Ελλάδα, 2 Απρ: κορυφή ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απρ 2020 στις 12:54

Στις 2 Απριλίου στην Ελλάδα είχαμε 129 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιας επιβεβαίωσης από την έναρξη των κρουσμάτων στην χώρα μας. Εκτός από την Ελλάδα και σε άλλα κράτη αυξάνεται από αυτή την ημερομηνία και μετά η επιδημία και κυρίως στις ΗΠΑ. Αυτό έκτοτε ανέβασε την παγκόσμια έξαρση σε νέα επίπεδα. Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε σημαντική αυτή την ημερομηνία και θα προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τα μηνύματα του στερεώματος για να βοηθήσουμε την κατανόησή μας, αναφερόμενοι αυτή τη φορά στην Ελλάδα.

Στον χάρτη του 1822 (πιο κάτω) παρατηρούμε ότι αυτή την περίοδο γίνεται η ακριβής σύνοδος του Δία και του Πλούτωνα. Η σύνοδος αυτή γίνεται επάνω στον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδος στον Αιγόκερω. Ο ζωοδότης Ήλιος ως αστρολογικός πλανήτης είναι ένα βασικό στοιχείο που αφορά στην υγεία και στην ζωτικότητα. Ο Δίας ο πλανήτης της αύξησης, βρίσκεται σε πτώση στον Αιγόκερω και αυτό του μεγαλώνει την αυξητική δυνατότητα δυσάρεστων καταστάσεων. Σε ένα τέτοιο σημείο βλέπουμε ότι έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό όλων των ημερών από ενάρξεως των κρουσμάτων στην χώρα μας. Η παρουσία του Πλούτωνα εδώ και καιρό σε σύνοδο με τον Ήλιο της Ελλάδος δημιουργεί ένα επιπλέον παράγοντα που μπορεί μεν να μην εκφράζεται άμεσα στην υγεία, αλλά θέτει ένα ζήτημα κρισιμότητας σε πολιτικό επίπεδο. Με αυτό δεν θα ασχοληθούμε εδώ. Ταυτόχρονα η διαβαίνουσα σύνοδος Δία και Πλούτωνα κάνει ακριβή γωνία ενάμιση τετραγώνου με τον γενέθλιο Άρη της Ελλάδας. Η γωνία αυτή είναι δυσμενώς διεγερτική και ο Άρης είναι κυβερνήτης μεταξύ άλλων της ενεργειακής αποθήκης του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και του αίματος και επηρεάζει την ροή, της ζωτικότητας που διατίθεται από τον Ήλιο παίζοντας έτσι σημαντικό ρόλο στην υγεία.

Ένα άλλο σημείο είναι ότι ο Κέτου της ημέρας κάνει ακριβή σύνοδο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα και τον Ουρανό της Ελλάδας. Ο Ποσειδώνας, όσο και ο Ουρανός επηρεάζουν κυρίαρχα το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο Ποσειδώνας επηρεάζει στατικά, την γενική υπόσταση του ανοσοποιητικού, ενώ ο Ουρανός διευθύνει την ενέργεια, την λειτουργική του δράση. Ο Κέτου είναι ένα σημείο καρμικών συγκεντρώσεων Σεληνιακής φύσης και γι’ αυτό μπορεί να επιδράσει στο υπόβαθρο της υγείας πολύ δυναμικά, λόγω ενεργοποίησης των καρμικών αδυναμιών. Στον Κέτου είναι συγκεντρωμένες τοξικότητες και δηλητήρια και έτσι η σύνοδος αυτή αδυνατεί, θολώνει, πλήττει το ανοσοποιητικό.

Hellas: 2 Apr 2020

Εθνικός χάρτης Ελλάδος και οι διαβάσεις 2ας Απρ 2020

Πολύ θετικό είναι το ότι ο Ουρανός εκείνης της ημέρας έκανε ακριβές τρίγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα και Ουρανό της Ελλάδας. Το τρίγωνο είναι πολύ ευνοϊκή γωνία και δίνει θετική και παραγωγική αποτελεσματικότητα στα μετέχοντα μέρη. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα ισχυρό στοιχείο, μία βαθιά ενέργεια που στηρίζει το ανοσοποιητικό του λαού της Ελλάδας και αυτό συνάδει με την παρατηρούμενη εξέλιξη, που από άποψη ιού πάμε μέχρι τώρα πολύ καλά. Δεν είναι όμως μόνο τα κυβερνητικά μέτρα που βοήθησαν σε αυτό.

