Τοπολογία των Διδύμων


Δημoσιεύτηκε: Παρασκευή, 1 Ιούν 2018 στις 01:00

Κάποια στιγμή είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με θέμα τις μορφές και τη σχέση τους με τους πλανήτες. Εκεί ασχοληθήκαμε με την βασική δυαδικότητα Μορφής – Περιεχομένου στην φάση της υλοποίησής της. Σήμερα ερχόμαστε να καλωσορίσουμε την έλευση του μηνός Ιουνίου όπου ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων και που έχει σχέση με αυτές τις διαδικασίες

Αυτό που τις ενώνει είναι ότι στο ζώδιο των Διδύμων γίνεται η πρώτη συνειδητοποίηση της δυαδικότητας, μέσω της ανάπτυξης της νοητικότητας και της συσσώρευσης γνώσης. Γνώσης που από την φύση της αναζητεί και τείνει να ενοποιηθεί από την πολυδιασπαστικότητα και την χωριστικότητα της ειδίκευσης και να μετατραπεί σε ενότητα Σοφίας. Στο ζώδιο των Διδύμων αναφερόμαστε στην διαδικασία της εμπειρίας & της συνείδησης η οποία προχωράει προς την Σύν-Θεση των αντιθέτων που φθάνει σε ολοκλήρωση και έκφραση στο ζώδιο του Ζυγού.

Στο προηγούμενο άρθρο, που αναφέραμε, σημαντικό ρόλο έπαιξαν ο Κρόνος και ο Ουρανός και έχουμε στους Διδύμους τουλάχιστον μία σχέση να αναπτύσσεται με τους δύο πλανήτες, μέσω της Αφροδίτης που είναι:

  • εσωτερικός κυβερνήτης των Διδύμων – στους Διδύμους βρίσκονται σε σύνοδο οι Βόρειοι Ηλιοκεντρικοί Δεσμοί Αφροδίτης (16°52′) και Ουρανού (14°06′).
  • ιεραρχικός κυβερνήτης του Αιγόκερου – το ζώδιο εξωτερικής και εσωτερικής κυριαρχίας του Κρόνου
  • εξωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού όπου ο Ουρανός έχει την εσωτερική του κυριαρχία και ο Κρόνος την ιεραρχική του και την έξαρση του.
  • Η σύζυγος και αδελφή του Κρόνου, η Ρέα, εκπροσωπεί την ιεραρχική κυριαρχία των Διδύμων μέσω της Γης

Βλέπουμε η εσωτερική αστρολογία να αποκαλύπτει την στενότατη σύνδεση Αφροδίτης – Κρόνου – Ουρανού η οποία στην Ελληνική Μυθολογία σημειώνεται επίσης με σημαντικό τρόπο. Η Αφροδίτη γεννήθηκε, ως γνωστόν, όταν ο Κρόνος πέταξε στην θάλασσα (του αστρικού πεδίου) τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού. Εδώ υπάρχει πολύ μυστήριο και κάποια στιγμή θα αναφερθούμε ειδικά.

Τώρα να πούμε ότι το γεγονός αυτό, παρόλο που θεωρείται εξουσιαστική και βάρβαρη η συμπεριφορά του Κρόνου, εν τούτοις κρύβει την μεγάλη Υποταγή στον Πατέρα του και πατέρα των Πάντων Ουρανό. Υποταγή γιατί η πράξη του σημαίνει ότι ο ίδιος δεν έχει την Δημιουργική ικανότητα αυτού του επιπέδου.

Η σύγχρονη μεταφυσική φιλοσοφία μας λέει ότι η Έβδομη Ακτίνα (με μοναδικό εκπρόσωπο τον πλανήτη Ουρανό) είναι η εικόνα της Πρώτης (οντολογικά η Όψη του Πατρός της Αγίας Τριάδος) εντός του υλικού κόσμου. Μόνο η έβδομη ακτίνα έχει την Δημιουργική ικανότητα σε επίπεδο Πυρηνικό. Ο Κρόνος φυσικά γεννούσε, είχε παιδιά, αλλά αυτή είναι δημιουργία σε ήδη υπάρχον υλικό πεδίο, είναι Ηλεκτρονιακή – Περιφερειακή γέννα.

