Ο Λέων και οι ακτίνες του


Δημoσιεύτηκε: Σάββατο, 1 Αυγ 2020 στις 18:51

Το ζώδιο του Λέοντα είναι ένα εξαιρετικά ενεργοποιημένο ζώδιο στην εποχή μας, που ανατέλλει η εποχή του Υδροχόου. Αυτό οφείλεται στο ότι ο Λέων είναι το αντιδιαμετρικό ζώδιο του Υδροχόου και είναι τα δύο τους σε μία σχέση πρωταρχικής πολικότητας. Όταν μελετάμε τον Υδροχόο το πρώτο ζώδιο που πρέπει να αφομοιώσουμε είναι ο Λέων και αντιστρόφως. Μέσα στον κόσμο των πολικοτήτων που ζούμε η αναζήτηση ξεκινάει, θα λέγαμε, από την έρευνα των πολικών αντιθέτων, έως του να φτάσουμε στην αντίληψη της ενότητάς τους.

Στον Λέοντα κανένας πλανήτης δεν βρίσκεται σε πτώση ή σε έξαρση. Μόνο ο Κρόνος και ο Ουρανός έχουν μια μείωση της δράσης τους στο ζώδιο αυτό. Ο Κρόνος γιατί στο ζώδιο αυτό «ανακαλύπτει» την εξάρτησή του από το κέντρο που είναι ο Ήλιος και έτσι χάνει μέρος της κυριαρχικής του δράσης. Αυτό συμβαίνει εσωτερικά όπως ακριβώς η πρόσληψη ασβεστίου (Κρόνος) από τον οργανισμό χρειάζεται την βιταμίνη D (Ήλιος) για να γίνει. Χωρίς την βιταμίνη αυτή, που την παίρνουμε από την έκθεσή μας στον Ήλιο, το ασβέστιο δεν θα απορροφηθεί από τον οργανισμό και απλά θα απορριφθεί.

Ο Ουρανός χάνει μέρος της ενέργειάς του καθώς στον Υδροχόο συμβάλλει στην μετατροπή της επιθυμίας σε γνώση όταν το άτομο στον αγώνα του για την εκπλήρωση των επιθυμιών του καταφεύγει στην αναζήτηση και αποκάλυψη των κρυμμένων και μυστικών γνώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πιο χαμηλό επίπεδο αναζήτησης λύσεων από τον μυστηριακό κόσμο τα άτομα καταφεύγουν στην άσκηση της κατώτερης τελετουργικής μαγείας. Ο Ουρανός είναι της Έβδομης ακτίνας της Τελετουργίας.

Αυτή η ανάγκη ανακάλυψης του μυστηριακού αγνώστου δεν «πατάει» καλά στο ζώδιο του Λέοντα όπου αναπτύσσεται η έννοια του προσωπικού ή ατομικού κέντρου στην έννοια της αυτοσυνείδησης που δημιουργεί αντίθετες τάσεις από τον Υδροχόο, τις τάσεις της αυτάρκειας και της απελευθέρωσης από τις εξωτερικές μορφές, από την επιρροή των άλλων. Ο Ουρανός στον Λέοντα απελευθερώνεται μόνο στους μυημένους που έχουν ξεπεράσει το όριο του ορατού και αοράτου και το κέντρο της συνείδησής τους βρίσκεται στον κόσμο της Ψυχής. Να μην ξεχνάμε ότι ο Ουρανός καλύπτεται πίσω από τον Ήλιο ως ιεραρχικός κυβερνήτης του Λέοντα. Στους ιεραρχικούς κυβερνήτες ανταποκρίνονται εκείνοι που έχουν φτάσει στο επίπεδο του Διδασκάλου και φυσικά δεν αναφέρομαι στους πολλούς αυτόκλητους δασκάλους που κυκλοφορούν στην εποχή μας.

Ο Λέων εκφράζει δύο ακτίνες, την Πρώτη και την Πέμπτη, ενώ ο Ήλιος που είναι ο τριπλός κυβερνήτης του, εξωτερικός, εσωτερικός και ιεραρχικός είναι της Δεύτερης ακτίνας. Ο Λέων είναι η πρώτη και απαραίτητη στιγμή που ο άνθρωπος ξεφεύγει από την κυριαρχία της μαζικής συνειδητότητας του Καρκίνου μέσω της αυτοσυνείδησης. Στις μέρες μας αυθορμήτως πολλοί ονοματίζουν κάποιους «πρόβατα», όταν ακολουθούν στα τυφλά και χωρίς διάκριση, ότι πλασάρεται στην κοινωνική συνείδηση από κέντρα κερδοσκοπίας υλικής ή πνευματικής. Αυτό θα είναι ένα διαρκώς όλο και πιο αναπτυσσόμενο αίσθημα καθώς βαδίζουμε προς την εποχή του Υδροχόου.

