Σχόλιο για την σύνοδο Δία – Ποσειδώνα


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Απρ 2022 στις 22:46
Με αφορμή την σημερινή σύνοδο Δία και Ποσειδώνα στους Ιχθείς,
Μήνυμα προς ανοικτές καρδιές και αυτές που βαδίζουν προς το άνοιγμά τους.

Ο Δίας, πλανήτης της δεύτερης ακτίνας, Αγάπη = Σοφία, κυβερνάει το κέντρο της καρδιάς στους μαθητές και τους μυημένους του Εσωτερικού Μονοπατιού.

Ο Ποσειδώνας, πλανήτης της έκτης ακτίνας, Ιδεαλισμός, Αφοσίωση, Ανιδιοτέλεια, κυβερνάει το κέντρο του ηλιακού πλέγματος στους μαθητές και τους μυημένους.

Έτσι επιτυγχάνεται η ροή της ενέργειας, χωρίς εμπόδια από τα κατώτερα κέντρα στην καρδιά και από εκεί στα ανώτερα κέντρα. Συσσωρεύεται στο κέντρο του λαιμού, μέχρι να μπορέσει να ενεργοποιήσει πλήρως το κέντρο του τρίτου ματιού.

Τι μας λέει αυτό;

Ότι είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη, ο άνθρωπος να έχει ξεπεράσει την προσκόλλησή του στο μικρό εγώ της προσωπικότητάς του, κέντρο της ιδιοτέλειας που εμψυχώνει τον φανατισμό και την τυραννική συμπεριφορά.

Η προσωπικότητα εδράζεται στο ηλιακό πλέγμα που στην φάση της προσκόλλησης στην ιδιοτέλεια κυβερνιέται από τον Άρη, που είναι και ο κεντρικός κυβερνήτης της Προσωπικότητας.

Η αφύπνιση μέσω καθάρσεων της συμπεριφοράς, δηλαδή του συναισθηματικού και του νοητικού, επιφέρει την ανάληψη της κυριαρχίας του Ποσειδώνα του κέντρου που άλλοτε το κυβερνούσε η Προσωπικότητα, το ηλιακό πλέγμα.

Η Προσωπικότητα είναι οντότητα του αστρικού πεδίου, έχει τη βάση της στο αστρικό μας σώμα και χτίζεται από την επιθυμία. Το αστρικό σώμα έχει το κέντρο του στο ηλιακό πλέγμα.

«Σκότωσε κάθε επιθυμία για ζωή» λέει ο Κρίσνα στον Αρτζούνα στις Ουπανισάδες. Η επιθυμία είναι ώθηση ιδιοτελής και δεν ικανοποιεί τον βαθύτερο σκοπό, τα βαθύτερα «θέλω». Η επιθυμία παραμένει στο σώμα, στο όχημα, δεν έχει σχέση με το πραγματικό εγώ που είναι άφθαρτο και τη θέλησή του.

Η παρότρυνση αυτή του Κρίσνα είναι η φωνή του Ποσειδώνα, του πλανήτη του ασκητισμού. Ο Ποσειδώνας είναι πολύ αυστηρός και μόνο όταν κάποιος επιτύχει την εξάλειψη της επιθυμίας κατευνάζεται και δίνει την έγκρισή του ώστε να επέλθει η θετική ανταπόκριση του ανθρώπου στον πλανήτη αυτό.

Οι υπόλοιποι απλά θα γκρινιάζουν επειδή όταν εμπλέκεται κάποιος, για σκοπούς εξελικτικούς, σε επίπεδο προσωπικών πλανητών με τον Ποσειδώνα, θα βιώνει την διαλυτική του επίδραση και τον πόνο, που είναι πόνος του θανάτου του αντικείμενου της επιθυμίας. Πράξη που όμως φέρνει τον άνθρωπο ένα βήμα μπροστά στην ολοκλήρωσή του.

H συντριπτική πλειονότητα βαδίζει με Δάσκαλο τον Πόνο. Μέχρι να ακούσει το κάλεσμα του Μεγάλου Εαυτού που λέει: «Έως πότε;»

Ο Άρης είναι, στην αρνητική ανταπόκρισή του, ο πλανήτης που αναπτύσσει και πυροδοτεί την επιθυμία. Λέω στην αρνητική του ανταπόκριση, διότι αυτό το κάνει ο άνθρωπος και όχι ο πλανήτης. Η ανώτερη συμμετοχή του Άρη γίνεται στην ιεραρχική κυριαρχία του στον Τοξότη.

Τότε που δίνει την απαραίτητη ενέργεια στο βέλος να στοχεύσει τον ανώτερο στόχο που είναι το να περάσει κάποιος την πύλη της πνευματικής ζωής του Αιγόκερου και να βιώσει την Δεύτερη Γέννηση, την Πνευματική Γέννηση του.