Οι τρεις πλανήτες Αφροδίτη, Ουρανός και Κρόνος, συγκυβερνούν τον Ζυγό, το ζώδιο της ολοκληρωμένης έκφρασης των εννοιών της αντίθεσης, της ισότητας και της ισορροπίας. Το περιβάλλον δείχνει ότι η δράση του Κρόνου έγινε στον Ζυγό και εκεί δημιουργήθηκε ένας αντικατοπτρισμός, ένας εικονικός κόσμος. Ο Ζυγός βρίσκεται απέναντι από τον Κριό όπου υπάρχει η Πραγματική Δημιουργία των Πάντων, και στον Κριό ο Ουρανός βρίσκεται στην ιεραρχική του κυριαρχία. Η Εσωτερική Αστρολογία είναι η Νέα Μυθολογία!

Ο Κρόνος, λοιπόν, αποκόπτοντας τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού και ρίχνοντας τα στην θάλασσα έφερε το αποτέλεσμα της γέννησης της Αφροδίτης. Τα γεννητικά όργανα του Ουρανού είναι το δεύτερο αιθερικό του τσάκρα και είναι το μοναδικό που έχει τεθεί σε ενέργεια μέσα στον εκδηλωμένο από τον Κρόνο κόσμο. Τον κόσμο που ακολουθεί τις Ροές (Ρέα) του Χρόνου (Κρόνου).

Στον άνθρωπο το δεύτερο τσάκρα ονομάζεται σεξουαλικό λόγω του ότι συνδέεται με τα γεννητικά όργανα που σήμερα τα βλέπουν σαν όργανα σεξουαλικής πράξης και όχι γέννησης – δημιουργίας. Το τσάκρα αυτό, το Swadhisthana, κυβερνάται από τον πλανήτη Ουρανό. Είναι το κέντρο παραγωγής της βασικής ενέργειας, που πρέπει να κατευθυνθεί επιτυχώς στο έκτο τσάκρα του τρίτου ματιού και να το ενεργοποιήσει.

Το έκτο τσάκρα κυβερνάται από τον πλανήτη Αφροδίτη και αποτελείται από δύο πέταλα με 48 πέταλα το καθένα. Βλέπουμε μία αξιοσημείωτη σχέση του δεύτερου με το έκτο τσάκρα και θα δούμε στην συνέχεια την συσχέτιση της Δεύτερης Ακτίνας με την Έκτη και την σχέση τους με το ζώδιο των Διδύμων. Το τσάκρα του τρίτου ματιού σχετίζεται με το ζώδιο των Διδύμων και είναι το σημείο όπου συνειδησιακά επιτυγχάνεται και βιώνεται η ένωση της Πρωταρχικής Πολικότητας και άρα όλων των πολικοτήτων.

Ένα ακόμα σημείο συσχετισμού του Αιγόκερου με τους Διδύμους είναι το ότι στους Διδύμους πρώτη φορά υπάρχουν δύο σαφώς προσδιορισμένα μέρη οι Δίδυμοι, ο Κάστορας και ο Πολυδεύκης. Μεταξύ αυτών των δύο μερών πρώτη φορά αναπτύσσεται η συνείδηση ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής και ανεμπόδιστη ροή που είναι Ροή Αγάπης, αλλιώς δεν θα έμεναν στην μυθολογία οι δύο αυτοί φίλοι. Έτσι συνδέεται η Ρέα (Ροή), σύζυγος του Κρόνου, με το ζώδιο των Διδύμων.

Η Ρέα αποτελεί μία από τις προσηγορίες της Δυάδας, όπως αναφέρει ο Ιάμβλιχος, αλλά και ο Νικόμαχος ο Γερασηνός και οι Δίδυμοι είναι το κύριο ζώδιο εκπόρευσης της Δεύτερης ακτίνας της Σοφίας που είναι Αγάπη. Οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο από όπου εκκινεί η δράση της Χριστικής Συνείδησης.

