Ο Ζυγός και ο πλανήτης Ουρανός


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 1 Οκτ 2019 στις 18:56

Ο Ζυγός είναι ένα από τα ζώδια τα οποία κυβερνά ο πλανήτης Ουρανός. Στον Ζυγό έχει την εσωτερική του κυριαρχία. Σε αυτή μας την αναφορά θα επιχειρήσουμε να αντιληφθούμε την παρουσία του ζωδιακού τριγώνου της κυριαρχίας του πλανήτη Ουρανού, που αποτελείται από τα ζώδια του Κριού, του Ζυγού και του Υδροχόου. Το τρίγωνο αυτό συνδέεται και αποτελεί τις πύλες της δράσης και της κατανόησης του πλανήτη Ουρανού. Ο Ουρανός είναι ιεραρχικός κυβερνήτης του Κριού, εσωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού και εξωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου.

Ο Κριός είναι το ζώδιο των ενάρξεων, των κάθε λογής ξεκινημάτων. Ο Ουρανός ως ιεραρχικός κυβερνήτης του Κριού, σηματοδοτεί την δράση της πνευματικής σφαίρας του. Να προσθέσουμε εδώ ότι στους ιεραρχικούς κυβερνήτες ανταποκρίνονται όσα όντα έχουν φτάσει στον βαθμό του Διδασκάλου και δεν αναφέρομαι στους πολλούς αυτοαποκαλούμενους δασκάλους γύρω μας που προσπαθούν να κατακτήσουν μία θέση στην εμπορευματοποίηση της αγοράς του εσωτερισμού.

Όπως έχει αναφέρει ο Διδάσκαλος Ντβαλ Κουλ, ο πλανήτης Ουρανός αποτελεί εντός του πλανητικού  μας συστήματος, το κάτοπτρο από το οποίο αντανακλάται μέσα στο πλανητικό σύστημα ο Πνευματικός Ήλιος του συστήματος μας. Όταν λέμε πλανητικό σύστημα εννοούμε την μεγάλη οικογένεια των πλανητών, χωρίς το κεντρικό άστρο, τον Ήλιο μας, ή δορυφόρους όσο σημαντικοί και αν είναι, όπως η Σελήνη.

Στην ελληνική μυθολογία ο θεός Ουρανός είναι γενεσιουργός αρχή των πάντων. Από τον θεό Ουρανό αρχίζει και τελειώνει η δημιουργία του κόσμου κατά την ελληνική Γένεση.

«πρεσβυγένεθλ’, ἀρχὴ πάντων πάντων τε τελευτή»

μας λέει ο Ορφικός Ύμνος στον Ουρανό.

Βλέπουμε ότι η πνευματική κυριαρχία του ζωδίου του Κριού, η άποψη του Ντβαλ Κουλ και η ελληνική μυθολογία συνάδουν και αυτό ας το συγκρατήσουμε στην μνήμη μας. Εκφράζεται σε αυτή την σύγκλιση η ανώτατη πνευματική υπόσταση του πλανήτη Ουρανού. Επίσης υποκρύπτεται σε αυτές τις απόψεις το ότι εκ του Πνεύματος εκκινεί κάθε Δημιουργία. Δεν θα μας φαινόταν παράξενο αν κάποτε ανακαλύπταμε ότι ο Ουρανός είναι ο αρχαιότερος πλανήτης, ο πρώτος πλανήτης που δημιουργήθηκε στο πλανητικό μας σύστημα. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο Ουρανός είναι ο πρώτος πλανήτης αόρατος για το γυμνό ανθρώπινο μάτι.

