Η κρίσιμη πλανητική συγκέντρωση του Ιανουαρίου 2020


Δημoσιεύτηκε: Τετάρτη, 4 Δεκ 2019 στις 07:51

Η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα που κορυφώνεται στις 12 Ιανουαρίου 2020, με την είσοδο στην σύνοδο Ηλίου και Ερμή, έχει ένα χαρακτηριστικό που θα άξιζε να στρέψουμε την προσοχή μας. Η σύνοδος Πλούτωνα, Κρόνου, Ερμή και Ηλίου γίνεται σε σύνοδο με τους Νότιους Δεσμούς Κρόνου και Πλούτωνα. Ταυτόχρονα ο Δίας και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης βρίσκονται επίσης στον Αιγόκερω και μέχρι τον Ιανουάριο κάνουν σύνοδο με τους Νότιους Δεσμούς των Δία, Αφροδίτης και Ερμή! Πολλοί Νότιοι Δεσμοί βρίσκονται στον Αιγόκερω αυτό το διάστημα!

Οι Νότιοι Δεσμοί των πλανητών ομοιάζουν με την συμπεριφορά του Νότιου Δεσμού της Σελήνης. Ο Dane Rudhyar στο βιβλίο του «The Planetary and Lunar Nodes» λέει για την ευθυγράμμιση ενός πλανήτη με τον Νότιο ή τον Βόρειο Δεσμό του, πως τότε ο πλανήτης κατακλύζει πιο εύκολα και πλημμυρίζει τη γήινη συνείδηση μας με την επιρροή της, επειδή συνδέεται με το τροχιακό επίπεδο του πλανήτη μας Γη. Ο Rudhyar συνδέει τον Βόρειο Δεσμό των πλανητών με την απορρόφηση νέου υλικού και τονίζει τη σημασία της σωστής αφομοίωσης και ενσωμάτωσης του, ώστε να μην οδηγήσει σε αρνητικές εκδηλώσεις όταν ο πλανήτης φτάσει στον Νότιο Δεσμό του. Ο Νότιος Δεσμός, σύμφωνα με τον Rudhyar, ενέχει δύο όψεις. Αφενός περιλαμβάνει μία σπερματική επανα-διοχέτευση της ουσίας προς μία πνευματική, δημιουργική και πνευματική ανάπτυξη και αφετέρου περιέχει την αποσύνθεση, τη σήψη δηλητηριωδών και τοξικών υλικών.

Εμείς να προσθέσουμε ότι ο Νότιος Δεσμός καταγράφει τα πάντα με τον τρόπο που τα αντιμετωπίζει η συνείδηση και η ψυχή. Στην ιδανική του μορφή είναι ο σοφός Chitragupta του Ινδουισμού που κρατάει ότι έχει βιωθεί στο παρελθόν που αποτελεί την καταγραφή της πολύτιμης συγκομιδής σοφίας από την ζωή. Αυτό το ιδανικό επιτυγχάνεται όταν ο άνθρωπος ζει μια ώριμη ζωή, αφομοιώνει το περιεχόμενο της εμπειρίας του, χωρίς να αφήνει ατελή υπόλοιπα, κενά, μη κατανοημένες εκκρεμότητες, λάθη, απωθήσεις. Γι’ αυτό ένας Νότιος Δεσμός έντονα ενεργοποιημένος σε ένα χάρτη, μπορεί να δείχνει την παρουσία μεγάλων ταλέντων, ιδιαίτερων δυνάμεων, δυνατοτήτων, ικανοτήτων και ακόμα τον σοφό, τον Δάσκαλο. Ο Νότιος Δεσμός είναι πύλη προς την βιβλιοθήκη της συγκομιδής μας από όλες τις προηγούμενες ζωές. Ο εξελιγμένος άνθρωπος και ο μαθητής έχει ψυχικό του μέλημα να καθαρίσει το περιβάλλον του Νότιου Δεσμού του. Αυτό αποτελεί απαραίτητο τμήμα της αυτοκάθαρσης όλου του Σεληνιακού (Μορφικού) του περιβλήματος και σχετίζεται με την απελευθέρωση από τον τροχό του κάρμα.

