Η Πανσέληνος στον Λέοντα του 2020


Δημoσιεύτηκε: Δευτέρα, 3 Αυγ 2020 στις 23:08
Η αναφορά μας αυτή αφορά στην Πανσέληνο για την Ελλάδα και παίρνουμε την οικοθεσία με τόπο την Αθήνα ενώ και οι υπόλοιπες πόλεις δεν παρεκκλίνουν ουσιαστικά.
Γενικά

Η Πανσέληνος γίνεται την 3η Αυγ στις 18:58 με τον Ήλιο στις 11°45’ του Λέοντα και αντίστοιχα την Σελήνη στις 11°45’ του Υδροχόου. Μία πανσέληνος είναι πάντα σημαντική γιατί είναι η στιγμή που παρέχεται το μεγαλύτερο ποσό φωτός στις δύο όψεις του ανθρώπου, την αρσενική και την θηλυκή, τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, την νόηση και την διαίσθηση κτλ. Η πανσέληνος φέρνει σε ισορροπία το μέσα με το έξω και μας φωτίζει την διαδρομή της σύνθεσης του άξονα των ζωδίων που γίνεται. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον άξονα Λέοντα – Υδροχόου.

Τα δύο αυτά ζώδια ανήκουν στον Σταθερό Σταυρό που αποτελεί ένα πεδίο σημαντικών κρίσεων για τον άνθρωπο που θέλει να εξελιχθεί και εργάζεται συνειδητά γι’ αυτό. Ο άνθρωπος αρχικά ζει στο βίωμα του Μεταβλητού Σταυρού σε μία πορεία εμπειρίας από τον Κριό προς τον Ταύρο μέσω των Ιχθύων. Όταν γίνει η αναστροφή της πορείας της εμπειρίας και αρχίσει να κινείται αυξητικά, από τον Κριό προς τους Ιχθείς μέσω του Ταύρου, έρχεται η στιγμή που ενσαρκώνεται με ζώδια του Σταθερού Σταυρού για να δοκιμαστεί και να αποκτήσει αφυπνισμένη συνείδηση.

Πάντα τα σταθερά ζώδια έχουν αυτή την τάση να μας φέρνουν σε επαφή με την συνείδηση της ψυχής μας, αλλά όταν δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό και η ανταπόκριση γίνεται από το επίπεδο της Προσωπικότητας, οι επιρροές αυτές μπορούν να χειροτερεύσουν τον εγκλωβισμό της Προσωπικότητας με απώτερο σκοπό μέσω του πόνου να φτάσει κάποιος μέσω των κατάλληλων πυλών στην αφύπνιση του.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε σε χάρτες που βλέπουμε ο Ήλιος και ο Ωροσκόπος να βρίσκονται σε αντιδιαμετρικά ζώδια:

  1. Κριός – Ζυγός
  2. Ταύρος – Σκορπιός
  3. Δίδυμοι – Τοξότης
  4. Καρκίνος – Αιγόκερως
  5. Λέων – Υδροχόος
  6. Παρθένος – Ιχθείς
Στο ένα θα πρέπει να βρίσκεται ο Ήλιος και στο άλλο ο Ωροσκόπος. Κάτι που σχετίζεται κατά ένα τρόπο με τις πανσελήνους καθώς στην ζωδιακή αντίθεση Ηλίου – Ωροσκόπου αναπτύσσεται το μεγαλύτερο εύρος συνειδητότητας και αφομοίωσης της μαθητείας των ζωδίων. Περισσότερο προσέχουμε τα αντιδιαμετρικά Σταθερά ζώδια και μετά τα Μεταβλητά. Τα Θεμελιακά ζώδια (1 και 4) είναι μία πολύ προχωρημένη κατάσταση και είναι ελαχιστότατοι όσοι βρίσκονται πραγματικά σε διαδικασία σύνθεσης των πολικοτήτων τους και δεν χρησιμοποιούν τις ενέργειές τους για τις ιδιοτελείς και κατώτερης σημασίας αιτιάσεις της Προσωπικότητας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της Πανσελήνου αυτής στον Λέοντα

Στην συγκεκριμένη πανσέληνο το πρώτο που παρατηρούμε είναι ότι συμμετέχει έντονα ο Ουρανός που λειτουργεί ως αιχμή εκτόνωσης της Πανσελήνου μέσα από την δημιουργία ενός Τ-τετραγώνου. Ο Ουρανός βρίσκεται στο επίσης Σταθερό ζώδιο του Ταύρου. Το θέμα ολοκληρώνεται με την συμμετοχή του MC (Μεσουρανήματος) από τον Σκορπιό που ολοκληρώνει έτσι την διαμόρφωση ενός Μεγάλου Σταυρού στα Σταθερά ζώδια. Ο Μεγάλος Σταυρός αυτός θεωρείται ο πιο δυσβάσταχτος αστρολογικός σχηματισμός. Συνήθως, σε ατομικά ωροσκόπια, δεν αντέχεται. Αυτό επιτείνεται και απ΄το ότι δημιουργείται στους Γωνιακούς οίκους, 1ο, 4ο, 7ο και 10ο.

Έχουμε λοιπόν τέσσερα σημεία στα τέσσερα ζώδια του Σταθερού Σταυρού:
  • Ήλιος – Λέων – 7ος
  • Σελήνη – Υδροχόος – 1ος
  • Ουρανός, IC – Ταύρος – 4ος
  • Μεσουράνημα – Σκορπιός – 10ος

Το μεσουράνημα είναι το δεύτερο ισχυρό σημείο του χάρτη μετά τον Ωροσκόπο. Δεν είναι βέβαια πλανήτης αλλά ιδεατό σημείο, που όμως ενεργοποιείται  έντονα από την αντίθεσή του με τον Ουρανό και την συμμετοχή του με τετράγωνα στον άξονα της Πανσελήνου.

Ο Ουρανός δεν είναι ένας αδιάφορος με την Πανσέληνο πλανήτης. Είναι εξωτερικός κυβερνήτης του Σεληνιακού ζωδίου και λειτουργεί ως ιεραρχικός κυβερνήτης του Λέοντα. Ενώ ο εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου, ο Δίας, ο εξωτερικός του Μεσουρανήματος, ο Πλούτωνας και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου (Κρόνος) βρίσκονται σε σύνοδο επάνω στον Ωροσκόπο. Αυτό δημιουργεί μεγάλη πυκνότητα στόχων και σύμπνοιας υλικού και ψυχικού.

Η Πανσέληνος στην Πολιτικοκοινωνική ζωή

Αυτή η έντονη δραστηριοποίηση του Σταθερού Σταυρού για την χώρα μας είναι μία σημαντική ένδειξη. Στο πρώτο επίπεδο ο Ήλιος στον 7ο δείχνει τον ηγέτη της χώρας να εμπλέκεται με θέματα εξωτερικής πολιτικής μεγάλης έντασης. Η Σελήνη στον 1ο οίκο δείχνει τον λαό να μπαίνει σε μία φάση αστάθειας απέναντι στην εθνική του ενότητα, απέναντι στα ήθη που μας καθιστούν έθνος. Ο λαός δείχνει ελαστικότητα, προσαρμοστικότητα και ευκολία αποδοχής αλλαγών, αρκεί κάποιος να του τις παρουσιάσει ως πρόοδο, ως «ένα βήμα μπρος». Η συναισθηματικότητα τείνει να πολεμηθεί θεωρούμενη ως εθνικιστικό παραλήρημα.

Ο Ουρανός στον 4ο οίκο δείχνει ότι υπάρχουν τάσεις αλλοίωσης της έννοιας της πατρίδας, και επίσης ότι θα υπάρξουν παρουσιάσεις νέων πολιτικο-οικονομικών μορφών με σκοπό να έρθει η ανάπτυξη. Αν συνδέσουμε και τον Ήλιο στον 7ο βλέπουμε να συνδέονται με τις συνομιλίες που τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκαν ότι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν στην Άγκυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας που στην ουσία αφορούν στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου.

Μάλιστα εμείς το πληροφορηθήκαμε από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, όσοι το έχουμε πληροφορηθεί. Η δική μας κυβέρνηση δεν λέει τίποτα ακόμα!!! Ενώ πριν 15 περίπου ημέρες έγινε μυστική συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας στο Βερολίνο. Εκείνη την μυστική συνάντηση επίσης την μάθαμε από Τούρκους αξιωματούχους. Από αυτό βλέπουμε την σοβαρότητα με την οποία μας αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ουρανός στον Ταύρο μας φέρνει ανακατατάξεις σε οικονομικό επίπεδο, εμφάνιση νέων τρόπων λειτουργίας της οικονομίας, εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου και των άλλων πόρων. Παράλληλα η συμμετοχή του Μεσουρανήματος του Σκορπιού μας δείχνει ότι η κυβέρνηση δρα αποφασιστικά, αλλά μυστικά, με σχεδιασμούς που κάνει από καιρό και ειδικά σε θέματα δημόσιων πόρων.

