Ο Ποσειδώνας ως εσωτερικός κυβερνήτης του Λέοντα


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Αυγ 2020 στις 20:29
Γίνονται όλο και περισσότερα τα άτομα που νοιώθουν ότι οι συνήθεις αστρολογικές αναλύσεις δεν τους εκφράζουν. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι όσο και να το έχουν ψάξει ο χάρτης του ωροσκοπίου τους δείχνει να μην λειτουργεί και κάποιοι πιθανολογούν ότι έχουν «ξεφύγει» από τους ορισμούς του αστρολογικού τους χάρτη, από τις επιδράσεις των πλανητών. Θα συνιστούσα σε αυτά τα άτομα να μελετήσουν τον χάρτη τους με τους εσωτερικούς κυβερνήτες.

Με αφορμή την πρόσφατη Νέα Σελήνη στον Λέοντα ξεκίνησα τη συγγραφή του παρόντος κειμένου σαν μικρό αφιέρωμα σε μία ιδιαίτερη και για πολλούς εκπληκτική έως και απίστευτη πληροφορία γύρω από τις διεργασίες που συμβαίνουν στο ζώδιο αυτό. Καθώς ο Ποσειδώνας ενεργοποιείται ατομικά σε όλο και περισσότερα άτομα με πολλές αφορμές, θα ασχοληθούμε λίγο με το νόημα της εσωτερικής κυριαρχίας του στο ζώδιο του Λέοντα.

Θέμα που πάντα μας δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες τόσο για τον νέο αυτόν και αόρατο δια γυμνού οφθαλμού πλανήτη, όσο και για το ζώδιο του Λέοντα και θέτει στην σωστή βάση τις ερμηνείες αυτού του πλανήτη και της συμμετοχής του σε ένα ωροσκόπιο. Η εσωτερική αστρολογία ξεκαθαρίζει το θολό και ασαφές τοπίο ερμηνειών που είναι σήμερα διαδεδομένες για τον πλανήτη αυτό από αστρολογικές σχολές που δεν διαθέτουν θεωρητικές φιλοσοφικές και ψυχολογικές βάσεις ή είναι βάσεις που αφορούν μόνο στην κατώτερη προσωπικότητα.  

Η εσωτερική αστρολογία που δεν είναι τυχαίο ότι έχει δοθεί από τους Διδασκάλους της Σοφίας και ειδικά τον Ντζβαλ Κουλ, είναι η πρώτη που εξέφρασε άποψη γι’ αυτούς τους πλανήτες, για τις κυριαρχίες τους και τον ρόλο τους στο πλανητικό σύστημα μας. Από αυτή την αστρολογία και με περικοπές πήραν οι υπόλοιπες σχολές, εκτός ίσως της παραδοσιακής αστρολογίας που ακόμα δεν θεωρεί τους αόρατους πλανήτες ότι συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή μας υλική πραγματικότητα.

Πώς όμως είναι ο Ποσειδώνας εσωτερικός κυβερνήτης του Λέοντα; Ο θεός των υδάτων, του αστρικού κόσμου, του συναισθήματος και των επιθυμιών πώς συνδέεται με την αυτοσυνείδηση του Λέοντα; Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η εσωτερική κυριαρχία είναι η επικράτεια του ψυχικού επιπέδου και επηρεάζει όσους προσπαθούν να βαδίσουν το μονοπάτι της αυτογνωσίας – της Προετοιμασίας για την αποδοχή για πνευματική Μαθητεία από τους ορατούς και αόρατους Διδασκάλους της Σοφίας και από τον πλανήτη τον ίδιο, τον Πλανητικό Λόγο.

Γιατί όμως ο Ποσειδώνας; Ο Ποσειδώνας έχουμε πει ότι είναι, εντός του πλανητικού συστήματος, εκείνος που εκφράζει αυτό που βρίσκεται σε ένα επίπεδο ανώτερο του πλανητικού συστήματος και το ονομάζουμε «η Καρδιά του Ήλιου».

