Για το ζώδιο του Τοξότη


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 1 Δεκ 2015 στις 01:28

Ο Δεκέμβριος έφθασε με τις δικές του προσδοκίες, τις δικές του μάχες και επιτεύξεις. Σε μια εποχή υψηλής διαταραχής καλούμαστε και αυτό τον μήνα να γίνουμε ακόμα πιο αποφασιστικοί στην στήριξη της ζωής μας και την κατεύθυνση της, πάνω σε ουσιαστικότερες βάσεις από όσο μέχρι τώρα κάναμε. Η απομάκρυνση μας από τις σωστές στοχεύσεις και επιδιώξεις είναι κρίσιμο μάθημα του Τοξότη και άρα περισσότερο επίκαιρο από άλλες φορές.

Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας φωτός καθώς σε αυτόν γεννιέται ο Μεγάλος Απεσταλμένος που για την εποχή μας παραμένει να είναι ο Ιησούς. Σαν γενική όμως αίσθηση και στην έναρξη του, ως προς την μαθητεία όπως συμβολικά απεικονίζεται στον ζωδιακό, βρισκόμαστε στο ζώδιο του Τοξότη.

Περάσαμε το ζώδιο του Σκορπιού που έφερε τις μεγάλες ευκαιρίες της κάθαρσης του αστρικού ή συναισθηματικου, θυμικού και επιθυμητικού κόσμου. Οι δοκιμασίες του Σκορπιού όσες φορές και να το πούμε δεν είναι αρκετό για να καλυφθεί το ότι είναι κρίσιμης και τεράστιας σημασίας.  Όταν κάποτε κάποιος περάσει με επιτυχία αυτές τις δοκιμασίες του Σκορπιού, περνάει στην μαθητεία του Τοξότη. Οι κρίσεις στον Σκορπιό εφοδιάζουν τον μαθητευόμενο με τις μοναδικές χάρες της ισχυροποίησης του εκτός του κόσμου των εξαπατήσεων.

Όλα όσα επώδυνα βλέπουμε να διαδραματίζονται σήμερα γύρω μας, σε αυτή την εποχή που διακρίνεται από εξαιρετικά υψηλό δείκτη διαταραχής, οφείλονται σε αποτελέσματα σκέψεων-ιδεών και έργων υπό το καθεστώς της πλάνης του θυμικού, επιθυμητικού και συναισθηματικού κόσμου. Ο κόσμος σήμερα πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος του. Το  οποίο παρελθόν μάλιστα δυστυχώς απ΄ ότι παρατηρούμε δεν έχει ακόμα κατανοηθεί και ξεπεραστεί και βρίσκεται ακόμα σε επιφυλακή ενεργό εντός των ανθρώπων, έτοιμο και πάλι να δράσει με όμοιο τρόπο όπως παλιά. Καιροφυλακτεί έτοιμο να ωθήσει στην επιλογή απατηλών ηγετών, να ακολουθήσει επιλογές ζωής άκρατου υλισμού και φιλοτομαρισμού, παραπέμποντας στην καλένδες τα ερωτήματα: «ποιος είμαι;», «γιατί έχω γεννηθεί;», «έχω ψυχή;», «που βρίσκεται, τι σκέπτεται και τι κάνει η ψυχή μου;», «είναι καλά η ψυχή μου; είναι χαρούμενη; είναι στενοχωρημένη», «τι πραγματικά θέλω να κάνω σ’ αυτή τη ζωή;» … και άλλα πολλά παρεμφερή. Όλα αυτά έρχονται στη συνείδηση ειδικά αυτό τον μήνα μέσα από το ζώδιο του Τοξότη.

Στον Τοξότη ο άνθρωπος έχοντας πλέον επιτύχει την απελευθέρωση από την εξαπάτηση του φόβου και της θετικής ή αρνητικής σαγήνης του υλικού κόσμου, καταφέρνει πλέον να έχει μια ενοποιημένη προσωπικότητα και εδώ είναι που απαλλάσσεται από την κατακερματισμένη προσωπικότητα που εκρέει από την αρνητική ανταπόκριση στις δονήσεις του απέναντι ζωδίου του Τοξότη που είναι οι Δίδυμοι.

