Οι κυβερνήτες των ζωδίων στην Εσωτερική Αστρολογία


Δημoσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιούλ 2014 στις 23:48

Ένα από τα πιο μυστηριώδη ίσως θέματα της εσωτερικής αστρολογίας είναι οι κυβερνήτες των ζωδίων. Στις μέχρι σήμερα διαδεδομένες σχολές αστρολογίας, οι κυβερνήτες των ζωδίων ανήκουν σε μία κατηγορία. Είναι δε σε όλες (παραδοσιακή, μοντέρνα, βεδική κτλ) ίδιοι, με μικρές παραλλαγές.

Στην Εσωτερική Αστρολογία οι κυβερνήτες ανήκουν σε τρεις κατηγορίες. Εξ αυτών η μία είναι όμοια με αυτή που προτείνεται από τις άλλες σχολές. Ενώ αποκαλύπτονται για πρώτη φορά δύο ακόμα κατηγορίες κυβερνητών. Οι κατηγορίες κυβερνητών πλανητών της εσωτερικής αστρολογίας είναι οι εξής:

  1. Εξωτερικοί Κυβερνήτες
  2. Εσωτερικοί Κυβερνήτες
  3. Ιεραρχικοί Κυβερνήτες

Η πρώτη κατηγορία είναι μία ενδιάμεση μορφή μεταξύ αυτού που δίνεται από την παραδοσιακή και την μοντέρνα αστρολογία. Αρχικά ονομάζονταν ‘Ορθόδοξοι Κυβερνήτες’. Οι όροι επιχειρούν να βοηθήσουν την κατανόηση της ουσίας σε κάθε εποχή, η ουσία όμως παραμένει η ίδια.

Με την βελτίωση της κατανόησης, έγινε αντιληπτό ότι σωστότερος είναι ο όρος ‘Εξωτερικοί Κυβερνήτες’. Με αυτόν τον τρόπο η ορολογία βρίσκεται σε καλύτερη αντιστοιχία με την εσωτερική φιλοσοφία.

Στην παραδοσιακή αστρολογία οι κυβερνήτες είναι ως εξής:

Κριός Άρης
Ταύρος Αφροδίτη
Δίδυμοι Ερμής
Καρκίνος Σελήνη
Λέων Ήλιος
Παρθένος Ερμής
Ζυγός Αφροδίτη
Σκορπιός Άρης
Τοξότης Δίας
Αιγόκερως Κρόνος
Υδροχόος Κρόνος
Ιχθείς Δίας

Αυτοί οι κυβερνήτες προέρχονται από ένα ανεξερεύνητο βάθος χρόνου και δεν είναι γνωστό πώς βρέθηκαν διαθέσιμες στην ανθρωπότητα. Την εποχή που εμφανίστηκαν βεβαίως, δεν ήταν ακόμα ευρέως γνωστοί, εκτός των Μυστηρίων, οι πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας κτλ.

Κατά τον 20ο αιώνα πολλοί αστρολόγοι υιοθέτησαν τους νέους πλανήτες. Η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό έγινε αντλώντας από τις απόψεις της Εσωτερικής Αστρολογίας. Αφού τις μετέτρεψαν ώστε να είναι εφαρμόσιμες στο σύστημά τους και χρήσιμες για τις πρακτικές και εμπορικές τους ανάγκες.

Έτσι έχουμε τους κυβερνήτες της μοντέρνας ή σύγχρονης αστρολογίας ως εξής:

Κριός Άρης
Ταύρος Αφροδίτη
Δίδυμοι Ερμής
Καρκίνος Σελήνη
Λέων Ήλιος
Παρθένος Ερμής
Ζυγός Αφροδίτη
Σκορπιός Πλούτωνας
Τοξότης Δίας
Αιγόκερως Κρόνος
Υδροχόος Ουρανός
Ιχθείς Ποσειδώνας

Το θέμα του πώς εντάσσονται οι πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας σαν κυβερνήτες ζωδίων δεν έχει ποτέ λήξει. Η υπόθεση εργασίας είναι ότι ο Πλούτωνας κυβερνά τον Σκορπιό και ο Ποσειδώνας τους Ιχθείς. Αλλά παρ’ όλη την πρακτική, τη μελέτη, την έρευνα και τις παρατηρήσεις, απομένει να κατανοηθεί και να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Όπως επίσης και οι θεωρίες περί ανταπόκρισης του μέσου ανθρώπου στις επιρροές των νέων και μακρινών αυτών πλανητών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενώ πιστεύουν ότι ο Πλούτωνας είναι ο κυβερνήτης του Σκορπιού. Εν τούτοις ο μέσος άνθρωπος δεν ανταποκρίνεται ατομικά στις επιρροές του, αλλά μέσω μαζικών εκδηλώσεων.

