Ο αστερισμός του Τοξότη


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 1 Δεκ 2016 στις 04:30

Κάθε ζώδιο είναι εξ ίσου σημαντικό με τα άλλα και κάθε φορά που αναφερόμαστε σε αυτά, αγγίζουμε μία πλευρά του ζωδίου, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε μια πρακτικά χρήσιμη πληροφορία για τους αναγνώστες μας. Έτσι θα πράξουμε και αυτή τη φορά, προσπαθώντας να δώσουμε κάποιες πληροφορίες που αυτή τη στιγμή επιλέξαμε και που  ανασύρονται από την περιοχή του Τοξότη. Να μην ξεχνάμε ότι οι αναφορές στα ζώδια δεν αφορούν μόνο όσους έχουν κάποια έντονη και ειδική σχέση με ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Παρά τα όσα διαδίδονται για την αστρολογία, να μην ξεχνάτε ότι όλοι είμαστε ΟΛΑ τα ζώδια!

Το σύμβολο του Τοξότη είναι ένα πλάσμα μισό άνθρωπος, μισό άλογο. Το ανώτερο τμήμα, ο άνθρωπος, κρατάει ένα τόξο ενεργά στοχεύει κάπου, δεν το κρατά απλά. Αυτό είναι η πρώτη σημασία που περιέχεται στο ζώδιο αυτό. Είναι ένα ζώδιο που ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς και έτσι περιέχει μία ενέργεια που είναι ορμητική, ενεργητική και αυτό φαίνεται απ’ την στάση του Τοξότη που στοχεύει και είναι πάντα έτοιμος να ρίξει σε κάποιο στόχο. Αυτή η ενέργεια του Τοξότη μπορεί να μην είναι τόσο εμφανής όπως είναι π.χ. στο ζώδιο του Κριού (επίσης ζώδιο της φωτιάς) και αυτό οφείλεται στο ότι ανήκει στα Μεταβλητά ζώδια, ενώ ο Κριός στα Παρορμητικά. Στο επίπεδο της Προσωπικότητας ενώ τα Παρορμητικά ζώδια εκδηλώνουν άμεσα και εμφανώς την ενέργεια, τα Μεταβλητά φέρουν τις ιδιότητες του στοιχείου τους σε «διευθυντικό» επίπεδο. Καθορίζει δηλ. στον Μεταβλητό τρόπο την κατεύθυνση που δίνεται από τις αρχές που έχει κάποιος. Θα λέγαμε στον Τοξότη είναι περισσότερο Νομοθετική η φωτιά, ενώ στον Κριό περισσότερο Εκτελεστική. Στον Τοξότη δημιουργούνται κανόνες, αρχές προσωπικές, που έχουν μεγαλύτερη δραστικότητα στην συμπεριφορά και που προέρχονται από το στοιχείο της φωτιάς. Αυτό φανερώνεται και από το ότι κυβερνήτης του Τοξότη για το επίπεδο της Προσωπικότητας είναι ο Δίας.

Η Ελληνική Μυθολογία περιέχει πολλά στοιχεία και μύθους που αφορούν τον Τόπο του Τοξότη. Αυτά βρίσκονται στους μύθους γύρω από τους Κένταυρους. Οι κένταυροι είναι όπως και το πλάσμα στο σύμβολο του Τοξότη, από την μέση και πάνω άνθρωποι και από την μέση και κάτω άλογα. Το τόξο και η στοχευτική πλευρά αποκαλύπτεται στον αστρολογικό συμβολισμό, αλλά ενυπάρχει παντού μέσα στους μύθους για τους Κένταυρους.

Οι Κένταυροι είναι πλάσματα έντονου πάθους και σε όλους τους μύθους διαφαίνεται αυτό. Πάθος που στην μεγάλη πλειοψηφία τους στρέφεται προς το αρνητικό, το μη ηθικό, με τάσεις υπερβολικά εγωιστικές και άμετρα ηδονοθηρικές. Είναι ελάχιστοι οι Κένταυροι που είναι θετικά τοποθετημένοι μέσα στους μύθους, όπως π.χ. αναφέρονται ο Χείρων και ο Φόλος. Όλα αυτά περιέχονται μέσα στην πληροφορία της Εσωτερικής Αστρολογίας με νέους συμβολισμούς, όπως δεν συνέβαινε μέχρι τώρα σε καμία άλλη αστρολογική σχολή.

Ο Τοξότης κατά την αριστερόστροφη πορεία απ’ τους Ιχθείς προς τον Κριό μέσω του Τοξότη στοχεύει στην αναζήτηση και στην ικανοποίηση των εγωιστικών παθών, που γίνεται στον Σκορπιό που είναι το προηγούμενο ζώδιο του, οπισθοχωρώντας έτσι στον ζωδιακό. Κατά την δεξιόστροφη πορεία της προόδου, ο Τοξότης φτιάχνει κανόνες ζωής που συγκεντρώνουν τις ενέργειες και τις στρέφουν προς την πύλη της Αφύπνισης και της Μύησης που κρύβεται στον Αιγόκερω, που είναι το επόμενο ζώδιο του.Ο άνθρωπος συγκεντρώνει όλες του τις δυνάμεις κάτω από μία προσωπική «νομοθεσία» που οδηγεί προς τα άνω, προς την επιβεβαίωση και επικύρωση της πορείας του προς την απόκτηση της αυτογνωσίας.

Η δεξιόστροφη πορεία ακολουθείται από λίγους, όπως ακριβώς λίγοι είναι και οι καλοί Κένταυροι. Η πλειοψηφία των Κενταύρων είναι αρνητικοί και εικονίζει τον άνθρωπο που κινείται αριστερόστροφα πάνω στον ζωδιακό επιδιώκοντας την εγωιστική, άπληστη και χωρίς μέτρο ηδονή σε όλα τα επίπεδα, νοητικά, συναισθηματικά και υλικά. Οι λίγοι είναι αυτοί που έχουν περάσει τις δοκιμασίες του Σκορπιού, όπως τις περιγράφουμε σε προηγούμενο άρθρο μας και στον Τοξότη πλέον ασκούνται στην Εσωτερική Τέχνη της Τοξοβολίας που ως Ιερατική Τέχνη περιέχει την ικανότητα ο Τοξότης, το Τόξο-Βέλος και ο Στόχος να γίνονται Ένα. Οι λίγοι είναι αυτοί που έχουν αποφασίσει και ζουν την ζωή με σκοπό αφ’ ενός την αναζήτηση της Αλήθειας και αφ’ ετέρου την ορθή Δράση. Αυτοί πρέπει να είναι το πρότυπο μας και όλοι να κατευθυνθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί μόνο τότε θα βρούμε την απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα και θα μπορέσουμε να ζήσουμε μία ζωή Πληρότητας, Ειρήνης και Αφθονίας!