Τι σκότωσε τον Τζιμάκο Πανούση;


Δημoσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Φεβ 2018 στις 22:50

Για κάποιο λόγο και ενώ από τότε που έγινε η αποσάρκωση του Τζίμη Πανούση είχα κάνει τις παρατηρήσεις που θα διαβάστε στην συνέχεια, αποφάσισα σήμερα να τις καταγράψω και να τις μοιραστώ μαζί σας. Έπαιξαν ρόλο οι γιορτές των αποκριάτικων ημερών σε αυτή την καθυστέρηση; Μπορεί ναι, μπορεί να συνέτεινε και κάτι άλλο. Όπως και να έχει, η ώθηση δόθηκε και οι σκέψεις που τόσο καιρό έκανα μόνος μου, έρχονται σε επικοινωνία με όσους θελήσουν να διαβάσουν το παρόν άρθρο. Εύχομαι να έχει και κάποια χρησιμότητα σε όλους.

Για την ιστορία κατ’ αρχήν να πω ότι ο Τζίμης Πανούσης είχε ξεκινήσει την παράσταση του με τίτλο: «όλοι οι χαζοί μπορούμε». Κατά την διάρκεια της έπαθε διπλό καρδιακό επεισόδιο, το πρώτο επί σκηνής και το δεύτερο στο σπίτι, το οποίο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Ο τίτλος της παράστασης του, ήταν σατυρικός του τίτλου γνωστού καναλιού που προωθεί δραστηριότητες υπό τον τίτλο: «ὀλοι μαζί μπορούμε». Ο ίδιος ο Πανούσης σε συνεντεύξεις του δικαιολογούσε το ότι σατύριζε την δραστηριότητα αυτή του καναλιού, λόγω του ότι πίσω από αυτήν κρυβόταν μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, που απέδιδε μεγάλα οικονομικά οφέλη στους δημιουργούς της καμπάνιας. Δεν θα σταθούμε όμως σε αυτό καθόλου και το αναφέρουμε μόνο για να δημιουργήσουμε μία, όσο γίνεται, πιο πλήρη εικόνα των συμβάντων.

Το θέμα που θα επιχειρήσουμε να ιχνηλατήσουμε εδώ, όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου μας είναι: «τι σκότωσε τον Τζίμη Πανούση». Αυτό στρέφεται προς μία άλλη διάσταση της τελευταίας του αυτής παράστασης, που όπως θα δείτε και στην συνέχεια, θα μπορούσε να μην είναι η τελευταία του, αν πρόσεχε και δεν ξεπέρναγε κάποια όρια που θίγουν τους άγραφους και σιωπηλούς νόμους που διέπουν τον ομαδικό ενεργειακό χώρο της κοινωνίας. Πως λοιπόν και ποια όρια (κατά την γνώμη μας) ξεπέρασε ο Πανούσης; Ποιο ήταν το λάθος που έκανε;

Το λάθος φαίνεται στην εικόνα από την παράσταση που υπάρχει αμέσως στην συνέχεια, αλλά και από άλλες που θα μπορούσα να συμπεριλάβω και δεν το έκανα επειδή δεν ήθελα να αναπαράγω και να διογκώνω ακόμα περισσότερο το λάθος του. Μπορεί όποιος θέλει να βρει ολόκληρο το βίντεο της παράστασης στο youtube εδώ και να δει αυτά στα οποία θα αναφερθούμε. Στην εικόνα από την παράσταση, φαίνεται το μπλουζάκι που φόραγε, το οποίο έχει μία στάμπα που προφανώς είναι τυπωμένη κατόπιν δικής του έμπνευσης, ή από παρότρυνση κάποιων συμβούλων του. Το μπλουζάκι αυτό το φόραγαν, ίδιο ακριβώς, και όλα τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος του, κατά την διάρκεια της παράστασης και απ’ ότι φαίνεται στο βίντεο.

