Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Άρη


Δημoσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοέ 2023 στις 15:17

Στις 13 Νοεμβρίου 2023 έχουμε μία Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, σε σύνοδο με τον Άρη και αντίθεση με τον Ουρανό. Ο Άρης είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης του ζωδίου. Κατά την παραδοσιακή αστρολογία είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού στη νυκτερινή του μορφή. Ο Ουρανός έχει την έξαρσή του στον Σκορπιό.

Από αυτές τις εντάσεις Άρη και Ουρανού δημιουργείται μία συνολική εννοιολογική ταύτιση, μια μεγάλη ενίσχυση του ζωδίου του Σκορπιού. Του ζωδίου που σηματοδοτεί τον θάνατο του Μορφικού, τον θάνατο της Προσωπικότητας.

Η παραδοσιακή αστρολογία ουσιαστικά δεν εναντιώνεται με την εσωτερική στο θέμα της κυριαρχίας του Άρη. Ίσως έχει μόνο άλλη φρασεολογία. Για τους αστρολόγους της αρχαιότητας που ήταν μυημένοι η κατανόηση της ενότητας αυτής θα ήταν πιο αντιληπτή. Για τους βασικούς εσωτερικούς αγώνες στο ζώδιο του Σκορπιού μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο αυτό και αυτό.

Παρόλο που στο διάστημα που διανύουμε υπάρχουν εξαιρετικής σημασίας εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με την περιοχή της Μέσης Ανατολής κυρίως λόγω έλλειψης χώρου. Η ενασχόληση και με το θέμα Ουκρανίας – Ρωσίας θα μεγάλωνε πολύ το κείμενό μας.

Σύντομη ματιά στο παρελθόν

Παίρνοντας μικρές ανοχές μίας μοίρας και κάνοντας μία αναζήτηση στο παρελθόν, βλέπουμε ότι το φαινόμενο μιας Νέας Σελήνης στον Σκορπιό και σε σύνοδο με τον Άρη είναι ένα αρκετά σπάνιο συμβάν του Στερεώματος. Δεν θα ήθελα εδώ να κάνω κάποια εκτεταμένη ιστορική αναφορά που θα μας βγάλει από το δρόμο μας.

Μόνο θα αναφέρω ότι τον 20ο αιώνα και μέχρι σήμερα είχαμε μόνο τέσσερις Νέες Σελήνες σε σύνοδο με τον Άρη στον Σκορπιό. Στις επόμενες ημερομηνίες:

  1. 09/11/1912
  2. 16/11/1944
  3. 01/11/1959
  4. 06/11/1991

Να σημειώσουμε μόνο ότι στις 6/11/1991 το ΚΚΣΕ διαλύεται στη Ρωσική Σοβιετική Δημοκρατία με προεδρικό διάταγμα. Στη συνέχεια έχουμε την επίσημη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και σύντομα και την επίσημη πλήρη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Αυτά τα γεγονότα έπονται της μεγάλης συνόδου Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα που έφερε την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου και δεν πρέπει να το ξεχνάμε καθώς υπάρχουν συμβάντα που είναι αλληλένδετα.

Τα γεγονότα των αναταραχών στις πρώην δημοκρατίες της ΕΣΣΔ και η διάσπαση της σχετίζονται με την μεγάλη τριπλή εκείνη σύνοδο. Το εναρκτήριο όμως Σεληνιακό φαινόμενο στο Σκορπιό δεν παύει να φέρνει σε υλοποίηση τα κεντρικής σημασίας αποτελέσματα.

Για την επερχόμενη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό

Η Νέα αυτή Σελήνη και σε σύνοδο με τον Άρη βρίσκεται, όπως και όλα τα γεγονότα της περιόδου που διανύουμε, κάτω από την «ομπρέλα» της μεγάλης συνόδου του 2020 στον Αιγόκερω και τα απόνερά της.

