Σεληνιακή και Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017


Δημoσιεύτηκε: Τετάρτη, 9 Αυγ 2017 στις 19:18

Ολίγες γραμμές «επί του πιεστηρίου» της καθημερινότητας για τα φαινόμενα των εκλείψεων του Αυγούστου 2017. Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε τις περιοχές του πλανήτη στις οποίες ήταν ορατή η σεληνιακή έκλειψη της 7ης Αυγ και στην δεύτερη εικόνα βλέπουμε το μονοπάτι των περιοχών όπου η ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγ θα είναι ορατή. Να έχουμε υπ όψιν ότι οι σεληνιακές εκλείψεις πρωτοεμφανίζονται στην πιο ανατολική περιοχή και εκτείνονται μέχρι την πιο δυτική που είναι ορατές, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τις ηλιακές. Γίνονται πρώτα ορατές δυτικά και στην συνέχεια πιο ανατολικά.

περιοχές ορατότητας της σεληνιακής έκλειψης της 7ης Αυγ 2017

ορατότητα σεληνιακής έκλειψης 7ης Αυγ 2017

μονοπάτι της ηλιακής έκλειψης 21 Αυγ 2017

μονοπάτι ηλιακής έκλειψης 21ης Αυγ 2017

Στις δύο εικόνες παρατηρούμε ότι η σεληνιακή έκλειψη καλύπτει την Ανατολή (σε σχέση με τις ΗΠΑ) και η ηλιακή έκλειψη καλύπτει αποκλειστικά την Αμερική, ενώ μαζί και οι δύο καλύπτουν όλο τον κόσμο στον άξονα Ανατολής – Δύσης. Η εμφάνιση των σεληνιακών εκλείψεων κινείται από Ανατολάς προς Δυσμάς, ενώ οι ηλιακές αντίστροφα, από Δυσμάς προς Ανατολάς. Η παρουσία εναλλάξ των εκλείψεων των δύο ουρανίων σωμάτων δημιουργούν ένα δίπολο μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Στην εθνολογική άποψη της εσωτερικής αστρολογίας και ακτινολογίας, η Ανατολή έχει ψυχική ακτίνα την τέταρτη και ακτίνα προσωπικότητας την τρίτη. Στην τέταρτη ακτίνα ανήκει η Σελήνη και στην τρίτη ακτίνα η Γη. Το χαρακτηριστικό δηλ των σεληνιακών εκλείψεων όπου η Γη καλύπτει την Σελήνη, βλέπουμε να σχετίζεται με την Ανατολή. Επίσης στην Δύση κυβερνάνε σαν ψυχική ακτίνα η δεύτερη και σαν ακτίνα προσωπικότητας η τέταρτη. Στην δεύτερη ακτίνα ανήκει ο Ήλιος και στην τέταρτη όπως ήδη είπαμε η Σελήνη. Έτσι δημιουργείται συσχετισμός της Δύσης με τις ηλιακές εκλείψεις γενικά, όπου η Σελήνη καλύπτει τον Ήλιο. Στις δύο εκλείψεις όμως του τρέχοντος Αυγούστου (2017), παρατηρούμε να υπάρχει ένας υπερτονισμός αυτού του διπόλου, με τον δυτικό πόλο να κατέχει αποκλειστικά η Αμερική. Καθώς το δίπολο Ηλίου – Σελήνης και οι εκλείψεις τους παραπέμπουν στο δίπολο Ανατολής – Δύσης και αφού ο ένας πόλος καταλαμβάνεται από τις ΗΠΑ, θα πρέπει να αναζητήσουμε ποιος θα παίξει τον ρόλο της Ανατολής, αφού κατά ένα τρόπο η σεληνιακή έκλειψη καλύπτει σχεδόν το υπόλοιπο του κόσμου εκτος της αμερικανικής ηπείρου.