Στην στάμπα βλέπουμε την γνωστή αμερικάνικη υβριστική χειρονομία με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο, το οποίο ο Πανούσης το μετέτρεψε σε σταυρό δημιουργημένο από φαλλούς. Ενώ όσοι δουν το βίντεο, θα δουν να προβάλλεται σε κάποιο στιγμιότυπο της παράστασης και σε κινηματογραφικού τύπου οθόνη τοίχου, μία παραφθορά του συμβόλου του σταυρού, του οποίου τα τέσσερα άκρα αποτελούνται από φαλλούς. Αυτή την δεύτερη εικόνα, την αφαίρεσα κατά την φάση της επιμέλειας του κειμένου και για τους λόγους που προανέφερα. Η εικόνα που βλέπετε, δεν προέρχεται από φωτογραφία, αλλά είναι παρμένη με λήψη στιγμιότυπου της οθόνης καθώς εξελισσόταν το βίντεο, γι’ αυτό και δεν είναι πολύ καθαρή και ευκρινής.

Τζίμης Πανούσης: στην παράσταση «όλοι ο χαζοί μπορούμε»
ο Τζίμης Πανούσης από την παράσταση «όλοι ο χαζοί μπορούμε»

Κατ’ αρχήν να πω, ότι, κατά την γνώμη μου πάντα, ο Πανούσης δεν ήταν άνθρωπος κακόβουλος. Είχε μάλιστα ξεκινήσει να ευαισθητοποιείται, στο διάβα της ζωής του, σε εσωτερικά φιλοσοφικά θέματα, όπως παρατηρεί κανείς από τις διάφορες συνεντεύξεις του και ειδικά τον τελευταίο καιρό. Αλλά όμως δεν είχε εμβαθύνει αρκετά, ή τόσο όσο να απελευθερωθεί από τις ιδεολογικές συμβάσεις από τις οποίες ήταν διαποτισμένος και που προέρχονταν από τα κινήματα της αθεϊστικής αριστεράς και των κινημάτων της σεξουαλικής απελευθέρωσης του 20ου αιώνα. Ειδικά στο θέμα της αντιμετώπισης της γήινης εξουσίας της θρησκείας, που είναι η οργανωμένη διοικητικά Εκκλησία και που επίσης κατά την γνώμη μου απέβλεπε να την προκαλέσει στην συνείδηση της κοινωνίας. Αλλά δεν πρέπει αν κάτι βρίσκουμε εσφαλμένο να παράγουμε και εμείς ένα σφάλμα για την αντιμετώπιση του.

Στην ουσία του λοιπόν ο Πανούσης, ήταν άνθρωπος καλής θέλησης και γι’ αυτό πάντα σατύριζε τα κακώς κείμενα και μόνο. Ενώ κατά γενική ομολογία, δεν είχε άδικο στις περισσότερες καυστικές επισημάνσεις του. Αυτό το διαισθανόταν ο κόσμος, γι αυτό τον συνόδευσε στον τελευταίο του ύπνο εξυμνώντας τον με τόση συμπάθεια. Στην τελευταία του όμως παράσταση, επηρεάστηκε από τα αισθήματα του εναντίον του κατεστημένου της Εκκλησίας, την φανατισμένη συμπεριφορά της κοινωνικής πλειονότητας και από την επιθυμία του να προκαλέσει, χτύπησε σε «ταβάνι». Δείχνει να μην είχε κατανοήσει ότι μπορεί να είναι άλλο η καθοδήγηση που επιχειρεί κάποιος εξαιρετικός άνθρωπος και άλλη η δράση των οργανωμένων ομάδων των μη εξαιρετικών, όπως και η ανταπόκριση της πλειονότητας της κοινωνίας που είναι ως συνήθως παραπαίουσα.

