Οι πρόσφατοι πλανητικοί σχηματισμοί και τα μηνύματα τους


Δημoσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Οκτ 2023 στις 10:18

Αναφέρθηκα πριν λίγες μέρες στους σχηματισμούς Διαμαντιού και Τεντωμένου Πενταγράμμου που διαγράφονταν στο Στερέωμα με επίκεντρο την 05/10/2023. Σήμερα και πριν μας πάρουν παραμάζωμα τα γεγονότα, θα σας πω τι αφουγκράστηκα, τι είδα και ποιες θεωρώ ότι είναι οι αποκαλύψεις και τα μηνύματα που έφεραν οι δυναμικοί αυτοί πρόσφατοι πλανητικοί σχηματισμοί.

Οι πλανητικοί σχηματισμοί, γενικά

Αφουγκραζόμενοι τα δρώμενα κατά τη διάρκεια σημαντικών πλανητικών σχηματισμών μπορούμε να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες για τα κέντρα βάρους που τείνουν να κυριαρχήσουν στην καθημερινότητα του κοινωνικού, όσο και ατομικού βίου.

Οι πρόσφατοι σχηματισμοί που εδώ αναφέρομαι, είναι οι σχηματισμοί Διαμαντιού και Τεντωμένου Πενταγράμμου της 05/10/2023 και είχα αναφερθεί με άλλο άρθρο τότε. Ο πρώτος είχε στην κορυφή τον Πλούτωνα και ο δεύτερος την Αφροδίτη, στη συνέχεια και οι χάρτες τους.

Πρώτα απ’ όλα να σημειώσω ότι επρόκειτο για σχηματισμούς που γίνονταν αποκλειστικά από πλανήτες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ιδεατά σημεία, ούτε και οι Δεσμοί της Σελήνης και αυτό τους κάνει σπάνιους και σημαντικούς. Αυτοί οι σχηματισμοί μας δείχνουν προς τα πού βαδίζουμε και αποκαλύπτουν περιεχόμενα που δρουν στο υπόβαθρο με μεσο-μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Οι τρόποι και η στρατηγική Ερντογάν

Το πρώτο που παρατήρησα είναι ότι την προηγούμενη μέρα, 04/10/2023, ο Ρ.Τ.Ερντογάν βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου. Εκεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χ. Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους δήλωσε μεταξύ άλλων: 1

«… είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν οι ενεργειακές δυνατότητες, όπου και οι δύο πλευρές θα ωφεληθούν εξίσου, χωρίς να περιμένουμε πολιτική λύση.»

Πλανητικός σχηματισμός Διαμάντι

05/10/2023- Πλανητικός σχηματισμός Διαμάντι

( Στον προηγούμενο χάρτη ο σχηματισμός Διαμαντιού τη στιγμή που στην Αθήνα ο Πλούτωνας περνάει από το Κάτω Μεσουράνημα (IC) ενώ ταυτόχρονα ανατέλλει ο Άρης και Δύει η Έρις. )

Οι δύο πλευρές που αναφέρεται ο X.Φιντάν βέβαια είναι η Ελληνοκυπριακή και η Τουρκοκυπριακή. Αυτή είναι η θέση της Τουρκίας για τις μεταξύ μας σχέσεις, το Κυπριακό κτλ. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι αυτό αποτελεί και συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας πάνω στο θέμα.

Ούτε όμως μπορούμε να πούμε και ότι είναι τελείως άσχετος και εκτίθεται λέγοντας ό,τι του κατεβαίνει. Η Τουρκική πλευρά δηλαδή επικεντρώνεται επί των υπαρχόντων θεμάτων κυρίως με μια οπτική οικονομικής φύσεως.

Ερντογάν και Ευρωπαίοι ηγέτες

Την ίδια μέρα Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν καλέσει, με πρωτοβουλία Μακρόν, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίγιεφ, για συνομιλίες πάνω στο Αρμενικό ζήτημα. Ως γνωστόν τόσο ο Μακρόν όσο και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες τάσσονται, στα λόγια τουλάχιστον, στο πλευρό της Αρμενίας.

