Νικόλαος Τέσλα- μια αστρολογική ψυχογραφία


Δημoσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιούλ 2019 στις 04:49

Ο Τέσλα, όπως ίσως περίμενε κάποιος, είναι ένα δυσανάγνωστο αστρολογικό θέμα. Είναι ένα από εκείνα τα θέματα που μόνο μέσω της εσωτερικής αστρολογίας και με τους εσωτερικούς κυβερνήτες των ζωδίων μπορεί να βγάλει κανείς ένα αξιόλογο συμπέρασμα. Αυτό βέβαια είναι αναμενόμενο σε ένα άτομο σαφώς πολύ εξελιγμένο όπως ο Τέσλα με την τόσο έντονη δημόσια και προσωπική ζωή.

γενέθλιος χάρτης Νικολάου Τέσλα

Γενέθλιος χάρτης Νικολάου Τέσλα

Το πρώτο που παρατηρούμε στον χάρτη του είναι η μεγάλη καρμική πύκνωση. Όλα τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας για να ιχνηλατήσουμε το κάρμα είναι τρομερά συμπυκνωμένα και έχουν ένα κοινό στόχο όπως θα δούμε. Αυτό δείχνει ένα πολύ εξελιγμένο Εργάτη της Ανθρωπότητας με υψηλή αποστολή που συγκέντρωσε τις δυνάμεις του επί πολλές ζωές για να την προετοιμάσει.

Ως καρμικά στοιχεία λαμβάνουμε, συνθετικά από όλους τους αστρολογικούς κλάδους και την εσωτερική αστρολογία, πρώτα απ’ όλα την Σελήνη. Όταν λέμε Σελήνη, στην συνθετική αστρολογία, εννοούμε την Σελήνη σαν σώμα, τους Δεσμούς της Σελήνης και την Λίλιθ. Αυτά είναι τα τρία επίπεδα που ξεδιπλώνεται ο ρόλος του παρελθόντος που εμπεριέχεται στην Δημιουργό των Μορφών Σελήνη. Μαζί με την Σελήνη κοιτάμε τον Κρόνο που είναι ο Κύριος του Κάρμα και εκείνος που θα δώσει την εντολή για την Μεγάλη Απελευθέρωση από τον τροχό του Κάρμα ή όχι. Ο Κρόνος κατέχει το σχεδιάγραμμα της εκτέλεσης και παίζει τον ρόλο της αποφασιστικής δύναμης. Ακόμα μελετάμε το Βέρτεξ, που είναι η πύλη από όπου συρρέουν σταδιακά αυτά που είναι οι προγεννητικές επιλογές εκδήλωσης καλού και κακού κάρμα. Ανήκει στην Τρίτη ακτίνα, όπως και ο Κρόνος και η Γη μας.

Έτσι στον Τέσλα βλέπουμε ο Κρόνος από το ζώδιο του Καρκίνου να παραπέμπει στην Σελήνη ως εξωτερικού κυβερνήτη του Καρκίνου. Οπότε αυτό μας δίνει μία πρώτη υποψία ότι όλο του το κάρμα έχει υλοποιηθεί στην Σελήνη. Αυτό μας αφήνει μια πρώτη υποψία του ότι ο Κρόνος δρα σαν Απελευθερωτής για τον Τέσλα. Είναι ο ίδιος ο Τέσλα κύριος του Πεπρωμένου του. Αλλά θα κοιτάξουμε την ευθυγράμμιση της Σελήνης για να δούμε αν αυτό εκφράζεται ουσιαστικά μέσα στην ζωή του και με τι μορφή.

Από την Σεληνιακή επικράτεια λοιπόν παίρνουμε την πληροφορία ότι και τα τρία επίπεδα της (Σελήνη, Δεσμοί, Λίλιθ) βρίσκονται και τα τρία στον Ζυγό και σε ευρεία σύνοδο με συμμετοχή της καρμικής πύλης Βέρτεξ. Η Λίλιθ συμμετέχει στην σύνοδο μέσω μιας ευρείας συνόδου με το Βέρτεξ. Επίσης ο Βόρειος Δεσμός είναι στον Κριό. Όλα αυτά ταυτόχρονα ενεργοποιούν τον πλανήτη Ουρανό, που είναι εσωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού και Ιεραρχικός του Κριού. Ο ΒΔ στον 12ο οίκο, εκτείνει σε ένα μεγάλο ψυχικό βάθος την δράση του και συνδέει τις πνευματικές εσχατιές του κόσμου μας με την πρωταρχική δημιουργική δύναμη. Κάτι που μας κάνει να διαβλέπουμε την σύνδεση και την στήριξη με την Πνευματική μας Ιεραρχία, μέσω του Ουρανού ιεραρχικού κυβερνήτη του Κριού.