Η επόμενη κυριαρχία του Ουρανού είναι στον Ζυγό όπου είναι εσωτερικός κυβερνήτης. Αυτό σηματοδοτεί την καθοδηγητική του κυριαρχία στην Ψυχική σφαίρα. Στον Ζυγό κυβερνά φέρνοντας τα πάνω κάτω, αναποδογυρίζοντας τα πράγματα μέσα στην ψυχική σφαίρα του ανθρώπου, μέσα στο εσωτερικό του βίωμα. Σε αυτό το σημείο η μακραίωνη μάχη μεταξύ Ψυχής και Προσωπικότητας φτάνει σε ένα σημείο ισότητας, ίσης αντιμετώπισης και ισορροπίας, ώστε να μπει ο καθένας στην θέση του. Η Ψυχή έρχεται και συμμετάσχει με το περιεχόμενο της το ποιοτικό και δυναμικό και ομοίως και η Προσωπικότητα. Στον Ζυγό επιτυγχάνεται για πρώτη φορά η ισορροπία. Σε αυτό το σημείο ισορροπίας φαίνεται ποιος είναι αυτός που μπορεί και πρέπει να οδηγήσει το συνολικό άρμα του ανθρώπου. Και αυτός είναι η Ψυχή. Η Προσωπικότητα και μόνο που μπόρεσε να δεχθεί να ισορροπήσει με την ψυχή, ήδη έχει φθάσει να ξεπεράσει την αλαζονεία της εξουσίας που την διαπερνά. Σε αυτή την ώθηση και την αποκατάσταση της ορθής σχέσης μεταξύ Ψυχής και Προσωπικότητας, ο γενεσιουργός παράγοντας και καθοδηγητής είναι και πάλι ο πλανήτης Ουρανός. Στηρίζει την προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας, γενεσιουργός μιας Νέας Ζωής σε επίπεδο ψυχικό, για τον κάθε άνθρωπο. Στον Ζυγό βρίσκεται η αφετηρία της μεγάλης πορείας που ξεκινά να βαδίσει ο άνθρωπος κάποια στιγμή στο διάβα της εξέλιξης του. Στο σημείο της ισορροπίας αρχίζει να φέγγει το Φως της Ψυχής, ο άνθρωπος παίρνει τα πρώτα πραγματικά ίχνη ουσιαστικής αυτοσυνείδησης και τότε αναστρέφει την συνολική του πορεία. Τότε ξεκινάει ο άνθρωπος τον μακρύ δρόμο της Προετοιμασίας για να μπορέσει να σταθεί στον χώρο που αρχικά αχνοφέγγει η Ψυχή. Να φτάσει να αποκτήσει τα εχέγγυα και τις δυνάμεις που απαιτούνται για να μπορεί κάποιος να λειτουργεί ως ψυχικό ον καθόσον βρίσκεται μέσα στην Ύλη. Να φτάσει να αποκτήσει τις σφραγίδες της Μύησης στα ενεργειακά του κέντρα.

Το επόμενο σημείο του τριγώνου μας είναι η εξωτερική κυριαρχία του Ουρανού στο Υδροχόο. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο Υδροχόος αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρότερο ζώδιο. Σε αυτό παλμοδονείται όλη η ανθρωπότητα, καθώς μπαίνουμε στην εποχή του Υδροχόου. Το ζώδιο αυτό αποτελεί αυτή τη στιγμή το σημείο μιας νέας αρχής, μιας νέας ζωής για την ανθρωπότητα. Βλέπουμε σε αυτή την πρωτιά να τοποθετείται ως εξωτερικός κυβερνήτης ο Ουρανός. Γιατί εξωτερικός, θα πει κάποιος;

Από τον Υδροχόο τα πράγματα κατευθύνονται προς τα έξω. Όταν λέμε ότι μπαίνουμε στην εποχή του Υδροχόου, σημαίνει ότι η καθημερινότητα της ανθρωπότητας αλλάζει, μπαίνει σε νέες βάσεις. Άλλες ενέργειες ισχυροποιούνται και άλλες αδρανοποιούνται. Μία νέα πρόκληση ξημερώνει για την ανθρωπότητα. Είναι μια νέα εποχή σε σχέση με την προηγούμενη εποχή των Ιχθύων. Το ξεκίνημα αυτό, την εναρκτήρια αυτή κατάσταση που είναι πλέον του εξωτερικού, υλικού καθαρά κόσμου, βλέπουμε ότι και πάλι αναλαμβάνει να καθοδηγήσει ο πλανήτης Ουρανός. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Στην εξωτερική στιβάδα της ζωής, ο Ουρανός και πάλι καθοδηγεί τα νήματα.

Τρεις μορφές, λοιπόν, κυριαρχίας, τρεις πρωτιές για τον πλανήτη που φέρει το όνομα του θεού Ουρανού, γεννήτορα των πάντων και είναι ο εκφραστής του Πνευματικού Ήλιου του συστήματος μας.

Στον Υδροχόο ο Ουρανός έρχεται με την έβδομη ακτίνα του, να στηρίξει την πέμπτη ακτίνα της επιστήμης που εκπορεύεται από τον Υδροχόο και θα φέρει την επιστήμη και μέσω αυτής τον άνθρωπο μπροστά στις ευθύνες του ως Μέρους αυτού του Κόσμου. Η τελετουργικότητα της έβδομης ακτίνας θέτει τα θεμέλια μιας ζωής με νόημα. Κάθε τι αποκτά σημασία και γίνεται για κάποιο λόγο. Αυτή η αφύπνιση έρχεται. Έτσι ο Ουρανός ωθεί την αίσθηση της ευθύνης μέσα στην καθημερινότητα, στις λεπτομέρειες της ζωής. Αγγίζοντας τους χώρους της διατροφής, του ερωτισμού, του συναισθηματισμού και των ιδεολογιών. Αυτή η ευθύνη έρχεται και υποχρεώνει να εγκαταλειφθούν οι εγκλωβισμοί του φανατισμού της έκτης ακτίνας που αναπτύχτηκαν στον προηγούμενο κύκλο της εποχής των Ιχθύων.