Στο σύνολο τους όμως αυτές οι μελέτες κρίνονται από το πόσο βαθιά, ουσιαστική και πραγματικά εσωτερική γνώση έχει κάποιος αστρολόγος για τον άνθρωπο και τον κόσμο. Έχει γραφτεί τεράστιος αριθμός κειμένων και βιβλίων για την ερμηνεία των πλανητών αυτών, καθώς και των άλλων που διαρκώς ανακαλύπτονται, αλλά η αληθινά ανώτερη νόηση γενικά απουσιάζει από αυτές τις έρευνες και μελέτες.

Στην εσωτερική αστρολογία οι τρεις κατηγορίες πλανητών κυβερνητών έχουν ως εξής:

Ζώδια Εξωτερικοί Εσωτερικοί Ιεραρχικοί
Κριός Άρης Ερμής Ουρανός
Ταύρος Αφροδίτη Ήφαιστος Ήφαιστος
Δίδυμοι Ερμής Αφροδίτη Γη
Καρκίνος Σελήνη Ποσειδώνας Ποσειδώνας
Λέων Ήλιος Ήλιος Ήλιος
Παρθένος Ερμής Σελήνη Δίας
Ζυγός Αφροδίτη Ουρανός Κρόνος
Σκορπιός Άρης Άρης Ερμής
Τοξότης Δίας Γη Άρης
Αιγόκερως Κρόνος Κρόνος Αφροδίτη
Υδροχόος Ουρανός Δίας Σελήνη
Ιχθείς Δίας Πλούτωνας Πλούτωνας

Αυτό που γενικά παρατηρούμε είναι ότι πράγματι στους εξωτερικούς κυβερνήτες βλέπουμε να διατηρείται η κατηγοριοποίηση της παραδοσιακής αστρολογίας, και γίνεται αποδεκτή μόνο η παρουσία του Ουρανού ως κυβερνήτη του Υδροχόου. Ενώ ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας εμφανίζονται μόνο σαν εσωτερικοί και ιεραρχικοί κυβερνήτες.

Αυτό φυσικά δεν είναι χωρίς κάποια βαθύτερη σημασία. Για να μπορεί δε κάποιος να παρουσιάσει θέσεις σε θέματα που απαιτείται υψηλή ευθύνη και ικανότητα διάκρισης πρέπει να έχει μια πολύ καλή αντίληψη των θεμάτων της Εσωτερικής Φιλοσοφίας.

Η χρήση μόνο του Ουρανού στους εξωτερικούς κυβερνήτες είναι ιδιαίτερης σημασίας και σχετίζεται με το ότι η ανθρωπότητα έχει αρχίσει συνολικά να ανταποκρίνεται στα κελεύσματα του πλανήτη αυτού και της έβδομης ακτίνας την οποία διοχετεύει.

Αυτό σχετίζεται και με το ότι μπαίνουμε στην εποχή του Υδροχόου και ο πλανήτης αυτός έχει πολύ μεγαλύτερη επενέργεια, όπως και το ζώδιο του Υδροχόου. Η έβδομη ακτίνα την οποία εκπροσωπεί είναι η ακτίνα που στην παρούσα φάση κυριαρχεί στην ανθρωπότητα.

Ο Ουρανός είναι ένας νέος πλανήτης στον οποίο ανταποκρίνονται σχεδόν όλα τα μέλη της ανθρωπότητας. Οι ενέργειες όμως του Ουρανού, βιώνονται συχνά με αρνητικό τρόπο και αυτό οφείλεται στην αρνητικότητα που είναι εγκλωβισμένη συνολικά στην σημερινή ανθρωπότητα.