Όλα λοιπόν τα καρμικά στοιχεία δείχνουν τον Ουρανό που βρίσκεται στον 1ο οίκο και σε στενή σύνοδο (0°13’) με τον Αλγόλ. Ο Αλγόλ θεωρείται ο πλέον δυσμενής απλανής αστέρας του Στερεώματος, το οποίο οπωσδήποτε δείχνει ότι είναι ένας πολύ ισχυρός αστέρας. Φυσικά τα εξελιγμένα όντα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις δυνάμεις για καλά αποτελέσματα. Βέβαια, το τι σημαίνει και τι απαιτεί αυτό δεν είναι εύκολο να πούμε εδώ. Σίγουρα η προσωπική του ζωή ήταν πολύ ιδιαίτερη. Ο Τέσλα π.χ. έζησε όλη του την ζωή σε κατάσταση αγνότητας, σαν συνειδητή επιλογή, επειδή η σχέση του με τις γυναίκες αισθανόταν ότι τον απομάκρυνε από την επιστημονική του εργασία. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι ποτέ του δεν είχε σχέσεις με γυναίκες. Σοβαρά θέματα αυτά, που δεν είναι της παρούσης. Θεωρούσε τις γυναίκες πολύ ανώτερα όντα και έλεγε ότι «πολλοί άνδρες παίρνουν δύναμη και πνευματικότητα από τις γυναίκες, αλλά όταν είναι κανείς μόνος του, δίνει δύναμη και πνευματικότητα σε όλους τους άλλους ανθρώπους». Ακόμα η δυσμένεια του Αλγόλ βλέπουμε να συνδέεται και με την μειωμένη αναγνώριση του και τον παραγκωνισμό του από το επιστημονικό και πολιτικό κατεστημένο. Όπως π.χ. στην περίφημη διαμάχη με τον Έντισον, όπου τελικά επιλέχθηκαν οι ανακαλύψεις του Έντισον της ενσύρματης μετάδοσης του ηλεκτρισμού, απέναντι στην δωρεάν και ασύρματη του Τέσλα, γιατί κάποιοι είδαν ότι πουλώντας σύρματα μπορούσαν να βγάλουν χρήματα.

Ο Ερμής του σε εξωτερική κυριαρχία στους πολυγνωσιακούς Διδύμους, πράγμα απαραίτητο για ένα έργο σαν του Τέσλα, κάνει σύνοδο με τον Κρόνο και αυτό του δίνει νοητική στιβαρότητα. Βέβαια ο Τέσλα δεν είναι Κρόνιος επιστήμονας και γι αυτό ο Κρόνος δεν είναι αρκετός για την νοητικότητα του και είναι σε αδυναμία στον Καρκίνο. Αν και ειδικά ο Κρόνος στον Καρκίνο σε ψυχικό επίπεδο έχει ειδική δύναμη, καθώς στο ζώδιο αυτό βρίσκονται οι Δεσμοί του και ειδικά στις συγκεκριμένες μοίρες ο Κρόνος βρίσκεται ακριβώς στο περιήλιο του, στην κοντινότερη του απόσταση από τον Ήλιο. Πάντως ο Κρόνος πλέον στον Τέσλα είναι εμφανές από την καρμική διάταξη ότι λειτουργεί ως πύλη που παραπέμπει στον Ουρανό, που απ’ ότι φαίνεται έχουμε άμεση επαφή με την ανώτερη λειτουργία του Ουρανού ως πλανητική πύλη του Πνευματικού μας Ήλιου και Εκείνους που φροντίζουν για την διάχυση των Πνευματικών οδηγιών του Κεντρικού Αστέρα μας.

Στον Ωροσκόπο έχουμε τον Ταύρο σε σύνοδο με τον πλανήτη Πρώτης ακτίνας, τον Πλούτωνα. Αυτό του δίνει την ικανότητα να στέκεται με βαθιά βούληση και πείσμα σε ένα στόχο που βάζει κάθε φορά. Απαραίτητο και αυτό για το έργο του. Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό παρατηρούμε ότι είναι η παρουσία του Ποσειδώνα.

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που παραπέμπει ο Ήλιος του, καθώς είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης του ηλιακού ζωδίου του Καρκίνου. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ήλιος είναι σε ένα ισχυρό σημείο του χάρτη το IC και το βρίσκουμε και αυτό ταιριαστό για έναν που κατά μόνας εργάστηκε επί τόσα πολλά χρόνια κλεισμένος στο εργαστήριο του.

