Η Χρυσή Γενιά της Επανάστασης του 1821


Δημoσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαρ 2020 στις 18:03
το Μεγάλο Τρίγωνο του 1767
Έναρξη Μεγάλου Τριγώνου

Η πλειονότητα των πρωτεργατών της επανάστασης του 1821 είχαν γεννηθεί κατά την δεκαετία 1770-1780 και αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς θα λέγαμε ότι ξεκινάνε περίπου από το 1765 και μετά. Στην περίοδο της επανάστασης ήταν περίπου 40 – 50 χρονών και έτσι μπορούσαν να πάρουν ηγετικές θέσεις στον αγώνα. Η περίοδος αυτή είναι πολύ σημαντική αστρολογικά και από αυτή την οπτική θα προσπαθήσουμε να δούμε την γενιά αυτή. Η αστρολογία παρατηρεί τα γεγονότα του στερεώματος και έτσι μπορεί να βλέπει πίσω από τις φήμες και τα συμφέροντα. Το κύριο, λοιπόν, χαρακτηριστικό της περιόδου είναι το Μεγάλο Τρίγωνο Πλούτωνα, Ποσειδώνα και Ουρανού στα ζώδια της Γης. Μεγάλο Τρίγωνο ονομάζουμε ένα σχηματισμό ισοπλεύρου τριγώνου στον ουρανό από τουλάχιστον τρεις πλανήτες.

Μεγάλο Τρίγωνο 1775
Λήξη Μεγάλου Τριγώνου

Ένα Μεγάλο Τρίγωνο δεν μένει αμετάβλητο για μεγάλο διάστημα, καθώς οι πλανήτες κινούνται διαρκώς, ο σχηματισμός είναι σύνθετος και γίνεται ακόμα πιο σύνθετος από την συμμετοχή των υπολοίπων πλανητών. Το τρίγωνο δημιουργείται αρχικά κάποια στιγμή, στην συνέχεια κάποιος πλανήτης απομακρύνεται για λίγο και μετά ξαναδημιουργείται. Σε τόσο σημαντικούς σχηματισμούς παίρνουμε όλη την περίοδο που μπορεί και ξαναδημιουργείται το Μεγάλο Τρίγωνο σαν μία ενιαία περίοδο. Η συνολική περίοδος έχει την δόνηση του τριγώνου και ας έχει απομακρυνθεί για λίγο κάποιος πλανήτης. Γι’ αυτό μπορεί μεν σε κάποιους από τους χάρτες των αναφερόμενων ατόμων να μην υπάρχει πλήρες το μεγάλο τρίγωνο, αλλά ακόμα και αυτοί το βιώνουν στις διελεύσεις στην βρεφική ηλικία λίγων συνήθως μηνών να γίνεται ακριβές και έτσι ισχυροποιείται η δόνηση που φέρουν μέσα τους. Είναι η γενιά του Μεγάλου Τριγώνου και είναι έτσι όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής. Το σύνολο όσων γεννιούνται σε αυτή την περίοδο έχουν αυτή την δυναμική και όχι μόνο όσοι έγιναν γνωστοί. Οι αφανείς ήρωες είναι πάντα ο σημαντικός παράγοντας σε όλη μας την ζωή και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές ημερομηνίες γέννησης:
  • Λάζαρος Κουντουριώτης: Απρίλιος 1769
  • Ανδρέας Μιαούλης: 20 Μαΐου 1769
  • Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: 3 Απριλίου 1770
  • Παλαιών Πατρών Γερμανός: 25 Μαρτίου 1771
  • Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα: 11 Μαΐου 1771
  • Γεωργάκης Ολύμπιος: 4 Μαρτίου 1772
  • Εμμανουήλ Ξάνθος: 1772
  • Νικοτσάρας 1774
  • Ιωάννης Εμμανουήλ: 1774
  • Ιωάννης Καποδίστριας: 10 Φεβρουαρίου 1776
Να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο έχει γεννηθεί και ο Ναπολέων Α’ ο Βοναπάρτης (15 Αυγ 1769), ο οποίος στην αρχή υπήρξε ένας βασικός υποστηρικτής της Γαλλικής Επανάστασης.
Καραϊσκάκης
ο Καραϊσκάκης