Χαρακτηριστική είναι η αντίθεση που γίνεται με τον Ουρανό, ενώ η Αφροδίτη παίζει ρόλο εκτόνωσης της αντίθεσης κάνοντας οκτάγωνα και με τους δύο πόλους της αντίθεσης. Ταυτόχρονα Ήλιος, Σελήνη και Άρης βλέπουν με όψεις χιαστί τον ΒΔ της Σελήνης.

Δεν παραμελούμε το ότι αυτό το διάστημα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από τα τετράγωνα του Πλούτωνα στους Δεσμούς και την Έριδα που κάνει αυτό το διάστημα σύνοδο με τον ΒΔ. Έτσι μέσω των Δεσμών, που χαρακτηρίζουν τον χώρο της μαζικής εμπειρίας, εμπλέκεται στη Νέα αυτή Σελήνη ο Πλούτωνας και η Έρις.

Η μαζική εμπειρία που μέσα σε αυτό το διάστημα υπάρχει είναι η γενοκτονία των Παλαιστινίων, τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ και κυρίως η εξόντωση χιλιάδων μικρών παιδιών.

Θέματα που έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις και δηλώσεις ακόμα και από τον Γενικό Γραμματέα των Η.Ε. Αντόνιο Γκουτέρες. Ο οποίος καθημερινά εκδίδει όλο και πιο επείγουσες εκκλήσεις παύσης των Ισραηλινών ενεργειών και την προστασία των αμάχων.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Γκουτέρες είπε: «Ο εφιάλτης στη Γάζα είναι κάτι περισσότερο από μια ανθρωπιστική κρίση. Είναι μια κρίση της ανθρωπότητας» και μεταξύ άλλων επίσης: «Η Γάζα μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών». 1

Αυτά βάζουν όλο αυτό το διάστημα την ανθρωπότητα σε διχασμό και φιλονικία και σχετίζεται με την παρουσία Πλούτωνα, Έριδας και Δεσμών που αναφέραμε. Κάποιοι τίθενται στο πλευρό του Ισραήλ και άλλοι στο πλευρό των Παλαιστινίων. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κρίση, σε έριδα.

Σε αυτό το περιβάλλον έρχονται οι νέες τάσεις να εκφραστούν μέσα από αυτή τη Νέα και ιδρυτική Σεληνιακή περίοδο μαζί με τον Άρη και να θέσουν τις βάσεις της νέας εμπειρίας που θα πρέπει να βιωθεί.

Η εικόνα στη Γάζα

Για τη Γάζα η Νέα αυτή Σελήνη γίνεται, με εκπληκτική ακρίβεια, επάνω στο Μεσουράνημά της (0°15΄). Οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι για την έκβαση του πολέμου εκεί (βλ. επόμενο χάρτη).

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στη Γάζα

Η Ν.Σελήνη στον Σκορπιό για τη Γάζα

Ο Πλούτωνας μόλις ανατέλλει, ενώ η Έρις με τον ΒΔ βρίσκονται στον 3ο οίκο. Φανταζόμαστε λοιπόν το τι θα γίνει από τα ΜΜΕ για το θέμα των Παλαιστινίων και την προώθηση των νέων συστημάτων κυβέρνησης. Η πλύση εγκεφάλου σε υψηλά επίπεδα δράσης.

Η συμμετοχή του Άρη δεν είναι καθόλου καλός οιωνός. Γιατί βάζει να επικρατούν οι εμπάθειες επάνω στα κύρια αντιληπτικά στοιχεία τη Σελήνη και τον Ήλιο που χαράσσουν τη συνείδηση (MC). Ο πόλεμος κυριαρχεί και καταλαμβάνει τα πάντα. Πολύ άσχημο αυτό να εμφανίζεται τη δεδομένη στιγμή που απαιτείται ψύχραιμη και αντικειμενικά αιτιολογημένη λογική αντιμετώπιση.

