Για την σύνοδο Ουρανού, Βόρειου Δεσμού, Άρη


Δημoσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Ιούλ 2022 στις 23:04

Να πω την αλήθεια, δεν σκόπευα να αναφερθώ στο θέμα της συνόδου αυτής. Αλλά επειδή είδα πολλούς να έχουν προβληματισμούς με το θέμα, αφιέρωσα κάποιο χρόνο για να φτάσω σε μία σύνθεση της οπτικής μου.

Κινήθηκα από την επιθυμία να συμβάλλω, ει δυνατόν, στην κατανόηση των εμπλεκόμενων δυνάμεων. Εύχομαι να διαφωτιστεί ο προβληματισμός κάποιων για την περαιτέρω αναζήτησή τους.

Οι Δεσμοί έχουν τεράστια απόκλιση στην επίδρασή τους μεταξύ των διαφόρων ατόμων. Αυτό σχετίζεται με το στάδιο καρμικής εκπλήρωσης που βρίσκεται ο καθένας. Η κύρια μάζα των ανθρώπων επιδεικνύει μια μεγάλη προσκόλληση στις δυνάμεις που συγκεντρώνονται στον Νότιο Δεσμό, έτσι που ο ΝΔ είναι περισσότερο ενεργητικός από τον ΒΔ.

Ίσως αυτό να περιέχει τις βαθύτερες αιτίες που έχουν οδηγήσει στην άποψη της Βεδικής αστρολογίας, ο ΝΔ να είναι της φύσης του Άρη και ο ΒΔ του Κρόνου.

Τα πιο εξελιγμένα άτομα μπορεί να χρησιμοποιούν το εμπειρικό τους παρελθόν – που εκδηλώνεται στους Δεσμούς – συνειδητά, δημιουργικά και αναγωγικά, για τις ανάγκες του παρόντος έργου που έχουν αναλάβει και ακόμα και για την επικοινωνία με την κοινωνία των συνανθρώπων τους.

Άλλες φορές και για προσωπικούς λόγους, εμφανίζουν δευτερεύουσες ανταποκρίσεις στους Δεσμούς, χωρίς μεγάλη σημασία για την συνολική τους πορεία. Ας δούμε όμως λίγο το ζώδιο στο οποίο γίνεται η σύνοδος Άρη, Ουρανού, Δεσμών, τον Ταύρο. Τα ζώδια είναι πάντα πιο ισχυρός παράγοντας από τους πλανήτες.

Ο Κήπος των Ηδονών (τμήμα) -Ιερώνυμος Μπος

Ο Κήπος των Ηδονών (τμήμα)
Άξονας Ταύρου – Σκορπιού

Ο Ταύρος φέρει την ποιότητα της επιθυμίας για την μάζα των ανθρώπων και την ποιότητα της θέλησης ή του κατευθυνόμενου σκοπού για τον μαθητή. Η έμφαση σε αυτό το ζώδιο δίνεται διαρκώς στον αγώνα είτε για την απόκτηση, την έλξη των ποθούμενων υλικών στόχων, είτε για την ένωση με το ανώτερο όραμα που το φως του κάποια στιγμή διαπέρασε τον νου του μαθητή και τον καθοδηγεί.

Η ζωή που αναπτύσσεται στο ζώδιο αυτό οδηγεί στη μετουσίωση της  επιθυμίας σε βούληση. Αυτό γίνεται μέσα από την κατανόηση του κοσμικού νόμου της Έλξης, του νόμου που κυβερνάει την δύναμη του μαγνητισμού. Ο M.D.K. στους Άθλους του Ηρακλή μας λέει:

«Το κλειδί για την εργασία στον Ταύρο είναι η σωστή κατανόηση του νόμου της Έλξης. Αυτός είναι ο νόμος που διέπει αυτή τη μαγνητική δύναμη και αυτή την αρχή της συνοχής που χτίζει τις μορφές μέσω των οποίων εκδηλώνεται ο Θεός ή η ψυχή. Παράγει τη σταθερότητα που εκδηλώνεται με την επιμονή της μορφής καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου της ύπαρξής της, και αφορά την αλληλεπίδραση μεταξύ αυτού που χτίζει τη μορφή και της ίδιας της μορφής- μεταξύ των δύο πόλων, του θετικού και του αρνητικού- μεταξύ πνεύματος και ύλης- μεταξύ του Εαυτού και του μη Εαυτού- μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, και επομένως μεταξύ των αντιθέτων.» Άθλοι του Ηρακλή – Alice Bailey & Djwhal Khul

Ο Ουρανός στον Ταύρο βρίσκεται σε πτώση και σε συνδυασμό με την έξαρση της Σελήνης στο ζώδιο αυτό διαμορφώνεται η εικόνα του βιώματος της ανθρωπότητας, με την προσκόλλησή της και τον συνειδησιακό της εγκλωβισμό στην ύλη και την προσωπικότητα.

Lord Buddha

Lord Buddha

Με το πέρασμά της από τις καταστροφικές κρίσεις του πολικού του Σκορπιού ωθείται στην ανακάλυψη της εσωτερικής εκείνης φωνής που αναζητά την ανάταση και την επίτευξη της Αρμονίας που αφυπνίζει στο βίωμα της σύνθεσης των πολικοτήτων.

«Ο Ουρανός, ο πλανήτης του κρυμμένου μυστηρίου και ένας από τους πιο απόκρυφους πλανήτες βρίσκεται σε πτώση σε αυτό το ζώδιο (ενν. τον Ταύρο), δημιουργώντας την έμφαση και τον έντονο διαχωρισμό μεταξύ σώματος και ψυχής που είναι τόσο έντονο χαρακτηριστικό του Ταυριανού υποκειμένου …»
«…Το έργο του Ουρανού, κρυμμένο στα βάθη, είναι να αφυπνίσει και να προκαλέσει τη διαισθητική αντίδραση του Ταύρου σε ένα συνεχώς αυξανόμενο φως, μέχρις ότου επιτευχθεί ο πλήρης φωτισμός και επίσης η ανάπτυξη της πνευματικής συνείδησης – αντικαθιστώντας αυτές τις ανώτερες πτυχές της ψυχής με τις αντιδράσεις της κατώτερης μορφής. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι στον Σκορπιό, ο Ουρανός βρίσκεται σε έξαρση, γεγονός που αποτελεί ένδειξη της επιτυχίας του έργου που ανέλαβαν οι δυνάμεις του Ουρανού. Επιτυγχάνεται ο στόχος.» Εσωτερική Αστρολογία – Alice Bailey & Djwhal Khul

Ο Άρης στον Ταύρο είναι σε αδυναμία και όσο και αν φαίνεται παράδοξο, αυτό οφείλεται στην έντονη αλλά διαφορετική και βαθιά πολεμική ιδιοσυγκρασία του Ταύρου και όχι στην αδράνειά του όπως συχνά νομίζεται.