Αυτή η συμμετοχή του Ουρανού κυρίαρχα δείχνει τους πολύ καλούς Έλληνες γιατρούς που αυτή την περίοδο, για άλλη μια φορά, διαπρέπουν και όχι μόνο εντός της Ελλαδικής επικράτειας, αλλά και στα άλλα κράτη που εργάζονται. Ειδικά στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό φαρμάκων- που μάλιστα είναι πολύ φθηνά- και έχουν εξαιρετική επιτυχία στην αντιμετώπιση της οξύτατης πνευμονίας του κορωνοϊού. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την χλωροκίνη, την αζιθρομικίνη και την αντιϊντερλευκίνη 6. Κάτι που ακόμα δεν το προβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, άγνωστο για ποιους λόγους και το αμφισβητεί καλυπτόμενη πίσω από την γραφειοκρατία και την τυπολατρία του σύγχρονου επιστημονικού κόσμου, λέγοντας ότι δεν έχουμε αποδείξεις. Δεν τους φτάνουν τα γεγονότα και η εμπειρία των γιατρών που βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης!

Εξίσου σημαντική ένδειξη για την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα είναι το ότι ο Ερμής της ημέρας αυτής κάνει ακριβές εξάγωνο με τον γενέθλιο Ερμή της Ελλάδας. Ο Ερμής σχετίζεται τόσο με τους πνεύμονες, όσο και με τα νευρολογικά. Τα δύο αυτά συστήματα πλήττονται από τον ιό σε διαφορετικές φάσεις. Αυτό δημιουργεί ακόμα μία φορά το υπόβαθρο να επιβεβαιώσουμε το ότι η Ελλάδα δεν πλήττεται σημαντικά από τον ιό και ότι η επιδημία δεν θα αναπτυχθεί σημαντικά. Το ανώτερο σημείο της έξαρσης ήταν η 2α Απριλίου 2020 και η μέρα αυτή έχει μεν απειλητικά στοιχεία, αλλά έχει και λύσεις και στήριξη για να το αντιμετωπίσουμε.

Ο κύκλος της επιδημίας για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κατέβασμά του, αλλά δεν έχει κλείσει. Πράγματι η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένα κρίσιμο σημείο καθώς στο σημείο που βρίσκεται η πορεία, καθώς και η αστάθεια της, φέρει τον κίνδυνο να ανοίξει ο κύκλος προς τα πάνω. Πάντως από παρατηρήσεις σε άλλες χώρες αυτό δεν έχει συμβεί πουθενά μέχρι τώρα. Ένα παρόμοιο κύκλο ακολουθούν όλες οι χώρες με την διαφορά να βρίσκεται στον αριθμό των κρουσμάτων και όχι στο σχήμα της πορείας της επιδημίας ή την ταχύτητα εξάπλωσης της. Η ανάπτυξη όπως βλέπουμε για την Ελλάδα δεν είναι αρκετά συμπαγής και συνεχής, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι δεν έχει δύναμη ο ιός όπως σε άλλα κράτη. Δεν κατάφερε να «πιάσε靻 κάποια κρίσιμα ποσοστιαία μεγέθη.

Στον χάρτη του 1830 δεν παρατηρούμε κάποια ουσιώδη ένδειξη στην συγκεκριμένη μέρα της 2ας Απριλίου που να αφορά στην υγεία του Ελληνικού λαού. Αυτό το θεωρούμε φυσιολογικό καθώς θα ήταν λάθος να ανατρέξουμε σε αυτόν τον χάρτη για ένα τέτοιο θέμα. Πρέπει να πω εδώ την άποψη μου για τους δύο αυτούς χάρτες της Ελλάδας, έστω και σαν υποσημείωση, ενώ θα αναφερθώ εκτενέστερα κάποια άλλη φορά. Ο χάρτης του 1822 είναι ο χάρτης της Ελλάδας ως Έθνους και ο χάρτης του 1830 είναι ο χάρτης της Ελλάδας ως Κράτους. Αυτή η διατύπωση είναι πρώτη φορά που δηλώνεται δημόσια και όταν κατανοηθεί θα μπει ένα τέλος στην πολυετή διαμάχη των Ελλήνων αστρολόγων, όπως και θα εξηγηθούν πολλά ζητήματα.

