Έκλειψη Ηλίου – Αύγουστος 2017


Δημoσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγ 2017 στις 18:20

Έχουν γραφτεί σίγουρα πολλά και συζητιούνται ακόμα περισσότερα για την έκλειψη αυτή. Θα επιχειρήσουμε, εδώ για άλλη μία φορά, να πλησιάσουμε όσο πιο συνοπτικά γίνεται το θέμα(για να μην κουράσουμε), από την άποψη του πλανητικού επιπέδου αυτή τη φορά. Θα κάνουμε μία προσπάθεια να δώσουμε άλλη μία οπτική της έκλειψης αυτής, στην οποία έχει συγκεντρωθεί μάλλον το σύνολο της ανθρωπότητας και ειδικά με την ιδιαιτερότητα της να είναι ορατή μόνο στις ΗΠΑ. Το σημείο αυτό ενισχύεται από το ότι, όλοι οι ενδιαφερόμενοι περί τα αστρολογικά, γνωρίζουν ότι κάνει σύνοδο με την σύνοδο Ωροσκόπου – Άρη – Βασιλίσκου του σημερινού ηγέτη των ΗΠΑ, του πολυσυζητημένου κου Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτό το σημείο να πω εξ αρχής ότι ο Τραμπ καθώς έχει γεννηθεί σε ημέρα ολικής έκλειψης Σελήνης, ξέρει από εκλείψεις και τον θεωρώ ισχυρότερο από άλλους να διαχειριστεί τις επιταγές μιας τέτοιας έκλειψης. Η επίδραση αυτής της έκλειψης χαράσσει πορείες και έχει ακτίνα δράσης πολλά χρόνια μετά και από τις «συμπτώσεις» φαίνεται ότι έχει την δυναμική να παίξει καίριο ρόλο για την πορεία της ανθρωπότητας σαν σύνολο, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη την προηγούμενη Σεληνιακή έκλειψη και τις άμεσες εκδηλώσεις της, όπως αναφέρω σε προηγούμενο άρθρο μου. Εδώ όμως μας απασχολεί το τι τύπου ενέργειες χαρακτηρίζουν το πλανητικό αυτή τη φορά επίπεδο αυτής της έκλειψης; Ποιες είναι οι τάσεις της; Σε αυτά τα ερωτήματα θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας μία προσέγγιση με κάποια εργαλεία και πληροφορίες της εσωτερικής αστρολογίας. Ο επόμενος χάρτης είναι φτιαγμένος για το μέγιστο σημείο της έκλειψης στην πόλη Washington, πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

Αστρολογικός χάρτης ολικής ηλιακής έκλειψης Αυγ 2017 για Ουάσινγκτον.

ηλιακή έκλειψη 21ης Αυγ 2017 για Washington

Ποια είναι τα στοιχεία που παρατηρούνται στον χάρτη αυτό; Πρώτα απ’ όλα βλέπουμε ότι η έκλειψη γίνεται στον 9ο οίκο, ο οποίος σχετίζεται με θέματα Δικαιοσύνης, Νομοθεσίας, Φιλοσοφίας και Θρησκείας. Η φιλοσοφία και η θρησκεία δείχνουν ότι ο οίκος σχετίζεται με το ηθικό – βιωματικό κοινωνικό υπόβαθρο, ενώ η νομοθεσία και η δικαιοσύνη διαμορφώνουν, ευθυγραμμίζουν και πραγματώνουν αυτό το πλαίσιο.

Η έκλειψη γίνεται πάνω στον βασιλικό αστέρα Βασιλίσκο, που αποτελεί συνθετική πύλη των ενεργειών του Σειρίου, ως η «Καρδιά του Λέοντα» όπως λεγόταν στην αρχαιότητα.

Οι συσχετίσεις είναι: Καρδιά του Λέοντα – Καρδιά του Ήλιου – Σείριος.