Ο Αλίγιεφ ζήτησε να συμμετάσχει στις συνομιλίες αυτές και η Τουρκία, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τους Ευρωπαίους και ο Αλίγιεφ απλά ακύρωσε τη συμμετοχή του στις συνομιλίες.

Την ίδια μέρα ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ Ν. Δένδιας παραβρέθηκε στη Γαλλία στην καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας Belharra που έχει ονομαστεί «Κίμων» και ναυπηγήθηκε στη Λοριάν της Γαλλίας. Είναι η πρώτη απόκτηση για την Ελλάδα ενός τέτοιου είδους πλοίου μετά από 25 χρόνια.

Θυμόσαστε ίσως ότι από τα σημαντικά σημεία των πρόσφατων σχηματισμών ήταν ότι η Αφροδίτη της κορυφής του Τεντωμένου Πενταγράμμου έκανε σύνοδο με τον Κλήρο της Τύχης του Μητσοτάκη. Όλα αυτά τα θέματα που επισύρουν εμπλοκές οικονομικές σχετίζονται με τον Μητσοτάκη. Τι σημαίνει αυτό; Ίσως πολλά, ίδωμεν!

Οι πλανητικοί σχηματισμοί Τεντωμένο Πεντάγραμμο

05/10/2023- Τεντωμένο Πεντάγραμμο

Στον προηγούμενο χάρτη ο σχηματισμός Τεντωμένου Πενταγράμμου τη στιγμή που η Αφροδίτη περνάει από το Άνω Μεσουράνημα (MC) στην Αθήνα.

Όλο αυτό είναι το στενό υπόβαθρο. Την επόμενη μέρα (05/10/2023) είχε καθοριστεί, πάλι με πρωτοβουλία Μακρόν, συνάντηση του Ρ.Τ.Ερντογάν με Ευρωπαίους ηγέτες, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) 2 που είχε σύνοδο κορυφής στη Γρανάδα της Ισπανίας. Δεν ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ εδώ. Οι μεγάλες πολιτικές διαδραματίζονται πολύ χαμηλόφωνα για τα αυτιά της μάζας.

Ο Ερντογάν την τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συνάντησή του αυτή, δικαιολογούμενος ότι είχε κρυολογήσει. Αφού είχε προηγηθεί την προηγούμενη μέρα η απόρριψη του αιτήματος του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν για συμμετοχή της Τουρκίας στη συζήτηση για το Αρμενικό. Παρόλα αυτά παραβρέθηκε σε συγκέντρωση στα γραφεία του κόμματός του.

Ο σχηματισμός Διαμαντιού για τη στόχευση Ερντογάν

Παρατηρούμε ότι ο Ερντογάν είναι στραμμένος προς τους «μεγάλους» και πιο άμεσους και πραγματικούς αντιπάλους του από τον χώρο της στρατηγικής σημασίας Πολιτικής (Πλούτωνας), ενώ την Ελλάδα την τοποθετεί στο περιθώριο μιας οικονομικής συναλλαγής.

Δεν αξίζει και δεν έχει δικές της μεγάλες πολιτικές η Ελληνική πλευρά και σε αυτό το επίπεδο δεν είναι παρά ακόλουθοι. Φυσικά το ιδεώδες της Μεγάλης Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να υπάρχει σε κρατικό επίπεδο.

Σε αυτά βλέπουμε τη σημασία του Πλούτωνα στην κορυφή του Διαμαντιού. Ενεργοποιούσε την στρατηγική παρουσία του Ερντογάν στον κόσμο. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι δράσεις που συντονίζονται χρονικά με το φως που ακτινοβολούν οι σχηματισμοί Διαμαντιού και Τεντωμένου Πεντάγραμμου εκείνων των ημερών.

