Η Πανσέληνος του Ταύρου και η Εορτή της Βεσάκ


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 7 Μάι 2020 στις 21:32

Μεγάλη Ημέρα η σημερινή της Πανσελήνου στον Ταύρο! Η Πανσέληνος του Βούδα όπως λέγεται, του Μεγάλου Διδάσκαλου του Ταύρου. Ο Ταύρος, όπως είπαμε και στο τελευταίο μου άρθρο, είναι το ζώδιο της Επιθυμίας. Αλλά τι είναι η επιθυμία; Τι είδους ενέργεια είναι; Τι ρόλο παίζει στον άνθρωπο και στο Σύμπαν;

Η επιθυμία είναι η κύρια ενέργεια κίνησης των πάντων, κατώτερων και ανώτερων. Η επιθυμία προς τα κατώτερα θα μας οδηγήσει βαθύτερα στην ύλη και στην συνειδησιακή μας αλλοτρίωση και εγκλωβισμό. Η επιθυμία, μεταστοιχειωμένη σε ένθερμη έφεση προς τα ανώτερα είναι αυτή που θα μας οδηγήσει προς την μεγάλη Απελευθέρωση, το άνοιγμα της καρδιάς προς την θεία Αγάπη και την άνθιση της Σοφίας μέσα μας.

Στο ζώδιο του Ταύρου επιτυγχάνεται η μεγάλη νίκη επί του αστρικού πεδίου, τόσο απαραίτητης για την εσωτερική υπόσταση και πορεία του ανθρώπου και ειδικά όταν επιδιώκονται οι πρώτες μυήσεις. Εκπρόσωπός της ο Βούδας και γι αυτό κάθε χρόνο στην Πανσέληνο του Ταύρου κατεβαίνει στα πεδία της ύλης, που δραστηριοποιείται η ανθρώπινη συνείδηση, για να Φωτίσει με το Οδηγό Πνεύμα του την ανθρωπότητα, όπως και να εορτάσει μαζί της το μεγάλο αυτό και κρίσιμο Σημείο της μεγάλης ανθρώπινης ανοδικής πορείας. Της πορείας που όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα έχουν αφυπνιστεί στην ύπαρξή της και επιχειρούν να την ακολουθήσουν.

Αυτό το Σημείο που εκφράζεται από το ζώδιο του Ταύρου είναι για όλους τους εσωτερικούς Δρόμους εξ ίσου σημαντικό και γι αυτό συμμετέχουν και Διδάσκαλοι άλλων ιδιοτήτων σε αυτή την μεγάλη γιορτή. Είναι η γιορτή της Βεσάκ και από τον προηγούμενο αιώνα συντονίζονται παγκόσμια όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης, όλοι οι αγωνιστές του Πνεύματος που αισθάνονται βαθιά την σημαντικότητα αυτής της γιορτής, που από τοπική έχει γίνει παγκόσμια πλέον. Η ημέρα της Πανσελήνου όπως και η προηγούμενη και η επόμενη της είναι σημαντικό να περνάει με αδιάλειπτη προσευχή και πνευματική ανάταση κατά στην οποία ανανεώνουμε και στηρίζουμε την απόφαση μας να βαδίσουμε την Οδό προς την Πνευματική Αφύπνιση.

Το κρίσιμο σημείο του εξαγνισμού της κατώτερης επιθυμίας και της μετατροπής της σε ανώτερη και στην συνέχεια η ολική μεταστοιχείωση της επιθυμίας σε πνευματική έφεση ένωσης με το εν ημίν Πνεύμα είναι ο απαραίτητος μίτος της Αριάδνης για όλους τους ανθρώπους που έχουν αφυπνιστεί και έχουν αρχίσει να επιθυμούν την αναρρίχησή τους στους κόσμους της εξαγνισμένης συνείδησης και της Φώτισης.

Ο άνθρωπος που κινείται από την κατώτερη επιθυμία έχει την τάση να ελπίζει και να εύχεται να μην απογοητευτούν οι προσπάθειές του για την απόκτηση του ποθούμενου τους. Γι’ αυτό το ανθοΐαμα του Ταύρου είναι το Gentian. Η υλική όψη του Ταύρου περιέχεται στην περιγραφή του βασικού τόνου του Ταύρου: «Ας είναι ο αγώνας χωρίς αποθάρρυνση».

Ο άνθρωπος όταν εξαγνίσει την επιθυμία του και την σχέση του συνολικά με το αστρικό πεδίο, τότε καθαρίζεται η όραση της συνείδησής του, βλέπει πλέον καθαρά και γι’ αυτό ο βασικός τόνος του ανώτερου Ταύρου δίνεται στην φράση: «Βλέπω κι όταν ο Οφθαλμός ανοίξει, όλα είναι φως». Στο αστρικό πεδίο εδράζεται κάθε ιδιοτέλεια και χρησιμοποιεί σαν όχημά της κάποια επιθυμία κάθε φορά. Αυτό είναι το μεγάλο εμπόδιο που θολώνει τον Οφθαλμό της Συνείδησης, τον Οφθαλμό της Ψυχής από το να λειτουργήσει.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