Πέμπτης Δυναστείας.
  • Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που της επιτρέπεται να εξάγει ξανά βοδινό προς τις ΗΠΑ έπειτα από 15 χρόνια (είχαν απαγορευτεί οι εξαγωγές λόγω της νόσου των τρελών αγελάδων).(3×5=15)
    (πληροφορίες από την Wikipedia)

Αυτά τα λίγα στοιχεία για τώρα σας τα δίνω για να παρουσιάσω ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και παρατήρησης του κόσμου μας. Υπάρχουν ημερομηνίες που θα λέγαμε ότι έχουν έντονα τα στοιχεία του αριθμού πέντε, όπως είναι τα πολλαπλάσια του 5, πχ: 5, 10, 15, 20, 25 κάθε μήνα και με ειδική έμφαση στους μήνες Μάιο (5ος) και Οκτώβριο (10ος). Άλλες ημερομηνίες είναι όσες αναγόμενες σε μονοψήφιο μας δίνουν 5. Για παράδειγμα η 3 Μαρτίου 2015 (3-3-2015) γίνεται: 3+3+2+0+1+5=14→1+4=5. Επίσης και οι ημερομηνίες μέσα στους μήνες που ανάγονται σε 5, όπως η 14η (1+4=5) και η 23η (2+3=5) κάθε μήνα.

Μια άλλη μέθοδος εύρεσης πενταδικών ημερομηνιών είναι μέσω του κύκλου του 5. Ο πενταδικός κύκλος κρατάει η κάθε φάση του 73 ημέρες (365:5=73) και κατά «σύμπτωση» 7+3=10 που είναι το δεύτερο πολλαπλάσιο του 5. Έτσι ο ετήσιος κύκλος του πέντε είναι στις εξής ημερομηνίες για κάθε έτος :
15 Μαρτίου, 27 Μαΐου, 8 Αυγούστου, 20 Οκτωβρίου και βέβαια η 1 Ιανουαρίου που παίρνουμε σαν σημείο έναρξης.

Αυτό τον κύκλο μπορεί να τον προσαρμόσει κάποιος και σύμφωνα με την ημερομηνία της γέννησης του. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει γεννηθεί 27 Απριλίου, ο πενταδικός του κύκλος είναι στις ημερομηνίες 27 Απριλίου, 9 Ιουλίου, 20 Σεπτεμβρίου, 2 Δεκεμβρίου και 13 Φεβρουαρίου.

Στο τέλος και επειδή κάποιοι θα αναρωτηθούν, να πούμε λίγα λόγια για το σημαινόμενο του πέντε, της πεντάδας, αποφεύγοντας τον πειρασμό να μπούμε σε βαθιά μονοπάτια της μυστηριακής αριθμητικής. Η πεντάδα προέρχεται σαν λέξη από το πεντάς, πεμπάς. Πεμπάς ως αναπέμπουσα λέει ο Ιάμβλιχος. Πρώτα απ’ όλα να θυμίσουμε το Ε των Δελφών που είναι αναφορά στον αριθμό πέντε και να μείνουμε επί του παρόντος μόνο μέχρι εδώ στο θέμα αυτό. Γενικά είναι ένας πολύ δημιουργικός αριθμός. Ωθεί σε αντιμετώπιση καταστάσεων. Έχει την δύναμη να δημιουργήσει νέα δεδομένα ακόμα και στις πιο στατικές και αδρανοποιημένες συνθήκες. Ο πέντε δεν θα αφήσει ούτε μία μέρα να περάσει χωρίς να γίνει κάτι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση έχει ήδη κάποιος προδιαγράψει με την πορεία του. Μπορεί να είναι δημιουργικός είτε για καλό είτε για κακό, όπως είναι κατανοητό. Μια έντονη και διαρκής κίνηση είναι ένα αναμενόμενο όταν ο αριθμός 5 βρίσκεται σε ένταση. Παρ’ όλο δε, που κατά την αριθμολογία το έτος 2015 είναι έτος οκταδικό (2+0+1+5=8), η προσέγγιση που κάνουμε εδώ θα παίξει και ήδη παίζει σημαντικό ρόλο.

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !