Η Σεληνιακή πλευρά της Πανσελήνου του Ταύρου


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μάι 2022 στις 17:13

Είπαμε για την Πανσέληνο του Ταύρου από την πλευρά του μηνύματος, που αφορά το ζώδιο του Ήλιου, τον Ταύρο. Αλλά το ποια είναι η στάση της μορφής, του υλικού μέρους, θα το δούμε παρατηρώντας τον ρόλο της Σελήνης που κατά την Πανσέληνο του Ταύρου, βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο του Σκορπιού.

Θα κάνουμε ένα ταξίδι στον κόσμο των εσωτερικών συνδέσεων διαγράφοντας την πλατύτερη εικόνα γύρω από τον άξονα Ταύρου – Σκορπιού, τον ένα από τους δύο άξονες του Σταθερού Σταυρού, του Σταυρού που επάνω του γίνεται η Μαθητεία, υπό την αρχιτεκτονική σκέπη του Ιωνικού ρυθμού.

Η σύνθεση της πολικότητας του Ιωνικού ρυθμού στον Σταθερό Σταυρό δίνεται από το ότι Ταύρος – Σκορπιός = ακτίνα 4 και Λέων – Υδροχόος = ακτίνα 5. Η ολική σύνθεση των δύο αξόνων δίνει στον μυημένο την σύνθεση 4+5=9 που φέρνει την ολοκλήρωση. Την άσκηση της βιωματικής επιστήμης στην πέμπτη ακτίνα με την άσκηση στις καθάρσεις στην τέταρτη.

Το εννέα σημαίνει «εν-νέον». Είναι ο σταυρός που επιτυγχάνει ο Μαθητής να είναι κάθε στιγμή νέα, κάθε μέρα ένα νέο ξεκίνημα, είναι το ζειν στο Εδώ και Τώρα, κάθε Εδώ και κάθε Τώρα, όπου Γης και Πατρίς. κάθε μέρα είναι μία νέα αρχή, κάθε μέρα είμαι ένας νέος άνθρωπος σε εσωτερική αμετάβλητη ενότητα κτλ. Πρόκειται για την οδό της Απελευθέρωσης.

Ο Ταύρος και ο Σκορπιός είναι αποκλειστικά ζώδια της τέταρτης ακτίνας, όπως και η Σελήνη που στην εσωτερική κυριαρχία της στην Παρθένο υποκρύπτει τον Ήφαιστο, πλανήτη της πρώτης ακτίνας και εσωτερικό κυβερνήτη του Ταύρου. Στο πλανητικό επίπεδο ήδη υπάρχει το σκοπούμενο, η μορφή που είναι η Σελήνη, πρέπει να εκφράσει την Θέληση του Θεού, την πρώτη ακτίνα.

Αυτά αποτελούν μία νύξη της σύνδεσης της τέταρτης ακτίνας με την πρώτη. Η Μονάδα και η Τετράδα της Αριθμοσοφίας και η τετράδα είναι η Τετρακτύς, η δεκάδα, που 1+0=1. Τα μυστικά της σχέσης Πρώτης και Τέταρτης Ακτίνας, όπως μας ενημερώνει ο Φάρος Φωτός της Αστρολογίας o M.D.K., αποτελούν μυητικά μυστικά.

Το ανώτερο μήνυμα του Ταύρου είναι ότι περιέχει μέσω της πρώτης ακτίνας που όπως είπαμε φέρεται και από τον εσωτερικό κυβερνήτη του, τον Ήφαιστο, την δυνατότητα πλήρους ευθυγράμμισης, της Ένωσης του Πνεύματος με την Ύλη, κάτι που γίνεται στην Φώτιση. Ο πλανήτης Ήφαιστος κυβερνάει στα πιο εξελιγμένα μέλη της ανθρωπότητας το τσάκρα της κεφαλής ή του χιλιοπέταλου λωτού, το Σαχασράρα.