Medicine Buddha

Medicine Buddha

Η αδράνεια σε εκείνες τις περιπτώσεις συγχέεται με την γνωστή φυσική αδράνεια, ενώ θα έπρεπε να ιδωθεί στην ανώτερη έννοιά της σχετιζόμενη με την θηλυκή φύση του Ταύρου. Μπορεί να εμφανίζει αδράνεια, αλλά αυτή σχετίζεται με την ικανότητα αντίστασης που παρουσιάζει στο να διακόψει την ευθυγράμμιση του στην έλξη του στόχου της επιθυμίας.

«Ο Άρης είναι σε αδύναμη θέση σε αυτό το ζώδιο. Η δραστηριότητά του προσθέτει συνεχώς στη φυσική πολεμική φύση του Ταύρου, αλλά η ισχύς του αγώνα του Ταύρου είναι τόσο μεγάλη, από εσωτερική άποψη, που η επίδραση του Άρη χάνεται στο ευρύτερο σύνολο. “Προσθέτει στο γήτεμα και τη σύγχυση και παρόλα αυτά κρύβει μέσα του την ελπίδα για τον αγωνιζόμενο άνθρωπο”.» Άθλοι του Ηρακλή – Alice Bailey & Djwhal Khul

Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό. Η θέση αδυναμίας του Άρη στον Ταύρο θεωρείται αποτέλεσμα του βάρους και της παθητικότητας του ζωδίου. Δεν είναι όμως έτσι. Απλά μπροστά στον τύπο της μαχητικότητας του Ταύρου ο Άρης δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά εκτός μιας ενεργητικότητας που λειτουργεί ως υπόσχεση που ενισχύει την ελπίδα.

Οι Δεσμοί όντας πολικοί, φέρουν την πολικότητα του άξονα Ταύρου – Σκορπιού. Η ώθηση του ΒΔ εμφανίζεται στην πορεία μετά τον Σκορπιό, που για άλλους είναι η οπισθοδρόμηση στον Ζυγό και για άλλους η πορεία προς τα εμπρός, στον Τοξότη.

Αφού ο άνθρωπος βιώσει τις αποτυχίες και τον πόνο από τα λάθη των παλιών του επιθυμιών και αφού έχει κατανοήσει το σφάλμα του, έχει πάρει το μάθημά του και έχει βγει νικητής, έρχεται ξανά να δράσει απ’ την αρχή. Το ζώδιο που μας δίνει την δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα σφάλματά μας και την ικανή ώθηση να τα ξεπεράσουμε είναι ο Σκορπιός.

Τα πράγματα είναι ανάποδα από ότι πολλοί νομίζουν. Δεν είναι ο Σκορπιός που κρύβει τα τέρατα. Ο Σκορπιός μόνο μας δίνει τη δύναμη να δούμε τα τέρατα που κρύβουμε και εκκολάπτουμε εμείς οι ίδιοι μέσα μας και κυρίως μας δίνει την ευκαιρία να τα αντιμετωπίσουμε και να καθαρθούμε, να βγούμε νικητές.

Ο Σκορπιός έχει πάθος με τις νίκες. Ένας Σκορπιός μπορεί να είναι ηττοπαθής επειδή πάλεψε για ψεύτικες αξίες και εκεί υπάρχει μόνο ήττα. Ένας ηττοπαθής Σκορπιός είναι ένας άρρωστος Σκορπιός.

Οι πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου - Σαλβαντόρ Νταλί

«Οι πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου»- Σαλβαντόρ Νταλί

Όταν βιώσει τα αποτελέσματα κάποιου τύπου επιθυμίας και αγωνιστεί για την ψυχική του επιβίωση, τότε θα έρθει και πάλι στον ΒΔ του Ταύρου, για ένα νέο κύκλο εμπειρίας. Να δημιουργήσει νέες επιθυμίες, νέες πορείες, ιδανικά μην ξεχνώντας το μάθημα των προηγούμενων λαθών που τον οδήγησαν σε συγκρούσεις και στην κατανόηση ότι το αντικείμενο της εκάστοτε επιθυμίας μας μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο από μία απατηλότητα.

Ο πνευματικός αγωνιστής έχει κάνει κάποια ακόμα βήματα στην κάθαρση και προετοιμασία των οχημάτων του για να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να φιλοξενήσουν τις ανώτερες καταστάσεις συνείδησης προς τις οποίες θα αποφασίσει και θα εμπνευστεί από τον Ταύρο να εκτιναχθεί.

Η σύνοδος γενικά, είναι μία συνθετική όψη και σχετίζεται με την πρώτη ακτίνα. Από άλλες πλευρές όμως επίσης υπάρχει μία συνθετικότητα στη σύνοδο αυτή Άρη, Ουρανού, ΒΔ. 1. λόγω της παρουσίας του Ουρανού, 2. λόγω της ενωτικής πολικότητας των Δεσμών και 3. λόγω της παρουσίας του Άρη που είναι κυβερνήτης του ΝΔ και με τη σύνοδό του με τον Βόρειο, ωθεί στη σύνθεση της πολικότητάς τους.

Ο Άρης φέρνει σε σχέση τα αντίθετα, είτε αυτό γίνεται με την μορφή του σωματικού έρωτα, είτε με την μορφή της μάχης και του πολέμου. Έρωτας και πόλεμος πρέπει εδώ να ιδωθούν στην πλατιά τους έννοια μέσα στον φυσικό κόσμο, όσο και τον πνευματικό. Ο έρωτας φέρνει στην ένωση τα δύο πολικά αντίθετα σώματα, το αρσενικό και το θηλυκό και στο πνευματικό επίπεδο ο φέρνει την ένωση της ψυχής με το πνεύμα.

Ο Ταύρος είναι το πεδίο επιλογής και ανάπτυξης επιθυμιών που σχετίζονται με τα εκάστοτε αξιακά συστήματα του ατόμου. Ο Σκορπιός είναι η περιοχή όπου συμβαίνουν οι κρίσεις, οι συγκρούσεις όπως πηγάζουν από τις λάθος αξίες κατά την επιλογή των επιθυμιών μας και κατά τους αγώνες για την υλοποίησή τους.

Η συνθετικότητα του σχηματισμού Άρη, Ουρανού, ΒΔ, δημιουργεί μία πρόκληση για τους πιο προχωρημένους εξελικτικά ανθρώπους, που αντιλαμβάνονται ή και βοηθούνται να πραγματώσουν την σύνθεση του άξονα  Ταύρου – Σκορπιού που οδηγεί  σε πολύ υψηλούς στόχους.

Είναι ο πλέον κρίσιμος άξονας για την ανθρώπινη εμπειρία και βίωμα, που σηματοδοτεί το ότι κάποιος έχει βγει νικητής από τις μάχες του αστρικού κόσμου. Του κόσμου που είναι η πατρίδα και το σπίτι της προσωπικότητας, όπως και του πλανητικού Κακού. Είναι ο κόσμος που η πλάνη, η εξαπάτηση και το ψεύδος δίνουν και παίρνουν. Γι’ αυτό, η δεύτερη πνευματική μύηση θεωρείται η δυσκολότερη όλων.

Στον άξονα αυτό περιέχεται και κρίνεται όλος ο κύκλος εμπειρίας του ανθρώπου, καθώς όλη η εμπειρία κινείται και οδηγείται από την επιθυμία. Βιώνεται ο κύκλος της επιλογής, δημιουργίας επιθυμιών, του αγώνα για την έλξη του αντικείμενου της επιθυμίας (Ταύρος) και η ανάδραση (feedback) που παίρνει κάποιος κάθε φορά από τα λάθη που έχει κάνει είτε στη φάση της επιλογής επιθυμίας είτε στη φάση της υλοποίησής της (Σκορπιός).

Οι διαλογισμοί του Σαλβαντόρ Νταλί πάνω στην Επιθυμία

Υπάρχει μία διαίσθηση στο έργο του Σαλβαντόρ Νταλί «το Αίνιγμα της Επιθυμίας» που λέγεται και «η μητέρα μου, η μητέρα μου, η μητέρα μου …» από το ότι στον πίνακα επαναλαμβάνεται συνέχεια η φράση «ma mère». Τα γράμματα στον πίνακα, που ίσως δεν είναι ευδιάκριτα, γράφουν διαρκώς ακριβώς αυτό: «ma mère» που σημαίνει στα γαλλικά η μητέρα μου.

Το Αίνιγμα της Επιθυμίας- Σαλβαντόρ Νταλί

Το Αίνιγμα της Επιθυμίας- Σαλβαντόρ Νταλί

Ο Νταλί ήταν ευαισθητοποιημένος στα θέματα αυτά και το έργο του έχει πολλές αναφορές στον ευρύτερο χώρο της επιθυμίας. Θα διακινδύνευα να πω ότι ο χώρος της επιθυμίας είναι συνειδητά το αποκλειστικό αντικείμενο των προβληματισμών της τέχνης του, που το πιάνει κάθε φορά από μία διαφορετική οπτική.

Μπορεί αυτό να καλλιεργήθηκε από τον Φροϋδισμό, που στις μέρες του όλοι οι καλλιτέχνες είχαν αγκαλιάσει, αλλά στον Νταλί ο προβληματισμός του πάνω στην Επιθυμία έχει ένα υπόβαθρο σαν αναληφθέν εσωτεριστικά έργο. Αποστολή που αφορούσε στην μύησή του η οποία με ένα λεπτοφυή τρόπο συνδεόταν με την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Νταλί ήταν παιδί της μάζας. Από αυτήν προερχόταν αλλά πλέον με τα όπλα του αναδυόμενου αγωνιστή, με την ορμή του Απελευθερωτή. Είχε κρεμάσει όλη την μάζα της ανθρωπότητας από τα επικά μουστάκια του.

Ἠξερε να ρίχνει μια σωστή κλωτσιά στο καλάμι της μαζικής συνείδησης, όπως παροτρύνει τους αναγνώστες τους να κάνουν στην αυτοβιογραφία του. Είναι ένα μαγικό και μυστικό κλειδί αυτό για τον Νταλί.

Το ότι συνειδητά ασχολείται με την επιθυμία, δείχνει ότι βαδίζει στην οδό της μαθητείας προσπαθώντας να φτάσει τη δεύτερη πνευματική μύηση και δεν γνωρίζω αν εσωτερικά κατάφερε να προσπελάσει την πολύτιμη πύλη της, αλλά στο έργο του δεν διαφαίνεται αυτό.

Όλη αυτή η ευαισθησία οφειλόταν στο ότι ήταν πολύ δυναμικά Ταύρος. Είχε στο ζώδιο αυτό μία σύνοδο Ηλίου, Ερμή, Άρη, Αλγόλ. Ακόμα και το μουστάκι του εμιμείτο τα κέρατα του Ταύρου, ενός ζώου που στην Ισπανία είναι στιγματισμένο από τις ταυρομαχίες.

Με τον Ήλιο στον Ταύρο, δείχνει να έχει κατακτήσει τις βάσεις του ζωδίου από προηγούμενες ενσαρκώσεις και αυτή τη φορά ήρθε να διαλογιστεί πάνω σε αυτό που είναι η ίδια η προσωπικότητά του.

Ο σκοπός είναι η περαιτέρω εμβάθυνση με την αφύπνιση της νόησης, του Ερμή που είναι εσωτερικός κυβερνήτης του MC του στον Κριό, ενώ κάνει στενή σύνοδο με τον Αλγόλ. Το έργο του Νταλί είναι μία τριβή ακριβώς μεταξύ Ήλιου και Ερμή υπό την σκέπη της τέταρτης ακτίνας, ακτίνας τόσο του Ερμή, όσο και του Ταύρου.