Το σύμβολο του Σταυρού πχ είναι τόσες εκατοντάδες χρόνια, αλλά και πολύ περισσότερο, έως το βάθος της αιωνιότητας, ένα εξαιρετικά ιερό σύμβολο. Αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Έχει τόση ιστορία, όση και η πνευματική ύπαρξη του ανθρώπινου γένους. Ο Ιησούς Χριστός δεν το δημιούργησε ή το πρωτοεμφάνισε. Ήταν όμως Αυτός που αποκάλυψε και ενεργοποίησε το ανώτερο και βαθύτερο νόημα του, την βαθύτερη εσωτερική του σημασία, για λογαριασμό όλης της ανθρωπότητας. Εκείνος συνέδεσε το σύμβολο αυτό με την αφύπνιση της ανθρωπότητας ως προς τα Μυστήρια της Τέταρτης εσωτερικής μύησης. Δίνοντας έτσι το μήνυμα της πραγματικής επιβίωσης από τον θάνατο και της Ανάστασης, που προηγείται του επόμενου στάδιου της Ανάληψης και της ολικής Απελευθέρωσης από την ανάγκη της γέννησης στον υλικό κόσμο της διάσπασης, της Διάσπασης σε Τέσσερα Στοιχεία (φωτιά, αέρας, νερό, γη).

Πρόκειται για θέμα υψίστης εσωτερικής σημασίας, που μέχρι σήμερα ακόμα δεν έχει κατανοηθεί όσο θα ‘πρεπε, δεν έχει κατανοηθεί τεράστιο βάθος του και ειδικά στην εποχή μας δεν αποδίδεται ο σεβασμός που θα έπρεπε απέναντι σε αυτά τα ϋψιστα Εσωτερικά Γεγονότα της Οντολογίας του Ανθρώπου. Δεν είναι κατανοητό σήμερα καθόλου μάλιστα, εκτός των ελαχίστων, το πόσο Ύψιστη Τιμή και θεία Τύχη είναι το να έχουμε γεννηθεί σε αυτή την περίοδο της ανθρωπότητας, στην οποία της έχουν δοθεί αυτά τα θεϊκά μηνύματα. Κάτι που ποτέ δεν πρόκειται να ξεχαστεί όσο υπάρχει ο άνθρωπος, καθώς αποτελεί εξαιρετικά κομβικό σημείο στην πορεία της εξέλιξης του Ανθρώπου.

Για να γίνει μάλιστα μια τέτοια Αποκάλυψη, δεν μπορούσε κανένας σοφός και μυημένος να αναλάβει την ευθύνη μιας τέτοιας Αποκάλυψης και μπόρεσε να γίνει μόνο κατόπιν της απόφασης του ίδιου του θείου, που ενσαρκώθηκε με την μορφή του Χριστού και Ανέλαβε ένα Τέτοιο Έργο. Μέχρι εκείνης της στιγμής, αυτές οι έννοιες αποκαλύπτονταν μόνο σε μυημένους στα Μυστήρια της αρχαιότητας, όλων των εποχών και όλων των φυλών με ανώτερο πνευματικό προσανατολισμό και μόνο σε άτομα που ήταν έτοιμα να αναλάβουν ενεργά το δρασκέλισμα αυτό από τον τετραστοιχιεακό υλικό κόσμο.

Πρέπει να αντιληφθούμε την ιερότητα και την σοβαρότητα αυτών των εννοιών, για να κατανοήσουμε ότι τα σύμβολα αυτά ανήκουν στον πραγματικό πνευματικό κόσμο της ανθρωπότητας και δεν μπορούν να γίνουν κτήμα καμίας γήινης μορφής εξωτερικής εκκλησιαστικής εξουσίας κατά αποκλειστικότητα. Πλην όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι κάποιοι θα πρέπει να συντηρούν και να θυμίζουν διαρκώς αυτές τις σημασίες. Δεν πρέπει να συνδέουμε την σοβαρότητα των πνευματικών συμβολισμών και των θείων μηνυμάτων των Όντων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την πνευματική Απελευθέρωση της ανθρωπότητας, με τις γήινες πολιτικές και θρησκευτικές εξουσίες. Αυτό είναι το σημείο που στάθηκε ο Τζίμης και εκεί θέλησε να χτυπήσει, να προκαλέσει. Αλλά αυτά δεν είναι εύκολα θέματα και απαιτούν βαθιά κατανόηση, ώστε να μην γίνουμε όμοιοι ή και χειρότεροι αυτών που θεωρούμε ότι κάνουν λάθος. Ίσως σημαντικό και πολύ κρίσιμο ρόλο να έπαιξε και η επιθυμία του να προκαλέσει άλλη μία φορά τον κοινωνικό του περίγυρο και να τραβήξει τα βλέμματα της αδηφάγου επικαιρότητας.