«Οι τρεις αυτές όψεις του Ηλίου είναι οι παράγοντες που φέρνουν τη γέννηση της συνείδησης και κάνουν εφικτό τον υπέρτατο στόχο· κάνουν εφικτές όλες τις μορφές συνείδησης επειδή έχουν τη ρίζα τους στον Ήλιο (μιλώντας συμβολικά) και είναι μια έμφυτη όψη του μεγαλύτερου όλου:
  1. Ο φυσικός Ήλιος – η anima mundi, η ζωώδης ψυχή. Πολλαπλότητα.
  2. Η καρδιά του Ηλίου – η ανθρώπινη ψυχή και το θείο εγώ. Δυαδικότητα.
  3. Ο κεντρικός πνευματικός Ήλιος – η θεία συνείδηση. Η θέληση του όλου. Η επίγνωση του Θεού. Ενότητα.
Όπως σας ειπώθηκε, ο Ήλιος καλύπτει ορισμένους κρυμμένους πλανήτες και στην περίπτωση του Λέοντα οι δύο πλανήτες δια των οποίων εστιάζει ο Ήλιος την ενέργεια ή τις επιρροές του (σαν ένας φακός), είναι ο Ποσειδών και ο Ουρανός. Η ‘καρδιά του Ηλίου’ χρησιμοποιεί σαν μεσάζοντά της τον Ποσειδώνα, ενώ ο κεντρικός πνευματικός Ήλιος εκδηλώνει τις επιρροές του μέσω του Ουρανού. Όμως η δραστηριότητα του Ουρανού καταγράφεται μόνο σ’ ένα πολύ προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης πάνω στην Ατραπό και είναι ανάλογο μ’ εκείνο το σημείο ανέλιξης της συνείδησης, όπου με μια πράξη της θέλησης ο συνειδητός και φωτισμένος άνθρωπος (που είναι εστιασμένος στο ανώτατο κέντρο της κεφαλής) αφυπνίζει το κέντρο στη βάση της σπονδυλικής στήλης και σύρει προς τα πάνω το πυρ της κουνταλίνι.»
Εσωτερική Αστρολογία, Αλίκη Μπέιλη, σ.: 315

Θέλοντας να δώσουμε περισσότερη πληροφορία που μπορεί διαισθητικά να μεταφέρει πληροφορία σε κάποιους αναγνώστες να αναφέρουμε ακόμα ότι ο Ποσειδώνας είναι ένας από τους τρεις πλανήτες που δέχονται τις εκπορεύσεις και επιδράσεις, τις πληροφορίες που προέρχονται από τον Σείριο. Οι τρεις αυτοί είναι ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός. Ο Σείριος εκτός των άλλων είναι το alter ego του Ήλιου μας.

Ο Κρόνος προσλαμβάνει την πληροφορία που αφορά στο κάρμα. Ο Ποσειδώνας κατέχει την πληροφορία της εμπειρίας που έχει κατακτηθεί και προσλαμβάνει από τον Σείριο την νέα εμπειρία που πρέπει να αφομοιωθεί από το σύστημα μας ως επόμενο στάδιο. Ο Ουρανός παίρνει την πληροφορία των νέων πνευματικών κατευθύνσεων και το πώς αυτές πρέπει και μπορούν να υλοποιηθούν.

Η μυθολογία συγχρόνως μας πληροφορεί ότι ο Ποσειδώνας είναι ο ένας από τους τρεις αδελφούς που μοιράζονται τον κόσμο μετά την επικράτηση των θεών επί των τιτάνων κατά την Τιτανομαχία. Οι τρεις αυτοί θεοί είναι ο Ζευς, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Ο Ζευς αναλαμβάνει τον κόσμο του Αιθέρα που έχει όλες τις μήτρες του φυσικού κόσμου συνθετικά, ο Ποσειδώνας τον μεσαίο κόσμο της Δυνάμεως και των Υδάτων και ο Πλούτωνας τον αόρατο, τον Άιδη ή Άδη.

Γιατί λοιπόν ο Ποσειδώνας είναι εσωτερικός κυβερνήτης του Λέοντα; O Λέων αναπτύσσει την αυτοσυνείδηση όλων των επιπέδων, υλικού, ψυχικού και πνευματικού ή προσωπικότητας, ψυχής και πνεύματος. Ο Ποσειδώνας είναι αυτός που θα δώσει την πληροφορία την κατάλληλη που αφορά στην σύνδεση με το ψυχικό πεδίο, όπως και θα ελέγξει στην εφαρμογή της. Τι σημαίνει ότι μέσω του Ποσειδώνα θα αναπτυχθεί η αυτοσυνείδηση αυτού του επιπέδου;

Τον όρο αυτοσυνείδηση τον συνδέουμε αρχικά με την αίσθηση του εγώ της προσωπικότητας με τις επιθυμίες, τις φιλοδοξίες, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της. Η προσωπικότητα στο κέντρο της κυβερνάται από τον Άρη. Η αυτοσυνείδηση στο επίπεδο αυτό κυβερνάται από τον Ήλιο.