Η αρνητική αυτή ανταπόκριση έχει αυξήσει υπερβολικά την επιπόλαιη και επιφανειακή-υλιστική χρήση της επιστήμης με αποτέλεσμα την αλματώδη ανάπτυξη του τεχνοκρατισμού που αποτελεί στάση ζωής και φιλοσοφίας μεγάλου αριθμού επιστημόνων και μη.

Η επιφανειακότητα, η επιπολαιότητα, η υπέρογκη αύξηση του επιστημονικού τεχνοκρατισμού αποτελεί αρνητική, κατώτερη, ανταπόκριση και στην ένταση των ενεργειών του ζωδίου του Υδροχόου. Ο πλανήτης Ουρανός με την μεγάλη προωθητική και τελεστική (εφαρμογές) δύναμη του συνδράμει σε αυτή την κατάσταση, καθώς ο δρόμος προς την ανώτερη ζωή, σχετίζεται με την ανάπτυξη της επιστήμης της ζωής.

Η ακρίβεια των εφαρμογών περνάει από τον χώρο της επιστημονικής γνώσης και ειδικά της τεχνολογίας. Μία τελετουργία η οποία βρίσκεται σε αρμονία με τον Κόσμο, είναι μια κατάσταση όμοια με την επιστημονική γνώση και εφαρμογές. Οι Έλληνες γνώριζαν αυτές τις αλήθειες και γι’ αυτό δέχονταν την Πίστη ως αποτέλεσμα της Γνώσης.

Ο Ιάμβλιχος αναφέρει στα «Θεολογούμενα της Αριθμητικής» και στο κεφάλαιο για την δεκάδα ότι η γνώση των αρχών και η κατανόηση τους είναι που στηρίζει την βεβαιότητα, την πίστη. Συνδέει δε, την γνώση με την μνήμη, όπως πάντα έκαναν οι Πυθαγόρειοι. Στον Ινδουισμό και τον Βουδισμό επίσης θεωρείται ότι γιόγκι είναι εκείνος που ζει την ζωή του σαν ένας επιστήμονας της ζωής.

Αυτό που στην ουσία κάνει με τις τρεις κατηγορίες κυβερνητών η εσωτερική αστρολογία είναι το να δίνει τους κυβερνήτες στους οποίους ανταποκρίνονται τρία διαφορετικά επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο άνθρωπος είναι γνωστό ότι αποτελείται από την τριάδα Σώμα-Ψυχή-Πνεύμα.

Οι εξωτερικοί κυβερνήτες είναι αυτοί που καθορίζουν το περιβάλλον του κόσμου της προσωπικότητας και των τριών σωμάτων από τα οποία αποτελείται, του φυσικού, του αστρικού ή συναισθηματικού και του νοητικού, χώροι οι οποίοι συνιστούν την όψη Σώμα.

Η Προσωπικότητα είναι η συνθετική αυτοσυνείδηση που εδρεύει στους τρεις σωματικούς φορείς, στα τρία σώματα που προαναφέραμε. Ο άνθρωπος συγχέει την αυτοσυνείδηση των σωμάτων που οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει, με την ουσιαστική του αυτοσυνείδηση.

Οι εσωτερικοί κυβερνήτες καθορίζουν το περιβάλλον στο οποίο ανταποκρίνεται ο κόσμος της ψυχής και αυτός ο χώρος είναι η όψη Ψυχή, ενώ οι ιεραρχικοί είναι αυτοί στους οποίους ανταποκρίνεται ο κόσμος του πνεύματος και των Αρχών και είναι ο χώρος της όψης Πνεύμα.

Αυτές οι απόψεις αποτελούν θεία πνευματικά δώρα – αποκαλύψεις προς την ανθρωπότητα, η οποία καλείται να συνειδητοποιήσει.

Συνοπτικά οι τρεις κατηγορίες κυβερνητών αναφέρονται:

  1. Εξωτερικοί κυβερνήτες — Χώρος της Προσωπικότητας
  2. Εσωτερικοί κυβερνήτες — Χώρος της Ψυχής
  3. Ιεραρχικοί κυβερνήτες — Χώρος των Αρχέτυπων και του Πνεύματος

Στον βαθμό λοιπόν που κάποιος έχει αφυπνιστεί στον κόσμο και τη ζωή της ψυχής του και του πνεύματός του, τόσο αυτοί οι κυβερνήτες ενεργοποιούνται και ο άνθρωπος ανταποκρίνεται ενσυνείδητα στις επιρροές τους.

