2008 – ο Πλούτωνας στα ανερχόμενα ζώδια, μέρος ε΄


Δημoσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιούλ 2022 στις 13:15

Ο τρίτος και τελευταίος υπερκρόνειος πλανήτης που πέρασε στα ανερχόμενα ήταν ο Πλούτωνας στις 26 Ιανουαρίου 2008 και θα βγει από τα ανερχόμενα στις 12 Μαΐου 2159.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλούτος, από όπου οι αρχαίοι του έδωσαν και το όνομά του. Ο πλούτος, οι θησαυροί που κρύβονται στο υπέδαφος, εκτός της υλικής αξίας τους αποτελούν και ένα σύμβολο του κρυμμένος εντός πραγματικού πλούτου των ψυχών, που είναι ο μόνος πλούτος που μένει όταν περνάμε στο βασίλειο του Άϊδη.

Καθώς ο πλανήτης αυτός ανήκει στην πρώτη ακτίνα που στην κατώτερη μορφή της, είναι η ακτίνα των πολιτικών, ο Πλούτωνας γίνεται ο πλανήτης των πολιτικών που η βούλησή τους επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την ανακάλυψή του και μετά παρατηρείται μία αύξηση των δικτατορικών κυβερνήσεων ενώ εμφανίστηκαν άτομα και ομάδες με ολοκληρωτικές πολιτικές τάσεις.

Έχουμε δρόμο να διανύσουμε επάνω σε αυτά τα θέματα και καθώς η πρώτη ακτίνα ανήκει στις νοητικές ακτίνες, η ανθρωπότητα θα μάθει ότι μόνο με την ορθή χρήση της νόησής της θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Από τον αστρολογικό χάρτη της εισόδου του βλέπουμε ότι ο Πλούτωνας περνάει την πύλη του Αιγόκερου σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Αυτό περιέχει πολύ σύνθετες και βαθιές έννοιες για να αναλυθεί ικανοποιητικά σε ένα κείμενο σαν το παρόν και να κατανοηθεί.

Το πέρασμα του Πλούτωνα στα ανερχόμενα ζώδια

Το πέρασμα του Πλούτωνα στα ανερχόμενα ζώδια

Το μυστήριο αυτό προέρχεται από το ότι η Αφροδίτη είναι ο ιεραρχικός κυβερνήτης του Αιγόκερου και έτσι βλέπουμε την Πέμπτη Δημιουργική Ιεραρχία του συστήματός μας, των Κροκοδείλων όπως λέγεται και με την οποία ταυτίζεται η Αφροδίτη, να παίρνει μέρος άμεσα και ενεργά.

Οι δημιουργικές δυνάμεις δυναμικά προχωράνε μπροστά για να έλξουν εκείνες τις μορφές που θα είναι κατάλληλες και ικανές να εκφράσουν την ανώτερη δημιουργική διάνοια των ανθρώπων, που σχετίζεται με το βουδικό πεδίο (buddhi).

Αυτό σχετίζεται με τη μετουσίωση του ενστίκτου για την ανάπτυξη της διαίσθησης. Οπότε δημιουργείται το έδαφος για μεγάλη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που θα αφυπνιστούν, θα διευρυνθεί η συνειδητότητά τους ώστε να περιλάβει μεγαλύτερο μέρος της ψυχικής συνειδητότητας και έτσι θα καταφέρουν να πάρουν κάποια από τις πρώτες ψυχικές μυήσεις.

Πρόκειται για ένα μήνυμα που έχει σχέση με την προετοιμασία μας για την είσοδο στην Εποχή του Υδροχόου. Είναι προάγγελος της ανάπτυξης της διαισθητικής νόησης σαν απαιτούμενο για την συμμετοχή στην Μαθητεία της Πνευματικής Ιεραρχίας του πλανήτη εν όψει της ερχόμενης Υδροχοϊκής Εποχής.

Στην αρνητική άποψη, φαίνεται να αναπτύσσεται από κάποιους η πολιτική βούληση να χρησιμοποιήσουν για την επίτευξη των στόχων τους την Οικονομία, την Διατροφή, αλλά και τις προσωπικές και τις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων.