Ο Σείριος στον χάρτη υλοποιεί την συμμετοχή του με την σύνοδο του με το Βέρτεξ του 8ου οίκου, το οποίο κάνει γωνία εξαγώνου με το Μεσουράνημα. Η Αφροδίτη στον 8ο οίκο επίσης και σε σύνοδο με το Βέρτεξ, ενισχύει από την πλευρά του χρήματος, με τις χρηματοοικονομικές ποιότητες που βέβαια έπονται της νομισματικής νομοθεσίας και πολιτικής.

Το δεύτερο που παρατηρούμε είναι το ότι τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη κάνουν γωνία χρυσής τομής (137,5° με ανοχή 0°48΄) με τον Πλούτωνα του 2ου οίκου. Ενώ ταυτόχρονα ο Πλούτωνας κάνει πενταδική γωνία 144° με τον Βόρειο Δεσμό (ανοχής 0°42΄). Αυτές οι σχέσεις δείχνουν μεγάλη διέγερση επί του νοητικού κόσμου στα θέματα που θίγει η έκλειψη, εντείνοντας την υλοποίηση τους και ισχυροποιώντας τη σημασία τους. Ο Πλούτωνας μάλιστα από τον 2ο οίκο, επικυρώνει ότι δεν θα αφεθεί ο προβληματισμός της έκλειψης να σβήσει. Μάλιστα ο τύπος των σχέσεων δείχνει ότι θα «τρέξει» γρηγορότερα του αναμενόμενου.

Το επόμενο σε ισχύ θέμα που κοιτάμε είναι οι τρεις πλανήτες που στο πλανητικό επίπεδο είναι οι φορείς των ενεργειών του Σειρίου και συνθετικά ομοιοδονούνται με τον αστέρα Βασιλίσκο. Αυτοί είναι οι Ουρανός – Ποσειδώνας – Κρόνος. Στον χάρτη ο Κρόνος βρίσκεται στον 1ο οίκο στο ζώδιο της Προσωπικότητας των ΗΠΑ (Τοξότης) και κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα του 3ου οίκου και τους Ιχθείς. Ταυτόχρονα ο Ποσειδώνας κάνει γωνία μισού τετραγώνου (1:8) προς τον Ουρανό που βρίσκεται σε ιεραρχική κυριαρχία στον Κριό και στον 5ο οίκο που σχετίζεται κατά ένα τρόπο με τον Λέοντα (5ος οίκος – Λέων 5ο ζώδιο) όπου γίνεται η σύνοδος με έκλειψη Ηλίου – Σελήνης. Οι γωνίες αυτές είναι εξαιρετικά δυναμικές, ειδικά αφού δημιουργούνται από αργούς πλανήτες και δεν είναι συχνή η εμφάνιση τους. Ο Ουρανός φορέας του Νέου δρόμου, διεγείρει τον Ποσειδώνα στην ικανοποιητική εκδήλωση μορφών για τον νέο αυτό δρόμο. Ο Ποσειδώνας ελέγχει τον Κρόνο για την οργάνωση και διαχείριση των πόρων και για την ορθολογική λειτουργικότητα του ώστε να είναι η οργάνωση αυτή ικανή να εκδηλώσει τις εντολές του Νέου Δρόμου και τις Πνευματικές Επιταγές του Ουρανού που προέρχονται ουσιαστικά από τον Κεντρικό Πνευματικό Ήλιο και την Δίδυμη του Οντότητα τον Σείριο.

