Ο ΚΟΣΜΟΣΕΙΣΤΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ


Δημoσιεύτηκε: Κυριακή, 3 Οκτ 2021 στις 00:04

Εδώ θα σας αποκαλύψω κάτι από την ουσία του Ποσειδώνα και μελετήστε το διεξοδικά, θα σας είναι χρήσιμο τόσο στην αστρολογική σας μαθητεία, όσο και στην μαθητεία της ζωής σας. Θα σας βοηθήσει επίσης να καταλάβετε άλλα άρθρα μου καλύτερα.

Ένα από τα βασικά επίθετα του Ποσειδώνα στον Όμηρο και όχι μόνο, είναι “Κοσμοσείστης”. Αυτό έχει ένα πολύ ενδιαφέρον και κρίσιμης σημασίας σημαινόμενο που εδώ θα ιχνηλατήσουμε. Το κείμενο αυτό έχει γραφτεί αυτοματικά ως παρελκόμενο άλλης εργασίας που θα ακολουθήσει άμεσα και θα το αφήσω ως έχει χωρίς δομές, προλόγους κτλ.

Ο Ποσειδώνας ελέγχει την επικράτεια της ιδιοτέλειας που κεντρικά ξεκινάει από τον Άρη και τις δραστηριότητες του ενστίκτου αυτοσυντήρησης. Στην ουσία είναι ένας εσωτερικός καθαρτικός μηχανισμός της έκτης ακτίνας που είναι υπεύθυνη από την εμπλοκή της στην επικράτεια του ενστίκτου αυτοσυντήρησης της βάσης της δημιουργίας της προσωπικότητας.

Κεντρικός πλανήτης κυβερνήτης της προσωπικότητας είναι ο Άρης. Αυτό το κάνει από την επικράτεια του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Φυσικά η έκτη ακτίνα, όπως και κάθε ακτίνα δεν ευθύνεται για τα σφάλματα που κάνουν οι άνθρωποι. Έτσι εμφανίζεται ο Ποσειδώνας και συμπληρώνει το έργο του Άρη, αίροντας την ιδιοτέλεια και απαιτώντας τον εξαγνισμό των λαθών που προκύπτουν από την δημιουργία των άκαμπτων μορφών της προσωπικότητας.

Αυτό βιώνεται από όσους είναι προσκολλημένοι στην προσωπικότητα σαν διάλυση και αυτό που πάντα μένει από μία διάλυση βιώνεται σαν χάος, θολούρα, είναι μια κατάσταση νεφελώδης γιατί δεν μπορούν να διακριθούν οι σκοποί, οι αλληλουχίες κτλ.

Η αιτία είναι ότι πλέον δεν λειτουργούν οι προηγούμενοι λάθος τρόποι δημιουργίας στόχων και σκοπών και τα συνειδησιακά μηνύματα του Ποσειδώνα ακόμα δεν είναι σε θέση να τα αντιληφθεί το άτομο το προσκολλημένο στην προσωπικότητά του, στο μικρό του εγώ.

Για να γίνουν αντιληπτές οι συνειδησιακές λειτουργίες του Ποσειδώνα πρέπει ο άνθρωπος να μπορεί να αρθεί από το μικρό και ιδιοτελές του εγώ και να δει τη ζωή μέσα από την συνείδηση την φωτισμένη από τις εκροές που κατέρχονται από την ψυχή και το περιβάλλον της.

Η προσωπικότητα στο ανώτερο της σημείο αντιλαμβάνεται τον εαυτό της σαν Πολίτη του Κόσμου. Αυτό το χρησιμοποιούμε με την έννοια του γήινου υλικού κόσμου. Η ψυχή στο ανώτερο της σημείο αντιλαμβάνεται τον εαυτό της σαν Πολίτη του Πλανητικού μας Συστήματος.

Οι λαθεμένες συναισθηματικές και νοητικές στάσεις είναι εγκλωβισμοί που παγιώνουν μέσα στον άνθρωπο άκαμπτες μορφές, εσκληρυμμένες και νεκρωμένες στην ουσία. Η λαϊκή γλώσσα το εκφράζει αυτό λέγοντας κάποιον “κολλημένο”. Αυτό είναι πάρα πάνω από λαϊκή σοφία. Είναι ομαδική ψυχική όραση.

Ο Ποσειδώνας, λοιπόν, έρχεται και ελέγχει τι στέκεται καλά και τι όχι. Το βασικό των άκαμπτων μορφών είναι ότι δεν έχουν γερά θεμέλια και η δομή τους είναι εύθραυστη. «Ότι είναι άκαμπτο σπάει» λέει ο Λάο Τσε. Αυτή είναι η αδυναμία των άκαμπτων μορφών που για πολλούς στην καθημερινότητα φαντάζουν σαν δύναμη.

