Τα Αστρολογικά Φρικαρίσματα


Δημoσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Απρ 2021 στις 04:57

Για όσες αρχίσουν να δείχνουν ενδιαφέρον και να μαθαίνουν αστρολογία, θα υπάρξουν στιγμές που κάποια θα ανακαλύψει ένα στοιχείο στον χάρτη της ή στον χάρτη κάποιου αγαπημένου προσώπου, που θα της φέρει ανησυχία, φόβο ή ακόμα και οριακό τρόμο, ανάλογα με την διοργάνωση της προσωπικότητάς της.

Όλοι όσοι νοιώθουν πραγματική έλξη προς την αστρολογία και όχι σαν αντικείμενο εμπορίας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσουν από ένα τέτοιο στάδιο. Κάποιους ο φόβος θα τους σταματήσει ή θα τους καθυστερήσει από το να μάθουν περισσότερα, αλλά κάποιοι θα προχωρήσουν.

Κάποιο άτομο ανακαλύπτει ότι έχει κάποιον πλανήτη σε πτώση ή αδυναμία, κάποιο άλλο βρίσκει κάποιες σκληρές γωνίες, και διάφορα άλλα παρεμφερή. Τέτοια πράγματα δεν τελειώνουν ποτέ. Είναι αναπόσπαστο τμήμα της ζωής και μάλιστα η ύπαρξή τους είναι ένα απαιτούμενο.

Η έλλειψη αρκετής γνώσης και εμπειρίας, όσο και η κακού τύπου πληροφορία που κυκλοφορεί στην εμπορευματοποιημένη αγορά του χώρου, μπορεί να κάνει μια ιδέα κάποιας πλανητικής δυσκολίας να σφηνώσει στο μυαλό, ειδικά κάποιων ήδη βεβαρημένων συναισθηματικά και νοητικά ατόμων, και να γίνει ένας βάσανος.

Επειδή δε, «ενός κακού μύρια έπονται», η ιδέα αυτή θα συντονιστεί με άλλες συγγενείς αρνητικές ιδέες που ήδη έχουν φωλιάσει μέσα στο άτομο αυτό, όπως πχ σκέψεις μειωμένης αυτοεκτίμησης, και θα υπάρξει επιδείνωση. Το άτομο θα αισθάνεται πελαγωμένο στην ιδέα ότι έχει ένα χτυπημένο Ήλιο ή ανήκει σε ένα ζώδιο που κάποιος έχει πει άσχημες κρίσεις κτλ κτλ κτλ.

Ένας νόμος λέει: «Η ισχύς εν τη ενώσει». Αυτό ισχύει και για τις βλαπτικές σκέψεις και συναισθήματα, όσο και για τα αντίθετά τους, τα θετικά και ωφέλιμα. Έτσι η καινούρια αστρολογική ιδέα, θα βρει σύμμαχους που θα την δυναμώσουν και θα τους δυναμώσει.

Έτσι, σκέφτονται: αχ! … έχω τον Πλούτωνα, τον πλανήτη του θανάτου σε σύνοδο με τον Ήλιο ή με τον Ωροσκόπο, ή αχ! … έχω την Σελήνη σε πτώση και άρα θα έχω αυτά και εκείνα τα προβλήματα.

Αυτά όλα όμως οφείλονται συχνά είτε σε λαθεμένες ή κακοδιατυπωμένες γνώμες που κυκλοφορούν, είτε το άτομο ακόμα δεν έχει μάθει αρκετά και έχει παράλληλα ελλιπείς γενικές γνώσεις από την επιστήμη της ηθικής, της εσωτερικής φιλοσοφίας και κυρίως της εφαρμογής τους.

Στην αστρολογία όμως, ισχύει ότι εμείς διαλέξαμε τον χάρτη που έχουμε μαζί με την βοήθεια των πνευματικών μας συμβούλων και οδηγών. Αφότου γεννηθήκαμε, ξεχάσαμε την αιτία της επιλογής μας αυτής.Πριν γεννηθούμε καταλαβαίναμε το σχέδιο, τώρα όχι!

