Κατερίνα Στεφανίδη – Ρίο 2016


Δημoσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Αυγ 2016 στις 15:32

Το άθλημα που είναι ίσως το πιο διάσημο του στίβου το άλμα επί κοντώ, έφερε την μεγάλη επιτυχία για την Αικατερίνη Στεφανίδη που πήρε χρυσό μετάλλιο, ενώ το αργυρό πήρε η Αμερικανίδα Sandi Morris και το χάλκινο η Νεοζηλανδή Eliza McCartney. Θελήσαμε να δούμε τι ρόλο παίζει η ημέρα και η ώρα του αγώνα για τους αθλητές και μας απασχολεί συχνά το θέμα αυτό. Αλλά αυτή τη φορά και για να τιμήσουμε με τον ελάχιστο τρόπο μας με μία αναφορά την Αικατερίνη Στεφανίδη, αποφασίσαμε να συντάξουμε αυτή την μικρή αστρολογική έκθεση. Ώρα γέννησης δεν γνωρίζουμε σε καμία από τις τρεις αθλήτριες, αλλά προσπαθήσαμε να δούμε αν κάτι φαίνεται με βάση την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής του αθλήματος. Προκύπτουν κάποια στοιχεία ενδιαφέροντα και είπαμε να τα επικοινωνήσουμε με όσους ενδιαφέρονται για την Αστρολογία. Ο τελικός του αθλήματος έγινε στις 20:30 ώρα Βραζιλίας. Πιο κάτω βλέπουμε στον εσωτερικό κύκλο του χάρτη την ημέρα και την ώρα των αγώνων της οποίας ακολουθούμε και την οικοθεσία και στον εξωτερικό τις αθλήτριες κάθε φορά. Ακόμα να πούμε ότι ο Άρης είναι σημαντικός για τον αθλητισμό και γι’ αυτό κάνουμε και συνοπτική αναφορά στην δυναμική του συμμετοχή στον γενέθλιο της κάθε αθλήτριας.

αστρολογικός χάρτης αγωνίσματος και αθλήτριας

ημέρα αγωνίσματος και γενέθλιος της Στεφανίδη

Στον πρώτο χάρτη βλέπουμε την τοποθέτηση της Στεφανίδη στον χάρτη της ώρας και ημέρας διεξαγωγής του αθλήματος. Ο Άρης στον γενέθλιο χάρτη της βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση του στον ζωδιακό που είναι το ζώδιο του Αιγόκερου. Συγχρόνως όμως κάνει σύνοδο με την σύνοδο Ουρανού – Ποσειδώνα εκείνης της περιόδου, και επίσης κάνει αντίθεση με τον Δία. Ακόμα η σύνοδος αυτή δεν σταματάει εκεί, αλλά δημιουργείται μία ευρεία σύνοδος Άρη, Ουρανού, Ποσειδώνα, Κρόνου, Ερμή, Αφροδίτης, που της δίνει εξαιρετική δυναμικότητα, με τον Κρόνο μάλιστα στο ζώδιο που κυβερνάει τον Αιγόκερο. Η μεγάλη αυτή σύνοδος βλέπουμε βρίσκεται στο Μεσουράνημα και στον 10 οίκο του χάρτη του αγώνα, τον οίκο της εμφάνισης της κοινωνικής δράσης, της εκδήλωσης και άρα και της επιτυχίας. Ο 10ος οίκος ως γνωστόν είναι γωνιακός, ισχυρός και ο ισχυρότερος μετά τον 1ο, αν μπορεί να ειπωθεί πραγματικά κάτι τέτοιο με ακρίβεια και σίγουρα εξαρτάται από το συνολικό θέμα ενός χάρτη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρούμε ότι ο 10ος είναι ο ισχυρότερος του χάρτη, ενώ ο 1ος συμβάλει με το να έχει την ακμή του στο ζώδιο του οποίου κυβερνήτης ο Άρης, τον Κριό, ο οποίος είναι και ο Ωροσκόπος. Τόσο το Μεσουράνημα του αγώνα στον Αιγόκερω όσο και ο Ωροσκόπος είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί για την διεξαγωγή ενός τόσο αγαπημένου και σημαντικού αθλήματος του στίβου. Στον Αιγόκερο ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση, ενώ στον Κριό σε κυριαρχία. Πολλά αθλήματα διεξάγονται με αυτές τις συνθήκες (όσα γίνονται περίπου την ίδια ώρα) και αυτό συμβαίνει συγκεκριμένα στο Ρίο και αυτό ευνοεί τους καλούς αθλητές, που σίγουρα όσοι λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι όλοι άριστοι. Μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή και μόνον είναι μία αριστεία για τους Ολυμπιακούς.