Πιστεύω ότι έβλεπε με αρκετά καλή πρόθεση το θέμα του σεξουαλισμού και της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Αλλά είναι μεγάλο το ζήτημα αυτό και δεν θα το αναπτύξουμε εδώ. Να πούμε μόνο ότι τα ιδεολογικά κινήματα της σεξουαλικής απελευθέρωσης του περασμένου αιώνα, όπως τα έκφρασαν πολλοί, πχ Βίλχελμ Ράιχ ( βλ. κίνημα SEXPOL: sex+politics ) χρειάζονται σήμερα επαναπροσδιορισμό, με την έξαρση της πορνογραφίας και της διαστροφικότητας. Σήμερα ειδικά η σεξουαλικότητα και τα σύμβολα της, δυστυχώς είναι δύσκολο να αγγιχτεί, χωρίς να υπάρξει έκθεση στα κυριαρχούντα πρότυπα. Πολλά έχουν τρέξει στο αυλάκι της ιστορίας και των γεγονότων που σήμερα επηρεάζουν την ομαδική συνείδηση. Αυτό που έπαθε λοιπόν ο Τζιμάκος, είναι το ότι προκάλεσε δυνάμεις γερά ριζωμένες στο συνειδητό και κυρίως στο υποσυνείδητο των ανθρώπων. Το πλέον πιθανό είναι ότι δεν το έκανε με κακή ή υβριστική προς τα θεία πρόθεση. Σίγουρα όμως, η άγνοια του τον σκότωσε. Ας το δούμε αυτό λίγο πιο λεπτομερώς.

Βγαίνοντας στην σκηνή με την προσβλητική και υποβαθμιστική αυτή έκδοση του σταυρού, εκτέθηκε στις ενέργειες της μάζας. Σίγουρα σοκάρει, ή καλλίτερα να πούμε … διαταράσσει, ακόμα και τους πιο «απελευθερωμένους» η εμφάνιση της παραφθοράς αυτού του συμβόλου. Και στάθηκε κρίσιμο, ο προκλητικός αυτός σταυρός που βλέπουμε στο μπλουζάκι, να βρίσκεται στο ύψος της καρδιάς του. Το σύμβολο αυτό στο ακριβές σημείο της καρδιάς του, συγκέντρωσε επάνω του τις συνειδητές και υποσυνείδητες ενέργειες των θεατών του, που προέρχονταν από την ταραχή που τους προκαλούσε κατά την διάρκεια όλης της παράστασης (περίπου δύο ώρες) κάθε μέρα. Αυτή ήταν η «βλακεία» του που την πλήρωσε με την ίδια του την ζωή. Δεν εννοώ κατά κανένα τρόπο, ότι κάποια πνευματικά όντα, ή κάποιος θεός τον χτύπησε σαν υβριστή ενός συμβόλου, γιατί τα πραγματικά ανώτερα όντα γνωρίζουν και λένε: «άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». Πόσο μάλλον κάποιος θεός ή ακόμα περισσότερο ο Ένας Θεός Όλων. Απλά τον χτύπησε το ενεργειακό σοκ, η εσωτερική ενεργειακή ταραχή του υποσυνειδήτου των θεατών του. Οι οποίοι βλέποντας το σύμβολο του σταυρού σε αυτή τη μορφή, μετέφεραν το υποσυνειδησιακό σοκ με το βλέμμα τους, πάνω στην περιοχή της καρδιάς του και μάλιστα καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης του. Κάτι που δεν άντεξε η καρδιά του, γιατί δεν είχε προετοιμασμένη συνειδητή κακοβουλία. Αν ο Τζιμάκος βρισκόταν στην πλευρά του κακού, η καρδιά του θα άντεχε την βλάβη και θα την μετουσίωνε βλάπτοντας την ψυχή του. Όμως ο Τζιμάκος είναι με την πλευρά του Φωτός και η καλή του καρδιά προτίμησε να απορροφήσει την βλάβη από το να την μεταφέρει στην πορεία της ψυχής του. Εκτός όμως της ενεργειακής δύναμης των θεατών της παράστασης του και το ίδιο το σύμβολο του Σταυρού έχει πλέον τεράστια ενεργειακή συμμετοχή.

