Η Πανσέληνος του Ταύρου το 2022


Δημoσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μάι 2022 στις 17:24

Οι Πανσέληνοι είναι στιγμές σημαντικής μετάδοσης των ουσιαστικών μηνυμάτων που περιέχονται σε κάθε ζώδιο. Όπως το φως έρχεται από τον Ήλιο – την καρδιά – και αντανακλάται από την Σελήνη – τον εγκέφαλο – έτσι και οι Πανσέληνοι μεταφέρουν την Σοφία των ζωδίων που βρίσκεται ο Ήλιος κάθε φορά.

Τότε ο εγκέφαλος, η Σελήνη, έχει την πληρέστερη ικανότητα σύλληψης και αντικατοπτρισμού των νοημάτων. Όσο προχωράει η ανθρωπότητα, στις Πανσελήνους θα γίνονται γιορτές που θα αποκαλύπτουν την ουσία που έχει καταγραφεί στον ζωδιακό, από εποχές πανάρχαιες και αποτελεί κληρονομιά της Ανθρωπότητας που περιμένει την αποκάλυψή της.

Όπως έχουμε πει, τρεις είναι οι μεγαλύτερες Πανσέληνοι στην παρούσα εξελικτική φάση της ανθρωπότητας. Η Πανσέληνος της Ανάστασης και της Απαστράπτουσας Απελευθέρωσης, της Λαμπρής, στον Κριό, η Πανσέληνος του Βούδδα στον Ταύρο και η Πανσέληνος της Ανθρωπότητας στους Διδύμους. Η ιδιαιτερότητα του άνθρωπου μέσα στη Φύση είναι η Νοημοσύνη.

Ο Θιβετανός στη “Μαθητεία στη Νέα Εποχή, Τόμος Ι”, στο “Η Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας”, αλλά και αλλού παροτρύνει να συμμετέχουμε συνειδητά σε όλες τις Πανσελήνους και ειδικά στις τρεις μεγάλες. Δηλώνει μάλιστα ότι αυτές τις περιόδους είναι ιδιαίτερα ενεργός και επιχειρεί να μεταδώσει την ουσία των μηνυμάτων αυτών, ως αναμεταδότης του Ήλιου προς τους φυσικούς εγκεφάλους μας.

Η ενεργή αυτή εργασία του Διδασκάλου έχει επιβεβαιωθεί πλειστάκις και την θεωρώ απαραίτητη για όσους σήμερα, θέλουν πραγματικά να μπουν στον χώρο της Εσωτερικής Αστρολογίας και της Αστρολογίας γενικώς. Οι επόμενες παροτρύνσεις φυσικά είναι οι ίδιες και για την λήψη οφέλους από την συμμετοχή του Βούδδα στην ερχόμενη Πανσέληνο κατά την γιορτή της Βεσάκ. Έχουμε αναφερθεί σε αυτό σε παλαιότερα άρθρα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η παρότρυνση είναι να υπάρχει μία κατάσταση προετοιμασίας τρεις ημέρες πριν την Πανσέληνο, κατάσταση εγρήγορσης για δώδεκα ώρες γύρω από την ακριβή στιγμή της Πανσελήνου και τρεις ημέρες μετά ας επικρατεί μία τάση προσμονής για το πέρασμα του βιώματος στην επικράτεια της νόησης μας.

Αυτό το τελευταίο, για τον ασχολούμενο λίγο ακόμα, μπορεί να έχει την μορφή της σύλληψης μίας νέας ιδέας ή μιας νέας οπτικής και προοπτικής, επάνω στα θέματα της αστρολογίας, αλλά και στην στάση που πρέπει να κρατάμε στη συμπεριφορά μας αν θέλουμε να προοδεύσουμε στην εσωτερική μαθητεία. Σε πιο προχωρημένους μαθητές γίνονται εμβαθύνσεις σε θέματα που άπτονται τις αστρολογικής επιστήμης.

Η αστρολογία είναι εσωτερική επιστήμη και η κατανόηση της σχετίζεται με την προσωπική εσωτερική μαθητεία μας. Η Φύση δεν αποκαλύπτει τα Μυστικά της σε όποιους δεν τα αναζητούν πραγματικά και αυτό σημαίνει “ψυχή τε και σώματι”. Σε αυτή την περίοδο της προετοιμασίας βρισκόμαστε και σήμερα αναμένοντας την Πανσέληνο του Ταύρου την Δευτέρα 16/05/2022.

Να θυμόμαστε ότι ένα ζώδιο και η σχέση μας μαζί του δεν είναι μόνο αυτά που σήμερα συνήθως λέγονται και αφορούν θέση του Ήλιου, της Σελήνης, Ωροσκόπου ή πλανητών και άλλων γνωστών σήμερα σημείων. Υπάρχουν σημεία και σχέσεις που είναι ακόμα μυστικά για το ευρύ κοινό, αλλά είναι γνωστά στους Διδασκάλους της Σοφίας και σε αποδεδεγμένους Μαθητές.