Εάν όμως κάποιος δεν ζει παρά μια ζωή επιφανειακή και επικεντρωμένη στους υλικούς φορείς του ή σώματα και κρατά εκεί την επίγνωση και την αυτοσυνείδηση του, τότε θα ανταποκρίνεται μόνο στους εξωτερικούς κυβερνήτες, τους οποίους αποδέχονται και η μοντέρνα με την παραδοσιακή αστρολογία.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους η παραδοσιακή ή η μοντέρνα αστρολογία μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά ή και προβλεπτικά και γι’ αυτό οι αστρολογικές αυτές κατευθύνσεις έχουν ακόμα επιρροή στον μέσο άνθρωπο.

Το θέμα είναι όμως πώς γίνεται το πέρασμα από τον ένα τύπο κυβερνητών σε ένα άλλο; Πως γίνεται η ενεργοποίηση των εσωτερικών και ιεραρχικών κυβερνητών; Σε τι ποσοστό βρίσκεται ο αριθμός των ανθρώπων που σήμερα ανταποκρίνονται σε αυτούς τους κυβερνήτες;

Ο αριθμός μπορεί να είναι σαν ποσοστό μικρό και είναι ακριβώς όσοι έχουν αφυπνιστεί και ανταποκρίνονται στις ανώτερες εσωτερικές τάσεις τους. Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι σήμερα αυτός ο αριθμός είναι αρκετά αυξημένος και αυξάνεται ραγδαία.

Άλλωστε βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ενσάρκωση πολλοί εξελιγμένοι μαθητές και δάσκαλοι, οι οποίοι έχουν έλθει για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα και τον πλανήτη στις κρίσιμες μέρες που διάγουμε.

Αυτά τα άτομα έχουν θέματα και μεγάλα ερωτήματα στα οποία οι εξωτερικοί κυβερνήτες δεν μπορούν να τους δώσουν μία απάντηση. Γι’ αυτό πολλά αφυπνισμένα άτομα και κυρίως νέοι έχουν απομακρυνθεί αηδιασμένοι από την σημερινή υλιστική και πολύ κατώτερη των περιστάσεων στάση των αστρολόγων.

Οι προβλέψεις και η συμβουλευτική της παραδοσιακής και μοντέρνας αστρολογίας δεν ανταποκρίνεται τις περισσότερες φορές ούτε στο ελάχιστο, στην αλήθεια που τα άτομα αυτά βιώνουν. Γι’ αυτό πολλά άτομα παίρνουν το δρόμο της αστρολογικής μαθητείας για να βρουν μόνοι/ες τους τις απαντήσεις που αναζητούν.

Μην ξεχνάμε ότι η αστρολογία είναι μία των Μυητικών ή Εσωτερικών Επιστημών. Αυτό πρέπει να το ξαναθυμηθούμε και να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τις δήθεν εκσυγχρονιστικές τάσεις να θεωρείται ότι μπορεί να διδαχθεί κάποιος αστρολογία σε λίγα εξάμηνα σε κάποιο σπουδαστικό κέντρο ή σχολή.

Από εδώ βγαίνουν οι όποιες παρανοήσεις και υπάρχει δυστυχώς μεγάλη εξαπάτηση στον χώρο εκείνων που δεν έχουν κατανοήσει, δεν έχουν αντιληφθεί και δεν έχουν ασκηθεί να διακρίνουν αυτές τις διαφορές.

Κάποτε όμως πρέπει να αρχίσουμε να εμβαθύνουμε στην αλήθεια, και να μην κατηγορούμε μια πανάρχαια επιστήμη μόνο και μόνο επειδή έχουν χαθεί οι βαθύτερες συνδέσεις της, τα βαθύτερα κλειδιά της, αφότου έγινε εξωτερική, δηλαδή μη εσωτερική ή μυητική επιστήμη με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο.

Ζούμε σε μία σπουδαία εποχή αν συνειδητοποιήσουμε ότι τα κλειδιά που κράταγαν μυστικά οι μεγάλοι μύστες της αρχαιότητας, άρχισαν να αποκαλύπτονται στα μάτια όσων είναι έτοιμοι να μελετήσουν, να επιβεβαιώσουν, να δουν.

Ουσιαστικά λοιπόν, η σχέση που διατηρείται μεταξύ Προσωπικότητας, Ψυχής και Πνεύματος σε κάθε άνθρωπο, είναι ακριβώς αυτή που διατηρείται και στην ανταπόκριση του στους κυβερνήτες των ζωδίων. Έργο του εσωτερικού αστρολόγου είναι να εντοπίσει το πότε μια σκέψη, μια δράση, εκκινεί από τον κόσμο της υλικής πραγματικότητας και της δημιουργημένης προσωπικότητας στην παρούσα ενσάρκωση, ή από τον κόσμο της ψυχής.

Υπάρχουν σήμερα πάρα πολλά αφυπνισμένα άτομα, που λειτουργούν και ασκούν την ανώτερη διαισθητική νόηση τους και αυτά ανταποκρίνονται σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό ανάλογα με την πρόοδο που έχουν κάνει, στον κόσμο των εσωτερικών και των ιεραρχικών κυβερνητών.

Αυτά δεν είναι  εύκολο να μεταδοθούν και να αποδειχθούν σε άπιστους με τυφλά μάτια και πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπ’ όψιν το τι συμβαίνει στην πράξη και να ερευνάται η ποιότητα του βιώματος.

Να επισημάνω δε άλλη μία φορά, το ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει αντιληπτό το πότε, το γιατί και το πώς μπορεί ο αστρολόγος να επιλέξει την μία ή την άλλη κατηγορία κυβερνητών σε μια δεδομένη στιγμή.

Η επιλογή αυτή σχετίζεται με την κατανόηση και την σταδιοποίηση της εσωτερικής πορείας του ατόμου του οποίου το θέμα μελετά. Πράγμα εξαιρετικά σημαντικό αν συνειδητοποιήσουμε ότι το έργο του αστρολόγου περιέχει πολύ λεπτεπίλεπτους ‘χειρουργικούς’ χειρισμούς, με σκοπό την υποβοήθηση και την καθοδήγηση, στην προσπάθεια αφύπνισης και βελτίωσης του ανθρώπου που ήλθε να τον συμβουλευτεί.

Αυτά δεν είναι αφηρημένες έννοιες, συνθήκες και καταστάσεις, όπως εκ πρώτης ακούγονται. Πάντα για όλους τους ανθρώπους παίρνουν συγκεκριμένη ορατή μορφή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Οι διαδρομές και οι μεταβάσεις βιώνονται αρνητικά όσο ο άνθρωπος κρατάει μέσα του τάσεις ουσιαστικής αρνητικοποίησης.

Έτσι το βίωμα γίνεται συχνά επώδυνο, είτε μέσα από προσωπικά ψυχολογικά προβλήματα, είτε μέσα από δυνατές απογοητεύσεις μέσα από σχέσεις, είτε και με ασθένειες. Μάλιστα πολύ σημαντικό ρόλο μπορεί, πρέπει και θα παίξει η αστρολογία στον χώρο της θεραπευτικής.

Είναι γνωστό ότι τόσο ο Ιπποκράτης, όσο και ο Παράκελσος, παρ’ όλο που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές και κρατάνε κάποιες στιγμές διαφορετικές θεραπευτικές φιλοσοφίες και πρακτικές, συμφωνούν ότι δεν νοείται γιατρός χωρίς γνώση αστρολογίας.

Αυτό θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό θέμα με το οποίο θα είχε ενδιαφέρον να ασχοληθούμε. Ειδικά σε θέματα ενεργειακών εγκλωβισμών στον λεγόμενο χώρο του υποσυνειδήτου, και λόγω της ενεργειακής και συνειδησιακής-οντολογικής σχέσης των πλανητών με τα ενεργειακά αιθερικά κέντρα (τσάκρα).

Οι πληροφορίες και καθοδηγήσεις από έναν ευαίσθητο αστρολόγο αποβαίνουν κυριολεκτικά απελευθερωτικές και επί της ουσίας θεραπευτικές, με τα πρακτικά αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις λέξεις.

Το μέλλον της αστρολογίας περιέχει πρωτίστως την εφαρμογή της στην καθημερινή θεραπευτική τέχνη, όχι υποκαθιστώντας τις διάφορες φαρμακολογίες και θεραπευτικές τεχνικές, αλλά φωτίζοντας και κατευθύνοντάς τις. Κυρίως φωτίζοντας και κατευθύνοντας τους ίδιους τους ασθενείς στον δρόμο της αυτοθεραπείας τους.