Για να δώσουμε ακόμα κάποια αίσθηση με παραδείγματα. Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα Άρη σε πτώση και είσαι άνδρας ή μια Σελήνη σε πτώση και είσαι γυναίκα … χμμ … μάλιστα!

Τι μπορεί να νομίζει κάποιο άτομο με ελλειπή ακόμα εμπειρία; Να πω ότι έχω δει όλα αυτά τα χρόνια της εμπειρίας μου συχνά να έχουν Άρη σε πτώση άνδρες, που ήταν πρώην πολύ ισχυροί και νικηφόροι πολεμιστές που είχαν περάσει στην φάση του επιθετικού κορεσμού.

Θέλει κατά βάθος τόλμη για να γεννηθεί ένας άνδρας με Άρη σε πτώση, ώστε να μην βλαφτεί και να μπορέσει να δουλέψει δημιουργικά και θετικά πάνω σε αυτή την αστρολογική πρόκληση, ιδιαιτερότητα.

Έχω συναντήσει γυναίκες που είχαν αναπτύξει πάρα πολύ, σε προηγούμενες ζωές, την θηλυκή τους πλευρά – σεληνιακή – και θέλουν τώρα να στραφούν προς την αρσενική τους, την ηλιακή.

Σε αυτές είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστούν με μία Σελήνη σε πτώση και θα τους δίνει χαρά να την αντιμετωπίζουν, γιατί τους δίνει την αίσθηση και την ανάμνηση του στόχου που είχε τεθεί πριν την γέννηση.

Γεννιόμαστε και μας δίνεται ένα έδαφος να χτίσουμε κάτι. Άλλο έδαφος είναι βραχώδες, άλλο ορεινό, άλλο πεδινό, άλλο βαλτώδες. Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς ότι έχεις κάποιες δουλειές να κάνεις. Άλλος τόπος δεν έχει νερό και άλλος έχει βράχια.

Αν όλα ήταν έτοιμα και εύκολα, σκέφτηκες ποτέ ότι θα είχες να ζήσεις μια ζωή που θα σου ήταν βαρετή, πληκτική και χωρίς ενδιαφέρον; Χωρίς πραγματική ικανοποίηση επίτευξης; Κυρίως δε, να θυμόμαστε, το ενδιαφέρον ή το πληκτικό της ψυχής είναι που έχει σημασία. Τα εργαλεία και τα όπλα στις εργασίες και στις μάχες ακονίζονται.

Αν σου έλεγε κάποιος ότι το αστρολογικό «πρόβλημα» που βλέπεις είναι εκείνο το σκουπιδάκι στο παπούτσι σου και πρέπει να το καθαρίσεις, θα σου φαινόταν τόσο εύκολη, τόσο ευχάριστη δουλειά να την κάνεις που αμέσως θα ένοιωθες την θεία ευλογία να σε γεμίζει από παντού και θα έπαυες να γκρινιάζεις και να μεμψιμοιρείς.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα φίλες και φίλοι μου. Αυτό που φαίνεται δύσκολο, πιθανόν, είναι κάτι που μας είναι το πιο ευχάριστο να κάνουμε. Μπορεί μία δυσκολία να τρομάζει όλους τους άλλους και εμάς να μας φαίνεται μια εύκολη και ελκυστική περιπέτεια.

Έτσι πρέπει να πλησιάζουμε την αστρολογία. Την επιστήμη που μας δίνει πληροφορίες του τι έχουμε και τι πρέπει να αντιμετωπίσουμε, τι να προσέξουμε, τι να διορθώσουμε για να γίνει πιο καρπερό το χωράφι που μας δόθηκε.

Είμαστε οι κηπουροί της ζωής. Εμείς είμαστε οι κηπουροί, μα εμείς είμαστε και το χωράφι. Σκάβουμε το χωράφι μας για να είναι υγιές και αποδοτικό. Το χωράφι είναι ο εαυτός μας. Ζούμε, κατοικούμε λέμε στην Γη, αλλά και εμείς η Γη είμαστε. Ας πλησιάζουμε λοιπόν την αστρολογία σαν τον καλό κηπουρό που θέλει να μάθει τον κήπο του και πώς να τον φροντίζει.