Έτσι διαβλέπουμε ότι η έκλειψη αυτή θα ενεργοποιήσει και θα θέσει τα θεμέλια για μία νέα νομοθεσία που θα αφορά την Οικονομία. Η λέξη «οικονομία» σημαίνει νομοθεσία περί τα οικεία, τα δικά μας, το έχειν μας (Οικονομία = οίκος + νέμω) και ο Κρόνος είναι ο κύριος περί τα οικονομικά νομοθέτης. Το παγκόσμιο πρόβλημα είναι η Οικονομία και το πρόβλημα της οικονομίας είναι πρόβλημα Νομοθετικό και πρόβλημα Δικαιοσύνης. Αυτό το θέμα θίγεται από την έκλειψη και όχι κάποιο θέμα που σχετίζεται με πολεμικές πράξεις όπως πολλοί νομίζουν. Οι πολεμικές ιαχές μπορεί να αυξηθούν και να έχουμε πολλά επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως και μπορεί να υπάρξει επιδείνωση των πολεμικών επιχειρήσεων. Αυτό το θεωρούμε πιθανόν από την συμμετοχή του Άρη στην έκλειψη. Όμως δεν πρέπει να σταθούμε στην επιφάνεια των γεγονότων. Αυτό που αυτή τη στιγμή διακυβεύεται σχετίζεται με θέματα Δικαίου στην ουσία. Αυτά μέλλει να αποκαλυφθούν και σίγουρα κάποιοι θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν την προσοχή αλλού όσο αυτά τα θέματα θα θίγονται. Αφού δε η έκλειψη σχετίζεται στενά με τις ΗΠΑ, είναι έντονη η πιθανότητα να τεθούν θέματα Νομοθετικά που αφορούν στο δολάριο. Ένα θέμα που πονάει.

Το νομοθετικό αίτημα αυτής της έκλειψης εντείνεται και εικονίζεται από το ισοσκελές ορθογώνιο τρίγωνο (Ταυ) μεταξύ Πλούτωνα (2ος) – Αφροδίτης (8ος) – Δία (11ος). Ο Δίας είναι στον 11ο οίκο και στον Ζυγό και είναι κυβερνήτης του 9ου οίκου (όπου γίνεται η έκλειψη). Έτσι είναι και ο πλανήτης που αναλαμβάνει να νομοθετήσει από τον 11ο οίκο του Κοινοβουλίου όπου βρίσκεται και σε θέματα που προκύπτουν μεταξύ 2ου και 8ου οίκου, που σχετίζονται με την ουσία των οικονομικών. Τα νομισματικά θέματα (2ος) και τα χρηματοοικονομικά ζητήματα (8ος) που σήμερα πλέον τείνουν να παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ορθογώνιο αυτό τρίγωνο γίνεται στα ζώδια του Αιγόκερου – Καρκίνου – Ζυγού που είναι τα τρία ζώδια που εκφράζουν την 3η ακτίνα που εργάζεται πάνω στον κοσμικό Νόμο της Οικονομίας!

Αν μάλιστα πιεστεί ο Αμερικανός Πρόεδρος και επιχειρηθεί να διωχθεί δικαστικά όπως διαδίδουν τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, είναι πολύ πιθανόν εκείνος να αρχίσει να ξεμπλέκει ή να μπλέκει το κουβάρι της νομοθεσίας γύρω από το δολάριο, αν και αυτό έχει πει έτσι κι αλλιώς ότι είναι μέσα στην ατζέντα των σχεδιασμών του. Υποψιαζόμαστε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα σε αυτό τον στίβο, αλλά εκεί θα υπεισέλθει η Ρωσία, όπως και θα θιχτούν όμοια θέματα με το Ευρώ. Από την Ρωσία πιστεύουμε ότι θα διαρρεύσουν σημαντικά στοιχεία και αποκαλύψεις και η Ρωσία θα παίξει τον πρώτο ρόλο στην ίδρυση μιας νέας νομοθεσίας απέναντι στα νομίσματα, αλλά και ευρύτερα τα δικαιώματα του ανθρώπου και ειδικά των παιδιών (Λέων). Η έκλειψη γίνεται στον Λέοντα και δεν πρέπει να παραβλέψουμε το ότι κατά τον σύγχρονο εσωτερισμό και την εσωτερική αστρολογία, ο Λέων είναι το ζώδιο της Προσωπικότητας της Ρωσίας, ενώ ΗΠΑ και Ρωσία έχουν και οι δύο ζώδιο Ψυχής τον Υδροχόο. Επειδή όμως η ψυχική ακτίνα της Ρωσίας είναι η 7η, ενώ των ΗΠΑ η 2η, η Ρωσία μέλλει να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο και από εκεί θα εκκινήσουν οι νέες παγκόσμιες νομοθεσίες, που με τον καιρό θα υιοθετηθούν και από τους υπόλοιπους. Επιπλέον η Ρωσία έχει ακτίνα Προσωπικότητας την 3η και αυτό μαζί με την 7η ακτίνα ψυχής την κάνει να είναι περισσότερο δραστική από τις ΗΠΑ, που η δράση τους είναι κυρίως αφυπνιστική και ενεργούν για την διεύρυνση των συνειδήσεων, μέσα από την 2η ψυχική ακτίνα τους και την 6η ακτίνα της προσωπικότητας τους.