Το κυριότερο γεγονός που συνέβη κατά την περίοδο του Μεγάλου αυτού Τριγώνου είναι ότι το 1775 έγινε η Αμερικανική Επανάσταση. Τον επόμενο χρόνο συντάχθηκε και εγκρίθηκε από το Κογκρέσο η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που αποτελεί το ιδρυτικό του κράτους που επρόκειτο να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην παγκόσμιο ιστορία. Μεγάλης σημασίας είναι και ότι το 1775 άρχισε η εκδήλωση της Πέμπτης Ακτίνας πάνω στον πλανήτη! Στην πέμπτη ακτίνα μάλιστα ανήκει το ζώδιο του Υδροχόου που είναι το ζώδιο της ψυχής των ΗΠΑ.

Καποδίστριας
ο Καποδίστριας

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι δεν γεννήθηκαν, αλλά οραματίστηκαν και έδρασαν κατά την περίοδο του Τριγώνου, όπως ο Ρήγας Φεραίος, ο Αδαμάντιος Κοραής, ο Άνθιμος Γαζής, ο Μητροπέτροβας (ο πιστός φίλος του Κολοκοτρώνη), κ.α. που το τρίγωνο τους βρίσκει 10 – 20 ετών, στα σημαντικά χρόνια της εφηβείας και της διαμόρφωσης της προσωπικότητας. Ίσως έχει ενδιαφέρον για όσους ενδιαφέρονται για τον χώρο των επιχειρήσεων να πούμε ότι κατά την περίοδο αυτού του τριγώνου ο πρώτος Rothschild, ο Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) μπαίνει επιχειρηματικά στον χώρο του εμπορίου σπανίων νομισμάτων. Η μεγάλη επιτυχία του (1769) τον έφερε σύντομα στον χώρο των τραπεζικών υπηρεσιών και έκτοτε έγινε ο ιδρυτής της δυναστείας των Rothschild. Να παρατηρήσουμε ότι κατά την διάρκεια του τριγώνου παντρεύτηκε (1770) και απέκτησε τρεις από τους τέσσερις γιους του (1771-1774). Είχε καλό αστρολόγο; Δεν μπορεί να οφείλεται σε αυτό αφού τότε δεν είχε ανακαλυφθεί κανένας από τους τρεις πλανήτες ακόμα.

Το Μεγάλο Τρίγωνο Πλούτωνα, Ποσειδώνα, Ουρανού στα ζώδια της Γης (1767 – 1775)
Μπουμπουλίνα
η Μπουμπουλίνα

Μέσα στους κύκλους των συνόδων των τριών πλανητών βαδίζουν αιώνια οι αιχμές του ανθρώπινου πολιτισμού. Η εποχή στην οποία βρισκόμαστε έχει ιδεολογικά και ηθικά ξεκινήσει την περίοδο της συνόδου των τριών αυτών πλανητών το 580 – 570 π.Χ. στο ζώδιο του Ταύρου και σε σύνοδο με τον πνευματικό λαμπαδηφόρο τον Λαμπαδία ή Αλδεβαράν. Από αυτή την περίοδο ξεκινάνε όλα τα μεγάλα ρεύματα που διαμόρφωσαν το πολιτισμικό υπόβαθρο που μέχρι σήμερα ζούμε. Στην πορεία του χρόνου, μέσα στις επόμενες χιλιετίες και μέχρι την επόμενη σύνοδο, που στην δική μας περίοδο θα γίνει το 3365, οι όψεις που δημιουργούν από κοινού οι τρεις τους αναπτύσσουν και φέρνουν σε διαφορετική φάση υλοποίησης τον αρχικό σπόρο που φυτεύτηκε κατά την σύνοδο. Εκείνη την περίοδο της συνόδου έχουμε την γέννηση του Πυθαγόρα, την ακμή της Ιωνικής σχολής, την εμφάνιση της διδασκαλίας του Βούδα, του Κομφούκιου και του Λάο Τσε. Είναι πολύ πιθανό ο Πυθαγόρας να είχε γεννηθεί με την σύνοδο αυτή στον χάρτη του και έτσι εξηγείται το πόσο επηρέασε και ακόμα επηρεάζει το σύνολο της ανθρώπινης σκέψης και ηθικής.

