Για την Theresa May


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιούλ 2016 στις 11:46

Δεν μπόρεσα να κρατηθώ από ένα μικρό σχόλιο που μπορεί να φαινόταν έως και κουτσομπολίστικο αν δεν περιείχε βαθύτερους συμβολισμούς και προβληματισμούς. Αφορμή στάθηκαν οι χθεσινές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο κάποιων φωτογραφιών της Theresa May. Στις φωτογραφίες βλέπουμε να υπάρχει ένας έντονος συμβολισμός με έως και «ακραίες» τάσεις μεταξύ τριών κύριων στοιχείων των ενδυματολογικών της επιλογών.

Theresa May (13 Ιουλ ΄16)

Theresa May (13 Ιουλ ΄16)

Theresa May + special spectator

Theresa May – παραγωγή συνειρμών: γάτα-παπούτσια τιγρέ κτλ. (13 Ιουλ ΄16)

Το πρώτο είναι τα τιγρέ παπούτσια της, το δεύτερο το κοστούμι της και το τρίτο το κολιέ της. Η τσάντα συνοδεύει το κοστούμι. Το κολιέ της σαφώς και κυρίως μέσω του χρώματος, παραπέμπει σε συνδυασμό με τα παπούτσια και κάνει μετουσίωση των τιγρέ παπουτσιών και καναλιζάρισμα προς τα χρώματα των μαλλιών της, δηλ στρέφει το όλο θέμα προς το κεφάλι της. Η όλη σύνθεση ίσως μοιάζει εξωφρενική, που όμως σε ένα λεπτεπίλεπτο βάθος σώζεται με κάποιο μυστήριο αισθητικό τρόπο. Θα λέγαμε ότι οι Βρετανοί δεν φημίζονται για την αισθητική τους, που κλείνει περισσότερο μάλλον σε ένα εγκεφαλικού τύπου πρότυπο που θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι κατά την εσωτεριστική άποψη το ψυχικό ζώδιο της Μ. Βρετανίας είναι οι Δίδυμοι.

Το αισθησιακό, ζωώδες και επιθετικό των τιγρέ παπουτσιών της κας May (Πλούτωνας σύνοδο με Βασιλίσκο και Αφροδίτη στον Λέοντα) έρχεται και παίρνει μια διαφορετική τροπή από την απαλότητα (σύνοδος Σελήνης-Αφροδίτης, τον όγκο (Αφροδίτη στον Λέοντα) και την διακριτική λιτότητα(Αφροδίτη στον Λέοντα τετράγωνο με Κρόνο) του κολιέ. Στην συνέχεια όλο αυτό παραπέμπει στο κεφάλι και τα χρώματα του, που νομίζω είναι αυτό που θέλει η κα May αφού πλέον βρίσκεται στην κεφαλή της Μ. Βρετανίας. Στο τέλος δηλ το ζωώδες και επιθετικό ελέγχεται από το κεφάλι και αυτό είναι ο συνολικός κατά την γνώμη μου συμβολισμός, αλλά όχι χωρίς εσωτερική και πραγματική αιτία.

Το κοστούμι είναι το κυρίως ντύσιμο στο οποίο δείχνει να ξέρει να αντιμετωπίζει και να εκφράζει το κλασσικό κατεστημένο. Όμως η γενική εικόνα για κάποιο λόγο δείχνει τα τιγρέ παπούτσια με το κολιέ να είναι η κα May (συμμετοχή με τα χρώματα προσώπου και μαλλιών) τα οποία είναι ντυμένα με κοστούμι. Κύρια δηλ χαρακτηριστικά είναι τα παπούτσια με το λεπτεπίλεπτο εσωτερικά και ογκώδες κολιέ (σε άλλες εμφανίσεις της τα κολιέ είναι ογκωδέστερα). Το κοστούμι είναι το «ντύσιμο» και είναι πιο επιφανειακό. Είναι αυτό με το οποίο κυρίως αντιμετωπίζει την καθημερινότητα της και δεν είναι τυχαίο που η τσάντα συνοδεύει το κοστούμι και η τσάντα ειδικά για έναν πολιτικό μπορεί να περιέχει διάφορα εργαλεία. Όλη αυτή η σύνθεση βρίσκω να έχει ενδιαφέροντες συμβολισμούς του τι να περιμένουμε από την κα May κατά την πολιτική της δράση και γι αυτό φυσικά αναφερόμαστε σε αυτά. Η εμφάνιση τέτοιων ατόμων κάθε άλλο παρά τυχαία είναι και είναι βέβαιο ότι περιέχονται συμβολισμοί που στοχεύουν στην μαζική συνείδηση και όχι μόνο. Αυτός ο συνδυασμός κατά την γνώμη μου είναι έκφραση της συνόδου Πλούτωνα – Βασιλίσκου – Μινέρβας – Αφροδίτης – Σελήνης και του τετραγώνου που δέχεται η σύνοδος από τον Κρόνο. Το τετράγωνο του Κρόνου (ειδικά προς Πλούτωνα και Αφροδίτη) δίνει αυτή την αίσθηση ασυμβατότητας μεταξύ του κοστουμιού και του τιγρέ παπουτσιού. Συνολικά η όλη σύνθεση παρόλο που έχει από μία άποψη κάτι το άκομψο, σώζεται σε ένα νοητικά αισθητικό επίπεδο.