Η πρωτεύουσα σημασία και ο ρόλος του Λέοντα μας κάνει να περιμένουμε αυταρχισμό της εξουσίας ενώ ο Υδροχόος με καλό ή με κακό τρόπο έχει την τάση να ενοποιεί σε μεγαλύτερα σύνολα το στενά ατομικό και εθνικό. Οι συνομιλίες με την Τουρκία για την συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Αιγαίου θα παρουσιαστούν ότι τερματίζουν μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως και να το κάνουμε αυτό είναι μια Υδροχοϊκή τάση αν και όχι επιθυμητή και κινούμενη πάντα από θετικά ήθη. Θα υπάρξουν υποχωρήσεις υποτίθεται και από τις δύο πλευρές, αλλά ίσως οι υποχωρήσεις είναι κρισιμότερες από την Ελληνική πλευρά που έχει και τον χάρτη αυτό με τον Μεγάλο Σταυρό στα Σταθερά στους Γωνιακούς οίκους. Στον αντίστοιχο χάρτη της η Τουρκία δεν έχει τον Ουρανό στον 4ο αλλά στον 3ο οίκο.

Ο Σκορπιός του Μεσουρανήματος ευνοεί την Τουρκία που έχει τον Σκορπιό ως ζώδιο της Προσωπικότητάς της. Ο Ωροσκόπος ευνοεί την Ελλάδα που έχει ως ζώδιο Προσωπικότητας τον Αιγόκερω. Ο Ερμής είναι κυβερνήτης του ψυχικού ζωδίου της Ελλάδας, που είναι η Παρθένος και βρίσκεται στον Καρκίνο που είναι το ψυχικό ζώδιο της Τουρκίας. Να μία παράξενη σύμπτωση! Ο Ερμής δεν λειτουργεί καλά στο ζώδιο αυτό και αυτό δεν είναι καλό για την Ελλάδα. Η συναισθηματικά φορτισμένη αντιμετώπιση της Τουρκίας είναι ικανή να αποπροσανατολίσει και να κάνει αναποτελεσματικά και τα καλύτερα οργανωμένα σενάρια της Ελλάδας. Ο Ωροσκόπος του χάρτη στον Αιγόκερω δίνει ισχύ στις Ελληνικές θέσεις με την σύνοδο μάλιστα όλων αυτών των πλανητών εκεί.

Οι κυβερνήτες του Σκορπιού Άρης και Πλούτωνας βρίσκονται σε τετράγωνο ισχυρό και η Τουρκία θα δείξει επιθετική, απ’ την αρχή, στρατηγική κυρίως με χρήση των ΜΜΕ. Οι παρουσιάσεις και ο αιτιάσεις όλων αυτών θα χρειαστούν τα ΜΜΕ για να προωθηθούν. Εκεί βλέπουμε στον 3ο οίκο να βρίσκεται ο Άρης κυβερνήτης στον Κριό και σε τετράγωνο με Δία σε πτώση και Πλούτωνα του Αιγόκερω και του 1ου οίκου. Βλέπουμε μπόλικο τυφλό πάθος, φανατισμό  ανεξέλεγκτων διαστάσεων και προπαγάνδα εναντίον του εθνικού αισθήματος των Ελλήνων (1ος οίκος).

Συνολικά ο δημιουργούμενος Σταθερός Σταυρός και μάλιστα στους Γωνιακούς οίκους δείχνει μία δυσβάσταχτη εμπειρία σταύρωσης για την Ελλάδα με την δεύτερη σταύρωση να έρχεται από τα ΜΜΕ.

Η Πανσέληνος στον Λέοντα εσωτερικά

Αυτοί που έχουν σε οποιαδήποτε βαθμίδα αρχίσει να ανταποκρίνονται στους εσωτερικούς κυβερνήτες των ζωδίων βρίσκονται επίσης μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, σε μία ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήσουν να πάει χαμένη κατά το επόμενο διάστημα.

Οι εμπειρίες του Σταθερού Σταυρού είναι αυτές που μας προχωρούν και μέσα από την ανταπόκρισή μας σε αυτές αφομοιώνουμε τα εχέγγυα εκείνα που διαρκώς εξετάζονται και δοκιμάζονται μέσα από τους στόχους που βάζει κάθε φορά ο Τοξότης, αν είναι ικανά να μας φέρουν στην επόμενη συνειδησιακή βαθμίδα. Ο γράφων έχει αναφερθεί σε αυτό σε προηγούμενο άρθρο.