Ο αριθμός χίλια δεν είναι μόνο ένα φυσικό μέγεθος, αλλά περιέχει και το μυστήριο της Δεκάδας στους τρεις κόσμους. Το άλλο δεκαδικό τσάκρα είναι εκείνο του ηλιακού πλέγματος που αποτελεί το τσάκρα που εδράζεται το κέντρο της προσωπικότητας, του κέντρου της υλικής μας συνείδησης. Η δεκάδα ως ολοκλήρωση της μονάδας, έχει κυρίαρχο και ηγετικό ρόλο και αυτό ισχύει σε όλους τους κόσμους.

Η τριπλή δεκάδα (τρεις Κόσμοι) ή δέκα στην τρίτη δύναμη (10³) ή 10x10x10 ή ο κύβος του δέκα είναι ο αριθμός χίλια. Αυτός μπορεί να φιλοξενήσει τα τρία κέντρα των φορέων μας σε μία ενοποιημένη μορφή και όταν συμβαίνει αυτή η ενοποίηση, η τριπλή σωματική μας όψη (φυσικό, αστρικό, νοητικό) καθίσταται ικανή να γίνει πλήρης αγωγός της ενέργειας του πνεύματος.

Από την κατάσταση της Φώτισης και μετά, το τσάκρα του χιλιοπέταλου λωτού γίνεται το κέντρο της συνείδησης του ανθρώπου και το ηλιακό πλέγμα παύει να παίζει τον ρόλο που μέχρι τότε έπαιζε. Στην ουσία, τότε, το ηλιακό πλέγμα εκδηλώνεται μέσα από την μία δεκάδα του χιλιοπέταλου λωτού, την μία διάσταση του κύβου 10x10x10. Αυτή είναι η ανώτερη δυνατή μορφή ύπαρξης του φυσικού κόσμου.

Αυτή η τριπλότητα του χίλια, δείχνει με έναν άλλο τρόπο την λειτουργικότητα της Φώτισης και τη συσχέτισή της με τον αστερισμό του Ταύρου. Είναι η Ύλη στην ανώτερη δυνατή μορφή της που είναι αυτή που επιτρέπει την ένωσή της με το Πνεύμα.

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να αναγνωστούν σε αυτήν την οπτική. Ένα από αυτά είναι η κατάργηση της διοίκησης του κέντρου του ηλιακού πλέγματος. Η παύση της κατάστασης όπου είναι κυβερνήτης του ανθρώπου η προσωπικότητα.

Η προσωπικότητα υποχωρεί, εγκαταλείπεται και εξαφανίζεται, αφού πλέον δεν χρειάζεται. Το τέλος της προσωπικότητας είναι ένας θάνατος. Αυτό εικονίζεται από την παρουσία της Σελήνης στον Σκορπιό, το ζώδιο της πτώσης της.

Στην ουσία, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο, ο Σκορπιός είναι η καλύτερη θέση για την Σελήνη. Αφού η Σελήνη είναι αυτό που πρέπει να ξεπεραστεί, η πτώση της είναι η ανώτερη θέση της. Είναι το περιβάλλον που την τοποθετεί όπως πρέπει και που της ταιριάζει καλύτερα.

Αυτό ισχύει και κυριολεκτικά, αφού οι Διδάσκαλοι της Σοφίας μας ενημερώνουν ότι η Σελήνη είναι ένα νεκρό σώμα. Έχει χάσει όλη της την ενέργεια, είναι νεκρό σώμα και κάποτε θα απομακρυνθεί από το σύστημά μας.

Η πτώση της λοιπόν, είναι η καλύτερη της θέση, αφού πρέπει να φτάσει ο άνθρωπος να υπερβεί την προσωπικότητα και το ιδιοτελές της κέντρο και να διαγράψει την ύπαρξή της. Αυτό δηλαδή που δηλώνει η πτώση της Σελήνη στον Σκορπιό.