Έχω παρατηρήσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, άτομα που εκ πρώτης φαίνονται ‘επιφανειακά’ και καθόλου ‘φιλοσοφημένα’, που τα ίδια θεωρούν τους εαυτούς τους απλούς, συνηθισμένους ανθρώπους, να αντιλαμβάνονται στα βαθύτερα στρώματα της συνείδησης τους τις λειτουργίες των εσωτερικών τους κόσμων και κατά συνέπεια των τάσεων των εσωτερικών, ή ακόμα και των ιεραρχικών κυβερνητών. Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον την στιγμή που βιώνουν ένα είδος εσωτερικού ανοίγματος, μιας απελευθερωτικής συνειδησιακά αφύπνισης, σε κάποιο θέμα της ζωής τους.

Θα πρέπει λοιπόν να αντιληφθούμε ότι, τις στιγμές που η εμπειρία της ζωής φέρνει κάποιον σε στιγμές ανάτασης και υπέρβασης, με ευχάριστο ή δυσάρεστο τρόπο, εκείνες τις στιγμές έρχεται σε επαφή με τον κόσμο της ψυχής και/ή του πνεύματός του. Τότε παίρνει τις διαισθήσεις του από τον ανώτερο κόσμο της ψυχής και τις πνευματικές κατευθύνσεις των αρχών από τον κόσμο του πνεύματος.

Το θέμα των κυβερνητών πλανητών είναι τεράστιο και δεν μπορεί να καλυφθεί σε λίγες παραγράφους. Μέχρι τώρα δεν έκανα παρά μια προσπάθεια να το μεταγλωττίσω σε κάποια όσο το δυνατόν πιο απλά και κατανοητά λόγια, βγαλμένα μέσα από το βίωμα και την καθημερινή πρακτική, επί του θέματος αυτού. Έτσι ώστε να γίνει κατανοητό, τόσο από αυτούς που δεν ασχολούνται με την αστρολογία, όσο και αυτούς που ασχολούνται, αλλά πρέπει να δουν με άλλα μάτια τον χώρο της επιστήμης αυτής.

Μέσα σε αυτές τις κατηγορίες κυβερνητών κρύβεται όλο το πρόβλημα του ανθρώπου για όποιον θελήσει να εμβαθύνει. Διότι αυτά συνδέονται με την πορεία ενός ατόμου, την σχέση αυτής της συνειδησιακής πορείας με τα αιθερικά του κέντρα (τσάκρας), αλλά και την βιωματική προσπάθεια υποβοήθησης της συνειδησιακής αφύπνισής του  όταν αυτό μπορεί να επιτευχθεί σύμφωνα με τον καρμικό νόμο. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα που θα μπορούσαμε να πούμε και που δίνουν τις λεπτομέρειες που υπάρχουν στο θέμα αυτό των κυβερνητών πλανητών.

Ένα παράδειγμα είναι ο πλανήτης Ποσειδώνας, που εμφανίζεται πρώτη φορά ως εσωτερικός κυβερνήτης του ζωδίου του Καρκίνου. Ο Καρκίνος είναι η πύλη καθόδου των ψυχών σε ενσάρκωση. Έτσι ο Ποσειδώνας είναι αυτός που πρώτος κρούει την θύρα εκ των έσω καθώς το σπίτι, που είναι η προσωπικότητα και η ζωή του σώματος για την ψυχή, πρέπει να ταιριάζει στον κάτοικο, που είναι η Ψυχή.

Ο Ποσειδώνας ως μόνο εσωτερικός κυβερνήτης μας δείχνει ότι δια των καθαρτικών του τάσεων, ωθεί στην υπέρβαση του μικρού, κατώτερου, χωρίς αυτοσυνείδηση εγώ, που κυβερνάται αρχικά από τον πλανήτη Άρη.

Η Ποσειδωνιακή κάθαρση – μύηση οδηγεί στην είσοδο στους κόσμους της ανώτερης διαισθητικής νόησης. Οι καθάρσεις του Ποσειδώνα σχετίζονται με το νερό δηλαδή το αστρικό σώμα με τις επιθυμίες, πάθη και συναισθήματα του. Είναι το αλώνι που αρχίζουν αυτές οι καθάρσεις και εκεί επίσης ολοκληρώνονται.