Όταν όμως υπάρχουν άλυτα προβλήματα, λάθη, μη ανειλημμένες υποχρεώσεις, κάθε είδους σφάλματα συμπεριφοράς, αυτά αποθηκευμένα καθώς είναι στον Νότιο Δεσμό, λειτουργούν μέσα από αυτόν σαν βάρη που εμποδίζουν τον άνθρωπο, κρατώντας τον κάτω και ανακόπτοντας την πορεία του. Δεμένος με τα λάθη του παρελθόντος, που τον κάνουν να λειτουργεί αυτοματικά, να μην μπορεί να ακολουθήσει την θέληση του, να θολώνει η αντίληψη, η σκέψη και οι ενέργειες του.

Έτσι η συγκέντρωση τόσων πλανητών στον Αιγόκερω στο επόμενο διάστημα βαρύνεται επιπλέον από τις συνόδους που κάνουν με τους πλανητικούς Νότιους Δεσμούς. Τις περιοχές που κατακρατούνται όλα τα σφάλματα του παρελθόντος που προέκυψαν από την επίδραση των πλανητών αυτών. Όπως είπαμε συμμετέχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στον Αιγόκερω οι εξής Νότιοι Δεσμοί:

  • Πλούτωνα
  • Κρόνου
  • Δία
  • Αφροδίτης
  • Ερμή
  • Σελήνης
Τι δείχνει όμως αυτό;

Η σύνοδος Πλούτωνα – Κρόνου και ειδικά στον Αιγόκερω που γίνεται, είναι έντονα δραστική και άμεση. Σχεδιασμοί που έχουν γίνει εδώ και πολύ χρόνο μπαίνουν στην τελική φάση της υλοποίησης τους. Η σύνοδος αυτή έχει κύριο χαρακτηριστικό την τεράστια δύναμη υλοποίησης τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο Πλούτωνας ωθεί υπόγεια, αόρατα, μυστικά και δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθουν σε υλοποίηση τα σχέδια του. Ο Πλούτωνας είναι εκείνη η δύναμη που σχετίζεται με αυτό που λένε: Πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να σου συμβεί. Ή ότι το σύμπαν δεν τιμωρεί, απλά ανταποκρίνεται σε ότι εσύ βαθιά επιθυμείς ή σκέπτεσαι και έτσι το έλκεις. Αφορά ιδέες που για καιρό ωθούνται από το υπόβαθρο της ζωής (όποιο και αν είναι αυτό) προς την οδό της εκδήλωσης. Ο Κρόνος αφορά στην τελική φάση της υλοποίησης. Σε αυτή την φάση ο Πλούτωνας συναντιέται με τον Κρόνο και σε μια τέτοια φάση βρισκόμαστε τώρα. Η τεράστια δύναμη αυτής της συνόδου μπορεί, όπως πάντα, να χρησιμοποιηθεί για καλό ή για κακό σκοπό, με σωστό ή λάθος τρόπο.

Το πρόβλημα όμως που προστίθεται είναι αυτή η πάρα πολύ έντονη παρουσία των πλανητικών Νότιων Δεσμών στον Αιγόκερω. Η μεγάλη αυτή παρουσία τους δείχνει ότι καλούμαστε σε πάρα πολλά επίπεδα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να φερθούμε όσο πιο άψογα μπορούμε και κυριολεκτικά με όλες μας τις δυνάμεις. Η κατάσταση επιπλέον εντείνεται από τις δύο εκλείψεις που συμπίπτουν με αυτό το διάστημα, την έκλειψη Ηλίου στις 26 Δεκ 2019 και Σελήνης στις 10 Ιαν 2020. Ένας πραγματικός άθλος για όλη την ανθρωπότητα είναι προ των θυρών! Μια μεγάλη κρίση που, λόγω της παρουσίας τόσων Νότιων Δεσμών, θα μπορούσαμε να την θεωρήσουμε ως μία μερική κρίση του τύπου της Τελικής Κρίσης που αναφέρεται στα θρησκευτικά κείμενα.