Η προσωπικότητα ακυρώνεται και αυτό επιτρέπει στην υλική φύση να αντανακλά καθαρότερα το μήνυμα του πνεύματος από τον Ήλιο του Ταύρου. Στην ουσία είναι ο θάνατος της επιθυμίας. Η επιθυμία είναι η δύναμη εκείνη που γύρω της υλοποιείται η προσωπικότητα, το κέντρο κάθε ιδιοτέλειας.Εδώ υποκρύπτεται και ένα ακόμα μυστήριο.

Κεντρικός κυβερνήτης της προσωπικότητας είναι ο Άρης. Ο κυβερνήτης του κέντρου του ηλιακού πλέγματος για τον άνθρωπο που κατευθύνεται από την προσωπικότητά είναι ο Άρης. Έτσι βλέπουμε η επιθυμία, η ενέργεια που σχετίζεται με τον Άρη, κλώθει την διαμόρφωση της προσωπικότητας και έτσι πλάθεται η προσωπικότητα από τη στιγμή της ενσάρκωσης.

Αυτό συνδέεται και υποκρύπτει τις αιτίες που η Σελήνη και ο Άρης είναι συγκυβερνήτες της τριπλότητας του νερού στην παραδοσιακή αστρολογία. Το νερό είναι σύμβολο του αστρικού κόσμου και η προσωπικότητα έχει το κέντρο της στο αστρικό πεδίο. Στο αστρικό πεδίο έχει την έδρα του το Πλανητικό Κακό, αλλά και το Κοσμικό Κακό επίσης την έχει στο Κοσμικό Αστρικό Πεδίο.

Αυτό εικονίζεται στο σύμβολο του Μπαφομέτ, όπου το Κηρύκειο του Ερμή, τα τρία ενεργειακά κανάλια η Ίντα η Πιγκάλα και η Σουσούμνα φτάνουν μέχρι το ηλιακό του πλέγμα. Στην Αιγυπτιακή παράδοση και στα άλλα Μονοπάτια της Λευκής Ατραπού τα τρία κανάλια φθάνουν και ενεργοποιούν το κέντρο Άτζνα, του τρίτου ματιού και από εκεί όλα τα ανώτερα κέντρα.

Μπαφομέτ

Μπαφομέτ

Αιγυπτιακή παράδοση

Αιγυπτιακή παράδοση

Αυτή η δύση της προσωπικότητας είναι η πτώση της Σελήνης στον Σκορπιό, που δείχνει και το τι πρέπει να γίνει. Να ξεπεραστεί και να πάψει η επιθυμία να έχει υλοποιητικό και ηγετικό ρόλο. Ο θάνατος της επιθυμίας είναι το έδαφος του Σκορπιού, που έχει εσωτερικό κυβερνήτη τον Άρη. Ο νυκτερινός Άρης που παραμονεύει το θήραμά του, επιτρέποντας έτσι να αναπτυχθεί και να δράσει η αυτοπαρατήρηση που θα βοηθήσει στην αντίληψη του εύρους του ρόλου της επιθυμίας μέσα μας.

Μπορεί να φαίνεται σαν αυτοκαταστροφικότητα του Άρη αυτή η τάση να παραμονεύει για να εξοντώσει τα δικά του στοιχεία ή τα στοιχεία της αστρικής – επιθυμητικής επικράτειάς του. Αυτό μάλιστα σχετίζεται και με το ζώδιο του Σκορπιού που μπορεί να κεντήσει τον εαυτό του επιφέροντας τον θάνατό του.

Όμως με όλο αυτό επιτελείται η Κάθαρση, ώστε στο επόμενο ζώδιο να γίνει ιεραρχικός κυβερνήτης του Τοξότη. Εκεί θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις, αλλά και θα γίνει το κέντρο συγκέντρωσης της απαιτούμενης δύναμης για να εξαπολύσει ο Τοξότης το βέλος του στον στόχο, την πύλη του Αιγόκερου της Μύησης.

Η Σελήνη είναι το παρελθόν και εδώ και πάλι ισχύει αυτό και μας αποκαλύπτει το παρελθόν που είναι ο Ηρακλής που πραγματώνει πριν την Φώτιση του Βούδα στο ζώδιο του Σκορπιού, τους Άθλους του.