Η τέταρτη ακτίνα συνδέει την Ανατολή με την Δύση στο ότι στην πρώτη είναι ψυχική ακτίνα και στην δεύτερη ακτίνα Προσωπικότητας. Η τέταρτη ακτίνα δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί και μέχρι τώρα λειτουργεί ως υποακτίνα της δεύτερης μέσω του Ηλίου. Η τέταρτη ακτίνα θα ενεργοποιηθεί το 2025. Έτσι έχουμε προετοιμασίες στις οποίες η γεφύρωση μεταξύ Ανατολής και Δύσης παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Η γεφύρωση αυτή και η ισορροπία μεταξύ τους, για κάποιο λόγο που προκύπτει από την εσωτερική φιλοσοφία και την αστρολογία, θα στηριχθεί στο ζώδιο του Ζυγού. Το ζώδιο αυτό είναι που μέσω νομικών διευθετήσεων θα επιχειρήσει να φέρει την ισορροπία Ανατολής – Δύσης, που ειδικά από το 2025 και μετά θα είναι πρωτίστης σημασίας. Αυτό που αυτή τη στιγμή παρατηρούμε είναι ότι η σεληνιακή έκλειψη της 7ης Αυγ σχετίζεται με την Ανατολή και η ηλιακή με την Δύση, αν πάρουμε ότι κέντρο εκπόρευσης της δυτικής κατάστασης είναι οι ΗΠΑ. Ο Ζυγός είναι ζώδιο της Προσωπικότητας της Κίνας. Έτσι βλέπουμε να δημιουργείται μία άμεση συσχέτιση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Σήμερα (8 Αυγ 2017), αμέσως μετά την σεληνιακή έκλειψη έχουμε ανακοινώσεις από τους Αμερικανούς ότι η Βόρειος Κορέα έχει καταφέρει να κατασκευάσει πυρηνικές κεφαλές πολύ μικρές, ικανές έτσι να τοποθετηθούν σε διηπειρωτικούς πυραύλους. Με αυτές τις δηλώσεις εννοεί ότι απειλείται άμεσα, μετά μάλιστα από τις τελευταίες κραυγαλέα απειλητικές δηλώσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Συγχρόνως στα ΜΜΕ ο αμερικανός πρόεδρος σήμερα (8/8/17) δήλωσε ότι «Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ».

Η Βόρειος Κορέα βρίσκεται ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ και έχει αναφερθεί ο Ντόναλντ Τραμπ αρκετές φορές στο ότι αν ήθελε η Κίνα θα μπορούσε να πιέσει την Κορέα να συμμορφωθεί, αλλά δεν το κάνει. Παράλληλα παρατηρούμε ότι στην σεληνιακή έκλειψη έπεσε ο Ήλιος επάνω στον Πλούτωνα του αστρολογικού χάρτη της Βόρειας Κορέας. Ο Πλούτωνας δε είναι σε σύνοδο με τον εξουσιαστικό αστέρα Ντουμπέ. Συγχρόνως στην ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγ η σύνοδος της έκλειψης πέφτει επάνω στον Κρόνο της Βορείου Κορέας και ο Κρόνος της βρίσκεται σε σύνοδο με τον ηγετικό αστέρα Βασιλίσκο. Φυσικά στο ίδιο σημείο βρίσκεται και ο Ωροσκόπος και ο Άρης του προέδρου Τραμπ. Έτσι βλέπουμε αυτή τη στιγμή στοιχεία μιας αναπτυσσόμενης διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας, στην οποία υποβόσκει στην ουσία η διαμάχη μεταξύ Ανατολή – Δύσης και η ενεργοποίηση της τέταρτης ακτίνας το 2025. Για να λυθεί η διαμάχη αυτή, θα εμπλακεί και θα παίξει σημαντικό ρόλο η Κίνα, η οποία θα αναγκαστεί να λάβει ενεργά και πρακτικά μέτρα και πρωτοβουλίες. Αφού ο Ζυγός είναι το ζώδιο της Προσωπικότητας της Κίνας, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναλάβει δυναμικά μέτρα χάραξης βάσεων του ήθους μιας νέας σχέσης Ανατολή – Δύσης με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και της ισονομίας. Επίσης θα πρέπει να αναλάβει δράση για την πρακτική εφαρμογή αυτών των κανόνων. Ένα σημαντικό ρόλο γέφυρας παίζει σε αυτό και η Αγγλία μέσω του Λονδίνου που έχει ως ζώδιο της προσωπικότητας του επίσης τον Ζυγό. Δεν ασχολούμαστε εδώ με τους χάρτες των ηγετών ΗΠΑ και Β.Κορέας, καθώς η ημερομηνία γέννησης του κορεάτη ηγέτη είναι σοβαρά αμφισβητήσιμη και έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι από τις δύο ημερομηνίες (με απόκλιση ενός έτους) γέννησης που κυκλοφορούν δεν είναι καμία η σωστή εσκεμμένα. Αν θα διαλέγαμε πάντως βρίσκουμε την ημερομηνία του 1984 πιο δυναμική και κατάλληλη, αλλά θα αποφύγουμε να εμπλακούμε με υποθετικές ημερομηνίες. Το ύφος και οι τακτικές του Κιμ Γιονγκ Ουν λένε ότι έχει πολλούς λόγους να αποκρύπτει την ημερομηνία γέννησης του.