Κάθε ουράνιο σώμα συμμετέχει συνειδησιακά σε τριών ειδών κίνηση : την περιστροφική, την τροχιακή και την κίνηση στην οποία το παρασύρει το ανώτερό του κέντρο. Οι δύο πρώτες κινήσεις είναι γνωστές. Η τρίτη αναφέρεται στην τροχιακή κίνηση του ανώτερού του κέντρου γύρω από το οποίο κάνει τροχιά. Αν είναι πλανήτης η τροχιακή κίνηση του Ήλιου καθώς ο Ήλιος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το ανώτερό του κέντρο. Η επιστήμη υποστηρίζει μέχρι αυτή τη στιγμή (δεν ξέρουμε τι θα υποστηρίζει σε μερικά χρόνια καθώς αλλάζουν τις απόψεις πολύ γρήγορα) ότι ο Ήλιος μας εκτελεί τροχιά γύρω από το κέντρο του γαλαξία, ενώ η ιεραρχία των Διδασκάλων έχει αποφανθεί ότι ο Ήλιος μας εκτελεί τροχιά γύρω από την Αλκυόνη των Πλειάδων.

Ο Ήλιος συμμετέχει στο επίπεδο του πλανητικού μας συστήματος μόνο με την περιστροφική του κίνηση γύρω από τον άξονά του. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό και από το ότι ενώ η περιστροφική του ταχύτητα βρίσκεται μέσα στα όρια περιστροφικών και τροχιακών ταχυτήτων των πλανητών, η τροχιακή του ταχύτητα ξεφεύγει και ανήκει σε τελείως άλλη κλάση ταχυτήτων που «δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές» μέσα από το πλανητικό μας σύστημα άμεσα. Η περιστροφική κίνηση σε όλα τα ουράνια σώματα είναι εκδήλωση της αυτοσυντήρησης της προσωπικότητάς τους. Η τροχιακή κίνηση είναι το επίπεδο της ψυχής που ερωτευμένη κινείται σε τροχιά γύρω από το ανώτερό της κέντρο που παίζει τον ρόλο του πνεύματος. Αλλά και το πνεύμα εκτελεί την δική του εξελικτική πορεία και την τροχιακή του κίνηση γύρω από την Θεϊκή Μονάδα και σε αυτή την κίνηση συμπαρασύρει την ψυχή και την προσωπικότητα.

«Το πλανητικό άτομο περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του και δέχεται περιοδικά επιρροές που έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αυτές οι επιρροές είναι, μεταξύ άλλων, εκείνες που προέρχονται από την σελήνη και τους δύο πλανήτες που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό και από τις δύο πλευρές – κοντύτερα και μακρύτερα από τον Ήλιο…»
«Δεύτερον, το πλανητικό άτομο επίσης περιστρέφεται τροχιακά γύρω από το ηλιακό του κέντρο. Αυτή είναι η έκφρασή της περιστροφικής-σπειροειδούς-κυκλικής δράσης του και η αναγνώριση του θείου κεντρικού μαγνήτη. Αυτό το φέρνει σε διαρκή αντίληψη άλλων συστημάτων, καθένα από τα οποία παράγουν αποτελέσματα επάνω στον πλανήτη…»
«Η τρίτη δραστηριότητα του πλανητικού ατόμου είναι εκείνη που το μεταφέρει δια μέσου του διαστήματος μαζί με ολόκληρο το ηλιακό σύστημα και το οποίο ενσωματώνει την ‘αέναη κίνηση’ ή κλίση του προς την συστημική τροχιά στους ουρανούς.»
Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός, Αλίκη Μπέιλη, σελ.:1056
(μετάφραση του γράφοντος από το πρωτότυπο)