Η έκπληξη λέγεται Casselakis

Η έκπληξη της περιόδου αυτής ήταν ο Casselakis. Στο προηγούμενο άρθρο τον αναφέραμε ως δευτερεύοντα παράγοντα. Αλλά αποδείχθηκε ότι κατ’ αυτό το διάστημα που δρούσαν φρέσκοι οι σχηματισμοί «δήλωσε παρών».

Έτσι αποκάλυψε ότι δραστηριοποιείται, με κάποιο τρόπο, στον χώρο των παικτών μεγάλης Πολιτικής. Να σημειώσω εδώ ότι έχω φτάσει σε μία ώρα γέννησής του που δουλεύει μέχρι τώρα. Δεν είμαι πλήρως ικανοποιημένος ακόμα, και είναι υπό παρατήρηση. Θα πούμε γι’ αυτό περισσότερα, άλλη στιγμή.

Ο Casselakis έχει κάποια στοιχεία που τον κρατούσαν σε ενεργοποίηση και διέγερση το τελευταίο διάστημα και ένα από αυτά ήταν η Νέα Σελήνη της 15 Σεπτεμβρίου.

Casselakis & η τελευταία Νέα Σελήνη

Casselakis & η τελευταία Νέα Σελήνη

Ο Denebola – η Ουρά του Λέοντα

Πρέπει να προσέξουμε ότι η Νέα Σελήνη αυτή έγινε σε πολύ στενή σύνοδο με τον σκανταλιάρικο αστέρα της Ουράς του Λέοντα, τον Denebola. Κάποιοι ίσως θυμούνται την αναφορά μου σε αυτό τότε. Ο Denebola βρίσκεται σε ποιοτικό, δηλαδή σε ηθικό επίπεδο στον αντίποδα του Regulus που είναι η Καρδιά του Λέοντα.

Οι δύο κύριοι αστέρες του Λέοντα, στην Ουρά και την Καρδιά του. Όπως και η σημασία του ζωδίου, που άλλοτε εκδηλώνει τη συνειδητότητα της Προσωπικότητας και άλλες φορές αποκαλύπτεται και επέρχεται η ανταπόκριση στη συνειδητότητα της Ψυχής.

Η ουρά είναι ένα όπλο για τα περισσότερα ζώα. Με αυτή διώχνουν ή χτυπάνε ό,τι ενοχλητικό, από κουνούπια μέχρι και ισχυρά χτυπήματα που καταφέρνουν σε εχθρούς. Ο σκορπιός πχ εκεί έχει το κεντρί και το δηλητήριό του ενώ είναι γνωστή η ειδική χρήση της ουράς στον κροταλία, τον κροκόδειλο κ.α.

Casselakis και Denebola

Ο Casselakis έχει ενδιαφέρουσα σχέση με τον Denebola στον γενέθλιό του χάρτη. Κάνει στενή σύνοδο με τον ΝΔ του, που είναι η παρελθούσα συγκομιδή εμπειρίας που προέρχεται από προηγούμενες ενσαρκώσεις.

Φέρει δηλαδή από άλλες ζωές ένα κατώτερης ποιότητας ηθικό επίπεδο βαθιά επιθετικό και κακεντρεχές. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει και τον Άρη σε έξαρση. Θα τα δούμε αυτά στην πορεία που θα τον γνωρίσουμε καλύτερα στην πράξη.

Προς το παρόν κυριαρχεί ένα ψυχρό προσωπείο εκδηλώνεται με ένα χαμόγελο που κρύβει μία κακεντρέχεια και που σχετίζεται με τον Ωροσκόπο του στον Υδροχόο. Αυτό ήταν δική του δήλωση στη συνέντευξη του στον Σταύρο Θεοδωράκη και την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές» που κατά τυχαία σύμπτωση την επανέφερε ακριβώς αυτή τη στιγμή.

Αυτό το στοιχείο της ενεργοποίησης του παλαιού κάρμα του ήταν ενεργοποιημένο δύο μέρες πριν τις πρώτες εκλογές (ΝΣ: 15/09) για την ανάδειξή του ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει ως στοιχείο της τελευταίας Νέας Σελήνης και μέχρι σήμερα που γράφεται το παρόν και έρχεται μία Νέα Σελήνη που αυτή τη φορά κουβαλάει και μία Ηλιακή έκλειψη. Βλέπουμε ότι η Σεληνιακή σφαίρα είναι πολύ δραστήρια αυτή τη στιγμή.