Το σύμβολο του σταυρού, άσχετα με την ουσιαστική πνευματική του σημασία, είναι πλέον ένα σύμβολο που έχει ενεργοποιηθεί πάρα πολύ και έχει φτιάξει ένα τεράστιο ομαδικό εγρηγορός (εγκρεγκόρ). Τόσες εκατοντάδες χρόνια παρουσίας της Χριστιανικής Θρησκείας, τεράστιος αριθμός ανθρώπων έχει εμποτίσει πολύ δυνατά αυτό το σύμβολο. Έχει εμποτιστεί με ενέργειες εξαιρετικής ισχύος από τον άνθρωπο και τις εξαιρετικές στιγμές που έχει γίνει η επίκληση του. Πρώτα απ΄ όλα ας συνειδητοποιήσουμε ότι το σύμβολο αυτό ενεργοποιείται καθημερινά από όλες τις τελετουργικές χρήσεις που γίνονται στις εκκλησίες όλου του πλανήτη. Οι άνθρωποι από την άλλη, σε εξαιρετικά δύσκολες συναισθηματικά και ψυχικά στιγμές, σε στιγμές συνήθως ψυχικής αγωνίας, σταυρώνονται σε μία προσπάθεια υπέρβασης της όποιας δυσκολίας του όποιου τρόμου, φρίκης, αδικίας, πολέμου τους έχει εμφανιστεί. Ο σταυρός έχει λάβει μέρος σε τεράστιο πλήθος κρίσιμων ανθρώπινων αγώνων. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί τι σημαίνει ενεργειακά για το ομαδικό Εγρηγορός που έχει δημιουργηθεί. Δεν ξέρω αν είναι και το ισχυρότερο Εγρηγορός που έχει ποτέ εμψυχωθεί από τον άνθρωπο. Κάποιος που γνωρίζει βιωματικά όλη την ιστορία του ανθρώπου, θα μπορούσε να μας δώσει μια έγκυρη απάντηση. Επιπλέον, αν προσθέσουμε ότι τα πνευματικά όντα, οι Διδάσκαλοι, κρατάνε ανοικτά τα πνευματικά κανάλια αυτού του πραγματικά εσωτεριστικού συμβόλου, μπορούμε να φανταστούμε έστω λίγο, το πόση ενεργειακή δύναμη και τι κανάλια δύναμης είναι χαραγμένα στον αόρατο κόσμο γύρω από το σύμβολο του Σταυρού.

Τα υποσυνείδητα των ανθρώπων, ακόμα και των πιο άθεων από ιδεολογικούς λόγους, υπακούν σε αυτή την ενεργειακή ατμόσφαιρα του δημιουργημένου ομαδικού εγρηγορότος, καθώς η ουσιαστική απελευθέρωση από τα ομαδικά εγρηγορότα, απαιτεί πολύ σημαντικό προχώρημα στην εσωτερική ατραπό. Επίσης να προσθέσουμε το ότι το βλέμμα έχει τεράστια μαγνητική δύναμη. Δείτε πόση σημασία πάντοτε δινόταν στην δύναμη του βλέμματος. Από το απλό μάτι και το ξεμάτιασμα, έως τις παρυφές των πιο προχωρημένων μαγικών τελετουργιών, το βλέμμα είχε πολύ μεγάλη σημασία. Οι ενέργειες που εκπέμπονται από τα μάτια είναι πολύ υψηλής δυναμικής. Έτσι μπορούμε να φανταστούμε έστω για λίγο, σε τι δυνάμεις εκτέθηκε ο Τζιμάκος. Εκεί μάλιστα, ήταν χωρίς την προστασία από τους πνευματικούς οδηγούς του. Οι οποίοι σε τέτοιες στιγμές και όταν ξεπερνιούνται κάποια όρια, ακόμα και αν η πρόθεση δεν είναι κακή, ακόμα και αν κάποιος απαλλάσσεται λόγω αγνοίας και βλακείας στην τελική κρίση του, δεν μπορούν να υποστηρίξουν κάτι στο οποίο δεν συμφωνεί ο εσωτερικός νόμος. Γι αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοια ζητήματα. Το πλανητικό κακό ψάχνει ακατάπαυστα τρόπους να εισέλθει στον δρόμο κάποιου και να τον εκθέσει έτσι που να του εμποδίσει την πορεία του έργου του και να του καθυστερήσει το μονοπάτι. Το δίδαγμα είναι, να μην αφήνουμε τις όποιες κατώτερες κρίσεις των γήινων εξουσιών των οργανωμένων θρησκειών, να θίγουν μέσα μας την ουσία των πνευματικών μηνυμάτων των Μεγάλων Αδελφών μας που ενσαρκώνονται για να μας καθοδηγήσουν. Ας ρίξουμε όμως και μία ματιά με τα αστρολογικά εργαλεία, να δούμε αν κάτι χρήσιμο μπορούμε να ανασύρουμε από εκεί.