Με αυτό τον τρόπο συνδέεται η Ρέα, που είναι η κύρια υποστηρίκτρια και η εναρκτήρια Δύναμη του Σχεδίου του Δία, με τους Δίδυμους. Διαλογιζόμενοι πάνω σε αυτές τις συνδέσεις μπορούμε να βρούμε την άκρη του νήματος της σχέσης του Σχεδίου του Δία με την ανάπτυξη της Χριστικής συνείδησης και την φυσική Έλευση του Χριστού, όποτε Αποφασίζεται να Εμφανιστεί.

Η παρουσία της Ρέας στο ζώδιο των Διδύμων δεν αναφέρεται στην γραμμένη μέχρι τώρα Εσωτερική Αστρολογία από τον M.D.K., αλλά δεν είναι ξένη προς αυτήν. Ό,τι λέμε και ότι ανακαλύπτουμε βρίσκεται μέσα στην Οδό του Μεγάλου Διδασκάλου και πάντα ασκούμε έλεγχο ότι αυτό όντως ισχύει.

Η σχέση Ρέας – Διδύμων στην θεωρία της εσωτερικής αστρολογίας που είναι γνωστή μέχρι σήμερα είναι ότι ιεραρχικός κυβερνήτης των Διδύμων είναι η Γη. Η Ρέα είναι η μεγάλη Μητέρα θεών και ανθρώπων και η Γη/Γαία είναι μια άλλη όψη του ίδιου αρχέτυπου. Ας μην ξεχνάμε ότι η Γη και ο Κρόνος είναι οι δύο πλανήτες που εκφράζουν την τρίτη ακτίνα της Δημιουργικής Νόησης. Σε αυτές τις σκέψεις βλέπουμε τις διασυνδέσεις με το ότι η Γη είναι ο ιεραρχικός κυβερνήτης των Διδύμων. Στην ουσία, η Γη υποκρύπτει ή αποκαλύπτει από το βάθος της την Μητέρα θεών και ανθρώπων Ρέα, την Πρωταρχική Ροή. Αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον πλανήτη μας και εμάς, την ανθρωπότητα του.

Οι σχέσεις Διδύμων, Ζυγού και Αιγόκερου σχετίζονται και με την διαρκή αύξηση του φωτός της ψυχής και την μείωση του φωτός της προσωπικότητας, που ξεκινάει στο ζώδιο των Διδύμων και φθάνει σε μία ολοκλήρωση στο ζώδιο του Αιγόκερου, από την Πύλη του οποίου ενσαρκώνεται ο Χριστός. Υπάρχει όμως ακόμα μία αναφορά που πρέπει να αναφέρουμε και που από μιας αρχής συνδέει το ζώδιο των Διδύμων προς το ζώδιο του Σωτήρα που είναι οι Ιχθείς. Με αυτό τον τρόπο υποδεικνύεται από μία άλλη οπτική ο σωτηριακός χαρακτήρας όλου του Μεταβλητού Σταυρού.

Αυτό φανερώνεται με το ότι η Ρέα έσωσε τον Δία δίνοντας στον Κρόνο να καταπιεί μία πέτρα και εξ αυτού ονομάζεται «σώτειρα» στους τελετουργικούς ύμνους των αρχαίων, όπως βλέπουμε στον Ορφικό Ύμνο στην Ρέα. Στο Αρχέτυπο της Δεύτερης Ακτίνας, που εκφράζεται στους Διδύμους για πρώτη φορά, ενυπάρχει εξ αρχής εμφυτευμένη και η ιδέα της Σωτηρίας. Η οποία περνάει στην υλοποιητική της φάση στο ζώδιο της Παρθένου, διακρίνοντας τον Σωτήρα Χριστό και κυοφορώντας τον (Παρθένος), έως την πλήρη εκδήλωση Του και την Ανάληψη του Έργου Του (Ιχθείς). Διασυνδέεται έτσι το σύνολο των ζωδίων της δεύτερης ακτίνας, Δίδυμοι – Παρθένος – Ιχθείς.