Την επόμενη ημέρα από τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ο ηγέτης της Κορέας απάντησε εμμέσως στον πρόεδρο των ΗΠΑ εμφανίζοντας σαν ένα από τα σχέδια που μελετά, την πυραυλική επίθεση των αμερικανικών βάσεων στην νήσο Γκουάμ. Το θέμα λοιπόν παίρνει μία ιδιαίτερη τροπή. Τα ερωτήματα είναι πάμπολλα, αλλά ένα ίσως είναι πιο έντονο. Αν ο αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε με τέτοια φράση στην φάση της σεληνιακής έκλειψης στην οποία είναι ευαίσθητη η Ανατολή, τι θα κάνει κατά την ηλιακή που έρχεται στις 21 Αυγ 2017; Μήπως το πεδίο αυτό είναι το πεδίο της δράσης των ημερών μας; Το θέμα Ανατολής – Δύσης!

Η ψυχική ακτίνα της Ανατολής δεν είναι αρκετά ισχυρή, τουλάχιστον όσο είναι η δεύτερη αντίστοιχη ακτίνα της Δύσης. Είπαμε άλλωστε ότι η ευθεία δράση με την τέταρτη ακτίνα αρχίζει το 2025 και σίγουρα τώρα γίνονται οι προετοιμασίες για την έναρξη αυτή. Αντίθετα η ψυχική ακτίνα της Δύσης (η δεύτερη) είναι πολύ ισχυρή και μάλιστα μέχρι σήμερα η τέταρτη ακτίνα όπως είπαμε λειτουργεί ως υποακτίνα της δεύτερης μέσω του Ηλίου. Αυτό λέει ότι στο μέλλον η δεύτερη ψυχική ακτίνα θα κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο και από αυτή την άποψη τα πράγματα είναι μεν άνισα, αλλά επειδή αναφερόμαστε σε ψυχικές ακτίνες, σημαίνει ότι δεν μπορούν εκεί να υπάρχουν κατώτερες εγωιστικές εκδηλώσεις εξουσιασμού και παραγωγής κατώτερων ανισορροπιών. Το επιδιωκόμενο είναι η ισορροπία μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Έτσι που η Ανατολή να αντλεί όφελος από την νοητικότητα της τέταρτης ακτίνας της προσωπικότητας της Δύσης και η Δύση να αντλήσει όφελος από την ψυχική τέταρτη ακτίνα της Ανατολής, αφυπνίζοντας έτσι την διαίσθηση του ανώτερου νου της. Μέχρι τότε όμως έχουμε πρώτα τον παρόντα Αύγουστο μπροστά μας.

Σίγουρα δεν θέλουμε να είμαστε προάγγελοι δεινών, αλλά και ούτε μπορούμε να αποδείξουμε ή να συμπεράνουμε κάτι συγκεκριμένο. Όπως δεν έχουμε δει και κανένα αστρολόγο παγκοσμίως να προτείνει κάποια γεγονότα συγκεκριμένα. Απλά τοποθετούμε κάποιες ιδέες και ένα τρόπο σκέψης, ίσως μη συνήθη, με τον προσμονή ότι ίσως κάποιοι εμπνευστούν από αυτά και φθάσουν σε κάποιες κατανοήσεις, που θα τους είναι χρήσιμες στο άμεσο, αλλά και το απώτερο μέλλον μας. Συγχρόνως ας ευχόμαστε και ας προσευχόμαστε αδιαλείπτως ώστε αυτοί που κυβερνάνε τις τύχες των πολλών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με σεβασμό απέναντι στον πλανήτη και την ανθρωπότητα.