Theresa May - γενέθλιος χάρτης.

Theresa May – γενέθλιος χάρτης (άγνωστη ώρα γέννησης)

Η σύνοδος στην οποία αναφερόμαστε και ο τετραγωνισμός της από τον Κρόνο είναι άλλωστε βασικό λειτουργικό σύστημα για την κα May και θα τα δούμε μπροστά μας όλα αυτά με διάφορους τρόπους στο μέλλον. Να επισημάνω ότι δεν μου είναι γνωστή η ώρα γέννησης της και άρα η οικοθεσία. Ο γενέθλιος χάρτης που συνοδεύει το κείμενο αυτό είναι για ώρα 12:00. Τελευταία αλλά όχι και σε σημασία να προσθέσουμε ότι στην σύνοδο Πλούτωνα – Βασιλίσκου – Αφροδίτης και Σελήνης συμμετέχει και ο αστεροειδής Μινέρβα που βρίσκεται σε ακριβή σύνοδο με τον Βασιλίσκο και τον Πλούτωνα. Ο αστεροειδής αυτός έχει το Ρωμαϊκό όνομα της θεάς Αθηνάς, της Παρθένας Πολεμίστριας θεάς της Σοφίας που είναι υποστηρικτής όλων των τεχνών και της θεραπευτικής. Η Σοφία θεραπεύει και είναι η δημιουργός των τεχνών στην πράξη της ζωής, ένα σύμβολο που θα πρέπει να φωτίσει τον σημερινό άσοφο τεχνοκρατικό δυτικό πολιτισμό. Ο αστεροειδής αυτός παίζει ένα ρόλο όταν η μαχητικότητα και η δυναμική είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε κάποιο άτομο, όπως είναι στην περίπτωση της κας May. Σίγουρα αυτή η τοποθέτηση αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την δυναμική της May και βλέπουμε να είναι εξαιρετικά μαχητική στις επιδιώξεις της, έχοντας μαζί της και τα υπόγεια ρεύματα που κατευθύνουν τα πράγματα και συμμετέχουν εδώ με τον Πλούτωνα. Αυτά διοχετεύονται με μια δυναμική διπλωματικότητα λόγω της συμμετοχής και της Αφροδίτης (στον Λέοντα) στον συνδυασμό. Κάτι που κάνει το συνολικό θέμα της δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ο λαός δεν έχει παρά να την ακολουθήσει (συμμετοχή Σελήνης). Αν δε η Σελήνη (λόγω ώρας γέννησης) είναι στην Παρθένο, θα δουν την May σαν την μητέρα οδηγό τους και αν είναι στον Λέοντα που εναρμονίζεται με το ψυχικό ζώδιο του Λονδίνου (κατά την εσωτεριστική άποψη) θα δουν στο πρόσωπο της οι Βρετανοί την αντικαταστάτρια της βασίλισσας τους, ειδικά αν η Βασίλισσα λόγω ηλικίας αποσυρθεί στην ενδοχώρα της. Με την ευκαιρία ας συμπληρώσουμε ότι η σύνοδος αυτή και ειδικά με την συμμετοχή της Αφροδίτης στον Λέοντα την κάνει πολύ αγαπητή και αποτελεσματική, καθώς ο Λέων είναι το ψυχικό ζώδιο του Λονδίνου και ο Ζυγός (Αφροδίτη κυβερνήτης)το ζώδιο της Προσωπικότητας του. Η ατμόσφαιρα μίας πρωτεύουσας πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο για μία χώρα. Επίσης καθώς ο Ταύρος είναι (εσωτεριστικά πάντα) το ζώδιο Προσωπικότητας της Μ. Βρετανίας, έχουμε άλλη μία φορά κυβερνήτη την Αφροδίτη και έμφαση σε αυτό τον πλανήτη. Γι αυτό δεν είναι τυχαίο ότι η Μ. Βρετανία θεωρείτο πάντα από τα δυναμικότερα κράτη στον τομέα της διπλωματίας. Πιστεύουμε ότι η κα May θα διαπρέψει στην Μ. Βρετανία και η χώρα αυτή θα δει καλύτερες μέρες μαζί της. Ίσως βρει στο πρόσωπο της αυτό που έψαχνε καιρό τώρα.

Μια επιπλέον παρατήρηση είναι το ότι είναι πολύ δυνατή η θηλυκή πλευρά στον γενέθλιο χάρτη της με αυτή την σύνοδο Πλούτωνα, Αφροδίτης, Σελήνης και Μινέρβας. Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε σημαντικές γυναίκες στο σκηνικό του κόσμου, και ευχόμαστε να προσπαθήσει να δείξει την σημαντικότητα των γυναικών στην επίλυση των προβλημάτων των ανθρωπίνων κοινωνιών και ατόμων. Ο Βασιλίσκος με την συμμετοχή του σίγουρα προμηνύει δυναμικές δράσεις, ενώ ο Κρόνος επιβλέπει διαρκώς και τα πάντα ελέγχονται άμεσα, ώστε οι αποφάσεις και οι δράσεις να είναι ιδανικές.