Η Πανσέληνος του Ιουνίου στους Διδύμους


Δημoσιεύτηκε: Παρασκευή, 5 Ιούν 2020 στις 17:17

Ο μύθος των Διοσκούρων αποτελούσε πάντα τον ακρογωνιαίο λίθο του Ελληνικού Δρόμου. Πάντοτε σέβονταν τα μηνύματα του μύθου αυτού, τα οποία ενέπνεαν την ζωή μέσα στην καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων. Είναι ο μύθος που μας μεταφέρει τα χαρίσματα της κορύφωσης της αρετής μέσα στην ανιδιοτελή αγάπη. Αυτή είναι που οδηγεί τον άνθρωπο στην οδό της αρετής και επιτυγχάνεται η μεγάλη νίκη του πνεύματος πάνω στην ύλη.

Οι Διόσκουροι ήταν γιοι της Λήδας η οποία είχε σμίξει ταυτόχρονα με τον Δία και τον σύζυγό της τον βασιλιά Τυνδάρεω. Στη συνέχεια γέννησε δύο αυγά. Το αυγό που προερχόταν από το σμίξιμο με τον Δία έφερε στον κόσμο την Ωραία Ελένη και τον Πολυδεύκη που ήταν αθάνατοι, ενώ  από το αυγό με τον Τυνδάρεω γεννήθηκε ο Κάστορας και η Κλυταιμνήστρα που ήταν θνητοί.

Όταν πληγώθηκε θανάσιμα ο Κάστορας, ο αδελφός του ο Πολυδεύκης από την υπερβολική του αγάπη ζήτησε από τον πατέρα του τον Δία να χαρίσει και στον Κάστορα την αθανασία για να είναι πάντα μαζί. Ο Ζευς πρότεινε πως αν θέλει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ζήσουν μαζί μία μέρα στα σκοτάδια του Άδη και μία μέρα στον Όλυμπο. Λύση που δέχθηκε ο Πολυδεύκης.

Αυτός ο μύθος περιέχει την σημαντική της εσωτερικής δομής του ανθρώπου και της σχέσης του με το αθάνατο πνεύμα του. Κρύβει τον ανυπέρβλητο θείο έρωτα που λυτρώνει από τον μεγάλο εχθρό της αγάπης, τον φόβο, που στον πυρήνα του είναι ο φόβος του θανάτου. Πρόκειται για τον θείο έρωτα του ιερού ζευγαριού της Ψυχής και του Πνεύματος. Αυτός ο θείος έρωτας, φέρνει στην ένωση- πάνω στον αιώνιο δρόμο της Αρετής- της Ψυχής και του Πνεύματος. Εδώ περιέχεται και το μυστήριο της τελικής νίκης του πνεύματος επί της ύλης που μας επισημαίνει ο Θιβετανός στο «Ακτίνες και Μυήσεις»:

«στο ζώδιο των Διδύμων η πλήρης νίκη της ζωής πάνω στην μορφή και του πνεύματος πάνω στην ύλη ολοκληρώνεται και εορτάζεται»

Το ζώδιο των Διδύμων είναι το ισχυρότερο στον ζωδιακό γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Είναι ο κορυφαίος φορέας του θείου μηνύματος της εσωτερικής υπόστασης του ανθρώπου. Οι Δίδυμοι είναι ο κύριος εκφραστής της Δεύτερης Ακτίνας της Αγάπης – Σοφίας που ειδικά στην εποχή μας, που η εσωτερική αναζήτηση αυξάνεται, παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Τα άλλα δύο ζώδια που εκφράζουν την Δεύτερη ακτίνα η Παρθένος και οι Ιχθείς εκφράζουν ταυτόχρονα και την Έκτη ακτίνα που είναι ακτίνα Εκδήλωσης και που στην εποχή μας πέφτει σιγά-σιγά σε αδράνεια αφού έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της δράσης της. Οι Δίδυμοι ως εκφραστές αποκλειστικά της Αγάπης – Σοφίας, που αποτελεί Οντολογική Ακτίνα, είναι η πύλη από όπου εκρέουν οι ενέργειες του Διδάσκαλου της Αγάπης, Χριστού.