Στον Αιγόκερο, το τρίτο ζώδιο κατά την αριστερόστροφη πορεία στον ζωδιακό (Ιχθείς => Υδροχόος => Αιγόκερος), ολοκληρώνεται η δημιουργία της Μορφής, ενώ παίρνει την τελική της όψη η αναζήτηση της συνειδησιακής ένωσης της ψυχής και του σώματος κατά την δεξιόστροφη πορεία στον ζωδιακό (Σκορπιός => Τοξότης => Αιγόκερως). Στους Διδύμους, το τρίτο ζώδιο κατά την δεξιόστροφη πορεία (Κριός => Ταύρος => Δίδυμοι), εκφράζεται και καθιερώνεται το περιβάλλον ανάπτυξης της συνείδησης της πολικότητας Μορφής – Περιεχομένου, ή Σώματος – Ψυχής. Ο Αιγόκερως είναι το τρίτο ζώδιο της αριστερόστροφης πορείας και το δέκατο της δεξιόστροφης και αντιστρόφως οι Δίδυμοι είναι το τρίτο της δεξιόστροφης και το δέκατο της αριστερόστροφης.

Η συνειδητοποίηση της πρωταρχικής δυαδικότητας Μορφής – Περιεχομένου στον άνθρωπο είναι η πολικότητα Σώμα – Ψυχή. Η ψυχή είναι το Περιεχόμενο και το Σώμα η μορφή, όπως το νερό είναι το περιεχόμενο ενός ποτηριού. Αυτή η συνειδητοποίηση είναι που αφυπνίζεται για πρώτη φορά, τίθεται στην πράξη και δημιουργείται η ουσιαστική ενοποίηση και σύμπραξη των δύο πόλων (ψυχής – σώματος), στο ζώδιο των Διδύμων.

Η ουσιαστική Ενότητα της Δυαδικότητας βρίσκεται στο βάθος της ουσίας των Διδύμων και αυτό σχετίζεται και με την συγκεντρωμένη στόχευση του απέναντι ζωδίου τους, που είναι ο Τοξότης, ο οποίος για να πετύχει τον στόχο του πρέπει να υπάρξει ταύτιση ανθρώπου (τοξότης), τόξου και στόχου. Ο ζωδιακός των δώδεκα ζωδίων πρέπει κάποια στιγμή να γίνει αντιληπτός σαν ζωδιακός έξι πολικών αξόνων (Κριός – Ζυγός, Ταύρος – Σκορπιός, Δίδυμοι – Τοξότης, Καρκίνος – Αιγόκερος, Λέων – Υδροχόος, Παρθένος – Ιχθείς). Ειδικά στον άξονα Διδύμων – Τοξότη αυτό γίνεται έντονα φανερό.

Ο άξονας αυτός είναι ιδιαίτερης σημασίας για την λειτουργικότητα του πλανήτη μας μέσα στο πλανητικό μας σύστημα. Η πολικότητα Διδύμων – Τοξότη παίζει ένα κυρίαρχο ρόλο στην διαδικασία αφύπνισης, συνειδητοποίησης και εκδήλωσης της Χριστικής Συνείδησης. Ειδικότερα, το ζώδιο των Διδύμων, όντας η έναρξη και η πρώτη αρχετυπική εκδήλωση της Δεύτερης Ακτίνας της Αγάπης που είναι Σοφία, είναι όπως είπαμε ο εναρκτήριος τόπος της αφύπνισης και λειτουργίας της Χριστικής Συνείδησης, που αφυπνίζεται και δραστηριοποιείται μέσα από το σύνολο του Μεταβλητού Σταυρού.

Οι Δίδυμοι, η Παρθένος και οι Ιχθείς είναι τα ζώδια εκφραστές της δεύτερης ακτίνας, ενώ ο Τοξότης, η Παρθένος και οι Ιχθείς είναι τα ζώδια της έκτης ακτίνας του Ιδεαλισμού και της Έμπρακτης Αφοσίωσης, του Μπάκτι γιόγκα. Ο άξονας Παρθένου – Ιχθύων είναι ο κοινός τόπος των δύο ακτίνων, ενώ οι Δίδυμοι παίζουν τον ρόλο της αρχετυπικής παρουσίας, τον ρόλο του Είναι και ο Τοξότης ελέγχει, ενσωματώνει, επιβεβαιώνει και θέτει τις ενέργειές του στον ρόλο της εφαρμογής, της επιδίωξης, επικεντρωμένος στον πόλο του Γίγνεσθαι.

