Περί Λέοντος


Δημoσιεύτηκε: Δευτέρα, 1 Αυγ 2016 στις 23:35

Μπήκαμε στον Αύγουστο, ο Ήλιος βρίσκεται στον Λέοντα και με την ευκαιρία αυτή ας δούμε λίγο το ζώδιο αυτό που είναι τόσο σημαντικό την περίοδο που βρίσκεται η ανθρωπότητα και καθώς προετοιμάζεται για το πέρασμα της στην εποχή του Υδροχόου, του οποίου ο Λέων είναι το πολικό αντίθετο ζώδιο.

Ζώδιο της φωτιάς ο Λέων και αυτό είναι μία από τις αιτίες που το κάνουν να είναι εναρκτήριο. Από τον Λέοντα εκκινεί ένας νέος κύκλος του οποίου το χαρακτηριστικό είναι η ανάπτυξη της αυτοσυνείδησης. Ο κύκλος αυτός ολοκληρώνεται στον Σκορπιό και στην σειρά των ζωδίων που περιέχει γίνεται η ευθυγράμμιση, οι προσπάθειες ευθυγράμμισης του ανθρώπου με την πραγματική πηγή του, το πραγματικό του Είναι.

Μία ακόμη αιτία της εναρκτήριας ιδιοσυγκρασίας του Λέοντα είναι το ότι ανήκει στα ζώδια που εκφράζουν την Πρώτη Ακτίνα, μαζί με τον Κριό και τον Αιγόκερω. Είναι δε ο Λέων το πέμπτο ζώδιο και παρατηρούμε ότι τα ζώδια της Πρώτης Ακτίνας είναι το πρώτο(Κριός), το πέμπτο(Λέων) και το δέκατο(Αιγόκερως), και παρατηρούμε μία αναφορά στον Πεντάγραμμο Αστέρα που είναι σύμβολο του Ανθρώπου. Έτσι βλέπουμε μία ιδιαιτερότητα να αναπτύσσεται μεταξύ Λέοντα και Αιγόκερου που είναι ζώδια της πενταδικής όψης. Ο Αιγόκερως είναι το τελικό σημείο που θα κρίνει στην πράξη πλέον τις διαδικασίες της αφύπνισης της αυτοσυνείδησης που ξεκινάνε στον Λέοντα, αλλά και την συνολική ύπαρξη που εκκινεί στον Κριό, μέσα από τις διαδικασίες εσωτερικής μύησης που συμβαίνουν στους ανώτερους κόσμους μέσα από το βίωμα της πύλης του Αιγόκερου.

Ένα άλλο ζώδιο πρώτης σημασίας για το ζώδιο του Λέοντα είναι το καταληκτικό ζώδιο του Τετραχόρδου της αυτοσυνείδησης που είναι ο Σκορπιός. Το ζώδιο όπου η αυτοσυνείδηση μετουσιώνεται στην ομαδική συνείδηση που πρέπει να εκφράζουν όλοι οι μυημένοι και που είναι το ζώδιο μέσα από το οποίο γίνεται η διδασκαλία των Μεγάλων και Πραγματικών Διδασκάλων, των διαχρονικών Ιεροφαντών.

Φυσικά οι διαδικασίες αυτές προϋποθέτουν ότι γίνονται όλες οι δραστηριότητες κάθαρσης στην θεωρία και την πράξη και σίγουρα το άτομο που εργάζεται στο ζώδιο του Λέοντα τουλάχιστον σε ένα από τα δύο βασικά συνειδησιακά του επίπεδα (Ηλιακό ζώδιο ή  Ωροσκόπος) κρίνεται κατά την έκφραση και την ανάπτυξη της αυτοσυνείδησης του που έχει διάφορα επίπεδα. Από το πιο χαμηλό επίπεδο όπου μέσα από μηνύματα λαϊκισμού, λάθος τύπου εθνικισμού κλπ μπορεί να αποκτάει κάποιος την αίσθηση της αυτοσυνείδησης, ή μπορεί να ωθεί άλλους στην αυτοσυνείδηση, έως τα μεγάλα ύψη συντονισμού και έκφρασης του Πνευματικού Ήλιου.