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε ζώδιο της εξωτερικής του κυριαρχίας, τους Ιχθείς και κάνει γωνία τριγώνου με τον Ήλιο και την Αφροδίτη του. Αυτό του έδινε την ικανότητα να πλοηγείται στους κόσμους της διαισθητικής νόησης με μεγάλη ελευθερία και χωρίς αστρικούς εγκλωβισμούς και ενεργειακές προσωπικές παγιδεύσεις, αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν τον εξαγνισμό υπό τον οποίο ζούσε τόσο στο επίπεδο της διατροφής του, όσο και σε αυτό της ερωτικής του ζωής! Συνήθιζε να λέει ότι «όλα αυτά που τρώνε οι περισσότεροι των ανθρώπων με βλάπτουν και είναι για μένα επικίνδυνα. Πολλές φορές οραματίζομαι όλους τους μαγείρους του κόσμου να αποτελούν μέρος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας εναντίον μου».

Προφανώς, κατέχει τουλάχιστον την Δεύτερη μύηση, την δυσκολότερη όλων. Τότε ο Ποσειδώνας λειτουργεί όπως πραγματικά είναι, ως το Βασιλικό Πνεύμα των Υδάτων. Αυτό δίνει το απαιτούμενο ενεργειακό υπόβαθρο για κάθε πνευματική εργασία, όπως και τεράστια ενέργεια για πραγμάτωση, που έρχεται στην συνέχεια από τον Εκτελεστικό Ουρανό της Έβδομης Τελετουργικής Ακτίνας στον 1ο οίκο. Οι ενέργειες του Ποσειδώνα δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν για προσωπικούς σκοπούς. Ο αλτρουισμός είναι η μόνη ασφαλής δίοδος μέσα από τον αστρικό κόσμο των υδάτων χωρίς χάσιμο ενέργειας και εγκλωβισμούς. Ο Τέσλα εργάστηκε εντελώς αλτρουιστικά και συνειδητά για το όφελος της Ανθρωπότητας. Πάντα διαπνεόταν από την επιθυμία να βοηθήσει τον άνθρωπο, να κάνει την ζωή του λιγότερο επώδυνη.

Συνολικά θα έλεγα ότι ο Τέσλα λειτουργούσε μέσω τριών πλανητών που γι’ αυτόν λειτουργούσαν σαν προσωπικοί πλανήτες, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Ο τελευταίος λειτουργούσε σαν δομικός λίθος της προσωπικότητας του, ο Ποσειδώνας του παρείχε τα πανιά ελεύθερης διάβασης από τον αστρικό κόσμο για την ανάπτυξη της φαντασίας και του οραματισμού-νοερής απεικόνισης. Ο ίδιος έλεγε ότι μέσω νοερής απεικόνισης εύρισκε ακόμα και τις λύσεις σύνθετων μαθηματικών εξισώσεων. Πρέπει να ευχαριστήσω, έλεγε, τον οραματισμό για όλες μου τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Χάριν σ’ αυτόν κατάφερα να τελειοποιήσω τις ανακαλύψεις μου. Αυτή την δύναμη την είχε από μικρός και αρχικά τον τρόμαζε. Αργότερα έμαθε να την χρησιμοποιεί δημιουργικά. Τέλος, ο Ουρανός του παρείχε την πνευματική κατεύθυνση και αποφασιστικότητα πραγμάτωσης των ανακαλύψεών του, δίνοντάς του και τεράστια δύναμη υλοποίησης. Ο Τέσλα σαν δημιουργός ήταν ένας Ουράνιος άνθρωπος. Ο Ουρανός τον έκανε να γοητεύεται τόσο πολύ από τον ηλεκτρισμό και αφιέρωσε όλη του την ζωή στην μελέτη του, ενώ ο Ποσειδώνας του έδωσε τα μυστικά του μαγνητισμού.

Προσπάθησα να είμαι όσο πιο συνοπτικός γινόταν για τα ιντερνετικά πρότυπα κειμενογραφίας. Στάθηκα μόνο στον πνευματικό στόχο του, στην συνθετική ανάγνωση των δυνάμεων που τον οδήγησαν να πραγματοποιήσει αυτή την εξαιρετική ζωή και δεν θέλησα να ασχοληθώ με λεπτομέρειες της ζωής αυτού του σπουδαίου ανθρώπου. Που πέρα από τις όποιες ανακαλύψεις του, μας διδάσκει με το αξιοθαύμαστο παράδειγμα του το τι μπορεί να πετύχει ο δημιουργικός άνθρωπος όταν εργαστεί για ένα σκοπό στην ζωή του, όποιες και αν είναι οι συνθήκες του περίγυρου του. Αυτό είναι κάτι που μας αφορά ΟΛΟΥΣ!