Σεληνιακές εκλείψεις: Αλδεβαράν, Ερμή, Δία


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 4 Αυγ 2016 στις 00:54

Συνήθως όταν μιλάμε για εκλείψεις αναφερόμαστε στις εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης. Πλην όμως όλα τα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος δημιουργούν διαρκώς εκλείψεις – επικαλύψεις κάποιων άλλων του συστήματος μας ή από την σφαίρα των απλανών. Μια τέτοια περίπτωση μας απασχολεί στην παρούσα μας σύντομη μελέτη και με αφορμή την πολύ συμπυκνωμένη εμφάνιση κάποιων εκλείψεων στο διάστημα που ήδη βρισκόμαστε και με κύρια αφορμή την σπάνια πυκνότητα των συμβάντων, όσο και την ανταπόκριση που υπάρχει ήδη μέσα στη σφαίρα της επίδρασης τους.

Το θέμα αυτής της περιόδου ξεκινάει στις 29 Ιουλίου 2016 με την έκλειψη-απόκρυψη του Αλδεβαράν από την Σελήνη. Η περιοχή που η έκλειψη ήταν ορατή καλύπτει τον δυτικό κόσμο με Αμερική και Ευρώπη και βέβαια και την Ελλάδα, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Οι εκλείψεις αυτές για το 2016 συμβαίνουν κάθε μήνα και κάθε φορά που η Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Αλδεβαράν. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι γενικά ορατές από την Αμερική και την Ευρώπη, περιλαμβάνοντας τα κυριότερα μέτωπα της σημερινής πολιτικής σκηνής, μαζί και με την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Η κοντινότερη στην ημερομηνία των εκλογών (19 Οκτ 2016) έκλειψη του Αλδεβαράν έχει έντονα επίκεντρο τις ΗΠΑ και αν δεν συμβεί κάποιο «παράξενο» γεγονός εκείνο το διάστημα, με την έκλειψη του Αλδεβαράν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και εκλογή του Ντ. Τραμπ.

Το γεγονός που θεωρούμε ότι καλύπτει το εύρος ορατότητας της έκλειψης του Αλδεβαράν -όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα – (γι’ αυτό το μήνα όπου η Σελήνη μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας κάνει έκλειψη συγχρόνως σε Ερμή και Δία), είναι η δημοσιοποίηση της πληροφορίας που συνδέει την Χίλαρυ Κλίντον με τον Γαλλικό βιομηχανικό κολοσσό τσιμέντων και δομικών υλικών την Lafarge και τους τζιχαντιστές της Daesh(ή Isis). Η πρώτη δημοσίευση έγινε σπό την Canary στις 29 Ιουλ και τις επόμενες μέρες διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Το άρθρο της Canary θα το βρείτε εδώ. Η είδηση στα Ελληνικά εμφανίζεται λίγες μέρες αργότερα όπως πχ. εδώ.