Αθανάσιος Διάκος
ο Αθανάσιος Διάκος

Σε αυτή την περίοδο έδρασαν ο Θαλής, ο Σόλων, ο Αναξιμένης, ο Αναξίμανδρος, ο Φερεκύδης (ο δάσκαλος του Πυθαγόρα). Είναι η στιγμή που αυτά τα μεγάλα όντα διδάσκουν στην ανθρωπότητα την χρήση του νου και της καρδιάς σε ένωση. Από εκεί ξεκινάει κάθε επιστημονική σκέψη που τότε βρέθηκε στην μέγιστη ακμή της. Έκτοτε η ανθρωπότητα προσπαθεί να επιγειώσει αυτές τις κατευθύνσεις και να δείξει με στοιχεία ότι έχει αφομοιώσει το τότε περιεχόμενο. Όλες αυτές οι κινήσεις εμφανίζουν σαν πρώτο μέλημα του ανθρώπου την εργασία επί του ηθικού μέρους. Αυτό είναι το νέο μήνυμα, της νέας ανθρωπότητας.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Μεταξύ των συνόδων των τριών πλανητών δημιουργούνται μεταξύ τους Μεγάλα Τρίγωνα, περίπου κάθε 500 χρόνια. Από την εποχή της συνόδου του 580 π.Χ. γίνονται έξι Μεγάλα Τρίγωνα μέχρι την επόμενη σύνοδο. Το τρίγωνο που γεννήθηκε η γενιά των αγωνιστών του ΄21 είναι το τέταρτο τρίγωνο και έγινε στα ζώδια της Γης. Η τετράδα έχει μεγάλη σχέση με το στοιχείο της Γης, το τέταρτο στοιχείο. Είναι το στοιχείο της μέγιστης υλοποίησης, της σταθερότητας, της εγκαθίδρυσης και δεν είναι παράξενο το ότι μέσα σε αυτό το τρίγωνο δημιουργείται το κράτος που έπαιξε έκτοτε μεγάλο παγκόσμιο ρόλο, οι ΗΠΑ. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το έργο της γενιάς αυτής των αγωνιστών του ΄21 και πρέπει να αντιληφθούμε ότι είχε το χάρισμα το όραμα της για την Ελευθερία να γίνει πράξη. Πρέπει να καταλάβουμε επίσης ότι αυτό ήταν όραμα όλου του λαού και όχι μόνο των λίγων. Ας τα ακούνε αυτά οι αγράμματοι που λένε ότι η επανάσταση του ΄21 έγινε από μια ομάδα αχάριστων ξυπόλητων.

