Ο Ταύρος του Θεού


Δημoσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Απρ 2018 στις 19:33

Η πανσέληνος με τον Ήλιο στον Ταύρο, όπως έχουμε πει και άλλες φορές, θεωρείται στον Εσωτερισμό η πιο «λαμπερή». Η πανσέληνος δημιουργείται από τον Ήλιο σε αντίθεση με την Σελήνη. Είναι η στιγμή του σεληνιακού κύκλου με το υψηλότερο σημείο επίγνωσης, το ισχυρότερο συνειδησιακά σημείο. Η πλήρης λάμψη και των δύο αστρολογικών φώτων είναι που φέρνει επί του φυσικού πεδίου, το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σε πλήρη ενεργοποίηση. Η άποψη αυτή για το φυσικό σώμα εικονίζει το τι συμβαίνει αντίστοιχα και στα εσωτερικά πεδία.

Ο Ταύρος είναι ο αστερισμός όπου γίνεται η αρχή όλων των νέων πνευματικών αρχών. Εκεί δημιουργούνται οι πρώτες μήτρες που θα υλοποιηθούν κάθε φορά εντός ενός νέου κύκλου πνευματικής διέγερσης, που αγγίζει όπως είναι φυσικό την ανθρωπότητα. Εκκινούν τα γεγονότα και οι συνθήκες που φέρνουν τις πολιτισμικές αλλαγές, τις κρίσιμες καμπές της ανθρωπότητας. Οι σύνοδοι Πλούτωνα και Ποσειδώνα γίνονται στον Ταύρο και ειδικότερα κάνουν σύνοδο ταυτόχρονα με το ‘Μάτι του Ταύρου’, τον Αλδεβαράν ή Λαμπαδία. Να επισημάνω εδώ ότι αναφερόμαστε στις πραγματικές θέσεις των πλανητών κατά τον αστρικό ζωδιακό. Τότε ο νοητικός Πλούτωνας συντονίζεται με τον αστρικό Ποσειδώνα και έτσι εγκαθιδρύονται οι νέες μορφές που στον νέο κύκλο θα χαρακτηρίσουν την πορεία της ανθρωπότητας. Για τις συνόδους αυτές θα μιλήσουμε κάποια στιγμή ειδικότερα. Η πρόκληση για την ανθρωπότητα στο ζώδιο του Ταύρου παραμένει το αν θα μπορεί κάθε φορά να χρησιμοποιεί τις ενέργειες που εκχέονται από τον Ταύρο για την ικανοποίηση των επιθυμιών και των στόχων της προσωπικότητας ή αν θα καταφέρνει να χρησιμοποιεί αυτές τις ωθήσεις για την ενδυνάμωση εκείνων των νοήμονων στοιχείων που ενισχύουν την ανοδική πορεία του ανθρώπου προς την οδό της Αληθείας, του Φωτός και του Ωραίου.

taurus astrology

Από μια άλλη άποψη ο Ταύρος είναι το ζώδιο της Φώτισης και αυτό αποκαλύφθηκε στην ανθρωπότητα με την αποστολή του Βούδα και των Ιώνων Φιλοσόφων. Η εμφάνιση τους αποκάλυψε τους τρόπους της πνευματικής ενοποίησης. Ο Βούδας μέσω της φώτισης του και οι Ίωνες φιλόσοφοι μέσω της ενορατικής πανεπιστημονικότητας τους. Ο Βούδας ως Δάσκαλος και Αβατάρ της Φώτισης έγινε φορέας της πύλης του Ταύρου, του ύψιστου σημείου συνειδητότητας. Η φώτιση φέρνει την ύψιστη συνειδητότητα. Η μέγιστη συνειδητότητα μέσα στον σεληνιακό κύκλο, όπως είπαμε, ταυτίζεται με την πανσέληνο και έτσι συνάγεται η πανσέληνος του Ταύρου είναι η υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας από όλες τις πανσελήνους.