Τέτοια δείγματα είδαμε αμέσως με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερο, όπου είδαμε να δημιουργούνται πολιτικές με βάση την Οικονομική Κρίση από την πτώχευση της Lehman Brothers όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Στις σχέσεις είδαμε να εμφανίζονται πολιτικές που καθόριζαν τις ανθρώπινες σχέσεις με αφορμή την κόβιντ. Το τελευταίο διάστημα επίσης βλέπουμε να αναπτύσσεται ένα παράξενο περιβάλλον γύρω από τα θέματα διατροφής, παγκοσμίως. Διαφαίνεται να υπάρχει μία βούληση, μία τάση αξιοποίησης των ελλείψεων στη διατροφή και την πείνα σαν μοχλού εφαρμογής πολιτικών αποφάσεων.

Πάντοτε βέβαια η πείνα ήταν το βαθύτερο επίπεδο για την εφαρμογή πολιτικών. Η θεωρία του Ιστορικού Υλισμού μάλιστα, του Μαρξ, θεωρεί ότι η πείνα είναι ο παράγοντας που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό πρόσωπο του κόσμου και να φέρει επαναστατικές αλλαγές.

Μελετάμε τους χάρτες εισόδου των πλανητών στα ανερχόμενα ζώδια, καθώς αυτοί οι χάρτες, τα επόμενα πολλά χρόνια θα μελετηθούν ξανά και ξανά γιατί περιέχουν τα σπέρματα των τακτικών και μεθόδων που θα ακολουθηθούν όλη την περίοδο που βρίσκονται στα ανερχόμενα.

Ακόμα δείχνουν τις κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν για πολλά χρόνια στο μέλλον. Η ακτίνα δράσης τους έχει σφραγίδα μέχρι το 2340 που θα υπάρξει ξανά τέτοια συγκέντρωση.

Αν συνειδητοποιηθεί η έκταση του χρόνου, θα δείτε και γιατί ασχολούμαι με το θέμα. Μία τέτοια χρονική απόσταση δεν έχει υπάρξει ξανά τα τελευταία 2000 χρόνια.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αυτή τη στιγμή οι ευθύνες είναι μεγάλες για τις θέσεις και τις αποφάσεις που παίρνουν οι άνθρωποι.

Τα προϊόντα της προηγούμενης συγκέντρωσης, τα ζήσαμε μέχρι τώρα, από τότε που έγινε ο Αμερικανικός Εμφύλιος. Με ανάλογους τρόπους, ότι προκύψει τώρα θα μας στοιχειώνει και θα μας σπρώχνει προς τα κάτω ή θα μας ανεβάζει για πολλά χρόνια. Ανάλογα ποιες θέσεις θα πάρουμε.

Από μία άλλη όψη, η Αφροδίτη είναι, κατά την εσωτερική αστρολογία, διπλός κυβερνήτης της Κίνας και από τον Δεκέμβριο του 2019 ήρθαμε σε επαφή με τα δεδομένα της Κίνας, λόγω κόβιντ. Μάθαμε περισσότερα για την Κίνα και συνειδητοποιήσαμε τις συνθήκες του πολιτικού συστήματος της Κίνας.

Οι Κινέζοι είναι κοινωνικά κλειστοί και αυτό είναι αρνητικό χαρακτηριστικό της Αφροδίτης. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με αρκετούς Κινέζους τουρίστες, θα έχουν παρατηρήσει το πόσο δύσκολο είναι να πάρεις από περαστικό ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, μια καλημέρα, μία ένδειξη κοινωνικής συνύπαρξης.

Όλο αυτό δίνει στην Κίνα ένα επιπλέον χαρακτηριστικό αρνητικής Αφροδίτης, που είναι το εμφανώς ιντριγκαδόρικο ύφος της διπλωματίας της. Ίσως κάποτε αξίζει να ασχοληθούμε αστρολογικά με την διπλωματία της Κίνας και ειδικά όπως προκύπτει από το ολοκληρωτικό πολιτικό της σύστημα.

Από το πέρασμα και του Δία, του τελευταίου μεγάλου πλανήτη στα ανερχόμενα, τον Δεκέμβριο του 2019, η Κίνα είναι μπλεγμένη σε ένα σκηνικό σκοτεινής διπλωματίας. Ένα χαρακτηριστικό αρνητικής Αφροδίτης.