Λάζαρος Κουντουριώτης
ο Λάζαρος Κουντουριώτης

Από την άποψη των ζωδίων το ισόπλευρο τρίγωνο του θέματος μας γίνεται στα ζώδια της γης. Ο Πλούτωνας ο μεγάλος Εκκινητής κάθε ουσιαστικά νέου είναι στον Αιγόκερω, ζώδιο προσωπικότητας της Ελλάδας. Ο Ποσειδώνας ο Λήπτης, Φορέας και Εκφραστής των νέων αξιών βρίσκεται στην Παρθένο που είναι το ψυχικό ζώδιο της Ελλάδας. Πολλοί ισχυρίζονται ότι στο ζώδιο αυτό ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε πτώση, όπως το ίδιο λέγεται και για τον Δία. Αλλά οι δύο αυτοί πλανήτες ειδικά σε αυτό το ζώδιο είναι εξαιρετικά ενεργοί και ευοίωνοι σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. Αυτό θα το αναλύσω κάποια άλλη στιγμή. Άλλωστε η Παρθένος είναι το ψυχικό ζώδιο της Ελλάδας και εκεί μας ενδιαφέρει ότι είναι φιλικός. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο γεγονός αυτής της περιόδου είναι η γωνία τριγώνου Πλούτωνα-Ποσειδώνα, από τα δύο ζώδια Ψυχής και Προσωπικότητας της Ελλάδας που κράτησε περίπου μέχρι το 1788. Αυτό το τρίγωνο το έχουν στους χάρτες τους όλοι ανεξαιρέτως οι επώνυμοι αγωνιστές του ΄21. Ο Ουρανός είναι στον Ταύρο και προσθέτει στους προηγούμενους δύο την δυνατότητα της ίδρυσης νέων μορφών ύπαρξης σε υλικό επίπεδο.

Νικηταράς
ο Νικηταράς

Το μεγάλο τρίγωνο αυτών των πλανητών έχει μία πολύ θετική και ιδανική επίδραση που συνθέτει σε μία εναρμόνια και παραγωγική σύνθεση, ό,τι ανώτερο υπάρχει στους εσωτερικούς κόσμους της καρδιάς και του νου του ανθρώπου. Τα μεγάλα τρίγωνα μπορούν να δώσουν, αν χρησιμοποιηθούν δημιουργικά, ταλέντα, φήμη και επιτυχία με ότι κάποιος καταπιαστεί. Πόσο μάλλον το μεγαλύτερο όλων των τριγώνων. Έτσι έμεινε και θα μείνει για πάντα να λάμπει στην ιστορική συνείδηση η γενιά του ΄21. Σίγουρα κάποιοι πρωτοστάτησαν και ανέβασαν και τους άλλους στο να χρησιμοποιήσουν την δύναμη τους αυτή θετικά για ένα μεγάλο έργο. Όταν λοιπόν κάνουμε τον χάρτη κάποιου από την γενιά του ΄21 πρέπει πρώτα να κοιτάμε την σχέση των υποκρόνιων πλανητών με τους τρεις υπερκρόνιους. Έτσι θα μπορούμε να δούμε πώς κάποιος έβαζε την ενέργεια του μεγάλου τριγώνου μέσα στην προσωπική και κοινωνική του ζωή. Όπως και να ‘χει, η δράση ατόμων γεννημένων στο μεγάλο τρίγωνο είναι ένα σημάδι ότι τα άτομα εμπνέονται από ανώτερα ιδεώδη, όπως είναι η Ελευθερία. Το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» σίγουρα ήταν κατανοητό από όλο τον κοινωνικό περίγυρο της εποχής, της γενιάς που έκανε την επανάσταση του 1821.

