Ο Ουρανός ως Εσωτερικός Κυβερνήτης του Ζυγού


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Οκτ 2018 στις 14:16

Ο πλανήτης Ουρανός είναι συνήθως γνωστός ως κυβερνήτης του Υδροχόου. Εδώ θα ρίξουμε μία ματιά στον πλανήτη αυτό ως εσωτερικού κυβερνήτη του Ζυγού. Ένας εσωτερικός κυβερνήτης να θυμόμαστε ότι ενεργοποιείται όταν ο άνθρωπος ξεκινήσει την πορεία του να αφουγκράζεται την θέληση της ψυχής του και στην συνέχεια να βαδίσει προς την αποκατάσταση τουλάχιστον μιας ισότιμης συμμετοχής της στις δράσεις του βίου του.

Ο Ουρανός είναι η πρωτογενής δύναμη του πλανητικού μας συστήματος. Η κεντρική ενεργειακή πηγή από όπου τα πάντα τροφοδοτούνται και εκπορεύονται. Αυτό βέβαια θέλει πολλά για να γίνει κατανοητό και οι ακολουθούντες τις παλαιές σχολές αστρολογίας θα ξενίζονται από αυτές τις νέες τοποθετήσεις που λέγονται πρώτη φορά. Μια πηγή είναι η πρωτογενής εμφάνιση της πολικότητας. Γιατί η πηγή αναβρύζει προς αυτό που δεν έχει. Το νερό της πηγής αναβρύζει και το νερό ποτίζει αυτά που διψούν.

Συνειδησιακά η ενεργειακή πηγή περιέχει την έννοια της εξωτερίκευσης και φέρνει σε επαφή με αυτό που δεν έχει ενέργεια, αυτό που δέχεται την ενέργεια. Η επίγνωση του που πάει, που χρησιμοποιείται η ενέργεια, είναι ένα στάδιο όπου ο πλανήτης Ουρανός συμμετέχει σε αφυπνισμένη μορφή συνειδησιακά. Κατευθύνει τότε συνειδητά την ενέργεια του προς τα έξω και συνειδητοποιείται η πλήρης ροή της. Αυτό είναι μια δράση της Έβδομης Ακτίνας της Τελετουργίας, της πανάρχαιας αλλά και μελλοντικής επιστήμης που είναι να έρθει.

Έτσι αναπτύσσεται η πρώτη επίγνωση του εγώ και του άλλου. Όταν κάποιος προσπαθήσει να γνωρίσει το αποτέλεσμα των ενεργειών του, το που πάει η ενέργεια του, τότε αρχίζει η πολικότητα των Σχέσεων. Αναπτύσσεται η πρωτογενής αντίληψη της Σχέσης. Μια αφυπνισμένη πηγή, λοιπόν, είναι ο Ουρανός ως εσωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού. Ένας αφυπνισμένος άνθρωπος θα συμμετάσχει σε αυτή την όψη του.

Ο πλανήτης Ουρανός κυβερνά το δεύτερο τσάρκα, το εξαπέταλο Swadhisthana, ή σεξουαλικό τσάρκα. Ο αριθμός 6 περιέχει την πρώτη μορφή σχέσης. Την σχέση δύο τριγώνων, του αρσενικού και του θηλυκού, του εγώ και του άλλου, του πομπού και του δέκτη, ενωμένα σε μια γόνιμη και πολλαπλασιαστική μορφή.

Η ενέργεια παράγεται στο δεύτερο τσάρκα και πρέπει να ακολουθήσει όλη της την πορεία. Αν μπλοκαριστεί θα δημιουργηθεί ασθένεια. Το δεύτερο τσάρκα είναι το κέντρο από το οποίο πρωτογενώς σχετιζόμαστε. Ο σεξουαλισμός είναι μια διαδικασία βαθέως και πρωτογενούς συσχετισμού και έτσι έχει το φυσικό λιμάνι του σε αυτό το κέντρο.

Η διαδρομή όμως της ενέργειας πρέπει να φτάσει να «ποτίσει» όλα όσα περιμένουν την ενέργεια. Το τελικό κέντρο που πρέπει να φτάσει είναι το κέντρο του τρίτου ματιού, όπου εδράζεται η διαισθητική νόηση και που κυβερνάται από τον πλανήτη Αφροδίτη, κόρη του θεού Ουρανού κατά την Ελληνική Μυθολογία και Μυσταγωγία. Η διαδρομή περνά από το δωδεκαπέταλο κέντρο της καρδιάς, αποθηκεύεται στο κέντρο του λαιμού μέχρι να έρθει η ώρα να αφυπνιστεί και να καθαρθεί το κέντρο της Διαίσθησης, του τρίτου ματιού. Η Διαίσθηση καταργεί την πολικότητα φέρνοντας την ενσυνείδητη ένωση των αντιθέτων. Μόνο μέσω της διαισθητικής νόησης θα μπορέσει το Εγώ να ενωθεί, να διεισδύσει στην κατανόηση του Άλλου.

Η στροφή της ενέργειας που παράγεται στο δεύτερο τσάρκα προς τα κάτω και η μετατροπή της σε σπέρμα και ωάριο, είναι μια φθοροποιός πορεία που οδηγεί προς τα κάτω. Κορυφαίο ζήτημα που κάποτε θα πρέπει να δούμε λεπτομερέστερα.

Η όλη αυτή συμμετοχή στην πρωτογενή πολικότητα σχετίζεται με το ότι από την Μονάδα γεννιέται η Δυάδα, η Πολικότητα. Ο Ουρανός, κυβερνήτης της Έβδομης Ακτίνας, είναι η όψη του Πατρός (Μονάδα) στον εκδηλωμένο κόσμο.

Η βίωση αυτού του επιπέδου των Σχέσεων αφυπνίζεται στο ζώδιο του Ζυγού και γίνεται από σπινθήρες που εδράζονται στον κόσμο της Ψυχής. Η απελευθέρωση και η συμμετοχή στην δράση αυτών των σπινθήρων του ψυχικού μας πεδίου θα μπορέσει να μας φέρει στην επίγνωση των ορθών σχέσεων με τον άλλο. Αρχικά με τον/την σύντροφο μας και στην συνέχεια με τον ίδιο μας τον εαυτό, στην σχέση Προσωπικότητας και Ψυχής.