Μονοπάτι Έκλειψης Αλδεβαράν της 29ης Ιουλ 2016

Μονοπάτι Έκλειψης Αλδεβαράν της 29ης Ιουλ 2016

Ο Αλδεβαράν είναι ο αστέρας που σηματοδοτεί εδώ και τουλάχιστον 5000 χρόνια την έναρξη των σημαντικότερων γεγονότων πολιτισμικής και πολιτικής σημασίας. Η περίοδος ανάγεται έως πίσω τότε που στον Ταύρο βρισκόταν το σημείο της εαρινής ισημερίας. Οι εκλείψεις του από την Σελήνη συμβαίνουν κάθε περίπου 15 χρόνια και διαρκούν για περίπου τριάμισι χρόνια. Αυτή την φορά ξεκίνησαν το 2015, αμέσως μόλις ανέβηκε στην εξουσία ο Συ-ριζ-α. Οι εκλογές έγιναν στις 25 Ιαν 2015 και οι εκλείψεις αυτής της περιόδου άρχισαν στις 29 Ιαν 2015. Να σημειώσω ότι οι προηγούμενες εκλείψεις του Αλδεβαράν έγιναν στην περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη και στις πιο προηγούμενες ήμασταν στην εποχή του «ζιβάγκο», όπου ο Α. Παπανδρέου ανερχόταν στην εξουσία και μέχρι την άνοδο του. Ξαναεμφανίστηκαν στο τέλος και τον θάνατο του και την άνοδο Σημίτη. Αλλά δεν θα μπούμε εδώ σε λεπτομέρειες και απλά αναφέρω τα γεγονότα για να διαφανεί η σύνδεση τους. Γενικά ιδιαίτερα γεγονότα που εμπλέκουν τον Αλδεβαράν είναι άξια προσοχής λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του αστέρα αυτού. Ο Αλδεβαράν ανήκει στον αστερισμό των Υάδων που είναι τμήμα του αστερισμού του Ταύρου και ονομάζεται «το μάτι του Ταύρου» και στην Ελληνική αρχαιότητα ονομαζόταν «νότιος οφθαλμός του Ταύρου».

Το επόμενο που συμβαίνει είναι η σύνοδος του Ερμή με τον Βασιλίσκο. Ο Ερμής σχετίζεται με τους ταξιδιώτες και τους μετανάστες και μαζί με τον Βασιλίσκο σημαίνει ότι είναι η στιγμή που τίθενται κατευθύνσεις ευρύτερης πολιτικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού. Κατά την διάρκεια της συνόδου Ερμή-Βασιλίσκου (29 Ιουλ έως 1 Αυγ) και μέρα με την μέρα βιώσαμε το ότι το μεταναστευτικό τελικά είναι ακόμα πάνω στο τραπέζι της διεθνούς πολιτικής σκηνής και ας το είχαμε για λίγο ξεχάσει. Οι ανταποκρίσεις των δημόσιων ατόμων εκείνες τις μέρες μας έδειξαν ότι το θέμα είναι ενεργό και έχει ακόμα πολύ έργο να δώσει στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Αν κοιτάξει κανείς την ειδησεογραφία από 29 Ιουλ έως 1 Αυγ θα παρατηρήσει ότι το θέμα αναδεύτηκε ενεργά από πολλές πλευρές και σε επίπεδο πολιτικών δηλώσεων και προώθησης πολιτικών στάσεων ένθεν κακείθεν. Συγκεκριμένα μάλιστα στις 30 Ιουλ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ δήλωσε, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, για τα θέματα που εμφανίστηκαν και αφορούν στην σχέση της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα και την συμφωνία της με την Ε.Ε. : «Ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Η επιτυχία της συμφωνίας μέχρι τώρα είναι εύθραυστη. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορούμε να περιμένουμε ότι οι μετανάστες θα ξαναρχίσουν να φθάνουν στην Ευρώπη μαζικά».