αστρολογικός χάρτης ημέρας αγωνίσματος και Sandi Morris

ημέρα αγωνίσματος και γενέθλιος της Sandi Morris

Στον δεύτερο χάρτη βλέπουμε την περίπτωση της αργυρής Ολυμπιονίκη της Αμερικανίδας Sandi Morris. Ο Άρης στον γενέθλιο της είναι στον Ταύρο που δεν είναι μία καλή θέση καθώς τον βαραίνει και τον τεμπελιάζει, αλλά αν στον γενέθλιο της βρίσκεται σε ισχυρό σημείο (όπως πιστεύουμε), πχ σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, τότε η δυναμική της αυξάνεται. Βέβαια είναι εξαιρετικά δυναμικός ήδη από όψεις με άλλους πλανήτες, καθώς αποτελεί το ένα σκέλος ενός Σταυρού στα Σταθερά ζώδια που είναι ο σκληρότερος Σταυρός όλων. Τα άλλα σκέλη του Σταυρού να δημιουργούνται με συμμετοχή του Κρόνου σε τετράγωνο, του Ερμή επίσης με τετράγωνο και του Πλούτωνα με αντίθεση. Επιπλέον στον γενέθλιο της έχει ο Άρης της τρίγωνο με την σημαντική σύνοδο Ποσειδώνα- Ουρανού. Οι αθλητές συχνά κινούνται από «δύσκολες» γωνίες, όπως τετράγωνα και αντιθέσεις και κυρίως προς τον Άρη τους. Από αυτά τα τετράγωνα ωθούνται στην έντονη δημιουργική έκφραση τους, όπου κατάλληλο έδαφος είναι ο αθλητισμός, με τις προκλήσεις και την ασκητική του. Στον χάρτη του αγώνα παρατηρούμε ότι τοποθετούνται στον 10ο οίκο η σύνοδος Ουρανού – Ποσειδώνα (αυτό ισχύει και για τις τρεις συνομήλικες αθλήτριες) που είναι στενότερη μεν από αυτή που υπάρχει στον χάρτη της Στεφανίδη, αλλά δεν είναι αυτό αρκετό, αφού το έχει και η Στεφανίδη. Σίγουρα παίζει τον ρόλο της αυτή η σύνοδος που χαρακτηρίζει αυτή τη γενιά και είναι εξαιρετικά δυναμική. Παρατηρούμε όμως ότι ο Άρης της βρίσκεται στον 2ο οίκο που είναι ακατάλληλος για τον Άρη και επί πλέον ο Άρης της βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη της στον Ταύρο. Ο Σταυρός της πέφτει στους οίκους 2, 5, 8, 11 και αυτό την καθιερώνει στο άθλημα σίγουρα, αλλά τελικά δεν είναι αρκετά ούτε αυτά τα στοιχεία να υπερνικήσει την δυναμική της Στεφανίδη. Ο Άρης της στο Ταύρο και στον 2ο οίκο της ώρας των αγώνων του προσθέτει μάλλον πολύ βάρος και οι οίκοι εντείνουν τον ήδη στα σταθερά ευρισκόμενο Σταυρό της. Αλλά η θέση του Άρη πιστεύουμε ότι δίνει ένα μήνυμα μειωτικό και πρέπει να έπαιξε ρόλο στον τελικό με το λαθάκι που έκανε και έχασε το χρυσό. Το λαθάκι να ακουμπήσει με το γόνατο τον πήχυ οφείλεται σε μειωμένη εσωτερική δυναμική που ένδειξη της αποτελεί η οικοθεσία του Άρη της στην ώρα του αγώνα.