Αυτή η συσχέτιση των Διδύμων με το Είναι περιέχει και την αιτία που το ζώδιο των Διδύμων δεν είναι εύκολο να βιωθεί ως εκπρόσωπος της Δεύτερης Ακτίνας από τον λιγότερο εξελιγμένο άνθρωπο. Η Παρθένος όμως και οι Ιχθείς διατηρούν συνθεμένα στην πράξη τόσο το Είναι όσο και το Γίγνεσθαι της Χριστικής Συνείδησης κρατώντας σε στενή διαρκή σχέση και τα άλλα δύο ζώδια, το σύνολο του Μεταβλητού Σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς).

Έτσι αποκαλύπτεται ότι ο Μεταβλητός Σταυρός είναι ο τόπος που διενεργούνται οι διαδικασίες αφύπνισης και δράσης της Χριστικής Συνείδησης στον κόσμο. Ενδιαφέρον είναι το ότι ο Χριστός ανήκει στην δεύτερη ακτίνα, ενώ ο κύριος απόστολος και προωθητής της διδασκαλίας του ο Παύλος λειτούργησε από την έκτη ακτίνα.

Η χαρακτηριστική γωνία της δεύτερης ακτίνας είναι η αντίθεση και οι Δίδυμοι επιπλέον κυβερνάνε τον πυρήνα κάθε πολικότητας στον ζωδιακό, φέροντας ταυτόχρονα το αίτημα για την ουσιαστική Συνύπαρξη των Αντιθέτων. Εδώ βρίσκεται κρυμμένος και ο ένας από τους δύο μεγάλους Νόμους της απόκτησης της Γνώσης και δεν είναι τυχαία οι Δίδυμοι το ζώδιο της πρωτογενούς αναζήτησης και συσσώρευσης γνώσης, της παιδείας, των σχολείων, επειδή στο ζώδιο αυτό κρατιέται μυστικά το Μεγάλο Εργαλείο της έρευνας και της συγκομιδής της γνώσης της Δυάδας. Θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε, καιρού επιτρέποντος κάποια στιγμή.

Μια άλλη όψη της ενυπάρχουσας έννοιας της Ενότητας του ζωδίου των Διδύμων είναι η Επικοινωνία, καθώς μέσα της περιέχει την πρωτογενή βάση – τάση της ενότητας των αντιθέτων, που μέσα από την ροή της επικοινωνίας ωθείται στην εκδήλωση της. Η επικοινωνία είναι διαδικασία ένωσης και γεφύρωσης των αποστάσεων. Αν δεν υπάρχει επικοινωνία δεν μπορούν να συνδιαλλαγούν τα διαφορετικά. Αυτό είναι σημαντικό σημείο για κάθε μορφή σχέσης και δη των ερωτικών και έτσι αχνοφαίνεται η ενοποιός δράση της Αφροδίτης στους Διδύμους.

Εφόσον υπάρχουν δύο διαφορετικά, είναι φυσικό να δημιουργείται κίνηση από το ένα προς το άλλο. Αυτή είναι η μία όψη της Αρχής της Επικοινωνίας, όπως θεωρείται ότι σχετίζεται με το ζώδιο των Διδύμων. Η δημιουργούμενη κίνηση μεταξύ δύο πόλων είναι η επικοινωνία. Από μια άλλη οπτική, τα δύο δημιουργούν την έννοια της συνύπαρξης και της κοινωνίας. Έτσι η κοινωνία είναι άλλη μία αιτία, ένα περιβάλλον έναρξης της επικοινωνίας. Αυτό αρχίζει στον Ζυγό και πάλι από την Αφροδίτη.

Η γλώσσα είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, δύο ανθρώπων, ένας τρόπος ένωσης, συν-ύπαρξης, συν-κίνησης, συν-ουσίας και συν-κοινωνίας. Εξ ου και οι ανάλογες λέξεις που χρησιμοποιούνται όπως συνομιλία, συζήτηση, συναλλαγή κτλ. Όλες οι μορφές επικοινωνίας προέρχονται από την ίδια υποκρυπτόμενη πηγή των Διδύμων, πχ η τηλεπαθητική επικοινωνία. Η έντονη ενεργοποίηση του ζωδίου αυτού ή του τρίτου οίκου κάποιου ωροσκοπίου μπορεί να δώσει τηλεπαθητικές ικανότητες και ενδιαφέροντα.