Ο Ουρανός δεν κάνει μεν όψη με την τριπλή σύνοδο του Ταύρου. Αλλά από το έτερο ζώδιο της τέταρτης ακτίνας, τον Τοξότη, κρατάει ανοικτούς τους διαύλους της Τέχνης ώστε να μπορέσει να περιλάβει στην Τέχνη του την εσωτερική του αναζήτηση σαν ένα αγωνιστικό μήνυμα αναζήτησης. Τα τρία ζώδια της τέταρτης ακτίνας είναι ο Ταύρος, ο Σκορπιός και ο Τοξότης.

Γενέθλιος Σαλβαντόρ Νταλί

Γενέθλιος Σαλβαντόρ Νταλί

Να παρατηρήσουμε ότι ο ψυχικός του δρόμος, που φαίνεται από τον Ωροσκόπο στον Καρκίνο, φέρνει πλανητικά τον Ποσειδώνα (εσωτερικό κυβερνήτη του Καρκίνου) σε ισχύ. Ο Ήλιος, δείκτης της προσωπικότητας, κάνει σύνοδο με τον Άρη (επίσης πλανήτη της έκτης ακτίνας).

Η προσωπικότητά του μέσα από την τέταρτη και την έκτη ακτίνα αγωνίζεται και αναπτύσσει τον εσωτερικό κυβερνήτη του Ωροσκόπου και Κύριο του «Κόσμου της Επιθυμίας», τον Ποσειδώνα.

Η Γέννηση της Υγρής Επιθυμίας- Σαλβαντόρ Νταλί

Η Γέννηση της Υγρής Επιθυμίας- Σαλβαντόρ Νταλί

Έτσι βλέπουμε το αστρολογικό υπόβαθρο της ζωγραφικής του τέχνης και τις πλανητικές διασυνδέσεις με τους προβληματισμούς του επάνω στην Επιθυμία.

Ο Ποσειδώνας ενισχύει τους Ταυρίσιους προβληματισμούς μέσω Καρκίνου και το ονειρικό, ακόμα και το παραισθητικό αποκτούν ένταση, όπως στον επόμενο πίνακα με τίτλο: «Όνειρο που Προκλήθηκε από την Πτήση μιας Μέλισσας Γύρω από ένα Ρόδι ένα Δευτερόλεπτο πριν από το Ξύπνημα».

Η Σελήνη, εξωτερικός κυβερνήτης του Ωροσκόπου, έχει την έξαρση της στον χώρο του ηλιακού ζωδίου και έτσι βλέπουμε άλλη μία φορά στον υλικό κόσμο της προσωπικότητας να υπογραμμίζονται οι σχέσεις Ωροσκόπου – Ήλιου, Ψυχής – Προσωπικότητας.

Dream Caused by the Flight of a Bee Around a Pomegranate a Second Before Awakening

Dream Caused by the Flight of a Bee …

Ο Καρκίνος στον Ωροσκόπο τον βοήθησε να εγγράψει την παρουσία του σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου και να καταγραφεί στην μαζική συνειδητότητα της εποχής του έντονα.

Ακόμα και οι πιο άσχετοι με την Τέχνη μπορούν να διακρίνουν ένα πίνακα του Νταλί. Το επεδίωκε συνειδητά αυτό και ο Καρκίνος του έδινε καλή επίγνωση του τι πρέπει να κάνει για να επικοινωνήσει με την μαζική συνείδηση.

Η σύνοδος στον Ταύρο με τον Αλγόλ βρισκόταν στον 11ο οίκο και αυτό ενδυνάμωνε την φιλόδοξη και μαχητική του ιδιοσυγκρασία που ήδη ήταν αρκετή από την Σελήνη σε σύνοδο με το MC στον Κριό.

Η Σελήνη (εξωτερικός κυβερνήτης του Ωροσκόπου) και το MC αποτελούν την κορυφή του ταυ-τετραγώνου της αντίθεσης Ουρανού, Ποσειδώνα (εσωτερικός κυβερνήτης του Ωροσκόπου).

Το έργο του μαζί με τις ακραίες συμπεριφορές του πέτυχαν να διευρύνουν την κοινωνική συνείδηση στο να εξοικειωθεί με τις έννοιες της ρευστότητας και του φευγαλέου των μορφών που προωθήθηκε από τον σουρεαλισμό, περισσότερο από τους υπόλοιπους εκπροσώπους του.

Άντλησαν έμπνευση από το έργο του τόσο άτομα της μαζικής συνείδησης, αλλά και άτομα στην πορεία της αφύπνισης και της μαθητείας

O Ταύρος και ο σεξουαλισμός

Το πρώτο θέμα που σχετίζεται με το ζώδιο του Ταύρου, είναι το σεξ, στη μορφή της συνεύρεσης των σωμάτων, αλλά και στην πιο ευρεία έννοια που μπορεί κανείς να το συλλάβει.

Στην μορφή της σωματικής συνεύρεσης, έχουμε το μεγαλύτερο έδαφος δημιουργίας υπαρξιακών κρίσεων για τον σημερινό μέσο άνθρωπο να είναι το σεξουαλικό.

Το ζήτημα που πονάει περισσότερο απ’ όλα την ανθρωπότητα και στο οποίο βρίσκεται τραγικά εγκλωβισμένη, βουτηγμένη στην άγνοια, την διαστροφή, την καταναλωτική υπερβολή ή την στερητική απώθηση.

Ο Ταύρος με το σεξ εμπλέκεται με πολλά παρελκόμενα θέματα, όπως είναι η τεκνοποίηση και εξ αυτού με την δημιουργία οικογένειας κτλ. Δεν είναι τυχαία η έξαρση της Σελήνης στον Ταύρο. Ειδικά με το θέμα της γονιμοποίησης ο Ταύρος έχει μία πολύ βαθιά και ευαίσθητη σχέση.

Σε αυτό η ανθρωπότητα έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα ειδικά με τις απόψεις που φέρει σήμερα η κοινωνική μας συνείδηση, όπου το σεξ βιώνεται αποκομμένο από την γονιμοποιητική του διαδικασία.

Η παρέμβαση του ανθρώπου σε αυτό το θέμα κάποτε θα περάσει από τα τεστ του Σκορπιού και θα υπάρξει κρίση για την ανθρωπότητα στα θέματα της χρήσης μεθόδων αντισύλληψης, αλλά και στο θέμα των εκτρώσεων, όταν δεν υπάρχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα, όπως σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης από βιασμό κτλ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλαδική μας επικράτεια  το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στην επιφάνεια η περίπτωση της βάπτισης δύο παιδιών που ανήκουν σε ζευγάρι δύο παντρεμένων ανδρών. Άσχετα με την εκκλησιαστική του οπτική και το τι θα αποφασίσει η σημερινή εκκλησιαστική γραφειοκρατία, το θέμα μας φέρνει στον νου κάποιους προβληματισμούς.

Ο κυριότερος ίσως είναι η τόσο μεγάλη διόγκωση του υλισμού που υπάρχει στην εποχή μας, όπου οι άνθρωποι ξεχνούν το ότι ο άνθρωπος για να αναπτυχθεί δεν τρέφεται μόνο με τροφές υλικές, αλλά και με ενεργειακές. Ένα παιδί για να μεγαλώσει χρειάζεται να τραφεί και από τα δύο ποτάμια ενέργειας που υπάρχουν στη φύση, το ανδρικό και το γυναικείο.

Επίσης η υπόθεση αυτή θίγει και ένα βασικό θέμα του Ταύρου, αυτό της γονιμότητας. Η ομοφυλοφιλία είναι συνώνυμη της στειρότητας. Οι ομοφυλόφιλες σχέσεις δεν είναι γόνιμες.

Αυτό οι συνειδητοί και υπεύθυνοι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να το αποδέχονται, αλλιώς είναι σαν να μην δέχονται τις ίδιες τους τις τάσεις και επιλογές. Η μη αποδοχή του πλήρους βιώματος των επιλογών τους αποτελεί διάσπαση της εμπειρίας του άξονα Ταύρου – Σκορπιού που οδηγεί βαθύτερα στον υλισμό και την σκλαβιά της ψυχής.

Το σεξ χωρίς γονιμοποιητική δυνατότητα δεν έχει την σφραγίδα, την έγκριση του Ταύρου. Ο Ταύρος είναι ένα έντονα πολικό ζώδιο και τα δύο κέρατά του δείχνουν ότι υπάρχουν δύο είδη δύναμης που πρέπει να αναπτύσσονται ισόρροπα. Τα θέματα που σχετίζονται με τις πολικότητες θα πρέπει να μας απασχολήσουν πολύ βαθύτερα και σοβαρότερα αν θέλουμε σαν ανθρωπότητα να προχωρήσουμε.

Το κέντρο τριβής και δημιουργίας συγκρούσεων στον σεξουαλισμό είναι το να γίνεται κέντρο της σχέσης ο αισθησιασμός, η φυσική – υλική όψη και να αναπτύσσεται σεξουαλισμός χωρίς ψυχή ή σεξουαλισμός που βλάπτει την ψυχή. Η νίκη του αισθησιασμού ενώ βλάπτεται η ψυχή και η πορεία προς την αφύπνιση της ψυχής, είναι υλιστική = εγωιστική παλινδρόμηση και αποτελεί θεματολογία του άξονα Ταύρου – Σκορπιού.

Δείγματα αυτής της περιόδου είναι η περίπτωση Λιγνάδη που αυτό το διάστημα απασχολεί, η περίπτωση του αντιπροέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη Ευστρατίου, του Πέτρου Φιλιππίδη, η υπόθεση των ομοφυλοφίλων που ανατρέφουν παιδιά, αλλά και ο γάμος της Τζένιφερ Λόπεζ με όρο γαμήλιου συμβολαίου που αφορά στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα της σεξουαλικής της ζωής με τον επιλεγμένο της σύντροφο. Ο Π. Ευστρατίου ήρθε στην δημοσιότητα ακριβώς όταν ο ΒΔ έμπαινε στον Ταύρο.

Υπό αυτή τη σύνοδο Άρη, Ουρανού, ΒΔ οι άνθρωποι θα κληθούν να κάνουν επιλογές που θα άπτονται του ηθικού τους μέρους, ή του σεξουαλικού τους και θα συνδέσουν βαθιά στο «πετσί» τους τα αποτελέσματα των επιλογών τους συνολικά και σε όλα τα επίπεδα. Το κέντρο βρίσκεται στην επιθυμία και εκεί βρίσκεται η βάση της εμπειρικής μαθητείας.

Είπαμε για τα ερωτικά, αλλά όπως λέει η λαϊκή ρήση: «ο έρωτας ξεκινάει από το τραπέζι». Έτσι το αμέσως επόμενο που μπαίνει σαν θέμα στον Ταύρο είναι η διατροφή.

Κατά τη διάρκεια που ο Ουρανός βρίσκεται στον Ταύρο είδαμε μεταξύ άλλων να αναπτύσσονται προβληματισμοί και τεχνολογίες για αντικατάσταση του κρέατος των ζώων με τεχνολογικές απομιμήσεις κρέατος από φυτικές πρωτεΐνες, τα λεγόμενα κρέατα 3D.

Για να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο ο Ουρανός, σημαίνει ότι έχει φτάσει η ανθρωπότητα στα όριά της στο θέμα της κατανάλωσης κρέατος. Οι γενοκτονίες, η εγκληματικότητα και τα βασανιστήρια που διαδραματίζονται στα εκτροφεία ζώων κοντεύουν να πνίξουν την ανθρωπότητα.

Απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση που υπάρχει για τεράστιο χρονικό διάστημα, αντί οι άνθρωποι να προβληματιστούν με σωστό τρόπο από την οπτική της ηθικής αλλά και της υγιεινής και να περάσουν σε ακρεοφαγικές δίαιτες, ετοιμάζονται να καταναλώνουν τεχνητά κρέατα.

Οι έμποροι πάντα καιροφυλακτούν τον χώρο του σφάλματος και κοιτάνε πώς θα το εκμεταλλευτούν για να δημιουργήσουν κέρδη. Κινδυνεύουμε μάλιστα, στο τέλος αυτοί οι έμποροι θα βγουν και ότι κάνουν καλό στην ανθρωπότητα.