Όπως και να έχει η έκλειψη αυτή γίνεται στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα και πρέπει να περιμένουμε δράσεις όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και από την Ρωσία. Μπορεί στις ΗΠΑ να γίνεται ορατή η έκλειψη και ορατή η προβληματική νομισματική κατάσταση, αλλά η Ρωσία δεν μένει αμέτοχη, αφού το ψυχικό της ζώδιο με το ζώδιο της προσωπικότητας της βρίσκονται ακριβώς πάνω στον άξονα της έκλειψης Υδροχόου – Λέοντα (Ρωσία: ψυχικό ζώδιο Υδροχόος και ζώδιο προσωπικότητας Λέων). Επίσης Υδροχόος είναι το ζώδιο Προσωπικότητας της Μόσχας, ενώ ζώδιο Προσωπικότητας της Ουάσινγκτον είναι ο Τοξότης που είναι το ανατέλλον ζώδιο του Ωροσκόπου στον χάρτη. Αυτές οι «συγκυρίες» δυναμοποιούν τις σχέσεις των δύο μεγάλων χωρών και την συμμετοχή τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκα στην σχέση Ανατολής – Δύσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και ανάπτυξη, και εδώ να σημειώσω ότι η έκλειψη στην Πιονγιάνγκ, πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας, γίνεται στον άξονα 2ου με 8ο οίκο, με τον Ήλιο και την Σελήνη να βρίσκονται στον 2ο οίκο των οικονομικών της χώρας, ενώ υποκρύπτεται ο 8ος οίκος των χρηματοοικονομικών και του ορυκτού της πλούτου. Να θυμίσουμε τις δηλώσεις του προέδρου Πούτιν ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει πυρηνικά, αλλά έχει κάποια τρισεκατομμύρια σε ορυκτό πλούτο. Οπότε οι triggers (σκανδάλες) είναι ποικιλοτρόπως παρούσες ένθεν κακείθεν. Σίγουρα δεν έχουμε παρά μονομερή πληροφόρηση και εδώ στην Δύση δεν μπορούμε να ακούσουμε την άλλη πλευρά. Ακούμε μόνο την μία πλευρά που μιλάει για έναν παρανοϊκό ηγέτη τον Κιμ Γιονγκ Ουν και η μάζα αναπαράγει αυτή την άποψη. Για να ζυγίσουμε και να πούμε ποιος είναι περισσότερο παρανοϊκός, χρειαζόμαστε να ακούσουμε ελεύθερα και τις δύο πλευρές και αυτό δεν γίνεται. Όμως ο σοφός Φωκυλίδης ο Μιλήσιος έλεγε: «Μηδενί δίκην δικάσῃς πρίν ἀμφοῖν μῦθον ἀκούσεις».
Ίδωμεν! Ή όπως έλεγαν οι παλιοί: «ο Θεός να βάλει το χέρι Του» και όπως προσθέτουμε εμείς «… και εμείς το δικό μας»!