Έχουμε λοιπόν ένα σχηματισμό Μεγάλου Σταυρού στα Σταθερά  που έτσι μπαίνουν σε κοινή δράση οι δύο κύριες ακτίνες οι οποίες καθοδηγούν την πρόοδο στο εσωτερικό μονοπάτι. Ο Λέων και ο Υδροχόος θέτει την λειτουργία της Πέμπτης ακτίνας, ενώ ο Ταύρος και ο Σκορπιός της Τέταρτης. Βασικός ελεγκτής είναι ο Λέων και φορέας της Πρώτης ακτίνας που φέρει την βαθιά Ευθυγράμμιση στο σύστημα του Σταθερού Σταυρού. Να σημειώσουμε ότι η Πρώτη ακτίνα δεν εκφράζεται καθόλου στον Μεταβλητό Σταυρό. Τα άλλα δύο ζώδια εκφραστές της βρίσκονται στον Θεμελιακό Σταυρό, ο Κριός και ο Αιγόκερως. Ο Θεμελιακός Σταυρός είναι ο επόμενος από τον Σταθερό στο ζήτημα της Μαθητείας και ακολουθείται από τους ελάχιστους που έχουν εισέλθει στο στάδιο αυτό. Για την συντριπτική πλειονότητα της ανθρωπότητας ο Σταυρός αυτός είναι εντελώς απρόσιτος σαν επίπεδο κατανόησης της εμπειρίας. Ενώ η τεράστια πλειονότητα των Μαθητών και Μυημένων μαθητεύει στον Σταθερό και έχει ακόμα μεγάλο δρόμο μέχρι να εισέλθει στο βίωμα του Θεμελιακού Σταυρού.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος έχει ένα ενεργειακό και ψυχικό περιεχόμενο κρίσιμης σημασίας. Εξ αρχής και με δύο λόγια να πούμε ότι κρούει τον κώδωνα της άμεσης και υποχρεωτικής εργασίας σε ομαδικό επίπεδο. Βγάζει μία φωνή που λέει: «άμεσα ενωθείτε όλοι» και όχι μόνο να συμμετέχουμε σε ομάδες, αλλά και οι διαφορετικές ομάδες να ενωθούν μεταξύ τους.

Όπως είπαμε ο Σταθερός Σταυρός έχει μία «αιχμή του δόρατος» του κατ’ ουσία και κατά κυριολεξία. Η αιχμή δεν είναι δόρυ, αλλά βέλος στο τόξο του Τοξότη. Το ζώδιο όπου ενώνονται ο Μεταβλητός με τον Σταθερό σταυρό, αφού ο Τοξότης εκφράζει τις ακτίνες του Σταθερού (Τέταρτη και Πέμπτη) αλλά και την Έκτη που είναι ακτίνα που εκφράζεται από τον Μεταβλητό.

Το πρώτο λοιπόν που κοιτάμε στον χάρτη είναι ο ρόλος του Τοξότη για να δούμε ποια είναι η ολοκλήρωση αυτής της δράσης στον Σταθερό Σταυρό. Βλέπουμε ότι βρίσκεται στις ακμές του 11ου και του 12ου οίκου. Επίσης στον Τοξότη βρίσκεται  και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης και στον 12ο. Ο 11ος ολόκληρος καλύπτεται από το ζώδιο αυτό. Οι ελπίδες μας, τα όνειρά μας πρέπει να μπουν άμεσα σε εφαρμογή μέσα από την σχέση μας με ομάδες και σκοπίμως το θέτω στον πληθυντικό γιατί αυτή τη στιγμή γίνεται κλήση, ακόμα και οι ομάδες να ενωθούν συνεργαζόμενες σε ευρύτερες ομαδικές εργασίες.

Ο 12ος οίκος δείχνει ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες κάθαρσης ακόμα και από τις πιο βαθιά καταχωνιασμένες αδυναμίες μας. Ενώ οι δυνάμεις του κρυφού εαυτού μας βρίσκουν από την Πανσέληνο αυτή την δυναμική να εκφραστούν. Αυτό εντείνεται από την παρουσία του Νότιου Δεσμού της Σελήνης. Η Σελήνη ως εκπρόσωπος του παρελθόντος πρέπει να ξεπεραστεί και στον Νότιο Δεσμό της να καθαριστούν όλες οι τοξικότητες για να αναδυθούν οι παλιές κατακτήσεις, οι δυνάμεις και τα ταλέντα που έχουν αποκτηθεί μέσα από τους αγώνες του παρελθόντος.

Ο Ήλιος είναι στον Λέοντα της αυτοσυνείδησης, αλλά βρίσκεται στον 7ο οίκο και αυτό τον φέρνει να αντιλαμβάνεται την ανάγκη της συνύπαρξης με τον άλλο και δεν αναλίσκει την αυτοσυνείδησή του σε διαδικασίες επιβολής του εγώ. Είναι οίκος αδυναμίας του και αυτό δείχνει ότι υπάρχει η δυνατότητα ενώ η συνείδηση είναι ισχυρή να μην έχει ανάγκη να δρα για ίδιον όφελος.