Υπάρχει τεράστια ανάγκη να μην έχει κάποιος συμπεριφορά πρόβατου για να μπορεί να βαδίσει στο μέλλον μας. Δεν φταίνε τίποτα τα αγαθά αυτά ζωάκια βέβαια, αλλά στην εποχή του Υδροχόου της Ανθρωπιστικής Συνείδησης ο άνθρωπος-πρόβατο θα είναι ένας βραχνάς, ένα αφόρητο εμπόδιο στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Αυτό γίνεται όλο και πιο πολύ συνείδηση σήμερα και προέρχεται από την αλληλεπίδραση του άξονα Λέοντα – Υδροχόου. Η απαίτηση ο άνθρωπος να είναι αυτοσυνείδητος, να έχει κρίση, να εξετάζει κάτι νοητικά αν είναι αληθές πριν το ακολουθήσει είναι το αίτημα που μας στέλνει το ζώδιο του Λέοντα. Είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να πούμε ότι μπαίνουμε στην εποχή του Υδροχόου και όχι ότι πισωγυρίζουμε στην εποχή που η ανθρωπότητα πρώτη φορά ανέπτυξε συνείδηση. Πρέπει να πάμε προς τα Εμπρός και όχι προς τα Πίσω. Όσοι ενδυναμώνουν αυτό το πισωγύρισμα είναι οι αρνητές της πραγματικής Προόδου και εκπροσωπούν το Σκότος, είναι οι Εμποδιστές της πορείας της Ζωής και της Αλήθειας.

Ο Υδροχόος είναι η συμπαντική συνειδητότητα ενώ ο Καρκίνος η μαζική. Είναι δύο συνειδητότητες που μπορούν να συγχέονται στο νου του απαίδευτου ανθρώπου καθώς είναι η αρχή και το τέλος του Μονοπατιού της Συνειδητότητας. Ο Καρκίνος είναι η αρχή και ο Υδροχόος του τέλος. Οι δύο αυτοί σταθμοί έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι δεν στηρίζονται στην ατομική συνείδηση. Ενώ όμως στον Καρκίνο η ατομική συνείδηση είναι ακόμα άγνωστη, στον Υδροχόο πρέπει να έχει αναπτυχθεί πλήρως στο βαθμό που να ταυτίζει τον Εαυτό με το Όλον. Η μαζική συνειδητότητα είναι η περιρρέουσα κοινωνική συνείδηση που πάντα ήταν αντικείμενο χειραγώγησης από τις εκάστοτε εξουσίες και ειδικά στις μέρες μας που όλα έρχονται στο φως και βλέπουμε να γίνεται πολύ φανερά και κραυγαλέα αυτό.

Σε όλο αυτό την επανάσταση την φέρνει το ζώδιο του Λέοντα. Ο Λέων της αυτοσυνείδησης πρέπει να έχει αφομοιωθεί, να έχει ενεργοποιηθεί για να επιτευχθεί το ξεκόλλημα από την «προβατίλα» όπως λέγεται λαϊκά και έντονα μάλιστα το τελευταίο διάστημα που όλοι μας βιώνουμε.

Πρέπει να αναπτυχθεί μέσω διάκρισης η κρίση, η αυτοσυνείδηση για να μπορέσει να αναπτυχθεί η ουσιαστική γνώση και η επαφή της με την ουσία μας. Η γνώση αυτή και η σύνδεσή της με την ουσία γίνεται και θέτει τις βάσεις όλης της επιστήμης στον Λέοντα μέσω της Πέμπτης ακτίνας της βιωματικής επιστημονικής γνώσης του και της συνύπαρξής της με την Πρώτη ακτίνα της Θέλησης που δεν πρέπει να συγχέεται με την Επιθυμία.