Το σημείο που βρίσκουμε στον χάρτη του 1830 ως ενδιαφέρον και μας δίνει μία εικόνα από την πλευρά του κράτους, είναι η ακριβής σύνοδος της διαβαίνουσας Λίλιθ προς τον γενέθλιο Πλούτωνα του ελληνικού κράτους. Ο γενέθλιος Πλούτωνας είναι στην 7η μοίρα του Κριού, όπως και η διαβαίνουσα Λίλιθ. Αυτά τα δύο μαζί δείχνουν ένα σκοτεινό παρασκηνιακό πολιτικό παιχνίδι να διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή. Ποιο να είναι αυτό το θέμα, θα πει κανείς; Ενώ θα μπορούσε να σκεφτεί διάφορα.

Εμείς ανασύρουμε μία πληροφορία που τουλάχιστον οιωνοσκοπικά την θεωρούμε ενδιαφέρουσα. Στον χάρτη του Μπιλ Γκέιτς που έχει γίνει κυρίαρχο πρόσωπο της εποχής – και δεν ξέρουμε μέχρι ποιο βαθμό – η Σελήνη του 10ου οίκου του και σε σύνοδο με το MC, βρίσκεται σε σύνοδο < 1° με τον Πλούτωνα του ελληνικού κράτους και την Λίλιθ της 2ας Απριλίου. Τις τελευταίες μέρες έχει προβληματίσει έντονα την ελληνική κοινή γνώμη η φούρια του να προωθήσει το σχέδιο του για εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού. Βέβαια δεν ισχύει αυτό μόνο για την ελληνική κοινωνία, είναι παγκόσμιος ο προβληματισμός. Το ότι όμως στην Ελλάδα υπάρχει έρεισμα (Πλούτωνας) και συγχρονικότητα(Λίλιθ 2ας Απρ) πρέπει να μας προβληματίσει. Παρατηρούμε ο Γκέιτς να ζητά την στήριξη από την παγκόσμια πολιτική σκηνή, καθώς την χρειάζεται για να επιβληθεί το σχέδιο του υποχρεωτικά σε όλους. Είναι μεγάλο το οικονομικό κέρδος που επιδιώκεται, όπως και η εμμονική αρχομανία του Μπιλ- που κανονικά λέγεται Γουίλιαμ.

Τελευταία έχει γίνει μαϊντανός σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, όπου με όπλο την τρομολαγνεία προσπαθεί να επιβάλλει το σχέδιο του σε σημείο που θυμίζει αυτούς που πουλάνε βιβλία, φάρμακα κατά της φαλάκρας κ.α. με ευκαιρίες, στα ελληνικά κανάλια. Είναι δε, γνωστή η πορεία του ειδικά σε όσους ασχολούνται με την πληροφορική κάποιες δεκαετίες. Πάντα είχε το ύφος και την τακτική του αρπακτικού δημιουργώντας χαμηλής και αμφίβολης ποιότητας προϊόντα. Ο Linus Torvalds και ο Steve Jobs (ο συγχωρεμένος) τον έχουν επί δεκαετίες προσβάλλει δημόσια γιατί τους είχε αντιγράψει τις ιδέες και εφευρέσεις και επάνω τους είχε στήσει την Microsoft και τα Windows. Σημειωτέον ότι τα Windows ήταν πάντα χαμηλής ποιότητας και γεμάτα προβλήματα (bugs). Παρὀλα αυτά κατάφερνε να τα προωθήσει στην παγκόσμια αγορά.