Στον Τοξότη ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του κόσμου των Σοφών Όντων που ονομάζονται Δάσκαλοι και έρχεται σε συνειδητή συνεργασία μαζί τους προς τον ένα πλέον στόχο που νοιώθει μέσα του να αφυπνίζεται και να τον διακατέχει. Διδάσκεται μέσα από τον κύκλο της νόησης, της σχέσης μαζί της και αναγνωρίζοντας την διττότητα της φύσης του βιώνει και μαθητεύει το να στοχεύει στον ένα και μοναδικό στόχο που αντιλαμβάνεται να εμφωλεύει βαθιά μεσα του. Ο βιωματικός στόχος που γίνεται αντιληπτός στον Τοξότη, βρίσκεται στην πύλη του επόμενου ζωδίου του Αιγόκερω που είναι η πύλη των μυήσεων. Όπου οι μυήσεις είναι εσωτερικές διεργασίες επισφράγισης του δρόμου, των αποτελεσμάτων και επιτευγμάτων του μαθητευόμενου της Ζωής και καμία σχέση δεν έχουν με τις όποιες τελετές μύησης που εικονικά και μόνο γίνονται, σε οποιεσδήποτε εσωτεριστικές ή αποκρυφιστικές οργανώσεις της κοινωνίας μας.

Μισός άλογο και μισός άνθρωπος είναι το σύμβολο του Τοξότη και κάποια εποχή το ίδιο σύμβολο ήταν ένας άνθρωπος αναβάτης επάνω σε ένα λευκό άλογο. Το μεγάλο μυστικό του Τοξότη κρύβεται στις επιτυχείς εργασίες στο προηγούμενο ζώδιο του τον Σκορπιό που του επιτρέπουν να δει τον Στόχο της Καρδιάς του, της Ψυχής του, τον βαθύτερο στόχο που υπάρχει μέσα του. Το να μπορέσει κάποιος να δει, να αναγνωρίσει και να ενσωματώσει στην ζωή του αυτή την αναγνώριση, γίνεται με φυσικό βιωματικό τρόπο και από μόνο του, όταν κάποιος έχει ελευθερώσει τον εαυτό του από τον κύκλο των εξαπατήσεων του αστρισμού στον Σκορπιό.

Ειδικά στο ζώδιο του Τοξότη αποκαλύπτεται και είναι κρίσιμης σημασίας η επιτυχής εργασία στον χώρο των προηγούμενων ζωδίων και δη του Σκορπιού. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθεί και να βιωθεί ο Τοξότης θετικά. Γιατί μόνο το ξεπέρασμα των δοκιμασιών του Σκορπιού θα δώσει στον Μαθητή της Ζωής την ικανότητα μη επηρεαζόμενος από την εξαπάτηση, να αφουγκραστεί βαθιά μέσα στα μύχια της ύπαρξης του τον πραγματικό στόχο που θέλει βαθύτερα απ’ οτιδήποτε άλλο να στοχεύσει-να επιδιώξει.  Τότε στον Τοξότη επίσης θα μάθει πως θα στήσει όλη του την ζωή να είναι σαν το βέλος του Τοξότη που στοχεύει, ενώ ο ίδιος τότε και μόνον τότε είναι ο Τοξότης.

Όταν ο άνθρωπος ακολουθεί ακόμα την αριστερόστροφη και φθοροποιό πορεία ζωής, από τον Τοξότη προς τον Σκορπιό, τον Ζυγό κ.ο.κ., στον Τοξότη θα στοχεύσει με φανατισμό σε υλιστικές, εγωιστικές απολαβές και επιδιώξεις. Θα κάνει έτσι μία «βουτιά» στην Ύλη που θα τον φέρει στην επόμενη ζωή του στο ζώδιο του Σκορπιού για την ολοκλήρωση της βίωση του ιδεώδους του, κυλώντας και ενδυναμώνοντας τον κύκλο των εξαπατήσεων.