Ας δούμε όμως κάποια συμβάντα κατά το πέρασμα του Πλούτωνα, που είπαμε έγινε από τον Ιανουάριο του 2008 έως  τον Νοέμβριο.

Χρεοκοπία της Lehman Brothers

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 πήραμε μια πρώτη δόση με την χρεοκοπία της Lehman Brothers. Ήταν το καμπανάκι της έναρξης του πρώτου γύρου.

Ο Πλούτωνας είναι η επιβολή της θέλησης, αρνητικά είτε θετικά. Η χρεωκοπία της αμερικάνικης αυτής εταιρείας και ειδικά εμείς οι Έλληνες το βιώσαμε από πολύ κοντά, έγινε η αφορμή για να δούμε την άσκηση πολιτικής, ευθέως μέσω οικονομικών γεγονότων. Δεν έχουμε ξεχάσει τα Μνημόνια, το ΔΝΤ που οδήγησαν σε τραγικές εφαρμογές πολιτικών αποφάσεων.

Αυτό θεωρούμε ότι είναι και το κύριο μοντέλο που μας επισημαίνει η είσοδος του Πλούτωνα. Πρόκειται για τρόπο που θα δούμε και στο μέλλον να εφαρμόζεται και ίσως σε μεγαλύτερη και ακόμη και παγκόσμια κλίμακα.

Το 2008 και η Ελλάδα του ΔΝΤ ήταν μόνο ένα μήνυμα. Το κύριο θέμα θα έρθει αργότερα. Ο Πλούτωνας είναι πολύ αργός, δεν βιάζεται.

Φιντέλ Κάστρο

Από τα πρώτα πολιτικά γεγονότα του 2008 είναι η παραίτηση από την προεδρία του Φιντέλ Κάστρο μετά από προβλήματα υγείας. Ο Φ. Κάστρο, ένας μυθικός ηγέτης – σύμβολο με τον ρόλο που έπαιξε. Εκπροσωπεί την παλιά γενιά πολιτικών για την οποία έπαιζε ρόλο η λαοφιλία.

Άσχετα με τις πολιτικές αντιλήψεις του καθενός, ο Φ. Κάστρο ήταν ένας λαοφιλής ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς. Είχε θαυμαστές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης και βλέπουμε συμβολικά να αποσύρεται το έτος αυτό.

Αυτό θα μπορούσε να προοιωνίζει την έλευση μιας νέας γενιάς πολιτικών, στηριγμένης σε διαφορετικές βάσεις και σίγουρα η λαοφιλία θα τείνει να αφαιρεθεί από την πολιτική καθημερινότητα.

Ο Πλούτωνας είναι πιο σκληρός από τον Κρόνο σαν πολιτική σχολή. Οι Κρόνια πολιτική σκηνή έφερνε άτομα λαοφιλή σε θέσεις εξουσίας. Ο Πλούτωνας σαν πολιτική σχολή δεν ενδιαφέρεται αυτό. Σημασία έχει μόνο η ψυχρή έκφραση της εκάστοτε πολιτικής βούλησης.

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο

Το Πεκίνο αυτό το έτος δεν απουσιάζει από τα γεγονότα. Εκεί έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008. Καθώς αντιμετωπίζουμε τα συμβάντα αυτά σαν συγχρονικότητες με βαθύτερο οιωνοσκοπικό περιεχόμενο, βλέπουμε ότι η Κίνα δεν απουσιάζει από την στιγμή αυτή που είναι σημαντική για την Πολιτική και την Οικονομία.

Η Κίνα έχει τα χαρακτηριστικά μία συνόδου Πλούτωνα – Αφροδίτης από μόνη της. Αυτό εικονίζεται στο ότι ακολουθάει ένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα (Πλούτωνας), ενώ η Αφροδίτη της δίνει αυτή την πληθυσμιακή έκρηξη. Η Αφροδίτη στην Αγιουρβέδα κυβερνάει το σπέρμα και τα ωάρια. Επίσης η Κίνα είναι ένα πολύ πλούσιο κράτος, δεν ξέρω μήπως είναι ή πάει να γίνει το πλουσιότερο όλων.