Προηγούμενες σύνοδοι

Η συχνότητα επανάληψης κάποιας συνόδου δεν σχετίζεται απαραίτητα με την σημασία της και την δυναμική της. Παρόλα αυτά, μιας και έχει γίνει πολλή συζήτηση, ας δούμε κάποιες παρελθούσες συνόδους ιχνηλατώντας τις αναπτυσσόμενες δυναμικές και μαθητεύοντας στην Αστρολογία μέσα από την Ιστορία.

Ακριβώς ίδια σύνοδος καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί, γιατί θα διαφέρουν πάντα κάποιες συνθήκες, όπως πχ οι ανοχές, οι μοίρες του ζωδίου, η επιπλέον συμμετοχή άλλων πλανητών κ.α.

Μια πληροφορία που κάπως κατάφερε να διαρρεύσει και να έχει παρασύρει σε ένα κύκλο φαντασιακού εντυπωσιασμού πολλά άτομα είναι ότι η προηγούμενη φορά που έγινε ήταν 2.300 χρόνια πριν. Έψαξα και δεν βρήκα κάτι τέτοιο να ισχύει.

Το 324 π.Χ. υπήρχε σύνοδος Άρη, Ουρανού, ΒΔ, αλλά συμμετείχαν μαζί και ο Πλούτωνας με την Σελήνη, οπότε έχουμε να κάνουμε με ένα τελείως διαφορετικό συμβάν και δεν το συμπεριέλαβα.

Μελέτησα εκείνη την σύνοδο, αλλά θα απομακρυνόμασταν σε διαφορετικές δυναμικές αν την παρουσίαζα. Να σημειώσω μόνο ότι τότε είχαν γίνει οι Γάμοι στα Σούσα, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και 80 αξιωματικών του με Περσίδες ευγενείς.

Η προηγούμενη φορά που υπήρξε μία όμοια σύνοδος ήταν το 1855, πριν 167 χρόνια. Μία ακόμα σχετική σύνοδος υπήρξε το 156 π.Χ. και αυτή θα επέλεγα σαν την πλησιέστερη προς την σημερινή. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σ’ αυτές τις δύο από κοντά, μήπως μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα κοινά και τις διαφορές με το σήμερα.

Σύνοδος του 1855

Κατά την περίοδο αυτή έχουμε τον Κριμαϊκό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας από την μία και Αγγλίας, Τουρκίας και Γαλλίας από την άλλη που διήρκεσε από το 1853 – 1856. Τον Μάιο του 1855 οι Ρώσοι είχαν χάσει την κυριαρχία του Κερτς, ενός ευαίσθητου σημείου στην ανατολική Κριμαία που σήμερα και ειδικά λόγω της γέφυρας στην περιοχή, απασχολεί και πάλι έντονα τις στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Η σύνοδος του 1855

Η σύνοδος του 1855

Παράλληλα μέσα στην διάρκεια της συνόδου, στις 15 Μαΐου 1855 έγινε στην Αγγλία η «Μεγάλη Ληστεία Χρυσού» (Great Gold Robbery), όπως ονομάζεται, σε τρένο εν κινήσει. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο παγκοσμίως και τόσο αριστοτεχνικά σχεδιασμένο και υλοποιημένο ώστε να έχει μείνει στην ιστορία.

Γράφτηκε μυθιστόρημα με αυτό το θέμα το 1975 και γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με τίτλο «The First Great Train Robbery» το 1979 με πρωταγωνιστές τον Σην Κόννερυ και τον Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Για καιρό δεν έβρισκαν τους δράστες μέχρι που, καιρό μετά, η πρώην ερωμένη του ενός τους κατέδωσε καθώς είχε ανάγκη από χρήματα και υπήρχε αμοιβή.

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί παραδόξως και κατά κάποιους άγνωστους αόρατους ρυθμούς, όλα δημιουργούν ένα Ταυρίσιο στίγμα από την αρχή μέχρι το τέλος καιρό μετά, η απληστία για τον πλούτο, ο χρυσός, η ερωμένη.

Σημειωτέον ότι κατά την ληστεία ο Ήλιος κάνει σύνοδο με τον Αλγόλ και η Σελήνη ετοιμάζεται σε λίγες ώρες να κάνει Νέα Σελήνη επάνω στον Αλγόλ.

Η έναρξη της Μεγάλης Ληστείας Χρυσού

Η έναρξη της Μεγάλης Ληστείας Χρυσού

Από την μία αυτό το συμβάν στην Αγγλία και από την άλλη η συμμετοχή της Αγγλίας στην μάχη του Κερτς στην Κριμαία, δίνουν ένα ισχυρό στίγμα.

Η Αγγλία έχει ζώδιο προσωπικότητας τον Ταύρο και ακτίνα προσωπικότητας την πρώτη, γι’ αυτό ήταν πάντα από τους πιο επίμονους αποικιοκράτες και κινεί με την πρώτη ακτίνα της τα πολιτικά νήματα στον κόσμο από πολύ παλιά.

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι στη σημερινή περίοδο της συνόδου, η Αγγλία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόσφατη παραίτηση του πρωθυπουργού της, Μπόρις Τζόνσον.

Με τον Ταύρο στην προσωπικότητα βλέπουμε ότι το Λονδίνο – που επιπλέον σαν πόλη έχει σαν ζώδιο της προσωπικότητας της τον Ζυγό, το κύριο ζώδιο που σχετίζεται με την έννοια του χρήματος και με ακτίνα την έβδομη – φιλοξενεί την έδρα του οικονομικού κέντρου και ανεξάρτητου κράτους που λέγεται City of London.

Σύνοδος του 156 π.Χ.

Πηγαίνοντας πιο πίσω στο χρόνο, βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο κενό, με μία σύνοδο τέτοια να εμφανίζεται το 12 μ.Χ., αλλά δεν βρήκαμε γεγονότα σχετιζόμενα και οι ανοχές ήταν κάπως χαλαρές, ώστε την παραλείψαμε.

Πιο πίσω ακόμα στον χρόνο, υπάρχει μία σύνοδος Ουρανού, Άρη, ΒΔ το 156 π.Χ., περίοδος Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αυτή θεωρώ ως την πλησιέστερη με την σημερινή.