Έχει παρατηρηθεί σε άτομα που έχουν ταλέντο και ασχολούνται με το channeling, έντονη ενεργοποίηση του τρίτου οίκου και/ή των Διδύμων. Άσχετα με το αν υπάρχει μετουσίωση της μαθητείας του ζωδίου, ή αν έχει αποκτηθεί η αναγκαία ικανότητα διάκρισης για να υπάρχει μία ασφαλής και ανώτερη ποιότητα στην επικοινωνία με τους αόρατους κόσμους. Έτσι που να μην υπάρχει επικοινωνία με κατώτερες και αρνητικές μορφές οι οποίες θεωρούνται ανώτερες. Θα λέγαμε επίσης, ότι η δημιουργία της Ανταχκαράνα επιτελείται κατά την βιωματική κατανόηση της μαθητείας των Διδύμων και υπό την υψηλή εποπτεία του κυβερνήτη των Διδύμων, Ιεροφάντη Ερμή και κατά το πέρασμα του στον εσωτερικό κυβερνήτη την Ουράνια Αφροδίτη.

Ο Ερμής είναι εραστής της Αφροδίτης και αυτό σχετίζεται ως υψηλή δραστηριότητα με το ζώδιο των Διδύμων. Είναι η Ανώτερη Αφροδίτη, η Ουράνια Αφροδίτη που ενώνεται με τον Ερμή και αποκαλύπτεται έτσι η Διαισθητική Νόηση της Αφροδίτης, η Ανώτερη Νόηση αποτέλεσμα ένωσης Νου και Καρδιάς. Ο Νους είναι ο Ερμής, ενώ η Αφροδίτη, το Κάλλος, βρίσκεται στην Καρδιά. Δεν υπάρχει Ωραίο χωρίς Καρδιά.

Η δυαδικότητα αρχικά λειτουργεί συνειδητά μέσω της νόησης. Ο τρόπος δράσης της είναι να ασκεί την Διάκριση μέσα από ερωτήματα που θέτει, όπως τι είναι αληθινό, τι είναι σωστό, τι είναι αρμονικό, κτλ. Έτσι το καλό βιώνεται σαν αυτό που ανήκει και υπηρετεί το βαθύτερο εγώ μας, την ψυχή. Ως κακό, αυτό που ανήκει στον χώρο της προσωπικότητας, όταν αυτή εργάζεται εμποδιστικά για την ψυχή και τα βαθύτερα και πιο πραγματικά «θέλω» μας.

Ο άνθρωπος που ζει ταυτισμένος με την Προσωπικότητα την θεωρεί το Περιεχόμενο του Σώματος και σε αυτή την περίπτωση το ζώδιο των Διδύμων αποτελεί ένα χώρο έκφρασης εγωισμού και ιδιοτέλειας. Τρεις βασικές εσωτερικές διατάξεις εμφανίζονται στους Διδύμους και περιέχονται στις επόμενες τρεις φράσεις κλειδιά όπως δόθηκαν από τον Θιβετανό στην «Εσωτερική Αστρολογία» του:

  • ο ανεξέλιγκτος άνθρωπος λέει: «υπηρετώ τον εαυτό μου»
  • ο πιο προχωρημένος λέει: «υπηρετώ τον συνάνθρωπο αδελφό μου»
  • ο μαθητής και ο μυημένος λέει: «υπηρετώ τον Ένα»

Καθώς στους Διδύμους τοποθετούνται στην σωστή θέση τους οι δύο σημαντικοί πόλοι του ανθρώπου, η Ψυχή και η Προσωπικότητα, στην επικράτεια αυτού του ζωδίου κρύβονται και τα σπέρματα των μαχών αναγνώρισης της Ψυχής που βρίσκεται μέσα μας. Μέχρι να φθάσει κάποιος στο να τοποθετήσει έμπρακτα και επιβεβαιωμένα στον ένα πόλο των Διδύμων την ψυχή του, ο άνθρωπος μπορεί να πέσει στην πλάνη να τοποθετήσει στην θέση της ψυχής του, εκπροσώπους του κατώτερου ψυχισμού και του αστρισμού και τότε η δυαδικότητα των Διδύμων έχει την αρνητική της εκδήλωση.