Μια ματιά με τα αστρολογικά εργαλεία

Στον γενέθλιο του Πανούση θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι παρατηρούμε δύο σημαντικούς σχηματισμούς. Ο πρώτος είναι το τρίγωνο του Ποσειδώνα προς την σύνοδο Αφροδίτης-Ηλίου, που ήταν υπεύθυνα για την καλλιτεχνικότητα και την σταδιοδρομία του. Ακόμα και χωρίς να ξέρουμε την ώρα της γέννησης του και άρα την οικοθεσία του, ο Ποσειδώνας είναι ισχυροποιημένος, καθώς είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης του Καρκίνου. Στο ζώδιο αυτό είχε τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης του, που δείχνει το παρελθόν του και τις διαδικασίες που του έδωσαν το ταλέντο της επικοινωνίας με μεγάλο αριθμό ατόμων και με την μαζική συνείδηση. Ο Νότιος Δεσμός ήταν σε σύνοδο με τον Ουρανό, που ήταν ο εξωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου, που ήταν το ζώδιο του Ηλίου του, της Προσωπικότητας του.

γενέθλιος αστρολογικός χάρτης του Τζίμη Πανούση
ο γενέθλιος αστρολογικός χάρτης του Τζίμη Πανούση

Το δεύτερο σημείο που θεωρούμε ότι είχε σχέση με τον πνευματικό του αγώνα ήταν το ταυ τετράγωνο του Χείρωνα, με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα και συμμετοχή των Σεληνιακών του Δεσμών. Ο Χείρωνας σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό και ο Ουρανός σε αντίθεση με τον Χείρωνα και σύνοδο όπως ήδη είπαμε με τον Νότιο Δεσμό. Ο Ποσειδώνας βλέπει με τετράγωνο τους Δεσμούς και τους Χείρωνα και Ουρανό. Σίγουρα ο Ουρανός μαζί με τον Νότιο Δεσμό δείχνει ότι είχε αγωνιστεί από προηγούμενες ενσαρκώσεις του για την προώθηση νέων πρωτοποριακών ιδεών και ειδικά με τρόπο επαναστατικό και προκλητικό. Το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα ενέτεινε την καυστικότητα, τον σαρκασμό και αυτοσαρκασμό του. Ο Χείρωνας σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό του στον Αιγόκερο, δείχνει ότι είχε την στήριξη κάποιου ουσιαστικού δασκάλου, που τον στήριζε στον δρόμο προς την μύηση. Δεν είναι η θέληση μας τέτοια αυτή τη στιγμή ώστε θα αποφανθούμε στο αν πήρε μύηση. Η εμφάνιση στα τέλη της ζωής του της κορούλας του (γεννημένης το 2009), πιστεύουμε ότι τον προχώρησε γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση, βοηθώντας τον να μετουσιώσει αρκετά και με ορθό και υγιή τρόπο την σεξουαλικότητα του.