Ο Ερντογάν απ’ την άλλη στις 30 Ιουλίου συνάμα ανακοινώνει το κλείσιμο των στρατιωτικών σχολών και την αντικατάσταση τους με Πανεπιστημιακές, αλλάζοντας την υποδομή της στρατιωτικής εκπαίδευσης στην χώρα του και δείχνοντας από άλλη μία σκοπιά ότι είναι ενεργός και δραστήριος στις ανταποκρίσεις του σε τέτοια αστρολογικά συμβάντα. Σημειωτέον ότι σε σύνοδο με τον Βασιλίσκο και άρα με τον Ερμή αυτών των ημερών, ο Ερντογάν έχει τους αστεροειδείς Παλλάς και Ζευς που στον γενέθλιο του οι δύο αστεροειδής έχουν απόσταση μεταξύ τους τεσσάρων λεπτών της μοίρας και με συμμετοχή στη σύνοδο του Πλούτωνα. Ειδικά η σύνοδος αυτή δίνει ιδιαίτερα στρατηγικά χαρίσματα στον Ερντογάν και δεν θα ήταν παράξενο να τον δούμε αρχηγό όλου του στρατού της χώρας του αν καταφέρει να το επιτύχει και τουλάχιστον για ένα διάστημα, αν και δεν είναι αυτός ο απώτερος πολιτικός του στόχος, αλλά ένα προσωρινό ίσως μέσο. Ο Ερμής ως γνωστόν άπτεται θεμάτων της παιδείας, ενώ ο Βασιλίσκος θεωρείται ο πλέον ηγετικός των απλανών αστέρων και εξ αυτού βρίσκεται εμπλεκόμενος με στρατιωτικά θέματα. Ενώ την επόμενη μέρα (31 Ιουλ) μέλη της Τουρκικής κυβέρνησης πίεσαν την Ε.Ε. με απειλές σε περίπτωση που δεν καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Το επόμενο σημείο που εμφανίσεται γίνεται παράλληλα με την σημερινή (4 Αυγούστου) ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό, που το κόστος του ανέρχεται αρχικά σε 946.000€ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στις 4 Αυγ γίνεται η ακριβής σύνοδος της Αφροδίτης με τον Βασιλίσκο που θεωρείται ότι φέρνει προβλήματα σε οικονομικά και θέματα στενότερης επικοινωνίας (αισθηματικά). Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο πληροφορήθηκα ότι έγινε ένας παράξενος φόνος στο Κορωπί με ερωτικά θέματα στο υπόβαθρο. Αυτό αποτελεί όντως είδηση με Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Βασιλίσκο. Ταυτόχρονα την ίδια μέρα γίνεται η έκλειψη του Ερμή από την Σελήνη, ενώ την επομένη (χαράματα της 6ης Αυγούστου) γίνεται έκλειψη του Δία από την Σελήνη. Η δε Σελήνη είναι σε φάση Νέας Σελήνης και μόλις 2-3 ημερών. Οι δύο πλανήτες Ερμής και Δίας επηρεάζουν εκτός άλλων τα θέματα των μεταναστών και προσφύγων σε πολλές πλευρές τους. Τόσο το ταξίδι τους και οι συνθήκες του, όσο και η υποδοχή τους από τον τόπο που θα φιλοξενηθούν, τους κατοίκους του, τις νομοθεσίες τους κλπ. Ο Δίας συνάμα σχετίζεται με θέματα θρησκευτικά και γενικής ιδεολογικής πολιτικής. Η δημιουργία αυτού του τζαμιού δηλ σηματοδοτεί κάτι ευρύτερο από την απλή εξυπηρέτηση των Μουσουλμάνων πιστών που κατοικούν στην Αθήνα. Για τους απλούς Μουσουλμάνους είναι ένας ναός, αλλά για άλλους μπορεί να δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και ζητήματα διάφορα. Άλλωστε πάντα τα θρησκευτικά ζητήματα είναι πρωτογενώς πολιτικά. Είναι η βάση της διαχρονικής πολιτικής.