Έτσι όταν έρθει η ώρα να εκγυμναστεί κάποιος στην απόκτηση της ψυχικής αυτοσυνείδησης θα πρέπει να υπερβεί το κατώτερο εγώ της προσωπικότητας. Τα βαριά πέπλα του ενστίκτου της υλικής αυτοσυντήρησης απορροφούν την προσοχή της προσωπικότητας, μέχρι να φτάσει στο σημείο να αντιληφθεί τον θείο έρωτα της ψυχής προς το πνεύμα εντός της. Τότε αρχίζει την πορεία της ενοποίησης με τον κόσμο της ψυχής. Η συνείδηση της ψυχής παίρνει την θέση που της ανήκει. Όταν συμβεί αυτό εισρέουν αντιλήψεις που διευρύνουν τα μέχρι τότε στενά όρια της προσωπικότητας. Θα αναπτυχθούν αντιλήψεις που ξεπερνάνε τα όρια της παρούσας ενσάρκωσης, κάτι που αρχικά βιώνεται σαν μια «διαχρονική» αίσθηση του χρόνου. Η ψυχή έχει πολύ μεγαλύτερο χρόνο ζωής από την προσωπικότητα που έχει 80 με 100 χρόνια.

Τι ρόλο παίζει λοιπόν ο Ποσειδώνας σε αυτό; Ο Ποσειδώνας αυτό που θα κάνει, αυτό που ζητάει, αυτό που επιδιώκει, είναι να αποκτήσει κάποιος αυτοσυνείδηση η οποία δεν θα διασπάται, δεν θα χάνεται, δεν θα απορροφάται εντός του αστρικού πεδίου της επιθυμίας. Πρέπει το κατώτερο εγώ να απελευθερωθεί από τις αστρικές επιθυμίες πλήρως, να μην το αγγίζει τίποτα για να μπορεί να πλοηγείται μέσα στο αστρικό πεδίο χωρίς να αγκιστρώνεται πουθενά. Οι αγκιστρώσεις δημιουργούν ενεργειακές ίνες σύνδεσης με το αντικείμενο της προσκόλλησης και από εκεί ο άνθρωπος χάνει ενέργειες που του είναι απαραίτητες για άλλες ουσιαστικότερες λειτουργίες της ψυχής. Η ενέργεια διασπάται, καταναλώνεται και μαζί της διασπάται και η ενότητα και η συνοχή της προσωπικότητας. Η προσωπικότητα χάνει την αυτοσυγκέντρωση, το κέντρο της και έχουμε το φαινόμενο των πολλαπλών προσωπικοτήτων. Η απελευθέρωση που θα γίνει μέσω καθάρσεων και που καθοδηγούνται, εμπνέονται και ελέγχεται το αποτέλεσμα από τον Ποσειδώνα, αποκόπτουν αυτές τις ίνες που μας δένουν με τα αντικείμενα της προσκόλλησής μας. Πρόκειται για μια πολύ γενναία δραστηριότητα.

Απαιτείται γενναιότητα, γι’ αυτό δεν είναι παράδοξο ο Ποσειδώνας, πλανήτης της έκτης ακτίνας να φέρει ή να μας ασκεί το στοιχείο της γενναιότητας που είναι θετική εκδήλωση της έκτης ακτίνας. Εμείς συνήθως στην κατώτερη φυσική εκδήλωση της αντιλαμβανόμαστε  τη γενναιότητα όπως συνδέεται με τον πλανήτη Άρη. Αλλά η γενναιότητα επί του ψυχικού επιπέδου αφορά στον πλανήτη Ποσειδώνα. Όχι τυχαία οι δύο αυτοί πλανήτες είναι και οι δύο οχήματα, φορείς, εκφραστές της έκτης ακτίνας του ιδεαλισμού και της αφοσίωσης.

Τι κάνει λοιπόν ο Ποσειδώνας στον Λέοντα; Εξαγνίζει, προωθεί και απαιτεί τον πλήρη εξαγνισμό από το επιθυμητικό.  Πρέπει το επιθυμητικό να μην ταράζει και διασπά την ενότητα της ενέργειας του κέντρου της συνείδησης. Όταν επιτευχθεί η υπέρβαση του κατώτερου εγώ της προσωπικότητας ανοίγεται μπροστά μας ο κόσμος με έναν άλλο τρόπο, μεγαλύτερο και ένα από τα αποτελέσματα είναι το ότι ανοίγει για τον νου ο ορίζοντας της σύνδεσής του με την ανώτερη ή διαισθητική νόηση, με το βουδδικό πεδίο, το buddhi.

