91 χρόνια με τον Πλούτωνα


Δημoσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Φεβ 2021 στις 18:42

Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου του 1930 ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Πλούτωνας. Με αφορμή αυτή την επέτειο είπαμε να κάνουμε αυτό το μικρό αφιέρωμα στον χάρτη της ανακάλυψής του που έχει χαρακτήρα περισσότερο διηγηματικό και παρατηρησιακό.

Στον χάρτη η Σελήνη βρίσκεται στις 13°14΄ Σκορπιού, το ζώδιο της εξωτερικής κυριαρχίας του Πλούτωνας και σε σύνοδο λίγων λεπτών της μοίρας με το περιήλιο του. Ο Πλούτωνας πέρασε ακριβώς από το περιήλιο του στις 5 Σεπ 1989. Τον Νοέμβριο και ενώ ακόμα βρισκόταν στο περιήλιό του, έγινε η Πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Στα δικά μας, ήταν οι μέρες που είχε γίνει η διάσπαση του ΚΚΕ και η δολοφονία του Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη.

Παράλληλα, στον χάρτη της ανακάλυψης, ο άξονας Απόγειου – Περίγειου της Σελήνης βρίσκεται σε σύνοδο με τον άξονα Ωροσκόπου – Δυτικού. Η Λίλιθ πέφτει στην Δύση και ο Πρίαπος στην Ανατολή σε στενή σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Το σημείο του Πρίαπου, του εκφραστή της μεγαλύτερης δημιουργικής δύναμης, κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο, χαιρετίζοντας την τεράστια Δημιουργική Δύναμη της Πρώτης Ακτίνας που εκφράζει ο Πλούτωνας!

Ο Ήλιος βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου και απέχει λίγες ώρες από το να εισέλθει στους Ιχθείς, το ζώδιο της εσωτερικής και ιεραρχικής κυριαρχίας του Πλούτωνα. Είναι στο σημείο που ο Ήλιος αρχίζει να «αλλάζει ρούχα» βγάζοντας τα Υδροχοϊκά για να βάλει τα Ιχθυϊκά. Βέβαια με την σύνοδό του με την Αφροδίτη που βρίσκεται σε έξαρση στους Ιχθείς, κουβαλάει τον κραδασμό των Ιχθύων ήδη.

Η Αφροδίτη κάνει σύνοδο με το περιήλιο του Άρη δείχνοντας ότι φέρει τις αναγκαίες ενέργειες για την γέννηση που ισορροπεί τον θάνατο. Ήλιος και Αφροδίτη στον 8ο οίκο του θανάτου τιμούν και με αυτό τον τρόπο την έλευση στην επιφάνεια του Μεγαλειώδους Αόρατου, ενώ ο Πλούτωνας μόλις έχει ανατείλει και ανέρχεται στην επιφάνεια με προπομπό και τελετάρχη τον Δία στον 11ο οίκο.

Δίας και Ποσειδώνας, τα δύο αδέλφια του, τον περιβάλλουν δημιουργώντας μία ενεργητική σύνδεση τετραγώνου και με ενεργοποιημένα τα ημιτετράγωνα. Ο Δίας, είναι μπροστάρης μεν, αλλά δεν φοράει τα καλά του. Βρίσκεται σε αδυναμία στους Διδύμους, αφού είναι απλά ο τελετάρχης και ο επίσημος προσκεκλημένος και αναγγελλόμενος είναι ο Πλούτωνας.

Ο Ποσειδώνας απ’ την άλλη κλείνει την πομπή από τον «σκοτεινό» 2ο οίκο και ομοίως και αυτός βρίσκεται σε αδυναμία στην Παρθένο, ακολουθώντας το πρωτόκολλο του Δία όπου απονέμονται τιμές στον Πλούτωνα. Ο Ποσειδώνας με τον Πλούτωνα έχουν μία ειδική σχέση καθώς μοιράζονται την θέση του μακρινότερου από τον Ήλιο πλανήτη, παίρνοντας την θέση μια ο ένας και μια ο άλλος.