Οι ηλιακές εκλείψεις και η συμμετοχή του Casselakis

Για να επανέλθουμε όμως, στις 05/10/2023, 16:30 ο Casselakis έκανε την πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή 3. Ήταν η ώρα που ο Πλούτωνας της κορυφής του Διαμαντιού μόλις είχε ανατείλει στην Αθήνα!

Επίσης την ίδια μέρα το βράδυ έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη και που έτσι έκανε την πρεμιέρα της 4.

Σημειωτέον ότι ταυτόχρονα με συμμετοχή της τελευταίας Ηλιακής έκλειψης δημιουργούνταν ένα νέο δεύτερο Διαμάντι και ένα νέο δεύτερο Τεντωμένο Πεντάγραμμο, έτσι για την επανάληψη και την επιβεβαίωση.

Οι ηλιακές εκλείψεις είναι σημαντικές για τον Casselakis. Στον χάρτη του η προγενέθλια ηλιακή έκλειψη παίζει τον ρόλο της Νέας Σελήνης και της Συζυγίας. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα περνάει από εκεί ο Ποσειδώνας.

Αυτό δείχνει την «έκλειψη» που δημιουργεί στο αρσενικό φύλο (Ήλιος) και την «πρωτοπόρα» δράση του σε αυτό (Νέα Σελήνη και Συζυγία). Γενικά ο Casselakis το ‘χει με τις εκλείψεις.

Τόσο η προγενέθλια Νέα Σελήνη του όσο και η Πανσέληνος ταυτίζονται με τις προγενέθλιες εκλείψεις του, Ηλιακή και Σεληνιακή. Επιδιώκεται η απόκρυψη του φωτός τόσο του αρσενικού (Ήλιος) όσο και του θηλυκού (Σελήνη).

Η ομιλία του και η συνέντευξη

Στην ομιλία του στην ΚΟ, όσο και στη συνέντευξη στον Θεοδωράκη φαίνεται ότι η κύρια στόχευσή του είναι το θέμα της Οικογένειας. Για τον ευαίσθητο ακροατή και παρατηρητή μάλιστα, φαίνεται ότι τα υπόλοιπα είναι διακοσμητικά. Η νομοθεσία του τι είναι οικογένεια και πότε υπάρχει αποδοχή του να έχει κανείς παιδιά είναι η κύρια θεματική του. Κρατήστε το αυτό!

Δεν ξεχνάει να μας θυμίζει το προσωπικό του πρόβλημα που προσπαθεί μάλιστα να μας το φορτώσει, για να παράγει και συναίσθημα. Μοιάζει να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Έχει την Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Αλγόλ στον 3ο του οίκο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ. Κρατήστε το για τώρα και αυτό.

Έχω πλησιάσει σημαντικά στο να «σπάσω» το μυστικό της ώρας γέννησής του. Θα τα πούμε και αυτά κάποια στιγμή και εν καιρώ.

Στην εκπομπή του Θεοδωράκη μας είπε και ολόκληρο το πλάνο του. Θέλει να αποκτήσει δύο γιους με παρένθετη μητέρα και τους έχει δώσει κιόλας τα ονόματά τους, Απόλλωνας και Ηλίας.

Αυτό είναι σίγουρα μία νέα ηθική στην απόκτηση παιδιών. Οι πρώτες φράσεις μας είναι ότι είναι γεμάτη αλαζονεία. Πού ξανακούστηκε αυτό από άνθρωπο; Όχι μόνο θέλει παιδιά, ως αντίγραφα του φοβερού DNA του, αλλά επιλέγει το φύλο υποχρεωτικά και έχει και τα ονόματα έτοιμα!

Μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της επιβίωσης της Ανθρωπότητας αν τον ακολουθήσει η πλειοψηφία της; Ή θέλει να μείνει μία μειοψηφία για πάντα; Δηλαδή αυτο-απορρίπτεται στην ουσία. Ειδικά στην Ελλάδα με την επικίνδυνη υπογεννητικότητα που μας πλήττει αυτό θα ήταν καταστροφική πορεία!

Συνολικά είναι μία στάση – σύμβολο της αλαζονείας της υλοστραφούς κατώτερης προσωπικότητας. Η οποία συνήθως θέλει να κάνει ότι νομίζει, παραβλέποντας τον Νόμο του Κάρμα, μην υπολογίζοντας τη Βούληση των Ψυχών κτλ. Πρόκειται για μία αποκορύφωση της αλαζονείας και του Υλισμού.

Η έννοια της Οικογένειας

Αυτό είναι τελικά το θέμα της Πολιτικής (Πλούτωνας) που παίζει. Ο Casselakis έχει την αποστολή να πιέσει μέχρι τέλους για να υπάρχουν στην Ελλάδα οικογένειες με παιδιά που θα έχουν δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες.

Αποβλέπει στη διάσπαση της πανάρχαιας κληρονομιάς και βιώματος των ανθρώπων, όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά απανταχού της Γης. Της κληρονομιάς και του βιώματος που αφορά στο τι είναι οικογένεια. Έχει σταλεί για να διασπάσει την κοινωνική συνείδηση στο θέμα της Οικογένειας, στην Ελλάδα.

Θέλανε βοήθεια για να προχωρήσουν το θέμα και βρήκαν τον τρόπο του πώς θα επηρεάσουν τον βρεφοποιούμενο από τον Τύπο και εκ των προτέρων νηπιακής συνείδησης Έλληνα πολίτη.

Τον νεοέλληνα που διάγει συνολικά σε φάση ψυχολογικής ευεξίας και συνειδησιακής ευμάρειας που τόσα χρόνια έχει καταφέρει να πάρει διδακτορικό στην παρακολούθηση διαφημίσεων, σλόγκαν και τώρα παίρνει και το μεταπτυχιακό του στα βίντεο ΤικΤοκ διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

Αυτές είναι οι πηγές της πληροφόρησης και μόρφωσης του νεοέλληνα και αφού έτσι ακολουθάει τον κόσμο, έτσι και τον δουλεύουν – επεξεργάζονται.

Βρείτε και ακούστε τις δύο αυτές εμφανίσεις του Casselakis της 05/10/2023, την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τη συνέντευξή του στον Θεοδωράκη. Ήταν άθελά του και πώς αλλιώς, ο επικυρωτής της δυναμικής παρουσίας που είχαν οι δυναμικοί πρόσφατοι σχηματισμοί του Στερεώματος.

Το θέμα της οικογένειας είναι ο τελικός του στόχος και στις δύο περιπτώσεις. Αλλά και σε όλες του τις δημόσιες ομιλίες, μπορεί να δει κανείς ότι εκεί είναι ο βασικός του στόχος. Γι’ αυτό όλοι παρατηρούν ότι δεν έχει πολιτικές θέσεις. Το μόνο που έχει στους ορίζοντές του είναι η Οικογένεια στην Ελλάδα.

Πολιτική και κουτσομπολιό

Με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύουμε να βρεθούμε χαμένοι στο επίπεδο του άνευ προηγούμενου κουτσομπολιού. Ήδη έχει ξεκινήσει αυτό. Δείτε τις εφημερίδες τον τελευταίο καιρό. Βλέπουμε κρίσιμες ειδήσεις ειδικά με τις τελευταίες ταραχές στη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα κάπου δίπλα προωθείται πολύ συχνά κάποια είδηση για τον Casselakis. Το περιεχόμενο των ειδήσεων συνήθως είναι η παρεξήγησή του με κάποιο δημόσιο πρόσωπο, πάντα για το ίδιο θέμα.

