Περί του ρόλου και της χρήσης της Αστρολογίας


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 6 Ιαν 2015 στις 03:49

Πάντα ήθελα  να αναφερθώ στο θέμα που αποφάσισα να πλησιάσω έστω ελάχιστα σήμερα. Το θέμα είναι ποια είναι, ή ποια θα έπρεπε να είναι η χρήση της αστρολογίας. Πολλές φορές θίγουμε θέματα που αποσκοπούν στην αφύπνιση και κατανόηση του θέματος, αλλά σήμερα θα προσεγγίσουμε το θέμα με ένα κάπως διαφορετικό τρόπο.

Αυτό που λέμε πλανητικές επιρροές είναι μια υπαρκτή υπόσταση που επηρεάζει τον χώρο που ονομάζουμε αστρικό πεδίο και τον άνθρωπο στον χώρο που ονομάζουμε αστρικό σώμα. Η ονομασία αστρικό πεδίο σχετίζεται μεν με την βασική ενέργεια του, που έχει ονομαστεί από τους αποκρυφιστές και εσωτεριστές της δύσης «αστρικό φως», αλλά η ονομασία αυτή επίσης σχετίζεται με το ότι είναι ο τόπος όπου γίνονται οι αστρικές επιδράσεις. Για να είμαστε μάλιστα ακριβέστεροι, οι επιδράσεις που προέρχονται από τα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος και ούτε καν από όλα. Για τις επιδράσεις που υπάρχουν από ουράνια σώματα που βρίσκονται μακριά από το δικό μας σύστημα θα μιλήσουμε μια άλλη φορά. Το αστρικό αυτό σώμα σχετίζεται με το ΚΑ της Αιγυπτιακής παράδοσης.

Το ποια είναι η λειτουργία του αστρικού μας σώματος είναι ένα μεγάλο και ενδιαφέρον ζήτημα, ειδικά όταν ενδιαφερθεί κάποιος να το αντιληφθεί βιωματικά. Εδώ να πούμε μόνο, ότι είναι η έδρα των συναισθημάτων, των συγκινήσεων και των επιθυμιών, καθώς επίσης περιέχει τους μηχανισμούς λειτουργίας των πάσης φύσεως παθών. Το αστρικό σώμα είναι και αυτό ένα σώμα, που μάλιστα λόγω της φύσης του συγχέεται από τον περισσότερο κόσμο με την ψυχή. Το αστρικό σώμα όμως δεν είναι η ψυχή. Όπου ψυχή είναι εκείνο το αθάνατο μέρος που έχουμε μέσα μας και που επιβιώνει του σωματικού θανάτου. Πιο συγκεκριμένα το αστρικό σώμα πεθαίνει και αυτό κάποια χρόνια μετά από τον θάνατο του φυσικού σώματος, ακολουθώντας τον κύκλο ζωής και θανάτου του σωματικού παράγοντα.

Το αστρικό σώμα είναι σημαντικός και κεντρικός παράγοντας της ένσαρκης ζωής μας, αλλά δεν παύει να μην είμαστε εμείς αυτό. Θα λέγαμε μάλιστα ότι το αστρικό σώμα είναι η ισχυρότερη έδρα της κατώτερης προσωπικότητας μας, ενώ το τσάκρα που είναι έδρα αυτού του σώματος θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το τρίτο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος.

Στην πορεία για αυτογνωσία ο άνθρωπος πρέπει να συγκεντρώνει πληροφορίες κατάλληλες που θα τον βοηθούν στην αφύπνιση του ποιος είναι και ποιος δεν είναι. Έχει γίνει αρκετά γνωστό τα τελευταία χρόνια, το ότι ο άνθρωπος αποτελείται από μία κατώτερη προσωπικότητα, που δημιουργείται στην παρούσα ενσάρκωση, είναι φθαρτή και θα πεθάνει μαζί με την λήξη της ενσάρκωσης μας και μία αθάνατη ψυχή που επιβιώνει του σωματικού θανάτου.