Αφού λοιπόν ο άνθρωπος μάθει να πλοηγείται και να διαχειρίζεται σωστά το υγρό στοιχείο του συναισθήματος και της επιθυμίας έχει ουσιαστικά ξεφύγει από την ομφαλοσκοπική, περιστροφική κίνηση του κέντρου της προσωπικότητας γύρω από τον εαυτό της. Η σύνδεση του νου με το βουδδικό πεδίο θα φέρει στην αυτοσυνείδηση μία ευρύτητα. Οι επιθυμίες, τα θέλω, οι τάσεις, οι κλίσεις θα μετουσιωθούν σε ανώτερη έφεση και δεν θα είναι πλέον προσωπικές και ιδιοτελείς. Θα αρχίσουν να αφορούν το παγκόσμιο, να αφορούν συνολικά τον άνθρωπο, το κέντρο του ανθρώπου, τον άνθρωπο σαν οντότητα. Αυτό που καταφέρνει ο Ποσειδώνας είναι η υπέρβαση του εγώ της προσωπικότητας και το άνοιγμά της από το μικρό μας εγώ, στο εγώ που αγκαλιάζει τον άνθρωπο, την ανθρωπότητα. Λέμε εγώ και ενυπάρχει σε αυτό η αντίληψη του άνθρωπου και αυτό θα αφορά και τον άλλο άνθρωπο, κάθε άνθρωπο. Όταν συμβεί αυτό ενεργοποιείται η ανώτερη συνείδηση του ανθρώπου που είναι η συνείδηση της ψυχής. Η ψυχή έχει και αυτή τους προβληματισμούς της γιατί γνωρίζει ότι είναι περιορισμένη στο ανθρώπινο είδος και αυτό την κάνει να χάνει την ενότητα με το Παν. Οπότε η αυτοσυνείδηση του ανθρώπου βοηθάει και στην υπέρβαση του ίδιου του άνθρωπου.

Αυτό είναι το έργο του Ποσειδώνα και επιτελείται μέσω καθάρσεων στις οποίες μας οδηγεί ο πλανήτης αυτός. Πρότυπο Ποσειδώνιας προσωπικότητας, έχω ξαναπεί, θεωρώ τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Πιστεύω ότι το ζώδιο του Λέοντα θα πρέπει να είχε κάποιο σημαντικό ρόλο στο ωροσκόπιό του. Ένα άλλο άτομο που είχε πολύ μεγάλη σχέση με τον Ποσειδώνα αλλά και τον Πλούτωνα ήταν η Έλενα Μπλαβάτσκυ που πριν λίγες μέρες είχαμε την επέτειο της γέννησής της.

Η Μπλαβάτσκυ ήταν Λέων με Ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη στον Ζυγό. Ο Λέων και ο Καρκίνος έχουν και οι δύο εσωτερικό κυβερνήτη τον Ποσειδώνα αν και με διαφορετικούς τρόπους. Παρατηρούμε στον χάρτη της ότι δημιουργείται ένα εξαιρετικά μαγνητικό και ισχυρότατο τρίγωνο επταδικών γωνιών μεταξύ Ηλίου, Σελήνης και Ποσειδώνα στον Αιγόκερω. Η παρουσία του μαγικού αριθμού επτά (επτάς – σεπτάς) δείχνει τις δυνατότητες εξέλιξης αυτού του ατόμου. Το τρίγωνο αυτό χαράσσεται από τις εξής γωνίες:

  • Ήλιος γωνία επταγώνου με Σελήνη
  • Σελήνη γωνία διπλού επταγώνου με τον Ποσειδώνα
  • Ήλιος γωνία τριπλού επταγώνου με τον Ποσειδώνα