Έχει γίνει συνήθεια να λένε ότι η Πέμπτη ακτίνα είναι η ακτίνα της συγκεκριμένης νόησης και αυτό οφείλεται σε μία παρανόηση, σε μία ατελή κατανόηση και μετάφραση του όρου «Concrete Knowledge» όπως αρχικά ειπώθηκε από τον Δάσκαλο Ντζβαλ Κουλ. Εδώ για πρώτη φορά αποκαλύπτω και συνιστώ σε όσους θέλουν να κατανοήσουν την ακτίνα αυτή να την θεωρήσουν ότι αφορά στην Βιωματική Νόηση που είναι η αρχή κάθε επιστήμης στο Τώρα, της Επιστήμης της Ζωής.

Ο άξονας Λέοντα – Υδροχόου είναι ο κατ’ εξοχήν τόπος ανάπτυξης της Πέμπτης ακτίνας. Ο Υδροχόος εκφράζει αποκλειστικά μία ακτίνα, την Πέμπτη. Στον Λέοντα εκκινεί η ακτίνα αυτή την πορεία της μέσω της εργασίας της συνείδησης, της αυτοσυνείδησης, ενώ στον Υδροχόο φθάνει στην λειτουργία της με υπέρβαση ακόμα και της έννοιας του Εαυτού. Ο Εαυτός στην Πέμπτη ακτίνα εργάζεται στον Λέοντα και στον συμπληρωματικό του Υδροχόο ο Εαυτός συνειδητοποιεί και εκφράζει το ότι αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, για παράδειγμα της Ανθρωπότητας.

Ο Τοξότης είναι επίσης εκφραστής της Πέμπτης ακτίνας, μέσα στην «μαγεία» της παρουσίας του στον ζωδιακό, όπου με τις τρεις ακτίνες που συνεκφράζει, την Τέταρτη, την Πέμπτη και την Έκτη, είναι το ζώδιο που παίρνει τα άτομα που ζουν στον Μεταβλητό Σταυρό, πραγματώνει την σύνθεση του έργου που έχουν πραγματώσει στον Σταθερό Σταυρό της Μαθητείας και την παραγόμενη συνθετικά Δύναμη την βάζει στο Τόξο του στοχεύοντας την Πύλη της μύησης τον Αιγόκερω. Η Πέμπτη ακτίνα όπως είπαμε, κυβερνά τον ένα άξονα του Σταθερού Σταυρού (Λέων, Υδροχόος), ενώ η Τέταρτη ακτίνα κυβερνά αποκλειστικά τον άλλο άξονα του Σταθερού Σταυρού, τον Ταύρο και τον Σκορπιό. Η σχέση που έχουμε κατακτήσει με τις καθάρσεις και τους αγώνες στην Τέταρτη  και την Πέμπτη ακτίνα έρχεται η στιγμή που στον Τοξότη θα πρέπει να δειχθεί αν είναι αρκετή για να υπερβεί ο ἀνθρωπος τον Μεταβλητό Σταυρό που κυριαρχεί η Έκτη ακτίνα και να γίνει αποδεκτός για Μύηση.

Για τον Λέοντα και όχι μόνον, έχει διαμορφωθεί μια μονομερής και λάθος εικόνα από όσα λέγονται από εκείνους που ξέρουν να βλέπουν μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων, όντας αρνητικοί οι ίδιοι και που χωρίς να το ξέρουν μαζεύουν αρνητικό κάρμα στηρίζοντας και ενισχύοντας το κατώτερο, το αρνητικό, το σκοταδιστικό. Στον Λέοντα όμως  περιέχονται τα κύρια μηνύματα της εποχής μας και η ανάγκη ύπαρξης συνειδητών πολιτών. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα γι’ αυτό γιατί έχει γίνει πλέον συνείδηση σε τεράστια μερίδα ατόμων μέσα από το καθημερινό μας βίωμα. Οι συνειδητοί πολίτες εκκινούν να διαπλάθονται στο ζώδιο του Λέοντα αναπτύσσοντας την Βιωματική Γνώση της Πέμπτης ακτίνας που είναι αυτή που θα μας απελευθερώσει από τα παρακμιακά στοιχεία της Έκτης ακτίνας του ιδεαλισμού και του φανατισμού που βρίσκεται ήδη σε απόσυρση από το 1625. Πλανητικός κυβερνήτης της Πέμπτης ακτίνας είναι η Αφροδίτη και σε αυτό θα αναφερθούμε σε καταλληλότερη στιγμή. Ηγέτης της είναι ο Διδάσκαλος Ιλαρίων που κατοικεί στο ερημητήριο του που ονομάζεται Ναός της Αλήθειας και βρίσκεται στο αιθερικό πεδίο πάνω από την Κρήτη.

Καλό Θερισμό!