Πολλοί λένε πολλά στα σχόλια τους πάνω σε αυτό το ζήτημα και σίγουρα θα έχουν πέσει στην αντίληψη σας και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε αυτά. Εμείς όμως έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν αφού είναι για την ικανοποίηση της πίστης κάποιων ανθρώπων, να γίνουν κάτω από θετικά και φωτεινά αστρολογικά γεγονότα. Εμείς όμως παρατηρούμε ότι γίνονται κάτω από πολύ σκοτεινά, σκληρά και δύσκολα αστρολογικά γεγονότα. Αυτό τι σημαίνει; Σίγουρα μας βάζει σε ένα σοβαρό προβληματισμό. Μέσα σε μια απόσταση περίπου μίας εβδομάδας έχουμε 3 εκλείψεις (Αλδεβαράν, Ερμής, Δίας) που δημιουργούνται από το πέρασμα της Σελήνης και δύο διελεύσεις από δύο από τους ηγετικούς απλανείς (Αλδεβαράν-Σελήνη, Ερμής και Αφροδίτη-Βασιλίσκος). Όπως και να έχει, εκλείψεις αυτών των σωμάτων γίνονται κάθε μήνα τώρα που βρίσκονται στην πορεία της τροχιάς της Σελήνης, αλλά τόσο κοντά το να συμβαίνουν όλα αυτά μαζί είναι σίγουρα κάτι το ιδιαίτερο και σημαντικό και γι’ αυτό αποφασίσαμε να συντάξουμε αυτή τη μικρή εργασία. Ειδικά μέχρι και την έκλειψη του Δία που είναι το τελευταίο κατά σειρά γεγονός στις 6 Αυγ (06:28 της 6ης Αυγούστου) είναι πιθανόν να έχουμε και άλλες εξελίξεις στο μεταναστευτικό θέμα. Όσο για τις Αμερικάνικες εκλογές μπορεί τις επόμενες μέρες το στρατηγείο του Τραμπ να βγάλει καμία συνέχεια στα  νομικά θέματα που εκκρεμούν με την Κλίντον. Θεωρούμε ότι η έκλειψη του Αλδεβαράν από την Σελήνη ευνοεί τον Τραμπ ως έξαρση αρνητικού συμπτώματος και καθώς έχει το χαρακτηριστικό του νέου στοιχείου στην Αμερικανική εκλογική σκηνή. Η Κλίντον είναι άλλου είδους αρνητικό σύμπτωμα. Θα μπορέσουν να βγάλουν κανένα οικονομικό σκάνδαλο για τον Τραμπ αυτές τις μέρες; Δύσκολο το βλέπω. Δεν νομίζω ότι κάποιος θέλει κάτι τέτοιο. Στην ουσία είναι επιθυμητή η εμφάνιση και η άνοδος του Τραμπ καθώς είναι μία αφορμή να καταγραφεί η ανταπόκριση και να εκδηλωθούν κάποιοι κρυφοί, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως. Είναι όμως μια κατάλληλη στιγμή τώρα ειδικά με την σύνοδο Αφροδίτης – Βασιλίσκου (3 – 7 Αυγούστου) για κανένα οικονομικό σκάνδαλο. Βέβαια εξυπηρετεί η εμφάνιση του Τραμπ και στην διδασκαλία των απανταχού ψηφοφόρων στο νέο διπολισμό που είναι η σύγκρουση του Γ’ με το Δ’ Ράιχ. Το Γ’ Ράιχ και ο Γερμανικού τύπου εθνικισμός έρχεται σε σύγκρουση με του Παγκοσμιοποιητές του Δ’ Ράιχ. Ο Ψυχρός Πόλεμος τέλειωσε, να που βρήκαμε έναν άλλο τρόπο πόλωσης. Τα δύο Ράιχ σε σύγκρουση. Το παλιό με το καινούριο. Τώρα το ότι κυριαρχεί ουσιαστικά στην παγκόσμια πολιτική σκηνή ακόμα η Γερμανία, είναι ένα μεγάλο θέμα, που ξεκινάει από την μαθητεία της από την εποχή της Πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ναι στην Γερμανία παίχτηκε ένα χαρτί, όχι μόνο Γερμανικό. Ένα χαρτί που αφορούσε όλη την ανθρωπότητα. Δεν είναι κακό να είναι μία εθνότητα σε ακμή. Κακό είναι να αρνητικοποιηθεί. Και η Γερμανία δυστυχώς έχει χάσει την θετικότητα της και μεταξύ άλλων συνεχίζει να έχει στα κρυφά της χαρτιά, το ότι τα προβλήματα λύνονται με παγκόσμιους πολέμους. Θέση αντιδημοκρατική, και βαθιά ρατσιστική, αφού οι πόλεμοι αυτοί κερδίζονται πάντα από τους ισχυρούς. Το δίκαιο του ισχυρού δεν είναι δημοκρατία.