Βλέπουμε να υπάρχει ένας μαγικός και αξιοπρόσεκτος σύνδεσμος της επτάδας με την τριάδα στην ακολουθία μονό, διπλό και τριπλό επτάγωνο. Η Σελήνη είναι εξωτερικός κυβερνήτης του Καρκίνου (ωροσκόπου), ο Ποσειδώνας εσωτερικός κυβερνήτης του Καρκίνου και υποκρυπτόμενος εσωτερικός κυβερνήτης του ηλιακού ζωδίου, του Λέοντα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εξαιρετικό μαγνητισμό. Οι γωνίες επταγώνου είναι όπως θα φανταζόταν κανείς από την παρουσία του μυστηριακού αριθμού επτά έχουν μία αποκρυφιστική δύναμη και δεν ανταποκρίνεται σε αυτές κάποιος εύκολα, εκτός αν έχει κάποιους πολύ δυναμικούς μαγνητικά σχηματισμούς όπως αυτός στο ωροσκόπιο της Μπλαβάτσκυ που αποδεικνύει την μεγάλη αποκρυφιστική δύναμη που είχε αυτή η γυναίκα ώστε να καταφέρει να συνεργαστεί με τρεις από τους Μεγάλους Διδασκάλους! Ήταν μία πραγματική θεουργός αποκρυφίστρια. Φυσικά αυτό το σημείο που ανέσυρα από τον χάρτη της αφορούσε το θέμα μας και τα άλλα στοιχεία του χάρτη της θα τα δούμε κάποια άλλη φορά σε κάποιο αφιέρωμα στο άτομό της αποκλειστικά.

Ο Ποσειδώνας ως κυβερνήτης του Λέοντα στην ουσία είναι αυτός που παροτρύνει, ωθεί και επιβλέπει την διεκπεραίωσή του έργου της κάθαρσης. Είναι ελεγκτής και ο Διδάσκαλος των καθάρσεων. Μόνο αν αντιληφθεί κανείς αυτό το έργο του πλανήτη αυτού θα σταματήσει να το θεωρεί καταστροφικό πλανήτη. Ο Ποσειδώνας έτσι κι αλλιώς είναι πάντα ο δάσκαλος που θα δείξει τον δρόμο μέσα στο αστρικό πεδίο, ο δάσκαλος του ήθους. Είναι το βασιλικό, το άμεμπτο πνεύμα του αστρικού πεδίου, που κατέχει το άριστο και δεν σφάλλει. Είναι το τέλειο, το ιδανικό πνεύμα του αστρικού κόσμου. Κατέχει το ανώτατο ήθος του αστρικού πεδίου.

Το ήθος διαμορφώνεται από αστρικές ποιότητες. Αυτό σχετίζεται με το ότι στο αστρικό βρίσκεται το κέντρο της προσωπικότητας. Η προσωπικότητα ως κέντρο είναι κέντρο ήθους. Ήθος σημαίνει συμπεριφορά και το στίγμα της προσωπικότητας είναι το ήθος της, διαπλάθεται από αυτό. Για να μπορέσει το αστρικό σώμα να εκλεπτυνθεί ώστε να ανταποκρίνεται στο ανώτερο ήθος της ψυχής και να αναπτυχθεί η αυτοσυνείδηση αυτού του επιπέδου πρέπει ο άνθρωπος να ακολουθήσει τις καθάρσεις στις οποίες μας οδηγεί ο Ποσειδώνας. Η επιτυχής και ολοκληρωτική αλλαγή της κυριαρχίας του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, του συνειδησιακού κέντρου του αστρικού σώματος, από τον Άρη στον Ποσειδώνα καθιερώνεται από την ενσυνείδητη εργασία του ατόμου στον Λέοντα.

«Ο Ποσειδών, όντας το σύμβολο της Θεότητας των υδάτων, σχετίζεται με την έκτη ακτίνα που διέπει το αστρικό ή συναισθηματικό πεδίο της επιθυμίας. Όταν ο Ποσειδών είναι έτσι ενεργός στον προχωρημένο τύπο του Λέοντα, τότε το συναίσθημα-επιθυμία έχει μετουσιωθεί σε αγάπη-έφεση που αφιερώνεται και προσανατολίζεται στην ψυχή· ολόκληρη η συναισθηματική ή ευαίσθητη φύση ανταποκρίνεται στις ενέργειες που έρχονται από ‘την καρδιά του Ηλίου’ κι όταν συμβαίνει αυτό, δείχνει ότι ο μαθητής είναι τώρα έτοιμος για τη δεύτερη μύηση.»
Εσωτερική Αστρολογία, Αλίκη Μπέιλη, σελ.:317
Om Tat Sat