Αυτή την «άτυπη» σχέση Πλούτωνα – Αφροδίτης, κατά την εσωτερική αστρολογία την κουβαλάει από το ότι έχει ζώδιο ψυχής τον Ταύρο και ζώδιο προσωπικότητας τον Ζυγό. Επιπλέον έχει ως ακτίνα ψυχής την πρώτη, που είναι η ακτίνα που εκφράζει ο Πλούτωνας.

Αυτό το τελευταίο εξηγεί πολλά, ακόμα και το ότι οι Κινέζοι θεωρούνται ότι είναι οι μεγαλύτεροι δημιουργοί βασανιστηρίων. Θέλει αδίστακτη ψυχική σκληρότητα για να γίνει αυτό (Πλούτωνας, πρώτη ακτίνα).

Ως ακτίνα προσωπικότητας έχει την τρίτη που είναι η ακτίνα του Κρόνου και έτσι είναι ικανοί να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν την γραφειοκρατία (Κρόνος) ενός ολοκληρωτικού συστήματος (Πλούτωνας).

Έχουμε λοιπόν, τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Κίνα από τις 8 έως τις 24 Αυγούστου 2008 και  την χρεωκοπία της Lehman Brothers λίγες μέρες μετά, στις 15 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία παραλληλία συμβάντων που μοιάζουν εκ πρώτης άσχετα. Αλλά, αλήθεια, έχει κάποια σχέση η Κίνα με την χρεωκοπία της Lehman Brothers;

Η Κίνα για μεγάλο διάστημα τα τελευταία χρόνια φέρει την απειλή μέσω της κατάρρευσης μεγάλων κολοσσών του χώρου του real estate της, όπως της Evergrande, να επηρεαστεί αρνητικά οικονομικά όλος ο πλανήτης, σε βαθμό μεγαλύτερο από την χρεωκοπία της Lehman Brothers. Ίσως αυτό αποβεί η επόμενη αφορμή για εφαρμογή πολιτικών και δη σε τεράστια έκταση, αν όχι παγκοσμίως.

Αρκετά χρόνια μετά και με αφορμή την κορωνοΐωση το παγκόσμιο έμαθε πολλά για το πώς δουλεύει το κινεζικό πολιτικό σύστημα, πχ με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης. Πολλές οι «συμπτώσεις»!

Κρόνος – 2017/18

Στις 20 Δεκεμβρίου 2017, έχουμε ένα δεύτερο πέρασμα του Κρόνου από την μηδενική μοίρα του Αιγόκερου. Το προηγούμενο που θεωρούμε και κύριο έγινε μαζί με τον Ουρανό το 1988, όπως είπαμε εδώ.

Βέβαια πάντα όταν ο Κρόνος μπαίνει στο ζώδιο της διπλής του κυριαρχίας είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός, έτσι θα δούμε μέσα στα πλαίσια αυτής της έρευνας τι μπορούμε να αφουγκραστούμε.

Αρχικά παρατηρούμε ότι περνάει, ενώ έχει την απαραίτητη και σημαντική γι’ αυτόν στήριξη από την σύνοδο που κάνει με τον Ήλιο.

Περνώντας ο Κρόνος από το χειμερινό ηλιοστάσιο ανοίγει η όρεξη νέων σχεδιασμών για την διακυβέρνηση, νέα σχέδια προτείνονται. Η απληστία διογκώνεται, οι φιλοδοξίες φουντώνουν.

Το 2018 θα πρέπει για κάποιους να είχε πολλές και έντονες διεργασίες, προετοιμασίες για κάτι νέο. Ίσως κάποτε μάθουμε τη σημασία του έτους αυτού. Ο Κρόνος, όπως θα περιμέναμε, ξέρει να κρύβει καλά τα χαρτιά του.

Το πέρασμα του Κρόνου στα ανερχόμενα το 2017

Το πέρασμα του Κρόνου στα ανερχόμενα το 2017
Ας ακολουθούν οι συνειδήσεις των ανθρώπων πάντα τις ευκαιρίες προς τον ανοδικό δρόμο!

Δείτε τα υπόλοιπα μέρη της έρευνας στις επόμενες παραπομπές: