2021, ΟΥΡΑΝΟΣ – ΚΡΟΝΟΣ – ΗΛΙΟΣ


Δημoσιεύτηκε: Παρασκευή, 5 Φεβ 2021 στις 11:12

Καθώς το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού πλησιάζει να πιάσει την πρώτη ακριβή στιγμή του, παρατηρούμε να έρχονται στην επιφάνεια της επικαιρότητας ορισμένες έντονες καταστάσεις και έτσι αποφασίσαμε να ενσκήψουμε σε αυτό το θέμα. Να πούμε εξ αρχής ότι ως συνήθως στις αναλύσεις μας παίρνουμε κάποια συμβάντα που θεωρούμε αυτή τη στιγμή σημαντικά. Δεν κάνουμε πλήρη παρατήρηση των συμβάντων του στερεώματος καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα κείμενο πολύ μεγάλο και πιθανότατα κουραστικό. Ήδη η μερικότητα που έχουμε επιλέξει θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κείμενο.

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του απόκρυφου και γι’ αυτό είναι ο καταλληλότερος να οδηγεί σε αποκαλύψεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα των ροών της έβδομης ακτίνας η οποία ωθεί προς την υλοποίηση, ώστε το πνεύμα, η ιδέα να βρει την κατάλληλη ύλη για να ενωθεί και να επιγειωθεί. Η ώθηση αυτή χρησιμοποιεί τον χώρο της τρίτης ακτίνας του Κρόνου που είναι ο βασικός παράγοντας υλοποίησης, ολοκλήρωσης (7+3=10).

Ο Ουρανός αυτό τον καιρό βρίσκεται στον Ταύρο, το ζώδιο που σχετίζεται με τις τέχνες, την οικονομία, τον ερωτισμό, το φαγητό και τις άλλες δραστηριότητες τόσο της Πάνδημης όσο και της Ουράνιας Αφροδίτης. Από  τους καλλιτέχνες, ειδικά ο ηθοποιός σχετίζεται με το ζώδιο αυτό. Είναι αυτός που παράγει ήθος (ηθο – ποιος) και το ήθος είναι συμπεριφορά η οποία δομείται από αξίες και ποιότητες. Οι αξίες είναι αυτό που συσσωρεύει κάποιος και χαρακτηρίζει την ηθική του ποιότητα. Αυτές τι μέρες βλέπουμε να εκδηλώνεται η μαζική καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της τέχνης και ειδικά της ηθοποιίας. Ακόμα ο Ταύρος σχετίζεται με τον χώρο της εστίασης, τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το φαγητό και το ποτό, τον συμποσιασμό και τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ότι ενεργοποιείται ο αγώνας των εργαζόμενων στον χώρο της εστίασης.

Ο Κρόνος έχει σχέση με τα άτομα και τις δομές εξουσίας σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Βρίσκεται στον Υδροχόο σε παραδοσιακή ημερήσια κυριαρχία και εκεί έχει την τάση να φέρνει στο φως τις αδυναμίες της εξουσίας και με την ευκαιρία να ανανεώνει την σημασία της ύπαρξης των σχέσεων εξουσίας. Ο Κρόνος στον Υδροχόο άλλωστε είχε τον αποκαλυπτικό ρόλο πριν την ανακάλυψη του πλανήτη Ουρανού. Θέλει και ο Κρόνος να έχει δυνατούς εκπρόσωπους και στον Υδροχόο τείνει να δείξει την επιστημονική του ακρίβεια και αποδεικτική. Έτσι ανανεώνει την αληθοφάνειά του αλλά και την θέση του στον Κόσμο. Στον Υδροχόο ο Κρόνος ελέγχεται από τον Ήλιο και κυβερνήτη του διαμετρικού ζωδίου του Λέοντα, που ζητά την καθαρότητα και την διαφάνεια του όλα να μπορούν να γίνονται φανερά στο φως της ημέρας, τότε που ο Ήλιος γίνεται και αισθητός.