Όπως είπαμε στο προηγούμενο αφιέρωμά μας, αλλά και παλαιότερα, η Πανσέληνος του Μαΐου στον Ταύρο με την εορτή της Βεσάκ είναι η Πανσέληνος του Βούδα, του Διδασκάλου της Σοφίας. Η Πανσέληνος του Ιουνίου στους Διδύμους είναι η πλέον φωτεινή από τις δώδεκα Πανσελήνους του έτους. Κατέρχεται εκείνη την στιγμή το μεγαλύτερο φορτίο Φωτός από τον ίδιο τον Χριστό προς την Ανθρωπότητα. Η γιορτή που έχει καθιερωθεί γι’ αυτή την Πανσέληνο ονομάζεται «Γιορτή της Ανθρωπότητας».

Ειδικά σε αυτή την Πανσέληνο η συγκέντρωση γίνεται επάνω στην Μεγάλη Επίκληση. Είναι μία επίκληση που αφορά στο αίτημα της ανθρωπότητας για απελευθέρωση από τα δεσμά του Κακού και που με αυτή την επίκληση την υποστηρίζουμε. Η Μεγάλη Επίκληση εκδηλώνει την επιζητούμενη ανταπόκριση της ανθρωπότητας που δίνει την δυνατότητα στον Χριστό να επικαλεστεί για λογαριασμό μας την βοήθεια από το Θείο Πεδίο. Προσέξτε αυτή την οπτική!

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται η επίκληση όλο το χρόνο, αλλά ειδικά κατά την Πανσέληνο του Ιουνίου στους Διδύμους μέχρι και πέντε μέρες μετά. Η Μεγάλη Επίκληση κατά την Πανσέληνο των Διδύμων βρίσκει ακριβώς την οδό από όπου μπορεί να εισακουστεί περισσότερο και γι’ αυτό είναι ταυτισμένη με το ζώδιο αυτό.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ
Από την εστία του Φωτός μέσα από τη Διάνοια του Θεού
Ας διαχυθεί φως μέσα στις διάνοιες των ανθρώπων.
Το Φως ας κατέλθει στη Γη.

Από την εστία της Αγάπης μέσα από την Καρδιά του Θεού
Ας διαχυθεί αγάπη μέσα στις καρδιές των ανθρώπων.
Είθε ο Χριστός να γυρίσει στη Γη.

Από το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή
Ο σκοπός ας καθοδηγεί τις μικρές θελήσεις των ανθρώπων –
Ο σκοπός που οι Διδάσκαλοι γνωρίζουν και υπηρετούν.

Από το κέντρο που ονομάζουμε φυλή των ανθρώπων
Το Σχέδιο της Αγάπης και του Φωτός ας πραγματοποιηθεί
Και είθε να σφραγίσει την πύλη του κακού.

Το Φως, η Αγάπη και η Δύναμη ας αποκαταστήσουν το Σχέδιο πάνω στη Γη.

Στο παρελθόν οι προσευχές και οι επικλήσεις συνήθως περιείχαν το εγωιστικό στοιχείο του προσωπικού συμφέροντος. Συχνά οι άνθρωποι ζητούσαν κάτι για τον εαυτό τους ή τους οικείους τους. Η Μεγάλη Επίκληση είναι απαλλαγμένη από το προσωπικό στοιχείο και έλκει την υποστήριξη των ανώτερων θείων κόσμων για λογαριασμό του ανθρώπου. Κάτι που τόση ανάγκη έχουμε στις μέρες μας και θα έχουμε όσο ο χρόνος κυλάει.

Ας διαχυθεί αγάπη μέσα στις καρδιές των ανθρώπων