Όσοι ασχολούνται με τον εσωτερισμό ή τον αποκρυφισμό και δεν έχουν ακόμα πραγματικά συντονιστεί με την φωνή της ψυχής τους, διατρέχουν τον κίνδυνο να πέσουν σε συστήματα αυτοματικού ψυχισμού, που λειτουργούν μέσω του εντυπωσιασμού (γοητεία, γητεία) και της πλάνης. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως στροφή προς την ενασχόληση με κατώτερες ψυχικές δυνάμεις που εντυπωσιάζουν και πλανεύουν τους αδύναμους νόες και οδηγούν σε χρόνια καταληψία.

Σε αυτή την περίπτωση τον ένα πόλο των Διδύμων αντί να τον κατέχει η Ψυχή, τον κατέχει κάποιο άλλο εξωτερικό πνεύμα. Τέτοιες ψυχικές δραστηριότητες που πλανεύουν και γοητεύουν μέσω του εντυπωσιασμού των αδύναμων είναι πχ η τηλεκινησία, ο πνευματισμός, οι διάφορες μορφές κατώτερης μαντείας και μαγείας κτλ. Που όμως για όποιον δεν είναι κατάλληλα ενημερωμένος και προετοιμασμένος όλα αυτά συμβάλουν στην διόγκωση του κατώτερου Εγώ, της Προσωπικότητας, με την επακόλουθη αύξηση της αλαζονείας, του αρνητισμού και της κατοχής από αρνητικά, κατά κανόνα, πνεύματα.

Σήμερα ο αριθμός κρουσμάτων πνευματικής καταληψίας έχει πλέον ξεφύγει από κάθε φαντασία. Η καταληψία με διάφορες αιτίες αποτελεί πραγματική επιδημία των ημερών μας. Ο δρόμος αυτός είναι η εύκολη οδός, αφού έλκεται σε αυτήν κάποιος από τον γυαλιστερό και εύκολο εντυπωσιασμό. Οι αποκτώμενες δυνάμεις είναι αυτά που λέγονται «κατώτερα σίντις» στον Ινδουισμό και είναι ανεπιθύμητες επιτεύξεις που θολώνουν την πρωτογενή πολικότητα που θέτουν οι Δίδυμοι και που στο βάθος της είναι στην πραγματικότητα το Εν.

Η μόνη οδός επιτυχούς περάσματος από αυτή την κατάσταση είναι το να έχει πρώτα κατανοηθεί και ξεπεραστεί από τον αναζητητή ο αστρισμός και να έχει αναπτυχθεί η πραγματική διαίσθηση, η διαισθητική διάνοια. Να γίνει δηλαδή η αφύπνιση της συνείδησης του πέμπτου βουδικού πεδίου, μέσω της Αφροδίτης εκφραστή της Πέμπτης Ακτίνας, που θα καταστήσει σαφές το ότι η συνείδηση του αστρικού κόσμου δεν είναι παρά μία παραμορφωμένη απομίμηση της. Αυτή η συνείδηση, πρέπει να γίνει ο φάρος που θα φέγγει στον οδοιπόρο του δρόμου της Ζωής. Θα έχει βρεθεί τότε ο Τόπος όπου η Φιλότητα και η Σοφία υπάρχουν ενωμένες ως Εν, ως οι όψεις του Ενός και θα μπορεί ο οδοιπόρος να πει όπως «Εκείνος έφα», ότι είναι ένας Φιλό-Σοφος. Που επιβεβαιώνει ότι η Φιλότητα (Αγάπη) και η Σοφία είναι Ένα.

Είθε οι άνθρωποι να βρουν την Ενότητα μέσα στην Ετερότητα!
Είθε οι άνθρωποι να βρουν την Ισότητα Ανώτερου και Κατώτερου μέσα στην Αγάπη!