ο γενέθλιος του Τζίμη Πανούση με τις διελεύσεις της 1ης Δεκ 2017
γενέθλιος του Τζίμη Πανούση με τις διελεύσεις της 1ης Δεκ 2017

Είναι κρίσιμης σημασίας η σεξουαλικότητα και η ουσιαστική απελευθέρωση απ’ τον ζυγό της για την μύηση. Αυτό δεν σημαίνει ούτε κατάργηση της σεξουαλικής ζωής, ούτε και υπερδιέγερση της. Απλά απαιτείται ουσιαστική μετουσίωση της στο συναισθηματικό και επιθυμητικό επίπεδο, ώστε όταν εξυγιανθεί πραγματικά και με πληρότητα, να ξεκινήσει η συγκομιδή των μυήσεων. Αυτές οι εσωτερικές Εργασίες σχετίζονται ακριβώς με το πέρασμα από τον κόσμο της Κρόνιας κυριαρχίας, προς τον κόσμο του δίπολου Ουρανού – Ποσειδώνα, με τον Ποσειδώνα να κυριαρχεί ως το βασιλικό πνεύμα των υδάτων του αστρικού κόσμου, ενώ τα κλειδιά τα κρατά ο Ουρανός και πατέρας της Αφροδίτης. Σε αυτό το σημαντικό σημείο θα επανέλθουμε σε ειδική αναφορά ή μάλλον αναφορές, λόγω του κρίσιμου των σημασιών. Το ταξίδι αυτό είναι αδύνατον να γίνει χωρίς διαμεσολαβητή και η παρουσία αυτού του διαμεσολαβητή – εκπαιδευτή φαίνεται από την ενεργό συμμετοχή που περιγράψαμε του Χείρωνα του και ειδικά στην σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό. Αυτός είναι και ήταν πάντα παραδοσιακά ο ρόλος του Κένταυρου Χείρωνα. Εδώ να σημειώσουμε ότι έμφαση στην πάλη αυτή, που φανερώνεται από το ταυ τετράγωνο, δίνεται και από το ότι ο κενταυροειδής Ιξίων και πατέρας των Κενταύρων, παραδοσιακό σύμβολο της νοητικής και αστρικής απληστίας, έκανε σύνοδο με τον Ποσειδώνα του. Ο Ποσειδώνας είναι κομβικός, καθώς συνδέει το ταυ τετράγωνο του εσωτερικού του αγώνα, με την καλλιτεχνική σταδιοδρομία και ταλέντο και το τρίγωνο που ήδη αναφέραμε προς την Αφροδίτη και Ήλιο.

Την 1η Δεκ 2017, όπου υπέστη κρίση κολπικής μαρμαρυγής επί σκηνής, παρατηρούμε ότι ο διελαύνων Άρης κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα του, ενεργοποιώντας τον και ταυτόχρονα ενεργοποιώντας στο έπακρο το ταυ τετράγωνο από αργούς διελαύνοντες που υπήρχε αρκετό καιρό τώρα. Ο διελαύνων Ουρανός εδώ και καιρό, έκανε τετράγωνο με την γενέθλιο σύνοδο Χείρωνα/Βόρειου Δεσμού, ενώ έκανε αντίθεση προς τον γενέθλιο Ποσειδώνα του. Επιπλέον ο διελαύνων Ποσειδώνας έκανε σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή του και την 1η Δεκεμβρίου ο διελαύνων Ήλιος έκανε δύσκολη γωνία τετραγώνου με τον διελαύνοντα Ποσειδώνα και τον γενέθλιο Ερμή. Σημειωτέον ότι ο Ήλιος και κυβερνήτης της καρδιάς, εκείνη την ημέρα ήταν ισχυρός και «καυστικός» από την σύνοδο του με τον αστέρα Αντάρη. Η σύνοδος της διελαύνουσας Αφροδίτης με τον γενέθλιο Άρη του θα μπορούσε να επισημαίνει το ότι το συμβάν έγινε επί σκηνής και κατά την διάρκεια της τελευταίας παράστασης του.