αστρολογικός χάρτης ημέρας αγωνίσματος και Eliza McCartney

ημέρα αγωνίσματος και γενέθλιος της Eliza McCartney

Στον τρίτο χάρτη βλέπουμε την περίπτωση της χάλκινης νικήτριας της Eliza McCartney από το Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Ο Άρης της στον γενέθλιο χάρτη της βρίσκεται στην Παρθένο και κάνει τετράγωνο με την σύνοδο Ηλίου, Σελήνης, Παλλάδος (αστεροειδής μαχητικής και στρατηγικής δυναμικής), καθώς διαμορφώνεται η νέα Σελήνη. Ταυτόχρονα κάνει τρίγωνο με την σύνοδο Δία, Ποσειδώνα, Ουρανού. Σίγουρα και αυτός είναι ένας δυναμικός συνδυασμός και ξαναθυμίζω ότι δεν γνωρίζουμε τις ώρες γέννησης που ίσως άλλαζαν κάποια δεδομένα, αν και αυτά που διακρίνονται μας αρκούν για την κατανόηση μας αυτής της δεδομένης στιγμής. Στον αστρολογικό χάρτη του αγώνα η σύνοδος Δία, Ποσειδώνα, Ουρανού βρίσκεται στον 10ο οίκο του αγώνα. Στον 10ο οίκο βρίσκεται και ο γενέθλιος Ερμής της που μάλιστα βρίσκεται σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, ενώ ο Άρης της βρίσκεται στον 6ο οίκο!!! Βάζουμε θαυμαστικά γιατί ο Άρης της Morris στην γενέθλια θέση του είναι στον Ταύρο και στον αγώνα στον 2ο οίκο(Ταύρος το 2ο ζώδιο), ο Άρης της McCartney στην Παρθένο και στον 6ο οίκο(Παρθένος το 6ο ζώδιο)και της Στεφανίδη στον Αιγόκερω και στον 10ο οίκο (στην ακμή του το Μεσουράνημα, ενώ ο Αιγόκερος είναι το 10ο ζώδιο). Παράξενο; Παρατηρούμε επίσης ότι στον 10ο οίκο του αγώνα η McCartney είναι ισχυρότερη από την Morris, αλλά η τελευταία είναι γενικά ισχυρότερης δυναμικής άτομο και αθλήτρια από την πρώτη. Η McCartney μπορεί και να παρατήσει το άθλημα κάποια στιγμή για να κάνει άλλα πράγματα, ενώ η Morris θα πάει μέχρι τέλους έτσι. Ακόμα να παρατηρήσουμε ότι ο γενέθλιος Ερμής της McCartney βρίσκεται στο Μεσουράνημα, ενώ ο Άρης της κάνει σύνοδο με τον διελαύνοντα Ερμή. Συνθήκη που ενισχύει τον Άρη καθώς βρίσκεται σε ζώδιο που κυβερνάει ο Ερμής, στην Παρθένο.

Περίπου αυτές οι δυναμικές θεωρούμε ότι έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα των αγώνων αυτών. Παρατηρούμε ότι τελικά νίκησε η δυναμική του ατόμου και η στιγμή των αγώνων. Η Στεφανίδη είναι ισχυρότερη σε δυναμική που δείχνει ότι ήλθε για να μείνει όπως λένε. Η Morris και οι άλλες θα την βρίσκουν μπροστά τους συνέχεια. Αλλά η τοποθέτηση στον αστρολογικό χάρτη του αγώνα δείχνει αυτό που λένε ότι η επιλογή του κατάλληλου χρόνου είναι κρίσιμης σημασίας. Σε αυτή την οπτική, ο αστρολογικός χάρτης της ημέρας και της ώρας του αγώνα δείχνει να είναι υπέρ της Στεφανίδη, που διακρίθηκε παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Γι’ αυτό η πρόβλεψη είναι πάντα ήταν πάντα ένα σημαντικό ζητούμενο για την Αστρολογία, παρόλο που οι καλές προβλέψεις και συμβουλές μπορούν στην πράξη να κατανοηθούν και να χρησιμοποιηθούν μόνο από λίγους. Ακόμα και ένας καλός αστρολόγος χρειάζεται ένα καλό παραλήπτη των υπηρεσιών του για να εμπνευστεί μια σημαντική πρόβλεψη. Πρέπει να επιτρέπουν και οι Ουρανοί με λίγα λόγια!

ΕΥΦΡΟΝΕΙΤΕ !