Τότε θα δείτε ότι τίποτα δεν θα σας τρομάζει. Η Ζωή μας Θέλει επιμελείς και εργατικούς. Η απουσία παραγωγικότητας και η τεμπελιά είναι αμαρτίες προς τον Κοσμικό Νόμο της Οικονομίας και αυξάνουν την Εντροπία, τον θάνατο του Σύμπαντος.

Πριν σηκώσεις το χέρι σου να κόψεις ένα ώριμο μήλο από το δέντρο, πρέπει πρώτα να έχεις συνείδηση του χρόνου και της ενέργειας που κατανάλωσε η μηλιά για να το φτιάξει. Τουλάχιστον δείξε όμοια φροντίδα να φτιάξεις τους δικούς σου καρπούς και ας μην ξέρεις ποιος θα τους χρειαστεί.

Η μηλιά ξέρει ότι εσύ θα της φας τα μήλα; Για σένα τα έφτιαξε; Όχι βέβαια! Τα έφτιαξε από την αγάπη της προς την Ζωή και την ανιδιοτελή της συμμετοχή σε Αυτήν. Είναι ο Ύμνος της, το Τραγούδι της, η Προσφορά της προς το Σύμπαν, προς την Ζωή.

Πέταξε από πάνω σου τον ανθρωποκεντρισμό του ανθρώπου. Κατοικεί στα πιο βαλτώδη υπόγεια, στο βασίλειο της ιδιοτέλειας, της κατώτερης προσωπικότητας. Δεν έρχεται από τον κόσμο της ψυχής.

«Αγάπα τον κίντυνο. Τι είναι το πιο δύσκολο; Αυτό θέλω! Ποιο δρόμο να πάρεις; Τον πιο κακοτράχαλον ανήφορο. Αυτόν παίρνω κι εγώ· ακλούθα μου!
Να μάθεις να υπακούς. Μονάχα όποιος υπακούει σε ανώτερο του ρυθμό είναι λεύτερος.» Νίκος Καζαντζάκης – Ασκητική

Έτσι πρέπει να πλησιάζουμε την αστρολογία και τότε θα δείτε ότι είναι Αλήθεια που λένε ότι δεν δίνεται σε κάποιον, μεγαλύτερο φορτίο από όσο μπορεί να σηκώσει. Θα δείτε πόσο φωτεινό μονοπάτι είναι η αστρολογία και θα θυμηθείτε ότι είναι η μήτρα κάθε ανθρώπινης επιστήμης από το πρώτο Ξημέρωμα της Ανθρωπότητας.

Θα μπορούσαμε, χωρίς να υπερβάλλουμε, να πούμε ότι ο Άνθρωπος ξεκίνησε να υπάρχει τότε που άρχισε να μαθητεύει στην Αστρολογία. Κάθε διαδικασία απόκτησης γνώσης, εμπνέεται από την Μεγάλη Σύνθεση και είναι Αστρολογία. Η Μητέρα Όλων των Επιστημών από Απαρχής τούτου του κόσμου μας και ακαταμέτρητα χρόνια πριν και μετά από αυτόν. Αυτή είναι Πυθαγορική διδασκαλία.

Στα χρόνια που έρχονται, αυτή η Τάξη Πραγμάτων θα αποκατασταθεί και η Αστρολογία θα πάρει ξανά την θέση που της ανήκει στον χώρο της ανθρώπινης επιστήμης. Δεν είναι δική μου υπόθεση ή ευχή αυτή. Είναι από βεβαιώσεις από τον Διδάσκαλο της Εσωτερικής Αστρολογίας, τον Ντζβαλ Κουλ τον Θιβετανό, στο «Παιδεία στην Νέα Εποχή» και αλλού.

Μέσα στις μάχες δημιούργησε την Αρμονία, που φέρνει την Ανθοφορία των Ανοίξεων της Ψυχής!
ψιθυρίζει η Τέταρτη Ακτίνα