Αυτά τα σημεία που είναι τα περισσότερο γνωστά ότι ερευνά η αστρολογία και είναι πχ οι πλανητικές επιρροές, αναφέρονται αποκλειστικά στην περιοχή της προσωπικότητας. Όταν κάποιος έχει αρχίσει να καθαρίζεται και να αφυπνίζεται στην ύπαρξη της εντός του αθάνατης ψυχής, οι πλανητικές επιρροές ασκούν όλο και μικρότερη επιρροή επάνω του, μέχρι που σταματάνε να παίζουν κατευθυντήριο ρόλο ολοσχερώς. Έτσι πρέπει να προσέχουμε όταν μελετάμε αστρολογία, έτσι όπως σήμερα δυστυχώς διαδίδεται από πολλά βιβλία και άρθρα, γιατί αυξάνουμε τον εγκλωβισμό στην φθαρτή προσωπικότητα μας.

Όταν λέμε ότι ο τάδε πλανήτης βρίσκεται στο δείνα ζώδιο, κάνει κάποιες γωνίες με κάποιους άλλους πλανήτες, άρα κάποια ζώδια ευνοούνται ενώ άλλα θα περάσουν άσχημα, αυτό αποτελεί μια πολύ αρνητική υποβολή και ενίσχυση της κατώτερης πλευράς της προσωπικότητας του ανθρώπου. Κάνει τον άνθρωπο κάτω από το δέος της ύπαρξης των ουράνιων σωμάτων να υποτάσσεται στην κυριαρχία της κατώτερης φύσης, της προσωπικότητας. Τότε αυτό γίνεται μια πληροφορία που διογκώνει τον κατώτερο εαυτό. Με αυτό τον τρόπο αντί να βοηθά κάποιος τον εαυτό του στο δρόμο της αυτογνωσίας του, τον εγκλωβίζει ακόμα περισσότερο.

Αυτό το λάθος το υποστηρίζουν δυστυχώς η πλειονότητα των αστρολόγων σήμερα, που χωρίς να έχουν μελετήσει βαθύτερα την αστρολογία και χωρίς να το συνειδητοποιούν, περνάνε στον αρνητικό ρόλο της ενίσχυσης του κατώτερου εγώ των συνανθρώπων τους. Ρόλος λίαν σκοταδιστικός, που επισύρει τεράστιες ποσότητες κάρμα επάνω τους. Γι’ αυτό αυτές οι απόψεις πρέπει να αποτελέσουν θέμα σοβαρής σκέψης και διαλογισμού από τους σημερινούς αστρολόγους.

Αυτά που εδώ αναφέρω, δεν είναι οι δικές μου προσωπικές ιδέες που εκφράζουν μια ιδιαιτερότητα. Να ξέρετε ότι από εδώ και πέρα, θα λέγονται όλο και περισσότερο, μέχρι να γίνουν κατανοητά και να γίνουν βίωμα της ανθρωπότητας. Η ενασχόληση με την αστρολογία όπως διαδίδεται σήμερα και ειδικά με την ανάπτυξη της εξ αιτίας της ύπαρξης κάποιων σχολών που διδάσκουν την αστρολογία τεχνικά, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Η πεμπτουσία όλης αυτής της υπόθεσης είναι αυτό που ήδη θίξαμε. Ο άνθρωπος οδηγείται προς το φως, την αυτογνωσία του και την απελευθέρωση, από πληροφορίες που είναι σε θέση να βοηθήσουν στην αφύπνιση της αθάνατης ψυχής του. Οι πληροφορίες που βοηθούν την περαιτέρω ανάπτυξη, καθήλωση και εγκλωβισμό στην κατώτερη φθαρτή προσωπικότητα είναι σκοταδισμός. Αυτό πρέπει να γίνει αντικείμενο προσεκτικού διαλογισμού από όλους.

Η πανάρχαια επιστήμη της αστρολογίας, δεν έγινε για να παίζει ένα σκοταδιστικό ρόλο. Έχει δημιουργηθεί από σοφά όντα, κοσμικούς επιστήμονες και πρέπει να ανακαλύψουμε πραγματικά ποια είναι η φωτεινή της χρήση. Η χρήση που προάγει τον δρόμο του φωτός και της αυτογνωσίας. Αλλιώς το κάρμα διογκώνεται απερίγραπτα. Όσο και κάποιοι αν ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν, οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ειδικά σε άτομα που έχουν αρχίσει να φιλοσοφούν ευρύτερα, αλλά δεν έχουν ακόμα φθάσει να φιλοσοφήσουν πάνω στα θέματα της επιστήμης της αστρολογίας.

ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