Το αντίθετο συνέβαινε με την ποιότητα των προϊόντων στα Mac και τα Linux. Ο Torvalds είναι ο δημιουργός του πρώτου πυρήνα του λειτουργικού Linux και ο Jobs ο δημιουργός της Apple (Mac, iPhone, iPad κτλ). Ειδικά ο Jobs είχε αγανακτήσει από την κλοπή που υπέστη. Το παραθυρικό περιβάλλον των Windows είχε κλαπεί από τα Macintosh του Jobs, αφού ο τελευταίος του έδειξε όλο τον κώδικα εν όψει μιας συνεργασίας. Το 1996 σε μία συνέντευξη ο Jobs είχε πει:
«They [Microsoft] just have no taste. I don’t mean that in a small way. I mean that in a big way, in the sense that they don’t think of original ideas and they don’t bring much culture into their products.»
μετ.: Δεν έχουν (στην Microsoft) καθόλου καλαισθησία. Δεν το εννοώ στα μικρά πράγματα. Το λέω για τα μεγάλα, με την έννοια ότι δεν έχουν καινοτόμες ιδέες και δεν μας φέρνουν και πολύ πολιτισμό με τα προϊόντα τους.

Για να απαντήσει το 2007 ο Μπιλ Γκέιτς ίσως κατά βάθος ειρωνικά:
«Ι’d give a lot to have Steve’s taste.»
μετ.: Και τι δεν θα ΄δινα να είχα την αισθητική του Στηβ. αποσπάσματα από το βιβλίο: «How to think like Bill Gates» του Daniel Smith, 2015, εκδόσεις: Michael O΄ Mara BooksΜεταφράσεις του γράφοντος.

Αυτά τα αναφέρω γιατί παρόμοια τακτική και ποιότητα έχει η δουλειά του στον χώρο της υγείας. Θέμα με το οποίο αυτό το διάστημα όλος ο πλανήτης έχει στρέψει την προσοχή του. Σε επόμενο άρθρο μου θα αναπτύξω πιο λεπτομερώς το θέμα αυτό που είναι και θέμα πολιτικής με την ευρύτερη έννοια.

Τελειώνοντας να πω δυο λόγια για το θέμα έθνους κράτους το οποίο έθιξα νωρίτερα. Έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά ήθη και παραδόσεις. Το έθνος είναι το ηθικό μέρος ενός λαού, η ψυχή ενός λαού. Κράτος απ’ την άλλη σημαίνει δύναμη, εξουσία χωρίς συναίσθημα. Αποτελεί στην ουσία εκτελεστική αρχή. Ο Αισχύλος στον «Προμηθέα Δεσμώτη» παρουσιάζει τον Κράτο και την Βία (παιδιά της Στυγός μαζί με τον Ζήλο και την Νίκη) ως πιστά εκτελεστικά όργανα της θέλησης και του δίκαιου του Δία ως Βασιλέα. Ο Κράτος είναι από μόνος του ανίκανος να αισθανθεί φιλία ή έχθρα, και δεν έχει δικές του αξίες (ήθος), εκτός από αυτό που του οριζόταν από το δίκαιο του Δία.

Στην Ελλάδα το κράτος δημιουργείται με την υπογραφή ξένων δυνάμεων – Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας – το 1830. Πρόκειται για δημιουργία ταυτότητας εκ των έξω που στην ουσία είναι δημιουργία κράτους που ακολουθεί το δίκαιο αυτών που το δημιούργησαν. Η αστρολογία χωρίς την φιλοσοφικότητα είναι τυφλή. Δεν αφέθηκε η Ελλάδα να δημιουργήσει κράτος όπως προέκυπτε από την Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου του 1822 και μετά. Έτσι ο χάρτης λοιπόν του 1822 μπορεί να μας πει τα ψυχολογικά, τα ηθικά, τα εθνολογικά χαρακτηριστικά και γεγονότα του ελληνικού λαού, ενώ ο χάρτης του 1830 μπορεί να μας πει για την πορεία του ελληνικού κράτους. Έτσι βλέπουμε η υγεία του Ελληνικού λαού στην συγκεκριμένη περίπτωση να κατοπτρίζεται στον χάρτη του 1822.

Καλή Δύναμη σε Όλες και Όλους