Ο Ερμής, ο Ψυχοπομπός, βρίσκεται 3 λεπτά της μοίρας πριν από την Δύση (DSC) και σε σύνοδο με τον Εκτελεστή συνεργάτη και έτερο ήμισυ του Πλούτωνα, τον θεό του πολέμου Άρη. Αυτόν που στις μάχες παίρνει την πρωτοβουλία και την ευθύνη να τροφοδοτήσει τον Άλλο Κόσμο με κάτοικους. Οι δύο στενοί συνεργάτες του Πλούτωνα σε σύνοδο βρίσκονται κοντά στην Δύση καθώς δεν χρειάζονται άλλο. Είναι η στιγμή του Μεγάλου Βασιλιά και πάνε να τον συναντήσουν στον κάτω από την Γη κόσμο, της Νύχτας και του Σκοταδιού.

Κάτω από την Γη βρίσκονται ο Κρόνος, η Σελήνη και ο Ποσειδώνας. Ο Κρόνος είναι στα «υπόγεια» τιμώντας και δείχνοντας το κοινό χαρακτηριστικό του με τον Πλούτωνα, την κυριαρχία του αόρατου, του κρυμμένου, του υπόγειου. Στον 6ο οίκο των εργατών, της οργάνωσης της καθημερινότητας και σε διπλή εσωτερική και εξωτερική κυριαρχία στον Αιγόκερω, υπόσχεται ότι θα είναι αυτός που θα Μαγνητογραφεί (μαγνητική ανταπόκριση του Μαγνητικού και Αρσενικού Κρόνου) τις εντολές της Θέλησης του Κυρίου του Αοράτου και θα τις υλοποιεί μία προς μία.

Η Σελήνη τον τιμά κρατώντας την θέση του περιήλιού του, όπως είπαμε και στον 4ο οίκο, το βαθύτερο σημείο του Κάτω Κόσμου, της αρχής και του τέλους όλων των πραγμάτων, γονείς, σπιτικό, τάφοι, ορυχεία, υπόγειος πλούτος και ακόμα κατά κάποιους παλιούς, ο ναός του Κρόνου.  

Ο Αρχαίος των Ημερών Ουρανός και πατέρας όλων βρίσκεται στον 9ο οίκο της θρησκευτικότητας, της φιλοσοφικότητας, των οραματισμών, της ανώτερης μάθησης και ντυμένος στα καλύτερά του σε ιεραρχική κυριαρχία στον Κριό. Χαίρεται ο Πατέρας γι’ αυτή την στιγμή, ενώ ταυτόχρονα διευθετεί την σύνδεση τετραγώνου του με τον Κρόνο, κρατώντας τον έτσι και θυμίζοντάς του τον έλεγχο που θα υφίσταται από δω και πέρα μετά την Αποκάλυψη του ποιος είναι ο πραγματικός Βασιλιάς του Αοράτου, του Κρυμμένου και ποιος είναι ο φορέας της ανώτατης Αρχής που είναι η Βούληση.

Ο Πλούτωνας ανέρχεται στον 12ο οίκο όπου έχει εσωτερική κυριαρχία οίκου αν και οι εσωτερικές κυριαρχίες ελάχιστα επηρεάζονται από τους οίκους. Έτσι παράδοξα ξεκινάει ο Κύριος του Αοράτου Κόσμου. Βρίσκεται στον Καρκίνο και σε ακριβή σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό του, αλλά και τον Βόρειο Δεσμό του Κρόνου! Στο σημείο αυτό ανακαλύφθηκε, στον Βόρειο Δεσμό του, διψασμένος για εμπειρία και έτοιμος να αναλάβει το Έργο του. Μας τονίζεται έτσι και η ιδιαίτερη συνεργασία του με τον Κρόνο που την βιώσαμε με αξέχαστο τρόπο το 2020 κατά την σύνοδό τους μαζί και με τους Νότιους Δεσμούς τους στον Αιγόκερω.