γενέθλιος του Τζίμη Πανούση με τις διελεύσεις της 13ης Ιαν 2018
γενέθλιος του Τζίμη Πανούση με τις διελεύσεις της 13ης Ιαν 2018

Στις 13 Ιαν 2018 και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, υπέστη καρδιακή ανακοπή(έμφραγμα) που δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Την ημέρα αυτή αστρολογικά παρατηρούμε ότι πολλά στοιχεία εντείνουν το γενέθλιο ταυ τετράγωνο του. Στην πλευρά της συνόδου γενέθλιου Χείρωνα και Βόρειου Δεσμού, κάνουν σύνοδο Ήλιος και Αφροδίτη, ενώ ο διελαύνων Πλούτωνας συμμετέχει και αυτός στην σύνοδο αυτή. Έτσι ενεργοποιείται το γενέθλιο ταυ τετράγωνο του εσωτερικού του αγώνα. Σημαντικό αυτό και αποδεικτικό των σημασιών που παρουσιάζουμε. Επίσης οι εκτός αστρολογίας παρατηρήσεις για το ότι δέχθηκε ισχυρό «χτύπημα» από το υποσυνείδητο αλλά και το συνειδητό σοκ των θεατών του, επιβεβαιώνονται από την αστρολογική αυτή παρατήρηση. Σίγουρα κατά κανένα τρόπο δεν είναι αυτή μία πλήρης αστρολογική προσέγγιση και υπάρχουν και άλλα που θα έπρεπε να αναφερθούν, αλλά χάριν της παρούσας εργασίας μας και για να μην κουράσουμε τον αναγνώστη περισσότερο, μένουμε σε αυτά που βλέπουμε αυτή την στιγμή ως κρίσιμης σημασίας. Ο σκοπός είναι και το να δείξουμε την χρήση που μπορεί να έχουν τα αστρολογικά εργαλεία στην κατανόηση της ζωής και των συμβάντων της.

Φυσικά εμείς είμαστε πολύ μακριά από το να κρίνουμε οποιονδήποτε απέναντι στους θείους νόμους που επικρατούν πέραν του θανάτου και στο βάθος της ζωής. Απλά, ότι θεωρήσαμε σημαντικό και άξιο ατομικής προσοχής και περίσκεψης από τον καθένα, το εκθέσαμε στην άποψη σας. Με σκοπό να προκαλέσουμε την ατομική σας, καθενός ξεχωριστά, διερεύνηση, εξέταση, περίσκεψη για την εξαγωγή κάποιας ατομικής διαισθητικής κατανόησης. Ευχόμαστε με πάσα ειλικρίνεια καλό κατευόδιο στον τόσο αγαπημένο από την συντριπτική πλειονότητα, Τζίμη Πανούση ή Τζιμάκο. Ξαναλέμε ότι πιστεύουμε πως κατά κανένα τρόπο δεν ήθελε να είναι υβριστικός προς το Έργο του Ιησού Χριστού, το οποίο σε πολλές συνεντεύξεις του έδειχνε να τιμά και να σέβεται. Ότι έκανε το έκανε από άγνοια, αλλά και επιθυμία πρόκλησης του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Μόνο που αυτή την φορά μπήκε σε χωράφια που δεν κατείχε δεόντως. Αλλά ακόμα και έτσι, ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε αρνητικά και ας δείχνουμε την γενναιοδωρία της ανοχής μας και ας ευχόμαστε εμείς να μην πέσουμε σε παρόμοια λάθη. Γιατί στην άγνοια παραμονεύουν τεράστιοι κίνδυνοι. Σίγουρα αν ζούσε περισσότερο, θα είχε χρόνο να χαρεί περισσότερο την μικρή κορούλα του, που τόσο απολάμβανε το να παίζει μαζί της και θα είχε χρόνο να μας δώσει περισσότερες διασκεδαστικές ευκαιρίες μέσα από την σάτυρα του. Συνολικά, ήταν καλό παιδί ο Τζίμης. Ευχόμαστε να πήρε ένα δυνατό εσωτερικό μάθημα, που δεν θα ξεχάσει. Είναι βέβαιο ότι μέχρι τώρα θα έχει δει τι ακριβώς έγινε ενεργειακά. Έγινε φόνος εξ αγνοίας, αλλά κι αυτός ήταν σαν να έριχνε γροθιά στην μύτη του μαχαιριού. Επικίνδυνο παιχνίδι η δημοσιότητα. Καλό Ταξίδι Τζιμάκο Πανούση και … είθε να είσαι σε όλα Συγχωρεμένος !!!