Η επίθεση της Χαμάς έγινε στις 7 Οκτωβρίου με τον Άρη στον Ζυγό. Τι να περιμένουμε σε ένα τέτοιο γεγονός και με Ήλιο, Σελήνη, Άρη, Μεσουράνημα στον Σκορπιό;

Ο Άρης στον Ζυγό κινεί προς δράσεις πρωτίστως διπλωματικής φύσεως. Ο πόλεμος είναι μία άλλη μορφή της διπλωματίας με όπλα και θύματα. Τι πάει να γίνει όμως αυτή τη φορά;

Στον Σκορπιό ο Άρης κινείται παρασκηνιακά και «πίσω από τις γραμμές του εχθρού» σαμποτάροντας και υπονομεύοντάς τον. Σχεδιάζει τα χτυπήματα που θα φέρουν την εξάλειψή του. Η Χαμάς φαίνεται να εμφανίζεται με μεγάλο γεγονός σε αυτή την περίοδο και πιο δραστική. Η δράση του Άρη από τον Σκορπιό ευνοεί τη Χαμάς που δρα παρασκηνιακά και εδρεύοντας σε τούνελ, κάτω από τη γη.

Τα κράτη και η Νέα Σελήνη

Ισραήλ

Συναστρία Νέας Σελήνης - κράτους του Ισραήλ

Ν.Σελήνη και κράτος του Ισραήλ

Από τον χάρτη της Νέας Σελήνης βλέπουμε ότι το DSC, πέφτει επάνω στη Σελήνη του χάρτη του Ισραήλ. Οπότε στόχος επιθετικών ενεργειών φαίνεται να είναι ο λαός του Ισραήλ. Αυτό θέλει προσοχή. Ίσως μπούμε σε μία περίοδο όπου οι Ισραηλινοί θα γίνουν στόχοι επιθετικών ενεργειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να μην ξεχνάμε ότι όλη αυτή την περίοδο ο Πλούτωνας βρίσκεται επάνω στο Κάτω Μεσουράνημα (IC) του Ισραήλ. Υπάρχουν στο τραπέζι των δράσεων κυβερνητικές συνθήκες που τείνουν να αλλάξουν την εδαφική ακεραιότητα του Ισραήλ.

Ο ΒΔ της νέας Σελήνης κάνει ακριβή σύνοδο με τη Σέντνα του Ισραήλ και αυτό δείχνει το βίωμα της θυματοποίησης να είναι στο στόχαστρο.

Τουρκία

Συναστρία Νέας Σελήνης - Τουρκίας

Ν.Σελήνη και Τουρκία

Η Νέα αυτή Σελήνη πέφτει στον 5ο οίκο της Τουρκίας. Ο οίκος των παιδιών στην κοσμική αστρολογία δείχνει τα παιδιά μιας χώρας, τους προστατευόμενούς της. Η υπόθεση της Γάζας εμπίπτει σε αυτό. Κατά τις δηλώσεις του Ρ. Τ. Ερντογάν, θέλει να γίνει αποδεκτή η Τουρκία σαν εγγυήτρια δύναμη στο χώρο της Παλαιστίνης. 2

Το Σεληνιακό φαινόμενο πέφτει ακριβώς στο μεσοδιάστημα Δία – Αφροδίτης της Τουρκίας. Παράλληλα η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Άρη της Τουρκίας και ο Άρης σε σύνοδο με τον Δίας της. Αυτά δείχνουν μεγάλη κινητοποίηση που δεν θα περάσει απαρατήρητη καθώς κρίνει ότι θίγονται σημαντικά συμφέροντά της στην περιοχή. Η Τουρκία δείχνει πάντοτε να συνδέει την ευημερία της με την ευημερία των προστατευόμενων «παιδιών» της. Αυτή τη στιγμή δεν είναι πιθανό να μείνει άπραγη και αμέτοχη. Ίσως κάποια αεροπορική επιδρομή αποτελέσει το έναυσμα της εμπλοκής της (Ουρανός σύνοδο με το Αντιβέρτεξ της Τουρκίας).