Αυτό πάντα είναι η σεξουαλική του ταυτότητα και προωθείται και δεόντως από τα μέσα, σαν μορφή προβλήματος που απασχολεί την κοινή γνώμη. Αυτό θα συνεχιστεί και είναι στοχευμένο. Παρατηρήστε το.

Διαρκώς από εδώ και πέρα και αφού τον φορτωθήκαμε, όταν ο υπόλοιπος κόσμος θα ασχολείται με σημαντικά παγκόσμια θέματα, εμείς θα ασχολούμαστε με το σεξουαλικό ζήτημα του Casselakis.

Βλέπω δηλαδή να έρχεται μία δραματική κατάσταση ανάλογη με εκείνη της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε που η Ελληνική κοινωνία ασχολείτο με το μέγεθος του στήθους της Δήμητρας Λιάνη και τι νούμερο στηθόδεσμο φορούσε.

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη έπεφτε το Τείχος του Βερολίνου και η Σοβιετική Ένωση διεσπάτο! Κάποιοι θα τα θυμούνται και ίσως έχουν και αποσπάσματα από εφημερίδες με φωτογραφικό υλικό της εποχής. Δεν υπήρχε ίντερνετ τότε.

Το πρόβλημα της ΝΔ …

Πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο διάσπασης της Οικογένειας όπως βιώνεται και είναι αντιληπτή εδώ και χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια χρόνια. Η ΝΔ φοβάται ακόμα και διάσπαση σε περίπτωση που θα επιχειρήσει να περάσει σχετικό νόμο. Γι’ αυτό χρειαζόταν έναν Casselakis.

Οι νόμοι ακολουθούν τις εξελίξεις και το βίωμα της κοινωνίας και ο Casselakis δίνει ένα άλλοθι, συμμετέχει στην αναπτυσσόμενη πλύση εγκεφάλου και πιέζει την Ελληνική κοινωνία στο θέμα αυτό. Να συνηθίζει σιγά σιγά η μαζική συνείδηση και να αναπαράγει τις νέες σκεπτομορφές που της επιβάλλονται.

Αστρολογικές γενικεύσεις

Η μαζική συνείδηση είναι πάντα αρνητική, αλλά ειδικά για την Ελλάδα ίσως υπάρχει και μία πάρα πάνω αιτία. Η μαζική συνείδηση ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου και αντίκειται στο ότι η Ελλάδα είναι Αιγόκερος και αυτό δεν βγαίνει σε καλό.

Βλέπουμε ότι το αποτέλεσμα που έχουν οι δυναμικοί σχηματισμοί των πλανητών, είναι οι αποκαλύψεις και πάντα συμβαίνει αυτό. Αρκεί να έχουμε αυτιά και μάτια για να αντιληφθούμε. Οι σημαντικοί παίκτες δηλώνουν το παρών τους και την ανταπόκρισή τους.

Πρόκειται για υπακοή και ακολούθηση των αναγκαίων νόμων του σύμπαντος. Αφορά στη δράση της Έβδομης Ακτίνας και το πώς κατερχόμενη άνωθεν μία δράση, για το καλό ή για το κακό, συμπαρασύρει και ενεργοποιεί, άλλες απαιτούμενες για μία δράση Ακτίνες.

  1. https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1476191/me-deos-parakoloythisan-stin-tourkia-tin-kathelkysi-tis-protis-ellinikis-fregatas-belharra ↩︎
  2. https://www.consilium.europa.eu/en/meetings/international-summit/2023/10/05/ ↩︎
  3. https://www.syriza.gr/article/id/150499/St.-Kasselakhs:-Sas-eggywmai-ena-pragma-de-tha-toys-afhsw-se-chlwro-klari.html ↩︎
  4. https://www.protagonistes.gr/portfolio_page/stefanos-kasselakis-anamesa-ston-velouchioti-kai-ton-batman/ (Υπόψη ότι σε αυτή την παραπομπή έχει αλλάξει το περιεχόμενο και δεν βρήκα ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης ξανά. Εδώ έχει αποσπάσματα μόνον.) ↩︎