Ο Ταύρος καταδεικνύεται ως επιθυμία στην μεγάλη μάζα των ανθρώπων, όπου και εκδηλώνεται ως πείσμα και ξεροκεφαλιά, στάση που αναδύεται από την θεληματική προσκόλληση σε στόχους της προσωπικότητας. Στον εξελιγμένο τύπο ανθρώπου, τον μαθητή και τον μυημένο καταδεικνύεται σαν βούληση ή άμεση στόχευση και εκδηλώνεται σαν νοήμονα βουλητική ώθηση ενεργοποιούμενη από την αγάπη.

Στην κατώτερη όψη ο άνθρωπος στο ζώδιο του Ταύρου βιώνει μία ταύτιση με εξωτερικούς στόχους, που άλλοτε μπορεί να είναι ταύτιση – προσκόλληση με αντικείμενα και άλλοτε με άτομα. Εκκινώντας από τους σκοπούς της προσωπικότητας έλκεται και έλκει τα αντικείμενα ή τα άτομα που ομοδονούνται και ικανοποιούν αυτούς τους σκοπούς. Στην ανώτερη όψη απ’ το ζώδιο του Ταύρου βιώνεται η αναγνώριση του Ανώτερου Εαυτού και η αντίληψη ότι Εκείνος είναι το φως μέσα στο οποίο, και χάρη στο οποίο ζει και βαδίζει στην οδό της αληθείας και του φωτός ο άνθρωπος. Στην ανώτερη όψη του Ταύρου βιώνεται η ταύτιση με την ανώτερη φύση, με το φως, που είναι η ψυχή και ο Ανώτερος Πνευματικός Εαυτός ή ο Ηλιακός Άγγελος.

Από αυτά καταλαβαίνουμε ότι το ζώδιο του Ταύρου είναι κρίσιμης σημασίας. Με την βαθιά του, σε κάθε περίπτωση, κυριαρχικότητα και δραστικότητα φανερώνει τις αποφάσεις που έχουν παρθεί από το κάθε άτομο. Ο Κόσμος των Αποφάσεων είναι μέγιστης σημασίας, γιατί μόνο μία απόφαση απέχει η οδός προς τα Άνω απ’ την οδό προς τα Κάτω, την οδό της Προσωπικότητας, απ’ την οδό της Ψυχής. Οι αποφάσεις εκδηλώνονται και παίρνουν τον χώρο τους στον κόσμο, απ’ το ζώδιο του Ταύρου. Η δραστικότητα του προέρχεται είτε από τον σκοτεινό χώρο του υποσυνειδήτου, με τις απωθημένες επιθυμίες, είτε από τον χώρο της ενόρασης, τον χώρο της πνευματικής έφεσης.

Στην προσπάθεια ικανοποίησης της προσωπικότητας, ο αγώνας του Ταύρου είναι αφού έχει αναγνωρίσει το αντικείμενο της επιθυμίας του, να ενωθεί μαζί του, να το αποκτήσει, να κυριαρχήσει επάνω του με την χθόνια επιβλητικότητά του. Δεν μάχεται, δεν διεκδικεί όπως ο Κριός, αλλά επιβάλλεται, έλκει, κατακτά. Αν οι μαγνητικές δυνάμεις του δεν επιφέρουν άμεσο αποτέλεσμα, έρχεται η απογοήτευση και μάλιστα πολύ εύκολα. Στην προσπάθεια ικανοποίησης των στόχων της ψυχής ο Ταύρος είναι το σύμβολο της ύψιστης συνειδητότητας. Όταν ο άνθρωπος αναγνωρίσει το πνεύμα εντός του ως την πύλη και την επικράτεια του φωτός μέσα του, τότε τα μάτια του ανοίγουν και παύει να είναι τυφλός. Όταν δε ανοίξουν οι οφθαλμοί, τότε τα πάντα βλέπονται από την οπτική του φωτός και κατανοείται ότι τα πάντα είναι Φως. Αυτές οι δύο τάσεις δημιουργούν και τις βασικές εσωτεριστικές νότες για το ζώδιο του Ταύρου.