Ήλιος, Σελήνη και Άρης κάνουν τετράγωνο με τον Ποσειδώνα της Τουρκίας του 3ου οίκου και σίγουρα θα ενταθεί ο φανατισμός και η μαχητικότητα στον Τουρκικό χώρο υπέρ των Παλαιστινίων. Ένας θρησκευτικός πόλεμος στα σκαριά φουντώνει και ήδη βρίσκεται σε ανάπτυξη. Ο διάλογος δεν φαίνεται να μπορεί να αποδώσει και μοιάζει να κλείνει τα αυτιά της η Τουρκία σε ότι προσπαθούν να της πουν. Αποχή από διαδικασίες διαλόγου και αποχωρισμοί από συνασπισμούς.

Η Τουρκία επιπλέον βρίσκεται σε φάση επιστροφής του Χείρωνα στη γενέθλια της Τουρκίας θέση και πρέπει να αποδείξει ότι δικαιούται και διαθέτει τη μαχητικότητα και την ανώτερη στάση που απαιτείται για να είναι η δύναμη που θέλει να είναι στο χώρο του Ισλάμ και την περιοχή ευρύτερα.

Η Νέα Σελήνη στον Λίβανο

Εμφανίζω πρώτα τη Νέα Σελήνη όπως γίνεται στη Βηρυτό γιατί έχει κάποια αξιοπρόσεκτα σημεία και στη συνέχεια σαν διέλευση από τον χάρτη του κράτους του Λιβάνου.

Η Νέα Σελήνη στη Βηρυτό

Η Ν.Σελήνη στη Βηρυτό

Το πρώτο που παρατηρούμε είναι ότι ο χάρτης μοιάζει με τη Γάζα. Η Νέα Σελήνη βρίσκεται επάνω στο Μεσουράνημα (MC). Αλλά εδώ έχει μία ιδιαιτερότητα. Ενώ στη Γάζα Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται ακριβώς στο MC, εδώ έχουμε το MC να πέφτει ακριβώς επάνω στον Άρη.

Μικρές οι αποστάσεις, αλλά νομίζω κάτι θέλουν να πουν. Το κυριότερο είναι ότι ο Λίβανος, που στην ουσία είναι η Χεζμπολάχ, θα παρουσιάσει βίαιες ενέργειες. Δεν παραβλέπουμε ότι ο Ουρανός επίσης βρίσκεται επάνω στο Κάτω Μεσουράνημα (IC) της Νέας Σελήνης.

Το σημείο αυτό δείχνει να δημιουργείται αστάθεια στην εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου και δεν είναι καλό σημείο γιατί τον βάζει στον κύκλο της βίας που ήδη υπάρχει στην περιοχή. Πιθανόν να δεχθεί κάποια επίθεση ο Λίβανος και να αντιδράσει άμεσα.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι ο Κρόνος κάνει σύνοδο με το Αντιβέρτεξ που φέρνει απρόσμενα εξωτερικά γεγονότα. Όπως θα δούμε αυτό το σημείο γίνεται σημαντικό για το κράτος του Λιβάνου, όπως βλέπουμε στον επόμενο χάρτη.

Νέα Σελήνη και το κράτος του Λιβάνου

Η Νέα Σελήνη και το κράτος του Λιβάνου

Ν.Σελήνη και Λίβανος

Εδώ βλέπουμε ο Κρόνος να πέφτει επάνω στο Μεσουράνημα του Λιβάνου. Αυτό δίνει δύναμη αντοχής στον Λίβανο και ειδικά που στον γενέθλιό του ο Κρόνος κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο του Λιβάνου. Γεγονότα θα κάνουν τον Λίβανο να νοιώσει το χρέος να αναμειχθεί προφανώς στις πολεμικές εξελίξεις με το Ισραήλ.

Στον γενέθλιο του ο Λίβανος είναι Σκορπιός και ο Ήλιος του κάνει σύνοδο με τη Λευκή Σελήνη, το περίγειο της Σελήνης. Αυτό του δίνει μεγάλη διάθεση να εμπλέκεται με τις υποθέσεις που προκύπτουν παρά το να κρατάει στάση αποστασιοποίησης. Δίνει ικανότητα να θριαμβεύει κάποιος επάνω στις αντιξοότητες.