Απ’ την άλλη στον Υδροχόο βρίσκει την ευκαιρία ο Ουρανός να διαγράψει το μονοπάτι του, που πλέον (μετά την ανακάλυψη του πλανήτη) είναι διαθέσιμο και υλοποιημένο για λογαριασμό της Ανθρωπότητας. Ο Ουρανός, αυτός ο αποκρυφιστής πλανήτης, έχει δεσπόζοντα ρόλο στον άξονα κατάδειξης και σύνδεσης με την εξωτερική (Προσωπικότητα) και την εσωτερική (Ψυχή) έννοια του εγώ, τον άξονα Λέοντα – Υδροχόου. Αυτό έχει μία ιδιαίτερη σημασία και πριν την ανακάλυψη του πλανήτη Ουρανού και αυτός ο ρόλος ανήκε στον Υδροχοϊκό Κρόνο και την συνεργασία του με τον Ήλιο. Από την εποχή μας και μετά, τον χώρο αυτό, τον ελέγχει το τρίγωνο Ήλιος – Κρόνος – Ουρανός.

Δεν έχει πάψει βέβαια να υπάρχει ο Κρόνος στον Υδροχόο. Μάλιστα στην εσωτερική αστρολογία κατέχει την κυριαρχία του πρώτου δεκανού του Υδροχόου καταδεικνύοντας την συνέχιση της αρχαίας συμμετοχής του. Βλέπετε, δεν παύει ο Κρόνος να είναι ο Πλανήτης της Ευκαιρίας όπως μας διδάσκει ο Διδάσκαλος Ντζβαλ Κουλ. Κάτι που σχετίζεται με την μυθολογία των Τολτέκων όπου η Ευκαιρία σχετίζεται με το «Δώρο του Αετού», όπως μας μετέφερε ο Κάρλος Καστανέδα στο ομώνυμο βιβλίο του.

 Με αυτό το υπόβαθρο ο πλανήτης της Αποκάλυψης Ουρανός, από τον Ταύρο και σε συνεργασία γωνίας τετραγώνου με τον Κρόνο, φέρνει στην επιφάνεια καταχρήσεις θέσεων εξουσίας ατόμων και αφορούν τον χώρο των τεχνών, της οικονομίας, της διατροφής, του ερωτισμού, της βιομηχανίας της πορνογραφίας κτλ.

Την περίοδο που ο Ουρανός φλέρταρε με την είσοδό του στον Ταύρο η κίνηση #MeToo ήρθε να δώσει κουράγιο αρχικά σε 80 ηθοποιούς από τον χώρο του Χόλυγουντ να συστρατευτούν και να ενοποιήσουν τις καταγγελίες τους για σεξουαλική παρενόχληση, αρχικά εναντίον του Χολιγουντιανού παραγωγού  Harvey Weinstein. Μέχρι τότε οι καταγγελίες ήταν μεμονωμένες και πολύ πιο επίπονα στηρίζονταν, συναντώντας συχνά την λοιδορία και την καχυποψία.

Το 2018 που είχε μπει ο Ουρανός στον Ταύρο για τα καλά, έχουμε την δίκη του Bill Cosby που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από 60 γυναίκες ηθοποιούς και καταδικάστηκε σε φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα. Αυτή η χρονιά έφερε το τέλος της 60ετούς καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας (60 γυναίκες σταματούν 60 χρόνια επαγγελματικής δράσης του!!!). Από τότε οι καταγγελίες, ενώ υπήρχαν από παλαιότερα, πήραν μια πιο συγκεκριμένη και γενικευμένη μορφή έκφρασης, χτυπώντας τον κλάδο των ηθοποιών συνολικά.

Οι ΗΠΑ έχουν ζώδιο ψυχής τον Υδροχόο και ο Ουρανός έδρασε από το ανώτερό τους κέντρο οδηγώντας σε αποκαλύψεις ώστε να βελτιωθεί και να αποκατασταθεί το ψυχικό τους κέντρο. Για την Ελλάδα όμως δεν αρκούσε μόνο ο Ουρανός που είναι κυβερνήτης του εξωτερικού κρατικού της ζωδίου του Υδροχόου (χάρτης 1830). Η Ελλάδα είναι Αιγόκερως στο εξωτερικό εθνικό της ωροσκόπιο (χάρτης 1822) και Αιγόκερως στην εσωτερική εθνική της προσωπικότητα. Έτσι αυτές τις μέρες που Ουρανός και Κρόνος έρχονται σε στενή συγκρουσιακή συνεργασία, βλέπουμε να εγείρονται αντίστοιχες καταστάσεις στη χώρα μας. Η Ελλάδα φαίνεται ότι θέλει και τον Κρόνο της για να συμμετέχει. Μην ξεχνάμε ότι ο χάρτης του 1822 έχει Βόρειο Δεσμό στον Υδροχόο. Έτσι η προσωπικότητα της Ελλάδας και ο δρόμος που πρέπει να εμπεδώσει βιωματικά αφυπνίζονται από τέτοιες συναντήσεις Κρόνου και Ουρανού.

Όχι πως σταμάτησε να ανταποκρίνονται οι υπόλοιποι εκτός Ελλάδος στα συμβάντα του στερεώματος. Για τις σημερινές καταστάσεις να σημειώσουμε ότι με την συμμετοχή και άλλων πλανητών, όπως του Άρη και του Δία, το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού έχει αρχίσει να εμφανίζει την θεματολογία του απ’ τις αρχές του 2021. Μέσα στον Ιανουάριο, οι πιο γνωστές πιστωτικές κάρτες Visa, Mastercard και Discover σταμάτησαν να υποστηρίζουν πληρωμές στην πορνογραφική ιστοσελίδα Pornhub λόγω του ότι βρήκαν ότι είχε αναρτήσει παράνομο περιεχόμενο.

Από αυτό αναπτύχθηκε μια έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων, παραγωγών, πρωταγωνιστών σε πορνογραφικά βίντεο, υπαλλήλων γραφείου κτλ, καθώς δεν μπορούσαν πλέον να πληρωθούν και πολλοί από αυτούς έπαιρναν πολύ μικρά ποσά της τάξης των 30 με 40 δολάρια τον μήνα, που μόλις τους επέτρεπαν την επιβίωση. Οι εταιρείες καρτών επικαλούνται θέματα νομιμότητας που τους εκθέτουν σε κίνδυνους. Μία πληττόμενη πρωταγωνίστρια βίντεο που θεωρήθηκαν ότι το περιεχόμενο τους παραβαίνει τους κανόνες της νομιμότητας, η Ms Vega καταγγέλει ότι έχει βρει περιεχόμενο με παιδική πορνογραφία στο Facebook και στο Reddit και έτσι οι διαμάχες συνεχίζονται και οι έρευνες έχουν στραφεί και προς αυτές τις πλατφόρμες.(BBC) Αυτά ξεκίνησαν τότε που ο Δίας έκανε τετράγωνο με τον Ουρανό, βάζοντας στο «παιχνίδι» του τετραγωνισμού εμμέσως και τον Κρόνο. Οι δύο πλανήτες που σχετίζονται με τα θέματα της Δικαιοσύνης σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο έφεραν διαμάχη οικονομικών γιγάντων με τους γίγαντες της πορνογραφίας. Τυχαίο;

Στα δικά μας, παρατηρούμε ότι το τελευταίο διάστημα ενεργοποιούνται παίρνοντας θάρρος πολλά άτομα – κυρίως γυναίκες – και έχουν αρχίσει να στέλνουν ένα καταιγισμό από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (χθες 4 Φεβ) ο Πασχάλης Τσαρούχας, την Τετάρτη 3 Φεβ 2021 συστήθηκε Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με πρόεδρο τον ίδιο. Οι καταγγελίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής φθάνουν τις 1000. Πολλές αφορούν καταγγελίες προς τα ίδια άτομα, ενώ ο Τσαρουχάς ανέφερε ότι καθημερινά προστίθενται 3 με 4 νέοι κατηγορούμενοι από δεκάδες νέες καταγγελίες.