Το έτος τότε ονομαζόταν «Έτος των Υπάτων Λύκου και Φιγκύλου» ( Lupus & Figulus) από τους δύο Ύπατους που βρίσκονταν στην διακυβέρνηση της Ρώμης.

Η σύνοδος του 156 π.Χ.

Η σύνοδος του 156 π.Χ.

Ο Lupus είχε επισύρει κατηγορίες για παρακμιακή και έκλυτη ζωή, βουτηγμένη μέσα στην πολυτέλεια, τις ακολασίες, όπως και για διεφθαρμένες συμπεριφορές σε δίκες όπου συμμετείχε ως μέλος ενός Κολεγίου που αποτελούσε δικαστική οντότητα.

Μέσα από αυτά ετίθεντο θέματα της ηθικής παρακμής της τότε εξουσίας και οι τότε καλλιτέχνες αντιδρούσαν σατιρίζοντας και στηλιτεύοντας τα καμώματα του Lupus. Θα μπορούσαμε εδώ να δούμε να υπάρχει μια αναλογία με την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και του Παναγιώτη Ευστρατίου, του αντιπροέδρου του ΣτΕ με την κοκαΐνη και τον νεαρό Ρομά που παραπέμφθηκε σε δίκη στα τέλη Μαΐου;

Κατά σύμπτωση πάντως αυτές τις ημέρες της κορύφωσης της συνόδου, βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που και αυτός βρίσκεται αποφυλακισμένος, για λόγους υγείας. Εισήχθη στη Νευρολογική (όχι Καρδιολογική) Κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας, γιατί είχε κάποιους πόνους στην καρδιά.

Ο Ταύρος και ο Σκορπιός είναι ζώδια της τέταρτης ακτίνας της Αρμονίας μέσα από Διαμάχη. Σε αυτό τον άξονα κρίνονται στην σφαίρα της ατομικής εμπειρίας ουσιαστικά θέματα που άπτονται της Δικαιοσύνης. Τι είναι το ηθικά μεμπτό και τι όχι.

Ο Σκορπιός εμφανίζει προβλήματα και οδηγεί στην κάθαρσή τους όταν οι επιθυμίες βρίσκονται σε λάθος δρόμο. Είναι διαμάχη για αποκατάσταση της Αλήθειας και του Δικαίου, με τον εαυτό, τον δυσκολότερο αντίπαλο.

Τα θέματα Δικαιοσύνης είτε είναι είτε δεν είναι δικαστικά με την έννοια των φυσικών δικαστηρίων, αγγίζουν θέματα ηθικής δικαιοσύνης που εγγράφονται στο βιωματικό και ηθικό υπόστρωμα των ανθρώπων. Αυτό λένε και οι Δεσμοί Ταύρου – Σκορπιού. Έτσι και τα θέματα Λιγνάδη, Ευστρατίου, Φιλιππίδη, Λόπεζ θίγουν το ηθικό της κοινής γνώμης, του λαού.

Ο Figulus, ο άλλος Ύπατος εκείνης της περιόδου, ξεκίνησε το 156 τους Δαλματικούς Πολέμους που κράτησαν πολλές δεκαετίες. Η επίμονη πολεμικότητα του Ταύρου. Ας συγκρατήσουμε στο νου μας αυτή την πολεμική οπτική του ζωδίου αυτού που είναι τόσο παραμελημένη για τη συνέχεια.

Για τη σύνοδο των ημερών μας

Την πολεμικότητα του Ταύρου δεν πρέπει να την ξεχνάμε σήμερα και ειδικά που η Ρωσία ανακοίνωσε ότι από την νύχτα της 31ης Ιουλίου προς την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει νέα φάση της επιχείρησης «Ζ» με στόχους στα δυτικά της Ουκρανίας, όπως πχ την Οδησσό, την Υπερδνειστερία και ποιος ξέρει τι άλλο και κυρίως, για πόσο διάστημα.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ζώδιο ψυχής τον Υδροχόο και έχουν κυβερνήτη τον Ουρανό. Η πόλη της Μόσχας επίσης, έχει ζώδιο προσωπικότητας τον Υδροχόο και ζώδιο ψυχής τον Ταύρο. Έτσι αυτή η σύνοδος Άρη – Ουρανού – ΒΔ δεν θα μείνει χωρίς γεγονότα από την Ρωσική πλευρά, αλλά και την Αγγλία και τις ΗΠΑ.  

Η εντονότερη φάση της συνόδου έχει επίκεντρο στις 2 Αυγούστου 2022, ενώ οι 8, 9 & 10 Αυγούστου, όπως έχω πει σε παλιότερα άρθρα μου είναι πολύ κρίσιμες, καθώς έχουμε την ανάπτυξη του σκληρού πυρήνα της Ηλιακής Έκλειψης στην οποία βρισκόμαστε, της πολύ επικίνδυνης και κακόφημης για τα αποτελέσματά της, Σάρος 119. Η διέγερση της έκλειψης, με την κορύφωση της συνόδου συμπίπτουν, ενώ φαίνεται να υπάρχουν ξεκαθαρισμένα δύο στρατόπεδα με τα οποία εμπλέκεται ο Ουρανός και ο Ταύρος.

Δεν άφησε ασχολίαστη η κυβερνητική εκπρόσωπος της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα την εκπροσώπηση της κυβέρνησης Μπάιντεν στην γιορτή της Βαστίλης (16/07/2022) στη Γαλλική Πρεσβεία των ΗΠΑ από την τρανσέξουαλ ναύαρχο με τέσσερα αστέρια Rachel Levine που έχει διοριστεί υφυπουργός Υγείας και το αδυαδικό (non-binary) Sam Brinton.

Η τρανσέξουαλ ναύαρχος Rachel Levine και το αδυαδικό Sam Brinton

Συγκεκριμένα η Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε την ανωτέρω φωτογραφία που διέρρευσε στα ΜΜΕ ως εξής:
«Η τρανς ναύαρχος των ΗΠΑ Ρέιτσελ Λεβίν και ο Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας Πυρηνικής Ενέργειας Σαμ Μπρίντον στη Γαλλική Πρεσβεία σε δεξίωση για την Ημέρα της Βαστίλης. Απαντήστε ειλικρινά στην ερώτηση: Είναι αυτές οι αξίες που είστε έτοιμοι να εμφυσήσετε στα παιδιά σας; Ή συνεχίζουμε να παλεύουμε για τις δικές μας;»

Δύο χώρες που σχετίζονται με την διατροφή του πλανήτη, η Ρωσία και η Ουκρανία, βλέπουμε να βρίσκονται σε αστάθεια αυτή τη στιγμή με τον Ουρανό στον Ταύρο και κάτι μαγειρεύεται εκεί που ίσως αποτελέσει μία νέα κατάσταση, μία Νέα Τάξη Πραγμάτων, όχι όπως την νομίζαμε μέχρι τώρα.