Αυτή η σύνοδος Ηλίου – Λευκής Σελήνης δέχεται την επίδραση της Νέας Σελήνης και ειδικά του Άρη. Δεν είναι πολύ στενή η σύνοδος, αλλά είναι 4° και σε ένα σημαντικό γεγονός αυτό λειτουργεί και μπορεί να δράσει. Όπως είπαμε αυτή η Νέα Σελήνη είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο.

Σημειωτέον ότι ο Λίβανος δεν θέλει πολύ να πάρει φωτιά. Στον Ωροσκόπο του έχει τον Άρη εκτός ορίων και δεν είναι τυχαίο που η κύρια στρατιωτική του δύναμη είναι μία οργάνωση που από κάποια κράτη θεωρείται τρομοκρατική, η Χεζμπολάχ.

ΗΠΑ

Η Νέα Σελήνη και το κράτος των ΗΠΑ

Ν.Σελήνη και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ πρέπει να μην ξεχνάμε ότι αυτή την περίοδο συνεχίζουν να περνάνε την επιστροφή του Πλούτωνά τους στη γενέθλια θέση τους. Αυτά που συμβαίνουν αυτή την περίοδο την χαρακτηρίζουν σαν βασικό παγκόσμιο παράγοντα άσκησης πολιτικής. Όπως και ότι προωθεί αυτή την περίοδο νέες κυβερνητικές στοχεύσεις που θα την επηρεάζουν τους επόμενους δυόμιση αιώνες.

Με δυο λόγια, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση εκδήλωσης πολύ κεντρικών πολιτικών της τάσεων, καθώς αυτές εμπλέκονται και με την οικονομική της επιβίωση. Ο Πλούτωνας της βρίσκεται στον 2ο οίκο.

Η Νέα Σελήνη πέφτει στον 12ο οίκο των ΗΠΑ και αυτό δείχνει να συνεχίζει να δρα παρασκηνιακά περισσότερο παρά άμεσα. Το Μεσουράνημα της Νέας Σελήνης για την Ουάσινγκτον πέφτει επάνω στο γενέθλιό τους Βέρτεξ στον 8ο οίκο. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τους πολέμους που αυτή τη στιγμή απειλούν την ανθρωπότητα, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στο Ισραήλ. Πόσο θα το αντέξουν αυτό;

Σχετιζόμενα άτομα και η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό

Ρ. Τ. Ερντογάν

Νέα Σελήνη - γενέθλιος Ρ.Τ.Ερντογάν

Ν.Σελήνη – Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο άξονας της αντίθεσης Νέας Σελήνης, Άρη προς Ουρανό κάνει πολύ καλές όψεις με τους Δεσμούς του Ερντογάν. Ταυτόχρονα οι Δεσμοί κάνουν ευνοϊκές όψεις με τον Πλούτωνα του Ερντογάν. Η στρατηγική του φυσιογνωμία αποδίδει, έχει επιτυχία. Ο ρόλος που επιδιώκει να παίξει στην περιοχή βρίσκει καλό έδαφος έκφρασης.

Ο άξονας Νέας Σελήνης – Ουρανού πέφτει στον άξονα 10ου/4ου του Ερντογάν. Ήλιος, Σελήνη και Άρης στον 10ο τον ωθεί να παρέμβει. Δύσκολα θα μείνει έξω από τις εξελίξεις. Ίσως θεωρήσει ότι είναι η κατάλληλη ώρα να προωθήσει τα μεγαλύτερα σχέδιά του. Τα γεγονότα στη Γάζα τον σπρώχνουν να αρπάξει την ευκαιρία.

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης πέφτει επάνω στον Χείρωνα του Ερντογάν και του δίνει το ηθικοπλαστικό στοιχείο που εκφράζει στη διαμάχη Ισραήλ – Παλαιστίνης. Εμφανίζεται σαν ο ηθικός κριτής και ελεγκτής της αλήθειας σε μια εποχή που η αλήθεια σκοτεινιάζεται από τα συμφέροντα.