Ο Ουρανός είναι σε πτώση στον Ταύρο και έτσι μπορεί να φέρει υπερβολές στις καταγγελίες αυτές και άλλες στιγμές να υποχωρήσει σε τάσεις συγκάλυψης. Αλλά είπαμε ότι ο Ουρανός συλλειτουργεί με τον Κρόνο και τον Ήλιο. Έτσι αυτά θα πρέπει να «μαγειρεύτηκαν» και να ωθήθηκαν προς τα έξω στα τέλη Ιανουαρίου που ο Ήλιος έκανε σύνοδο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Ουρανό. Θα είναι σημαντική η συμμετοχή του Ήλιου στις εξελίξεις αυτών των θεμάτων, καθώς και όλων των άλλων που σχετίζονται με το τετράγωνο Κρόνου – Ήλιου.

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε λοιπόν την έντονη δραστηριοποίηση του χώρου της εστίασης που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες. Πρόσφατα είδαμε ένα υπουργό να προκαλεί λέγοντας ότι όποιος ιδιοκτήτης της εστίασης θέλει να δώσει την επιχείρησή  του, ας δώσει τα κλειδιά στον ίδιο. Για να πάρει αμέσως ήδη επώνυμα και γραπτώς τα κλειδιά κάποιου ιδιοκτήτη εστιατορίου. Μεγάλη ενδιαφέρον έχει η συγχρονικότητα που βλέπουμε ότι τις τελευταίες μέρες μεταξύ άλλων ενεργειών στη δραστηριότητα του «Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης» που παρουσίασε η εφημερίδα Καθημερινή και οι οποίοι ξεκινούν με το να ζητούν αποζημιώσεις από το Δημόσιο για τις βλάβες που έχουν υποστεί από τις πολιτικές επιλογές των εγκλεισμών. Η εκπρόσωπός τους Μαρία Μποτονάκη ανέφερε ότι μέσα στον Μάρτιο θα έχουν κατατεθεί τα αιτήματα. Αυτό το αναφέρω γιατί όπως θα δούμε στη συνέχεια ο Μάρτιος είναι πάρα πολύ σημαντικός μήνας. Θα έλεγα, ο πιο σημαντικός για τον κύκλο του τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού του 2021, αλλά και για όλο το 2021.

Βέβαια τα τετράγωνα Ουρανού Κρόνου θα επαναλαμβάνονται μέσα στο 2021, αλλά όταν εμπλέκεται και ο Ήλιος θα έχουμε εντατικοποίηση των γεγονότων. Τέτοιες περίοδοι είναι οι επόμενες και να σημειώσουμε ότι επειδή παρατηρούμε βασικά τρεις πλανήτες, οι ημερομηνίες ισχύουν γενικά με ±1 έως ±2 ημέρες:

Περίοδος 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κρόνος σε τετράγωνο με Ουρανό και Ήλιος εξάγωνο με Ουρανό. Μαζί, ο Άρης σε ακριβή σύνοδο με τον Αλγόλ τετραγωνίζει την Σελήνη του Λέοντα. Τα σεξουαλικά σκάνδαλα φουντώνουν και ο κόσμος φρίττει. Ο Ήλιος δίνει δύναμη συνειδητοποίησης στον λαό. Τονίζει τον Ουρανό στον δύσκολο δρόμο του μέσα στο οικονομικό κατεστημένο. Ο λαός αρχίζει να αφυπνίζεται όλο και περισσότερο βλέποντας να έρχονται οι  οικονομικές επιπτώσεις που αρνείται να δεχθεί. Οι κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας για αντιμετώπιση των οικονομικών δεν πείθουν.   

Περίοδος 13 Μαρτίου 2021 (SOS!)