Ο αγώνας θα είναι πολυεπίπεδος και απαιτητικός. Μπαίνουμε στα πολύ δύσκολα. Η αντίθεση μεταξύ της κατεύθυνσης της Προόδου και της Οπισθοδρόμησης γίνεται πολύ μεγάλη. Να πούμε ότι οι όροι που χρησιμοποιούμε εδώ «πρόοδος» και «οπισθοδρόμηση» καμία σχέση δεν έχουν με την χρήση τους στον χώρο της πολιτικής. Να συνεννοούμαστε! Αναφερόμαστε σε Πρόοδο και Οπισθοδρόμηση με όρους ζωής της ψυχής, με όρους ουσίας. Εδώ δεν περνάνε σοφίσματα, ρουσφέτια και κατεργαριές. Σε αυτό καλούν οι Νότιοι Δεσμοί, αλλά και η παρουσία του Δία στον Αιγόκερω που ήδη ξεκίνησε.

Ο Αιγόκερως θεωρείται αρνητικό περιβάλλον για τον Δία που στο ζώδιο αυτό περνάει την πτώση του. Ειδικά μαζί με τους Νότιους Δεσμούς, κρινόμαστε σε όλα τα επίπεδα και δη τον χώρο των πεποιθήσεων μας, αποβάλλοντας ότι είναι κίβδηλο και δεν συντονίζεται με ότι βαθύτερα μέσα μας θεωρούμε αυθεντικό. Ο Δίας ήρθε να κριθεί και αυτό δεν είναι κακό. Αντίθετα είναι αναγκαίο και απαραίτητο να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τς προηγούμενες χρήσεις. Στον Αιγόκερω θα κληθεί να απαλλαγεί από τα περιττά για να μπορέσει να συνεχίσει τον δρόμο του. Τα  συναισθηματικά δράματα, τα κενόδοξα όνειρα, η απληστία των επιθυμιών και ότι λάθη φορτωθήκαμε από το πέρασμα του πλανήτη στα άλλα ζώδια, πρέπει τώρα να απορριφθούν για να μπορέσουμε να χτίσουμε τις υγιείς δομές του μέλλοντός μας. Είναι, σαν να πούμε, η τελευταία μας ευκαιρία. Περίοδος μιας ευλογημένης κάθαρσης είναι το πέρασμα του Δία από τον Αιγόκερω, μαζί με τις συνόδους του προς τους Νότιους Δεσμούς των πλανητών που αναφέραμε στην πιο πάνω λίστα.

Οι δυνάμεις της Προόδου θα βαδίσουν προς την αύξηση της επίγνωσης και την εγκαθίδρυση τρόπου ζωής που πιο αποφασιστικά πλέον θα μετουσιώνει την σχέση μας με την ύλη σε πνεύμα, την εμπειρία μας σε ένα υλικό σώμα, σε συνείδηση και έργα άξια. Η συγκομιδή της ανθρώπινης εμπειρίας θα αρχίσει να γίνεται με τρόπους που θα την κάνουν περισσότερο αποτελεσματική. Η συνείδηση και η θέληση για το καλό θα υλοποιήσουν πιο δυναμικά τα έργα τους μετουσιώνοντας περισσότερο επιτυχώς το βίωμα. Η τριπλή πριν τον ύπνο επισκόπηση των Πυθαγορείων θα γίνει οδηγός και ο αλχημιστικός φούρνος της καρδιάς όπου θα μετουσιωθούν τα κατώτερα μέταλλα της ψυχής σε χρυσό για όλο και περισσότερους. «Τι κακό έπραξα;», «Τι καλό έπραξα;», «τι έπρεπε να πράξω και δεν το έκανα;». Η πρόοδος αυτή θα γίνει τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Οι ομάδες και τα άτομα που βαδίζουν τον δρόμο τον καλό θα γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί, ώριμοι και αποφασισμένοι στον δρόμο της Ελευθερίας, της Αγάπης και της Αλήθειας.

Οι δυνάμεις της Οπισθοδρόμησης θα ανασύρουν από τα συρτάρια τους τα από καιρού κρυφά, ανομολόγητα, σκοτεινά και ειδεχθή σχέδια τους και θα τα φέρουν προς υλοποίηση. Οι ομάδες και τα άτομα που τους ακολουθούν θα βουτήξουν βαθύτερα στο μονοπάτι της Δουλείας, της Ακολασίας και της αγκίστρωσης από το Έχειν, με τους εξαρτημένους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι και τους εξαρτώμενους φτωχούς φτωχότερους.