Η ασκητική παρουσία του μεγάλου Ιωάννη του Πρόδρομου είναι ένα δείγμα Ποσειδωνιακής μύησης, ή Ποσειδωνίου τελετάρχη και δεν είναι καθόλου σύμπτωση το ότι η θεραπεία που προσέφερε ουσιαστικά ήταν το ότι βάπτιζε, δηλαδή μυούσε, στο νερό.

Δεν είναι σύμπτωση το ότι την εποχή του θερινού ηλιοστασίου, όπου βρίσκεται ο τόπος του ζωδίου του Καρκίνου, έχει τοποθετηθεί η εορτή του Ιωάννη του Πρόδρομου, όπως έχουμε αναφερθεί και σε άλλο κείμενο μας. Ο Ποσειδώνας είναι ο εσωτερικός και ιεραρχικός κυβερνήτης του Καρκίνου.

Είναι ο μεγάλος λειτουργός της ανθρώπινης αφύπνισης και εργάζεται από την συνείδηση του ηλιακού πλέγματος, όπου αρχίζει να επιχειρείται η υπέρβαση του εγώ. Ένα πολύ ισχυροποιημένο και αλαζονικό εγώ, θα περάσει από βαθιές και επώδυνες συχνά εμπειρίες κάθαρσης. Μέσα από τις οποίες ο πλανήτης, εκπρόσωπος του θεού της θάλασσας, θα διανοίξει τις πύλες έκφρασης του αιχμάλωτου μέχρι τότε κόσμου της ψυχής.

Αυτή η διαδικασία σχετίζεται και με τον πυρήνα της θεραπευτικής τέχνης, όπως σωστά έχει περιγραφεί από τους πιο ανώτερους και διαισθητικούς θεραπευτές που κατευθύνουν την εποχή μας, όπως είναι ο Παράκελσος, ο Χάνεμαν, ο Έντουαρντ Μπαχ, και κυρίως ο Διδάσκαλος Θιβετανός. Περιέχει τις βάσεις, τον πυρήνα, της ονομαζόμενης σήμερα εσωτερικής θεραπευτικής.

Έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό από πάρα πολλούς σήμερα, ότι η αιτία κάθε ασθένειας βρίσκεται στο συναίσθημα και στη σκέψη. Αυτά τα δύο αποτελούν τους φυσικούς κόσμους από όπου εκκινεί η ασθένεια που δημιουργείται από τον εγκλωβισμό της ψυχής από την προσωπικότητα.

Έχει επίσης αρχίσει να γίνεται κατανοητό ότι η ασθένεια είναι το φάρμακο που δίνει η θεία πρόνοια στον άνθρωπο για να θεραπεύσει το πρόβλημα του εκδηλώνοντας το πρόβλημα του διογκωμένου εγώ του ώστε να μπορέσει να το υπερβεί.

Στα προχωρημένα άτομα, που έχουν επιτύχει την ανταπόκριση του κατώτερου εγώ και των τριών κατώτερων αιθερικών κέντρων στις δονήσεις των ανώτερων κέντρων, ο Ποσειδώνας τα ωθεί στις πρώτες εσωτερικές μυήσεις. Οι ουσιαστικές μυἠσεις είναι  συνειδησιακές και ενεργειακές κατακτήσεις κάποιων κάθε φορά διαφορετικών τσάκρας. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ενοποίηση και ανταπόκριση των ατόμων στους κόσμους των ανώτερων τσάκρας και των κόσμων της ψυχής και του πνεύματος.

Τέτοια και πάρα πολλά άλλα ενδιαφέροντα κρύβονται μέσα στην έννοια των κυβερνητών πλανητών και την ανταπόκριση μας σε αυτούς. Αλλά ήδη έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κείμενο και δεν θα ήθελα να εξαντλήσω την δύναμη συγκέντρωσης με την επακόλουθη κόπωση των αναγνωστών, γι’ αυτό ας σταματήσουμε εδώ. Κάποια άλλη φορά θα επιχειρήσουμε να αναφερθούμε περισσότερο στο θέμα αυτό.

ΧΑΙΡΕΤΕ!