Η ιστορική αστρολογία δεν είναι μια αστρολογία των προβλέψεων. Κυρίως είναι μια αστρολογία μελέτης των επιδράσεων και των σημασιών τους. Την χρησιμοποιούμε για να κατανοήσουμε τις βαθύτερες συνιστώσες των γεγονότων. Πέρα από την πληροφορία που παίρνει κανείς από τις συνήθεις πηγές πληρο- ή παρα-πληρο-φόρησης. Οι αστρικοί χάρτες είναι αντικειμενικά συμβάντα, εικόνες του ουρανού και είναι εκεί γι αυτούς που μπορούν να τις δουν και να τις διαβάσουν. Ένας αστρολογικός χάρτηςιστορικού ενδιαφέροντος είναι ένα δελτίο ειδήσεων του σύμπαντος. Όσοι πιστοί προσέλθετε για την ακρόαση και κυρίως για την ατομική σας μελέτη. Γιατί πάντα η καλύτερη πληροφόρηση είναι αυτή που παίρνει κάποιος μόνος του, άμεσα και ει δυνατόν μέσω επιστημονικού βιωματικού τρόπου.

Η Σελήνη ειδικά όταν είναι σε φάση Νέας Σελήνης είναι μεν εναρκτήρια και εκκινεί καταστάσεις, αλλά καθώς είναι πλέον ένα νεκρό ουράνιο σώμα, δεν είναι γενικά επιθυμητό να ξεκινάνε εργασίες με αφορμή την Σεληνιακή επίδραση. Στην φάση που έχει μικρό φως όπως είναι στην Νέα Σελήνη που είναι μικρή, λειτουργεί τις περισσότερες φορές αρνητικά και είναι ελάχιστοι όσοι μπορούν να διαπερνούν τους Σεληνιακούς Κυρίους και εφευρέτες των τεχνολογιών του Υποσυνειδήτου, κάνοντας νέες αρχές και χρησιμοποιώντας την Σελήνη ως πύλη των πλανητών που συγκαλύπτει έτσι κι αλλιώς αφού δεν είναι πλανήτης. Κάπου σε αυτή την προσέγγιση βρίσκεται και η αιτία που ο χώρος των θετικών εσωτεριστών και των Διδασκάλων δέχονται και χρησιμοποιούν μόνο την Πανσέληνο για τις εσωτερικές εργασίες τους, ειδικά αν συνειδητοποιήσουμε την σημασία του ότι ο εσωτερικός κυβερνήτης του Κριού είναι ο Ερμής.

Με αυτό το κείμενο μας επιχειρήσαμε να εφιστήσουμε την προσοχή των αναγνωστών στα τρέχοντα γεγονότα και στον αφουγκρασμό τους. Καλοκαιράκι θα μου πείτε, γιατί να κουράζουμε το μυαλουδάκι μας. Αλλά όσοι σκεφτούν έτσι ας σκεφτούν παράλληλα και το έως πότε θα γίνονται τα σημαντικότερα των γεγονότων και θα λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις όταν ο λαός βρίσκεται στις παραλίες, ενώ μέσα σε αυτό το πλήθος βρίσκονται και οι ίδιοι; Άλλωστε τώρα είναι η εποχή του θερισμού. Τώρα είναι ο καιρός της δουλειάς. Κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε διακοπές τον χειμώνα όπως έκαναν οι αγρότες της Γης. Κάπως έγινε και έχουν αναστραφεί οι πολικότητες της κοινωνίας μας, αλλά όχι για όλους. Να σημειώσω τελευταία αλλά όχι και σε σημασία ότι αυτό το κείμενο ασχολείται με τα πρώτα φαινόμενα. Ακολουθούν και άλλα σημαντικότερα πολύ σύντομα και ελπίζω να βρεθεί η αιτία για να αναφερθώ και σε εκείνα πριν είναι πολύ αργά. Οι καιροί είναι πολύ γκαστρωμένοι αδελφέ μου.

ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΚΑΙ … ΚΑΛΟ ΘΕΡΙΣΜΟ