Η πολλή ιδιοτέλεια βλάπτει, λέει ο Ποσειδώνας και αυτό είναι ένα βασικό κριτήριο του. Όλο αυτό σχετίζεται με το ότι η Μπλαβάτσκυ στην Φωνή της Σιγής λέει ότι αστρικό σώμα δεν θα έπρεπε να έχουμε και στο μέλλον η ανθρωπότητα θα ξεπεράσει αυτό το σφάλμα της και θα ζει χωρίς αστρικό σώμα επιτρέποντας την πλήρη ροή της ενέργειας του αστρικού πεδίου.

Το αστρικό σώμα έχει δημιουργηθεί από την τάση της ιδιοτελούς χρήσης της ενέργειας που παράγεται στο αστρικό πεδίο που κάποιοι αποκρυφιστές όπως ο Ελίφας Λεβί την έχουν ονομάσει Αστρικό Φως. Ο μεγάλος ελεγκτής των άκαμπτων μορφών είναι το βασιλικό πνεύμα των υδάτων που πάντα κινούνται, ο Ποσειδώνας. Πώς δρα ο Ποσειδώνας; Με σεισμούς! Σεισμούς εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Εμείς βέβαια αποκαλούμε την δράση του σεισμό. Εκείνος απλά σείει τα πάντα, θυμίζει την ρευστή κατάσταση ως μητέρα και βάση των πάντων. Την κληρονομικότητα την έχει πάρει από την μητέρα του Ρέα (ρέω, ροή) της Δεύτερης ακτίνας, την Μεγάλη Μητέρα θεών και ανθρώπων. Η έκτη ακτίνα κληρονομεί από την δεύτερη και την εφαρμόζει στην πράξη, καθώς η δεύτερη είναι ακτίνα οντολογική.

Έτσι το βασιλικό πνεύμα των υδάτων (αυτό σημαίνει θεός των υδάτων) είναι αυτός που κατέχει την Δύναμη να κινεί τα πάντα, ακόμα και τα πιο άκαμπτα. Αφού λοιπόν μπορεί να κουνάει τα άκαμπτα μέσα στον άνθρωπο που είναι δομημένα, παγιωμένα και παγωμένα από την κατάχρηση των Κρόνιων συνθηκών επί πολλά χρόνια και ακόμα και ζωές επί ζωών, μπορεί να κουνήσει και την στεριά.

Ή και αντιστρόφως, εδώ κουνάει τη στεριά που έχει δημιουργηθεί και παγιωθεί τόσα χρόνια και δεν θα μπορέσει να κουνήσει το μικρό κολληματάκι του μικρού ανθρωπάκου με το μικρό εγώ που γεννάει την ακαμψία; Εμείς βέβαια έχουμε την ψευδαίσθηση της στεριάς ενώ πρόκειται για κινούμενες τεκτονικές πλάκες, όπως λέγονται.

Βασική ιδιότητα του νερού είναι η κινητικότητα, η ροή και ποιος γνωρίζει καλύτερα την ροή από το βασιλικό πνεύμα των υδάτων; Κατέχει την ουσία της έννοιας της ροής, οπότε τα πάντα ρέουν. Είναι η βαθύτερη ουσία της γνωστής φράσης του Ηράκλειτου «τα πάντα ρει».

Ο Ποσειδώνας είναι στην ίδια γειτονιά με τον Ηράκλειτο ή μάλλον ο Ηράκλειτος μαθήτευσε στις πραγματικές μυήσεις που δίνει ο Ποσειδώνας και μέχρι την τρίτη, όπως και όλοι που ακολουθούν το μονοπάτι των πραγματικών, ψυχικών μυήσεων.

Έτσι γίνονται οι σεισμοί του εδάφους. Όποια σπίτια είναι με λάθος τρόπο χτισμένα θα πέσουν. Μιλάνε για αντισεισμικότητα, αλλά είναι θέμα χρόνου να πέσει αυτός ο μύθος. Τα μόνα αντισεισμικά είναι κάτι σπίτια ιθαγενών από καλάμια και άλλα σχετικής φιλοσοφίας υλικά.

Στο μέλλον θα πρέπει και μόνο για ιδεολογικούς λόγους να αντιγραφούν πχ οι τεχνολογίες των πουλιών που φτιάχνουν τις φωλιές τους. Έχασε ποτέ πουλί τη φωλιά του από σεισμό; Όχι και ξέρετε γιατί; Γιατί ποτέ δεν ξέχασε ότι η μητέρα είναι η Ροή και βρίσκεται στο υπόβαθρο των πάντων.

Ο Ποσειδώνας σείει και πέφτει ότι δεν μπορεί να σταθεί πάνω στην αέναα κινούμενη Γη. Ήξερε καλά τι έλεγε ο Όμηρος όταν τον αποκαλούσε Κοσμοσείστη και τώρα με τις σημερινές ορολογίες και την νέα συνειδητότητα και φιλοσοφικότητα καταλαβαίνουμε κι εμείς με τον νέο τρόπο μας, μελετώντας και γράφοντας κείμενα σαν αυτό.