Ειδικά στο πολιτικό επίπεδο, χωρίς να θέλω να γίνω προάγγελος δεινών, τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Επί μεγάλο χρονικό διάστημα, η συντριπτική πλειονότητα ατόμων, κομμάτων και φορέων που εμπλέκονται με την πολιτική, δείχνουν ανίκανοι να εργαστούν για τον Άνθρωπο. Ο έντονος μαγνητισμός των πλανητικών Νότιων Δεσμών δείχνει ότι οι δυνάμεις αυτές, που βρίσκονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα σε κατάσταση αποσύνθεσης και σήψης, έχουν γερό έδαφος να πατήσουν και να παίξουν το παιχνίδι τους. Θα παλέψουν να κρατήσουν τα πόστα τους και με την χρήση των τεχνικών τους, θα προσπαθήσουν να σύρουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν στην κατηφόρα τους.

Το να δώσω ακριβείς ημερομηνίες δεν έχει καμία αξία. Έχουμε ήδη εισέλθει σε αυτή την περίοδο και ο Δεκέμβριος 2019 είναι πάρα πολύ σημαντικός καθώς όλα αυτά έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια και εντείνονται, μέρα με την μέρα. Οπωσδήποτε την τελευταία στιγμή πολλοί θα αφυπνιστούν, έως του σημείου να κάνουν στροφή 180° και ειδικά κατά την περίοδο της έντασης του Ιανουαρίου (επίκεντρο 12 Ιανουαρίου). Θα πάρουν σημαντικές αποφάσεις και θα προχωρήσουν σε μία καθαρτική δράση και την επανίδρυση, μιας βελτιωμένης επανατοποθέτησης πάνω στα θέματα της ζωής, όλων των τομέων. Μην ξεχνάμε ότι στον Αιγόκερω αυτό τον καιρό βρίσκεται και ο Νότιος Δεσμός του Ερμή, όσο και της Αφροδίτης.

Πιθανόν να σκεφτεί κάποιος ανήσυχα: Θα νικήσουμε; Θα πάει καλά ο άνθρωπος; Εγώ πώς θα τα καταφέρω; Η απάντηση ας αφήσουμε να διαγραφεί από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη:

«Ν΄ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
«Ν΄ αγαπάς τον καθένα ανάλογα με τη συνεισφορά του στον αγώνα. Μη ζητάς φίλους να ζητάς συντρόφους!
«Να ΄σαι ανήσυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις. Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η ευχαρίστηση.
«Που πάμε; Θα νικήσουμε ποτέ; Προς τι όλη τούτη η μάχη; Σώπα! Οι πολεμιστές ποτέ δε ρωτούνε!»
Σκύβω κι αφουκράζουμαι την πολεμική τούτη Κραυγή στα σωθικά μου. Αρχίζω και μαντεύω το πρόσωπο του Αρχηγού, ξεκαθαρίζω τη φωνή του, δέχουμαι με χαρά και με τρόμο τις σκληρές εντολές του.

Όπως και να έχει, στο τετράγωνο Πλούτωνα (Υδροχόος) – Κρόνου (Ταύρος) το 2028 με 2029 θα γίνουν οι μεγάλες απογραφές, τι είχαμε, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε. Θα γίνει η πρώτη σοβαρή κριτική των πεπραγμένων από την σύνοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά. Κατά την περίοδο του 2035 με 2036, που θα γίνει η αντίθεση του Κρόνου από τον Λέοντα προς τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, θα γίνουν σοβαροί προβληματισμοί που θα βοηθήσουν την επίγνωση και την συνειδητοποίηση του ποιοι ήμαστε και που βρεθήκαμε μετά την σύνοδο του 2020 και τις διορθώσεις του 2028. Αυτά όσον αφορά τόσο το άτομο εσωτερικά, όσο και μέσα στην κοινωνία.

Ας έχουμε όλοι και όλες τα καλύτερα αποτελέσματα!