Μπ. Νετανιάχου

Νέα Σελήνη - γενέθλιος Μπενζαμίν Νετανιάχου

Ν.Σελήνη – Μπ. Νετανιάχου

Ήλιος, Σελήνη και Άρης πέφτουν ακριβώς στο εξωτερικό μεσοδιάστημα του Ουρανού και της Έριδάς του, συνιστώντας μία Σφύρα του Θωρ με κλειδί. Στο εσωτερικό μεσοδιάστημα ο Ουρανός της Νέας Σελήνης (βλ. προηγούμενο σχήμα).

Ο Ουρανός είναι σημαντικός για τον Νετανιάχου ως εσωτερικός κυβερνήτης του Ηλίου και της Σελήνης του. Τον ωθεί να κάνει αλλαγές που θα είναι συμβατές πραγματικά με τους κανόνες ενός εσωτερικού δικαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κατά ένα τρόπο προσκολληθεί με την εξουσία του ανατρεπτικού Ισραήλ που επιχειρεί να σταθεροποιηθεί σαν κράτος ανατρέποντας τα εδάφη της Παλαιστίνης. Ενός κράτους με ιστορία χιλιάδων ετών στην περιοχή.

Ο Νετανιάχου έχει χαρακτηριστικό τη στενή σύνοδο στον γενέθλιό του μεταξύ Ποσειδώνα, ΝΔ της Σελήνης, Ηλίου και Σελήνης. Είναι ένας απατεώνας ολκής. Όλα αυτά είναι στον Ζυγό που έχει κυβερνήτη τον Ουρανό.

Επίσης ο Ουρανός είναι πολύ έντονος σε αυτή τη Νέα Σελήνη, καθώς προωθεί σε εκδήλωση αυτά που πρέπει να βγούνε και έχει έξαρση στο ζώδιο του Σκορπιού όπως είπαμε.

Μεγάλα γεγονότα τον περιμένουν που μπορεί να τον οδηγήσουν να τον καταπιεί ο ΝΔ του και να τον οδηγήσει στην ανακύκλωση αν δεν μπορέσει να αλλάξει στάση.

Ζ. Μπάιντεν

Η Νέα Σελήνη και ο Ζόζεφ Μπάιντεν

Ν.Σελήνη και Ζ.Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν είναι Σκορπιός και έχει στο ζώδιο αυτό όχι ευκαταφρόνητο αριθμό πλανητών. Τον Ήλιο, Άρη, Αφροδίτη, Ερμή, που όλοι αυτοί είναι στον 12ο οίκο του. Αλλά εκτός του Ερμή οι άλλοι δεν κάνουν άμεσες όψεις με τη Νέα Σελήνη. Όπως και να ‘χει βέβαια τον επηρεάζει ουσιαστικά, γίνεται στο «γήπεδό» του.

Εξ αιτίας αυτού του 12ου οίκου αποτελεί ένα κύριο εκπρόσωπο για το λεγόμενο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ. Η Νέα αυτή Σελήνη θα τον φέρει να εκφράσει αυτά τα σχέδια που επεξεργάζονται σε κάποια μυστικά τούνελ στις ΗΠΑ.

Η Νέα Σελήνη πέφτει επάνω στον Ερμή του Μπάιντεν στον 12ο οίκο. Αν βλέπαμε όλο τον καιρό να χάνει τα λόγια του, αφού ο Ερμής στον 12ο είναι περισσότερο ονειρικός και ανοιακός σε μεγαλύτερες ηλικίες, τώρα με τη Νέα Σελήνη, θα τον δούμε να τα χάνει τελείως. Παράλληλα ο Ερμής της Νέας Σελήνης πέφτει επάνω στον Ωροσκόπο του. Το στοιχείο του Ερμή σε έξαψη!

Ήλιος και Σελήνη κάνουν όψη εξαγώνου με το Μεσουράνημά του και τον ευνοεί στις εκβάσεις της.

  1. https://www.aljazeera.com/news/2023/11/6/un-chief-guterres-urges-ceasefire-as-gaza-becomes-graveyard-for ↩︎