Ο βασικός τόνος του Λέοντα είναι: «Είμαι Εκείνο και Εκείνο είμαι Εγώ». Αυτό βοηθείται και επιτείνεται από τον οίκο της ατομικής επαφής με τον άλλο και εκφράζεται έντονα όταν ο άλλος είναι ο Διδάσκαλος ή ο Ανώτερος Εαυτός. Πολλοί μυημένοι που λειτούργησαν ως κανάλια είχαν ή έχουν Σελήνη στον Ζυγό που είναι το αντίστοιχο ζώδιο με τον 7ο οίκο. Η Σελήνη στον Ζυγό, όταν έχει εξαγνίσει το πρόβλημά της, βοηθάει στην ψυχική επικοινωνία με τον Διδάσκαλο και την Ιεραρχία, όπως στην περίπτωση των A. Bailey, H.P.Blavatsky, C. Leadbeater, Dion Fortune, H.P. Lovecraft, Nicolas Roerich, N. Tesla, Maria Callas κ.α.

Η Σελήνη στον Υδροχόο και στον 1ο οίκο έρχεται και φωτίζει τον οίκο αυτό που στερείται ενσυνείδητης δράσης. Η απουσία αυτή συνεργάζεται με τον Υδροχόο και μας κάνει να υπερβαίνουμε την προσωπική μας υπόσταση για λογαριασμό του συνόλου. Η Σελήνη είναι ιεραρχικός κυβερνήτης του Υδροχόου υποκρύπτοντας τον Ουρανό. Έτσι γίνεται βασικό ορμητήριό μας: «Ύδωρ της Ζωής είμαι που εκχέεται για τους διψασμένους» είναι ο βασικός τόνος του Υδροχόου. Ο εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου, Δίας, με τον εξωτερικό κυβερνήτη του MC, Πλούτωνα, και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου (Κρόνος) βρίσκονται σε σύνοδο επάνω στον Ωροσκόπο και αυτό σηματοδοτεί μια άριστη πυκνότητα συνεργασίας των κατώτερων φορέων και της Προσωπικότητας με την Ψυχή.

Ο Ουρανός στον 4ο οίκο φέρνει μία αστάθεια στα θέματα αυτοπροστασίας. Η καθημερινή διαβίωση γίνεται ασταθής, ο άνθρωπος χάνει το βόλεμά του. Ανακατατάξεις θα απαιτήσουν να θωρακιστούμε με πρόσθετα σχήματα ατομικής ενεργειακής ασφαλείας. Οι προσωπικές ενεργειακές ασπίδες γίνονται απαραίτητες, όπως και εργασίες σαν την Νυκτερινή Επισκόπηση των Πυθαγορείων (τι καλό έκανα σήμερα; τι κακό έκανα; τι έπρεπε να κάνω και δεν έκανα;).

Νέες εσωτερικές τεχνικές αντιμετώπισης της έντονης συναισθηματικότητας της περιρρέουσας κοινωνικής συνειδητότητας γίνονται απαραίτητες και ειδικά οι προερχόμενες από τον χώρο της Έβδομης ακτίνας, όπως είναι τα decrees, εντολές ή αυθυποβολές. Ο Ουρανός είναι πλανήτης της Έβδομης ακτίνας.

Το Μεσουράνημα στον Σκορπιό μας εμψυχώνει και μας καλεί στον τρόπο απόκτησης της διεύρυνσης της συνείδησης: «Πολεμιστής είμαι και από την μάχη αναδύομαι Νικητής» λέει η εσωτερική φωνή του Σκορπιού. Το Μεσουράνημα, ο τόπος ανάπτυξης συνείδησης μέσω των λειτουργιών της εξωτερίκευσης και της επερχόμενης ανάδρασης (feedback), οφείλει να μπορεί να αφουγκράζεται την πορεία του Ωροσκόπου που είναι ο Αιγόκερως, η πύλη των Μυήσεων. Ο Σκορπιός πολεμάει στην μάχη για την κάθαρση με στόχο ευθυγράμμισης την Μύηση. Υπάρχει εδώ ένα ψυχικό αίτημα για πρόοδο και για μύηση. Ετοιμαστείτε! Η Πανσέληνος αυτή αποτελεί ένα ενεργειακό κλειδί όλων των επιπέδων. Ας το αγκαλιάσουμε στο επόμενο δύσκολο και δύσβατο διάστημα.

Ο Λέων ας εμπνέει με ευγενές Θάρρος τις Καρδιές όλων!