Θα αποκαλύπτονται για ευρεία χρήση με τον καιρό, άλλοτε από Μαθητές και άλλοτε από Διδασκάλους, όταν έχει έρθει ο κατάλληλος κάθε φορά χρόνος. Αυτά τα μυστικά σημεία και σχέσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ψυχική πορεία του ατόμου που μελετάμε τον γενέθλιο χάρτη του και για την αποστολή της ψυχής στην παρούσα ενσάρκωση.

Έτσι μην στέκεστε σε αυτά που διαδίδονται για την επίδραση των Φώτων ή των πλανητών όταν βρίσκονται στο ζώδιο του Ταύρου και όποιο άλλο ζώδιο. Κατά την μελέτη της αστρολογίας πρέπει να επιχειρούμε να αγκαλιάζουμε σε μία ενιαία οπτική, όλες τις διαστάσεις ενός ζωδίου, άσχετα με το εξελικτικό στάδιο οποιουδήποτε ανθρώπου.

Το μήνυμα της Προσωπικότητας στον Ταύρο είναι: «Ας είναι ο αγώνας χωρίς απογοητεύσεις». Τι σημαίνει αυτό και τι σχέση έχει με το ζώδιο του Ταύρου;

Δεν θα σταθούμε για πολύ σε αυτό και θα έρθουμε σε εκτενέστερη ανάλυση, όταν θα παρουσιάσουμε μία ανάλυση του ανθοϊάματος της Γεντιανής (Gentian). Στο ανθοΐαμα αυτό και τη θεραπευτική του δράση βρίσκεται η απάντηση. Πράγματι η κατώτερη προσωπικότητα στον Ταύρο, απογοητεύεται εύκολα και το περνάει βαριά.

Το μήνυμα της Ψυχής στον Ταύρο είναι: «Βλέπω και όταν ο Οφθαλμός είναι ανοικτός, όλα είναι Φως. Τι σημαίνει αυτό; Τι σχέση έχει η Όραση με το ζώδιο του Ταύρου; Σίγουρα δεν αποτελεί σύμπτωση ότι ο Ταύρος είναι ένας αστερισμός που έχει και Οφθαλμό, τον αστέρα Αλδεβαράν, στα ελληνικά, Λαμπαδία.

Ο αστέρας αυτός, το “Μάτι του Ταύρου” είναι μία από τις αιτίες που ο αστερισμός του Ταύρου θεωρείται ότι επιφέρει την Φώτιση μας αναφέρει ο Θιβετανός στους “Άθλους του Ηρακλή”:

«Το “μάτι του ταύρου” στον Ταύρο, ο μεγαλοπρεπής απλανής αστέρας Αλδεβαράν, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο αστερισμός αυτός θεωρείται ότι παρέχει φωτισμό. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο κορυφαίος αστέρας του ουρανού και ο Ταύρος συνδεόταν πάντα με το φως και, ως εκ τούτου, με τον Χριστό, ο οποίος διακήρυξε τον εαυτό του ως το Φως του Κόσμου. Φως, φωτισμός και ήχος, ως έκφραση της δημιουργικής δύναμης: αυτές είναι οι τρεις βασικές ιδέες που συνδέονται με αυτόν τον αστερισμό. Ο ” ερμηνευτής της θείας φωνής”, όπως αποκαλούνταν ο Ταύρος στην αρχαία Αίγυπτο, μπορεί να παραφραστεί στη χριστιανική ορολογία και να ονομαστεί “ο Λόγος που έλαβε σάρκα και οστά”.

Θα μπορούσε κάλλιστα να αναρωτηθεί κανείς εδώ, με ποιον τρόπο ο Ταύρος, ο ταύρος (σ.τ.μ.: το ζώο), γίνεται ο φέρων τον φωτισμό; Μας λένε ότι σε αυτό το ζώδιο η Σελήνη είναι σε έξαρση και η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης. Η σελήνη θεωρούνταν πάντοτε, από τη σκοπιά του εσωτεριστή και μεταξύ των πρωτόγονων αγροτικών λαών, ως η όψη που δημιουργεί τη μορφή. Η Σελήνη είναι, επομένως, το σύμβολο της ύλης και το βλέπουμε σε πολλές από τις εκκλησίες μας, στενά συνδεδεμένο με την Παναγία…

Η ολοκλήρωση του έργου που αναλαμβάνεται στον Ταύρο, και το αποτέλεσμα της επιρροής του Ταύρου, είναι η εξύμνηση της ύλης και ο επακόλουθος φωτισμός διαμέσου του μέσου της. Ό,τι εμποδίζει προς το παρόν τη δόξα, που είναι η ψυχή, και την ακτινοβολία που πηγάζει από τον Θεό μέσα στη μορφή, να λάμψει με την πλήρη δύναμή της, είναι η ύλη ή όψη της μορφής. Όταν αυτό έχει καθαγιαστεί, καθαριστεί και πνευματοποιηθεί, τότε η δόξα και το φως μπορούν πράγματι να λάμψουν και η όψη της σελήνης μπορεί, επομένως, να εξυψωθεί στον Ταύρο. Αυτό γίνεται μέσω της επιρροής της Αφροδίτης, του συμβόλου της γήινης και της ουράνιας αγάπης, τόσο της πνευματικής προσδοκίας όσο και της σαρκικής επιθυμίας, και είναι, επομένως, ο κατάλληλος κυβερνήτης αυτού του ζωδίου. Είναι, πάνω απ’ όλα, η αγάπη, η δημιουργός της ομορφιάς, του ρυθμού και της ενότητας. Ο ταύρος και η αγελάδα μαζί αντιπροσωπεύουν τη δημιουργία, και έτσι ο Ταύρος και η Αφροδίτη συνδέονται στενά. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ακόλουθα:

“Ο ταύρος ή η αγελάδα είναι το σύμβολο αυτού του ζωδίου, και στον ουράνιο χάρτη θα παρατηρηθεί ότι η μικρή ομάδα αστέρων που ονομάζεται Πλειάδες αντιπροσωπεύεται ακριβώς στον ώμο του ταύρου. Τώρα, στην αιγυπτιακή γλυπτική ή ζωγραφική, οι Πλειάδες αναπαρίστανται μερικές φορές με τη μορφή ενός περιστεριού με ανοιχτά φτερά πάνω από τη σέλα του ταύρου. Το περιστέρι, όπως θυμόμαστε, είναι το πουλί που είναι ιερό στην Αφροδίτη, και καθώς οι Πλειάδες αποτελούν μέρος του αστερισμού του Ταύρου και, όπως θα δούμε, είναι πιο ταυριανής φύσης, αν είναι δυνατόν, από τον ίδιο τον Ταύρο, το περιστέρι γίνεται ένα ιδιαίτερα κατάλληλο σύμβολο για αυτή τη μικρή ομάδα άστρων”. (The Zodiac: A Life Epitome, Walter H. Sampson, σ. 24).»

Νομίζω αυτά είναι αρκετά για να διαλογιστεί κανείς αυτές τις μέρες της Πανσελήνου. Κάτι που είναι περισσότερο από αναγκαίο και θα έλεγα ότι επιβάλλεται, καθώς οι δοκιμασίες της εποχής μας βρίσκονται σε έξαρση και σε εξέλιξη και θα ενταθούν στο πολύ κοντινό μας μέλλον.

Αυτό υποδεικνύεται και από το ότι στην πανσέληνο αυτή δημιουργείται και ολική έκλειψη, ενώ ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον δηλητηριώδη Αλγόλ, το μάτι της Μέδουσας που τυφλώνει και στέκει ως εμπόδιο στον δρόμο προς την Αλκυόνη των Πλειάδων, το Κέντρο της Τρίτης Ακτίνας της Ενεργού Νοημοσύνης για το σύστημά μας.

Στον Αλγόλ η απληστία ντύνεται με τα ρούχα μόνο της Αλήθειας και γίνεται η τυφλή Εξουσία που στη συνέχεια πετρώνει και τυφλώνει μέσω του Ποσειδώνα, αντί η Ελευθερώτρια Αλήθεια της θεάς Αθηνάς. Πολλές οι επερχόμενες δοκιμασίες που αποσκοπούν στο να ανακαλύψουμε τον Οφθαλμό του Ταύρου, ακόμα και όταν η όραση της Μέδουσας βρίσκεται σε αλαζονική έξαρση στην καθημερινότητά μας.

Να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα κύκλο εκλείψεων, που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2021 με την ολική έκλειψη Σελήνης και περιλαμβάνει τις τρέχουσες, όπως και τις επόμενες δύο εκλείψεις, Ηλίου(Οκτώβριος) και Σελήνης(Δεκέμβριος). Η κεντρική έκλειψη και πλέον επικίνδυνη ήταν η ηλιακή έκλειψη της 30ης Απριλίου 2022. Οι προηγούμενες της ήταν η προετοιμασία της και οι επόμενες οι ακόλουθοι που αναπτύσσουν τη θεματική της, που θα εκδηλωθεί σύντομα. Θα αναφερθώ σε αυτά με επόμενο κείμενο μου.

Γι’ αυτό θεωρούμε τον διαλογισμό και τον συντονισμό με την Πανσέληνο αυτή σημαντικό σαν μία ελάχιστη προσπάθεια καθαρισμού της όρασής μας, γιατί θα μας χρειαστεί σύντομα πολύ περισσότερο απ’ ότι μέχρι τώρα και μάλιστα, συντομότερα απ’ όσο πολλοί θα φαντάζονταν.

Σαν ένα επιπλέον στοιχείο που θα βοηθούσε την σύνδεση αυτή, δίνω εδώ την παραπομπή στο μάντρα του Θεραπευτή Βούδδα, μελοποιημένο και ενορχηστρωμένο με δυτικότροπο ύφος και με την γλυκύτατη φωνή του λάμα Khen Rinpoche Pema Choephel. Είναι ένα μάντρα πάρα πολύ ενεργοποιημένο.

Βλέπω και όταν ο Οφθαλμός είναι ανοικτός, όλα είναι Φως!