Λόγω της πτώσης Ουρανού και της δύσκολης θέσης του Άρη, η δράση της θα είναι πιο έντονη στον χώρο του εσωτερικού βιώματος. Στα εγκόσμια και μαζί με την ανάπτυξη των δυνάμεων της έκλειψης, θα υπάρξουν εξελίξεις.

Επικίνδυνη κρίνεται η απόφαση της Ρωσίας από 1ης Αυγούστου να αρχίσει την δεύτερη φάση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων, στα δυτικά της Ουκρανίας. Η απόφαση πέφτει επάνω στη σύνοδο αυτή και η επίμονη πολεμικότητα του Ταύρου μπορεί να κάνει τη νέα φάση στρατιωτικών επιχειρήσεων να μην τελειώνει με τίποτα.

Στη φάση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθούν όπλα νέων τεχνολογιών και ίσως δούμε τον κυβερνοπόλεμο και τις διαστημικές τεχνολογίες σε μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι είδαμε μέχρι τώρα. Το βασικό φαίνεται να είναι ότι σε αυτή την δεύτερη φάση η Ρωσία γίνεται πιο επίμονη και πιο ξεκάθαρη στο ότι επιδιώκει την επίτευξη ευρύτερων της πολιτικών στόχων, που αφορούν όλη την ανθρωπότητα.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα συνεχίζουν να παίζουν μεγάλο ρόλο στην πορεία της ανθρωπότητας προς την εποχή του Υδροχόου με το κοινό ζώδιο της ψυχής τους που είναι ο Υδροχόος. Η διαφορά είναι στο ότι οι ΗΠΑ έχουν ζώδιο προσωπικότητας τους Διδύμους, ενώ η Ρωσία τον Λέοντα.

Οι ΗΠΑ με Υδροχόο και Διδύμους είναι πολύ εύκολες να ακολουθούν τεχνολογικές και επιστημονικά διαμορφούμενες πολιτικές, όπως αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια να προωθούν.

Η Ρωσία έχει να μας διδάξει την ισορροπία και την έννοια της σύνθεσης των πολικοτήτων μέσα από τον Λέοντα και τον Υδροχόο. Την σύνθεση και τη συνειδητή συμμετοχή του ατόμου μέσα στην κοινωνία, την σύνθεση του Εγώ με το Εμείς.

Ο Λέων είναι το ζώδιο που είναι εξίσου σημαντικό με τον Υδροχόο, καθώς βαδίζουμε προς την Υδροχοϊκή Εποχή. Εάν δεν έχουμε ένα συνειδητά στιβαρό εσωτερικό κέντρο δεν μπορούμε να ανοιχτούμε πραγματικά στην υπερβατικότητα και την πανανθρώπινη αντίληψη του Υδροχόου χωρίς να διαλυθούμε.

Οι ΗΠΑ δείχνουν να μην ενδιαφέρονται και πολύ για το άτομο απέναντι στις επιστημονικές τακτικές πολιτικής, όπως πχ ιατροπολιτική κτλ. Στις αρνητικές τους τάσεις είναι πρόθυμοι ή και αδιάφοροι αν διαλύσουν την έννοια του εγώ αντί να συνεργαστούν μαζί της. Η έννοια του «εγώ» πρέπει να αναβιβαστεί και να ανακαλυφθεί το εγώ σαν ψυχή και όχι να καταστραφεί.

Μία καταστροφή του εγώ θα μπορούσε να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για την ίδια την ψυχή. «Τι ωφελεί να κερδίσεις τον κόσμο όλο, αλλά να χάσεις την ψυχή σου» μας έχει επισημάνει ο Μέγιστος των Διδασκάλων, Χριστός.

Επάνω σε αυτά τα αλώνια θα έχουμε να κάνουμε την διαδρομή μας τις επόμενες δεκαετίες και εκατονταετίες. Τα δύο κράτη είναι εικόνες των προβληματισμών που θα μας απασχολήσουν.

Είναι τραγικό λάθος η άποψη κάποιων δυτικών να αφανίσουν την Ρωσία. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, θα αποτελούσε οδυνηρή οπισθοδρόμηση για την Ανθρωπότητα.

Η Ρωσία προσφέρει το έδαφος για την σύνθεση του άξονα Λέοντα – Υδροχόου. Ο Λέων ως προσωπικότητα είναι ο καλύτερος και ισχυρότερος σύμμαχος για μία ψυχή που επιθυμεί να διαχέεται στην Υδροχοϊκή παγκοσμιότητα.

Χωρίς αυτή την ανώτατη σύνθεση η ανθρωπότητα δεν θα μπορέσει να βαδίσει τις ατραπούς του μέλλοντος που απαιτούν την ελευθερία του ατόμου και την αύξηση της συνειδητότητας του και όχι την επιστημονική ισοπέδωσή του.

Στην ανώτερη μορφή τους, κάποτε οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν αφορμή για την αφύπνιση στην έννοια της πανανθρώπινης αγάπης και της αδελφότητας των ανθρώπων.

Μιας έννοιας που έχει υποστεί και ακόμα θα υφίσταται για καιρό τόση κακομεταχείριση. Δύσκολο να αφυπνιστεί ο άνθρωπος στην δεύτερη ακτίνα (Αγάπης-Σοφίας) των Διδύμων και να συναντήσει τον Δία εσωτερικό κυβερνήτη του Υδροχόου, όπως δύσκολη και η σύνθεση Λέοντα – Υδροχόου της Ρωσίας.

Έχουμε πολύ ενδιαφέροντα δρόμο να διανύσουμε στο μέλλον με πολλά καλούδια και τεράστια αγκαθάκια!

Καλή μας Οδοιπορία