Έτσι το ζώδιο του Λέοντα είναι υπεύθυνο σήμερα για την εμφάνιση και την έξαρση του εξουσιασμού και της δικτατορικότητας από πολλούς ηγέτες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Χίτλερ που είχε τον Λέοντα στο Μεσουράνημα του με τον Κρόνο στον 10ο οίκο του (τον οίκο που δείχνει την εξουσιαστικότητα κάποιου) και στον Λέοντα σε σύνοδο με τον αυταρχικό απλανή αστέρα του Λέοντα, τον Ντουμπέ. Μια σύνοδο Άρη-Πλούτωνα με τον Ντουμπέ και συμμετοχή του Κρόνου έχει και η Χίλαρι Κλίντον (για να σχολιάσουμε λίγο και την καθημερινή ζωή), που όμως βγαίνει στον 9ο οίκο της. Πολλοί αντιλαμβάνονται την διακτοτορική ιδιοσυγκρασία της Κλίντον και παρόλο που ανήκει στο κόμμα των υποτίθεται Δημοκρατικών, κανείς δεν την αντιλαμβάνεται σαν δημοκρατική. Μόνο που από τον 9ο οίκο της θα εκφράσει (αν εκλεγεί) την δικτατορικότητα της στον τομέα της Νοοπολιτικής, κάνοντας επιθετικές παρεμβάσεις στον τομέα της Νομοθεσίας, της Δικαιοσύνης και τον τρόπο εφαρμογής των ιδεολογικών κατευθύνσεων των πολιτών, προωθώντας τα σχέδια της νοητικής παγκόσμιας διακυβέρνησης σύμφωνα με τα συμφέροντα της σέκτας που εξυπηρετεί. Να αναφέρουμε μόνο ότι Μεσουράνημα στον Λέοντα έχουν επίσης: Ο Μπενίτο Μουσολίνι, ο Βόλφγκανγ Σόιμπλε, ο Βλαδίμηρος Πούτιν, η Γεωργία Σάνδη, ο Σίγκμουντ Φρόυντ, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Μπέρνι Σάντερς, ο Γεώργιος Γκουρτζίεφ, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, κ.α.

Όλα αυτά τα κατώτερα συμβαίνουν γιατί οι περισσότεροι αισθάνονται-αντιλαμβάνονται την αυτοσυνείδηση, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργούν από το επίπεδο των συναισθημάτων τους και των επιθυμιών τους. Η έννοια της αυτοσυνείδησης θέτει πρώτη φορά επί τάπητος το θέμα του «ποιος Είμαι;». Η αυτοσυνείδηση δε αρχίζει να έχει κάποια πραγματική υπόσταση, όταν ο άνθρωπος έχει αναπτύξει την ανώτερη νόηση του και έχει αρχίσει να έρχεται σε επαφή με την ψυχική του συνείδηση. Αυτό θα πρέπει να είναι κατανοητό. Αφού είμαστε ψυχές, επόμενο είναι η αυτοσυνείδηση να είναι συνώνυμο της ψυχικής συνείδησης. Ο Λέων όπως και όλα τα ζώδια της φωτιάς είναι ένα ζώδιο νοητικό/πνευματικό, με την έννοια ότι η Φωτιά είναι η φωτιά του Πνεύματος. Έχει ειπωθεί δε ότι ο Θεός είναι φωτιά που δεν αναλίσκεται. Για πολλούς όμως η φωτιά είναι φωτιά των παθών και επιθυμιών, αφού σε εκείνο το επίπεδο είναι αφυπνισμένη η συνειδητότητα τους και άρα εκεί έλκουν την ύπαρξη τους-την δέσμια ψυχή τους.

Η μαζική συνείδηση του Καρκίνου που είναι η περιρρέουσα μαζική συνειδητότητα που μας περιβάλει και πέφτει βαριά επάνω μας, πρέπει να ξεπεραστεί και αυτό έρχεται να κάνει το ζώδιο του Λέοντα με την αφύπνιση της αυτοσυνείδησης. Στο βαθμό που πετυχαίνει κάποιος να καθαρίσει την νόηση του και να ανεξαρτητοποιηθεί από τις επιθυμίες του, στον βαθμό αυτό θα βιώνει το πραγματικό μήνυμα του ζωδίου αυτού. Από τον νεαρό έφηβο που αντιδρά στις απόψεις του περίγυρου του όταν τις αισθάνεται καταπιεστικές και αναληθείς ξεκινάει ουσιαστικά το βίωμα του Λέοντα να ξεφύγει από το προηγούμενο ζώδιο του τον Καρκίνο. Αν για να γίνει αυτό πρέπει να αντιδράσει κάποιος;διαμορφώνοντας ένα νέο φανατισμό και μια νέα αναλήθεια ή θα προχωρήσει μέχρι να φθάσει στην εγκαθίδρυση υγιών και αυθεντικών ιδεών ως ηνίοχους της ζωής του, είναι ένα δικό του θέμα που σχετίζεται με το στάδιο που βρίσκεται και μαθητεύει, ή βρίσκεται καθυστερημένα προσκολλημένος, όπως συμβαίνει δυστυχώς με την μεγάλη πλειοψηφία. Εδώ κρύβεται και ο τεράστιος ρόλος του ζώδιου του Λέοντα όπως το είπαμε στην αρχή σαν σημείο γρήγορης και αναγκαίας προετοιμασίας για την εποχή του Υδροχόου.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