Οδυσσέας Ανδρούτσος
ο Οδυσσέας Ανδρούτσος

Όλη αυτή η γενιά ανώνυμοι και επώνυμοι άφησε την σφραγίδα του μεγάλου έργου της στην ιστορία του ανθρώπινου γένους και μάλιστα στην ιστορία των επανενσαρκώσεων του Ελληνικού έθνους. Θα πρέπει όλοι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί Έλληνες να μιλούν και να τιμούν εκείνη την Χρυσή Γενιά που με την στάση της μας στέλνει το μήνυμα του πώς πράττουν οι οραματιστές. Είναι η Χρυσή Γενιά που κατά ένα μυστηριακό τρόπο μας συνδέει με τα βάθη της αρχαιότητας. Κατά την Μεγάλη Σύνοδο του 580 π.Χ.  ο Ελληνισμός άφησε την σφραγίδα του στο παγκόσμιο και κατά το τέταρτο Μεγάλο Τρίγωνο μια άλλη γενιά επαναγέννησε το Ελληνικό Έθνος. Οι ασχολούμενοι με την Αριθμοσοφία ξέρουν ότι η Τετράδα είναι υλοποιημένη Μονάδα. Το Ελληνικό Έθνος δείχνει να επαναγεννάται κάτω από κάποιους μυστηριακούς νόμους και αυτό πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Στην αρχαιότητα υπήρχε ένα έθνος με πολλά κράτη-πόλεις. Στο τέταρτο Μεγάλο Τρίγωνο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ένα ενιαίο έθνος κράτος. Άσχετα με τις ιστορικές συνθήκες του παγκόσμιου περίγυρου και της δράσης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, αυτό για τον Ελληνισμό φαίνεται να είναι βαθύτατα σημαντικό. Η Ελλάδα επαναγενήθηκε στην κατάλληλη στιγμή αποκαλύπτοντας ότι έχει διαχρονικά ένα βαθύ μυστηριακό υπόβαθρο. Όποιοι και να συνέτειναν σε αυτό, είναι βέβαιο ότι δεν γνώριζαν ούτε τότε, ούτε και σήμερα ακόμα για το τι συνέβαινε. Όσοι βοήθησαν και υποστήριξαν στην επανενσάρκωση του Ελληνισμού ως έθνος με σώμα (κράτος) ακολούθησαν αυτούς τους βαθύτερους μυστηριακούς λόγους.

Παπαφλέσας
ο Παπαφλέσας

Αυτό είναι τουλάχιστον ένα μήνυμα δύναμης σε μια εποχή που ο Ελληνισμός κατέχει ένα σώμα, ένα κράτος μικρό και φαινομενικά αδύναμο και χειραγωγούμενο. Αλλά οι αόρατοι κύκλοι του Είναι μέσα στο Γίγνεσθαι έχουν μία ανώτερη δική τους πνευματική νομοθεσία και στρατηγική. Αυτά ας τα καταλάβουν όσοι σήμερα θέλουν να ανήκουν στον κορμό του Ελληνισμού και ας εντείνουν τους αγώνες τους στην αφύπνιση της συνείδησης του Ελληνισμού μέσα τους. Εις οιωνός άριστος, ας εντείνουμε την αναζήτηση του τι είναι ο Έλληνας και ας του ομοιάσουμε. Ας συνεχίσουμε τον καλό αγώνα της Χρυσής Γενιάς του ΄21 και ας τον κρατήσουμε ζωντανό μέσα μας.  Υπάρχει ένα μήνυμα! Οι καλοί αγώνες δεν γίνονται χωρίς υπόβαθρο και χωρίς βαθύτερο αίτιο· ω! απανταχού, διαχρονικοί Έλληνες.

Αφροδίτη της Μήλου
Αφροδίτη της Μήλου

Τελειώνοντας να σημειώσουμε ένα ιδιαίτερο γεγονός που σχετίζεται με την έναρξη της επανάστασης του 1821. Στις 8 Απριλίου του 1820, σε ένα κτήμα στην Μήλο, ανακαλύπτεται από ένα αγρότη το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Η Αναδυόμενη Αφροδίτη αναδύθηκε ξανά και σύντομα αναδύθηκε μαζί της και όλη η Ελλάδα. Το άγαλμα βέβαια κατάληξε ένα χρόνο μετά στο Μουσείο του Λούβρου όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Είναι και αυτό σημείο των καιρών. Τα ιδανικά που εκδηλώθηκαν από τους Ίωνες, τον Βούδα και τον Κομφούκιο και που αφορούν στο Ανώτερο Ήθος, την Επιστήμη και την Καλή Θέληση δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί πλήρως και υπάρχει μπροστά μας πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί.

Η Χρυσή Γενιά των Αγωνιστών του 1821 ας φωτίζει τον Δρόμο μας!