Ο Κρόνος παραμένει σε τετράγωνο με τον Ουρανό, ενώ στο μεσοδιάστημά τους γίνεται (13 Μαρ) Νέα Σελήνη. Ο Ήλιος με την Σελήνη και σε ακριβή σύνοδο με τον Wuhan δημιουργούν όψεις μισού τετραγώνου (45°) και με τους δύο πλανήτες! Έχω αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μου στην παράδοξη ενεργοποίησή του αστεροειδούς αυτού κατά τα γεγονότα τα γήινα και του στερεώματος μέσα στο 2020 κυρίως εδώ. Η συμμετοχή του Wuhan μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι θα υπάρξει μία αναζωπύρωση του κινέζικου ιού της Wuhan. Τα σεξουαλικά των καλλιτεχνικών κύκλων κορυφώνονται. Πολύ κρίσιμη περίοδος για τις συνολικές οικονομικές επιπτώσεις και όχι μόνο. Διεγείρονται αιτήματα για διαφάνεια στο θέμα «λοκντάουν – ίωση – οικονομικές επιπτώσεις».

Ο Κρόνος κατά την Νέα Σελήνη και για την Ελλάδα βρίσκεται στον 8ο οίκο δείχνοντας τα κοράκια των funds που μαζεύονται στον αέρα. Ορατό νέο τρομακτικό μνημόνιο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση που φουντώνει και κορυφώνεται. Πιθανή εμφάνιση νέας και της πιο επικίνδυνης μέχρι τώρα μετάλλαξης του ιού της Wuhan. Είσοδος στην περίοδο της μεγάλης σκοτεινότητας και ασάφειας. Στο σκοτάδι πάντως, γίνεται αντιληπτή η έννοια της αδελφότητας. Στις δυσκολίες αναγνωρίζουμε τον αδελφό και την αδελφή μας.

«Πιστεύω τω φίλω.
Πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις.
Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει.»
(Έχω εμπιστοσύνη στον φίλο.
Τον πιστό φίλο τον αναγνωρίζεις στους κινδύνους.
Ο φίλος δεν εγκαταλείπει τον φίλο του στους κόπους και τους κινδύνους.)  
μας έλεγε κάποτε στην πρώτη του σελίδα το αναγνωστικό των αρχαίων ελληνικών του Ζούκη της Α΄ Γυμνασίου. Η αδελφότητα και η έννοια της φιλίας είναι ένα και το αυτό στην ουσία τους. Είναι έκφραση της ανιδιοτελούς Αγάπης και έχει σχέση με την  εσωτερική κυριαρχία του Δία στον Υδροχόο. Αυτή είναι και μία από τις κεφαλίδες που υπάρχουν στο πλοίο του πλανήτη Ουρανού και που πρέπει από αυτό να πιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται.
Περίοδος 10 Απριλίου 2021

Ήλιος σύνοδο με Ουρανό ενεργοποιώντας τις επόμενες μέρες το τετράγωνο με τον Κρόνο που βρίσκεται σε σύντομη ανάπαυλα. Είναι περίοδος μεγάλων αποκαλύψεων. Ας έχουμε το νου μας στο ποιες αποκαλύψεις θα έρθουν στην επιφάνεια εκείνες τις μέρες ώστε τίποτα να μην είναι ικανό να τις επισκιάσει με τα πέπλα της βλαψίφρονος, φρενοβλαβούς Λήθης. Το σύμπαν μιλάει μία φορά.

Στην συνέχεια οι τρεις πλανήτες Ήλιος, Κρόνος και Ουρανός συναντιόνται έντονα στα μέσα Ιουνίου, στις αρχές Αυγούστου κτλ … αλλά μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε. Τα ακριβή τετράγωνα Κρόνου – Ουρανού γίνονται 17 Φεβ, 15 Ιουν και 24 Δεκ. Αλλά όλο το διάστημα Φεβρουάριου – Δεκέμβριου βρίσκονται διαρκώς σε τετραγωνισμό.

Ας αγαπηθεί η Αλήθεια και μόνον η Αλήθεια!