Όταν παύσει η επιθυμία, παύει η ιδιοτέλεια και τα κίνητρα πλέον βασίζονται στα βαθύτερα «Θέλω» που εναρμονίζονται και συμβαδίζουν με τα Κοσμικά. Ο άνθρωπος παίρνει την θέση του στο Κοσμικό, επιτελώντας το έργο που του έχει αναθέσει το Κοσμικό.

Το ηλιακό πλέγμα είναι δεκαγωνικό και γι’ αυτό έχει το στοιχείο της ολοκλήρωσης και στην κατώτερή του μορφή, αυτό έγινε η αιτία να εδράζεται εκεί η προσωπικότητα.

Αλλά υπάρχει άλλο ένα τέτοιο κέντρο δεκαγωνικό και είναι το κέντρο του χιλιοπέταλου λωτού στην κορυφή της κεφαλής, που είναι η τριπλή ολοκλήρωση των τριών πρωταρχικών όψεων που κάποιες φορές τις λέμε Πνεύμα, Ψυχή, Σώμα ( 10 x 10 x 10 = 1000 ).

Εκεί είναι το κέντρο που μπορεί να γίνει το κέντρο του Ανώτερου Ανθρώπου συνθετικά. Αυτός είναι και ο στόχος κάθε ενσαρκούμενης Ψυχής.

Το ηλιακό πλέγμα θα πάρει τότε την πραγματική του θέση στη συνείδηση, να είναι κέντρο ολοκλήρωσης μόνο στον υλικό κόσμο και θα ανταποκρίνεται στην καθοδήγηση από εκείνο από τα τρία δεκάγωνα που βρίσκονται, όπως είπαμε, στο κέντρο της κεφαλής και αντιστοιχεί με την όψη Σώμα.

Ο Ποσειδώνας λοιπόν, θέλει να καθαρίσουμε το ηλιακό μας κέντρο από τις πλάνες του. Είναι ένα πολύ δύσκολο κέντρο και γι’ αυτό οι σοφοί αποτρέπουν από το να συγκεντρωνόμαστε επάνω του διαλογιστικά γιατί μπορεί να έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Η καρδιά είναι ένας εξάκτινος αστέρας και μπορεί να σύρεται είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Πρέπει και η καρδιά να καθαριστεί από την εμπλοκή της με την ζωή των κατώτερων κέντρων, στα οποία ανταποκρίνεται προσαρμοσμένη στις συνθήκες εγκλωβισμού στο κατώτερο εγώ. Μία από τις μεγαλύτερες εμπλοκές της είναι η ανταπόκρισή της στις δραστηριότητες του δεύτερου κέντρου που συνδέεται με τον σεξουαλισμό.

Το σεξ χωρίς ψυχή δεν παύει να κραδαίνει την καρδιά και από εκεί έχουν προκύψει πολλά τραγούδια που μιλάνε μεν για αγάπη, αλλά οφείλονται στην αγάπη που διεγείρεται από τον σεξουαλισμό. Ειδικά τα λεγόμενα «καψουροτράγουδα» φτάνουν στον ευτελισμό.

Η σεξουαλική πράξη ανακινεί και έλκει την συμμετοχή του κέντρου της καρδιάς. Αυτό έχει τους λόγους του που μπορούν να κατανοηθούν αν πλησιάσει κανείς το θέμα μέσω εσωτερικής αριθμητικής και εσωτερικής γεωμετρίας.

Η κάθαρση της καρδιάς ομοιάζει σε πολλά με αυτή του ηλιακού πλέγματος και διευρύνει τον χώρο του στο ευρύτερο πεδίο του συναισθήματος και την απαλλαγή από τον καμα-μανασικό τρόπο σκέψης.

Ενώ στα πρώτα στάδια κυβερνήτης της καρδιάς είναι ο Ήλιος, της δεύτερης ακτίνας και αυτός, στην συνέχεια αναλαμβάνει ο Δίας. Ο Ήλιος όμως περιέχει την σχέση του με την προσωπικότητα και είναι συνειδησιακός κυβερνήτης της.

Ο Δίας δεν έχει αυτό το στοιχείο και ανταποκρίνεται, εντός του πλανητικού μας συστήματος, καλύτερα στην δεύτερη ακτίνα, καθώς την διαχειρίζεται σαν καθαρή ενέργεια, χωρίς το συνειδησιακό φορτίο και τις εμπλοκές της προσωπικότητας.

Ο Δίας αναλαμβάνει κατά συνέπεια, όταν έχει αποσυρθεί ο εγκλωβισμός την ιδιοτελή προσωπικότητα. Έχουν στοιχεία που ομοιάζουν με τον Ποσειδώνα ως προς την ροή της ενέργειας και την απαίτηση να μην υπάρχει ιδιοτέλεια.

Ο Ποσειδώνας είναι συνειδησιακός πλανήτης, σαν τον Ήλιο, αλλά σε ένα ανώτερο επίπεδο και λειτουργεί αυτό στους μαθητές και μυημένους. Δεν είναι εύκολο να το αναλύσουμε αυτό τώρα. Μπορούν να το κατανοήσουν όσοι είναι κοντά στο να συμβεί αυτό στη ζωή τους ή έχει συμβεί.

Ο Ποσειδώνας είναι ο εκφραστής της Καρδιάς του Ήλιου στο πλανητικό μας σύστημα και η σχέση του με την όψη της Συνείδησης αποκαλύπτεται από το ότι εκδηλώνεται ως εσωτερικός κυβερνήτης του Λέοντα.

Ο Ήλιος δεν είναι πλανήτης και λειτουργεί, όπως και η Σελήνη, ως πύλη για κάποιους πλανήτες ανάλογα με τη θέση του και άλλα κάποια άλλα θέματα που είναι ατομικά για τον καθένα διαφορετικά.

Έτσι εσωτερικό κυβερνήτη του Λέοντα, ονομάζουμε μεν τον Ήλιο, αλλά σε αυτή την κυριαρχία του λειτουργεί ως Πύλη δράσης του Ποσειδώνα. Σε εσωτερική κυριαρχία ο Ήλιος θα έπρεπε να εκδηλωθεί μέσω της Καρδιάς του, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ευθέως εντός του πλανητικού συστήματος, αφού είναι αστέρας.

Τελευταία, αλλά όχι χωρίς ενδιαφέρον, να αναφέρουμε ότι αυτή η σύνοδος Δία – Ποσειδώνα κάνει εξάγωνο προς τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης του Ταύρου και τρίγωνο προς τον Νότιο Δεσμό του Σκορπιού. Αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα και μία υπόσχεση.

Ο άξονας Ταύρου – Σκορπιού είναι ο άξονας της κάθαρσης μέσω των Δοκιμασιών και των Άθλων που έχει να επιτελέσει ο κάθε υποψήφιος για είσοδο στο Μονοπάτι της Μαθητείας και της Μύησης.

Οι ευνοϊκές αυτές όψεις ας μην αφήσουμε να περάσουν αχρησιμοποίητες.

Δίας και Ποσειδώνας είναι εξωτερικοί κυβερνήτες των Ιχθύων, ο εσωτερικός κυβερνήτης είναι ο Πλούτωνας που δεν συμμετέχει με καμμία όψη στη σύνοδο.

Ειναι απασχολημένος με το νέο τριπλό δεκάγωνο που ετοιμάζει με τον Ουρανό. Όψη που συνδέεται με το κέντρο της κεφαλής, όπως είπαμε.

Η σχέση της συνόδου με τους Δεσμούς, δείχνει ότι στα εξωτερικά και υλικά δεδομένα θα εμφανιστούν ευκαιρίες εσωτερικής υπέρβασης της ιδιοτέλειας και του εγωισμού, όχι μόνο για σήμερα, αλλά για τα επόμενα 166 χρόνια, μέχρι την επόμενη σύνοδό τους στο ζώδιο αυτό.

Όταν έχουμε να κάνουμε με τα εξωτερικά συμβάντα βέβαια, θα πρέπει να προσέξουμε οι τάσεις προς ανιδιοτέλεια και υπέρβαση του εγώ να μην γίνει μέσα στην πλάνη και την προπαγάνδα.

Οι δύο πλανήτες είναι οι πλανήτες που στην αρνητική τους όψη, ενισχύουν την προπαγάνδα. Ο Δίας δίνει αφέλεια και ο Ποσειδώνας την τέχνη του επηρεασμού μέσω σύνθετων ψυχικής υφής μηνυμάτων για εκμετάλλευση της αφέλειας.

Ευκαιρία λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί η παρότρυνση των δύο πλανητών για προώθηση και έμπνευση όσων επιθυμούν να τοποθετήσουν τον βηματισμό τους πάνω στα βήματα των Οδοιπόρων του Εσωτερικού Μονοπατιού.

Οι δύο πλανήτες ευνοούν το επιτυχές ξεπέρασμα των άθλων που από προηγούμενες ήδη ζωές πραγματώνουμε (ΝΔ / Σκορπιός) ώστε να φτάσουμε να ανοίξει η καρδιά και οι οφθαλμοί μας. Όταν ανοιχτεί ο Οφθαλμός βλέπω και τότε τα πάντα γίνονται Φως, λέει η σπερματική φράση της ψυχής στην εμπειρία του Ταύρου.