Η Πανσέληνος των Διδύμων του 2021


Δημoσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Μάι 2021 στις 08:09

Σήμερα, 26 Μαΐου 2021 και στις 14:14 γίνεται η Πανσέληνος των Διδύμων, που συνοδεύεται και από ολική έκλειψη της Σελήνης. Η έκλειψη είναι ορατή από τόπους στον Ειρηνικό Ωκεανό, την ανατολική Ασία, Αυστραλία, δυτική Αμερικανική Ήπειρο. Στην πανσέληνο αυτή γιορτάζεται η Γιορτή της Ανθρωπότητας και θα πλησιάσουμε από κάποιες οπτικές και προοπτικές το συμβάν αυτό.

Η παγκόσμια εικόνα

Περιοχές όπου η έκλειψη είναι ορατή

Α΄: Περιοχές όπου η έκλειψη είναι ορατή

Σελήνη στο MC & στο ASC, Ήλιος στο ASC

Β΄: Σελήνη στο MC & στο ASC, Ήλιος στο ASC

Ήλιος στο MC & Σελήνη στο IC

Γ΄: Ήλιος στο MC & Σελήνη στο IC

Στους τρεις χάρτες βλέπουμε:

  • στον Α΄ τις περιοχές που είναι ορατή η έκλειψη
  • στον Β΄ τις περιοχές όπου η Σελήνη βρίσκεται στο MC, όπως και τις περιοχές που Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται στον Ωροσκόπο. Η μαύρη κάθετη γραμμή ο άξονας MC-IC, επάνω το MC με την Σελήνη. Η λευκή καμπύλη γραμμή είναι ο ωροσκόπος και αριστερά, στην Ασία, η Σελήνη βρίσκεται εκεί, ενώ δεξιά, στην Αμερικανική ήπειρο, ο Ήλιος βρίσκεται στον Ωροσκόπο
  • στον Γ΄ βλέπουμε τις περιοχές όπου ο Ήλιος βρίσκεται στο MC

Καταρχήν βλέπουμε η πανσέληνος αυτή να ενεργοποιεί τα κράτη που παίζουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις σήμερα. Ο άξονας της συνειδητότητας ASC-DSC συναντά την πολικότητα Αμερικής – Κίνας που παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Στην Κίνα έχουμε στον Ωροσκόπο την Σελήνη και στην Αμερική στον Ωροσκόπο έχουμε τον Ήλιο.

Η Κίνα είναι γενικώς σεληνιακής κατεύθυνσης και δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν ακόμα σεληνιακό ημερολόγιο. Αλλά και όλος τους ο εσωτερισμός και η αστρολογική τους οπτική στηρίζεται στον κύκλο της Σελήνης. Η Σελήνη είναι ο κύριος των μορφών, που είναι ο χώρος της ύλης. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν σήμερα προσκολληθεί σε ένα υλιστικό πολιτικοκοινωνικό σύστημα, όπως και οι επιστήμες τους ακολουθούν μία άκρως υλιστική και αντίθετη προς τα πνευματικά κατεύθυνση.

Ο Ήλιος στον Ωροσκόπο της Αμερικής δείχνει την δυναμικότητα και την φωτεινή κατεύθυνση και ειδικά για τις ΗΠΑ αυτό είναι ένα έντονο στοιχείο μιας και έχουν την Δεύτερη ως ακτίνα ψυχής, που είναι και η ακτίνα του Ήλιου. Οι ΗΠΑ παίζουν ένα ρόλο ιδεολογικού εμπνευστή.

Στον τρίτο χάρτη βλέπουμε τις περιοχές που ο Ήλιος βρίσκεται στο MC και όσο αφορά στις εξελίξεις τα κυριότερα κράτη βρίσκονται κοντά στην μαύρη κάθετη γραμμή που βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη, την Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία κ.α. Ο Ήλιος είναι ο ηγέτης μιας χώρας και βλέπουμε οι ηγέτες των χωρών να εμπνέονται από τις κατευθύνσεις των ΗΠΑ, παίρνουν εντολές από την Γερμανία και τις τεχνολογίες υλοποίησης από την Κίνα.

Η Λίλιθ στο MC στην Αγγλία

Η Λίλιθ στο MC στην Αγγλία
Η Λίλιθ και η Αγγλία

Πολλά είναι τα σημεία που θα μπορούσε κανείς να σταθεί, αλλά επιλέγουμε ένα που μας τραβάει την προσοχή, μιας και έχουμε ένα Σεληνιακό σημαντικό ουράνιο γεγονός. Η Λίλιθ (ή Μαύρη Σελήνη) βρίσκεται στο MC στην Αγγλία. Αυτό κάνει εντύπωση μιας και η χώρα έλκει την προσοχή τελευταία και έχει ταυτιστεί για την παγκόσμια κοινή γνώμη με το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca.

Η έκλειψη της Σελήνης γίνεται στον ΝΔ της, που στην εγκόσμια αστρολογία είναι δείκτης βίαιων ενεργειών ή γεγονότων, φόβων και ατυχημάτων. Μέσα στην κοινωνία κυβερνά τους φτωχούς και τους απομονωμένους. Δεν είναι καλό αυτό για τους φόβους με τους οποίους ζουν οι εμβολιασμένοι. Φαίνεται οι ανησυχίες να επιδεινώνονται από εδώ και πέρα να παίρνουν άσχημες διαστάσεις που δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον, που σημαίνει επερχόμενη έξαρση επιπλοκών, όπως και αποκαλύψεις.

Χρησιμοποιήθηκε σε μία κρίσιμη στιγμή το όνομα της Οξφόρδης και της αυθεντίας της βγάζοντας στην Δύση, πρώτη εμβόλιο χωρίς να έχει φτάσει στην ολοκλήρωση των ελέγχων. Αφού δεν υπήρχαν επαρκείς έλεγχοι χρειάζονταν ένα μεγάλο όνομα στον παγκόσμιο πανεπιστημιακό χώρο, αλλά τώρα θα το πληρώσουν. Πολύ πιθανό τα προβλήματα να ξεκινήσουν από την Ισπανία και την Γαλλία. Πλήττονται και ανατολικότεροι πληθυσμοί στην Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βοσνία, Κροατία, που έχουν τον ΝΔ στο IC.

Γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η εταιρεία ενήργησε ανορθολογικά και ενστικτώδικα. Η Λίλιθ στο μεσουράνημα στην Αγγλία δείχνει να έλκει επικρίσεις, οι φόβοι για το εμβόλιο της AstraZeneca αυξάνονται, η δημοτικότητα της πέφτει στο επόμενο διάστημα, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα κατευθύνονται προς αποτυχία. Η δικαιολογία ότι έδρασε υπό την πίεση της ανάγκης για γρήγορο εμβόλιο δεν θα είναι πλέον αρκετή. Υπάρχει η τάση να αποκαλυφθούν γεγονότα που αφορούν την επιθετική, αλαζονική και βιαστική πολιτική προώθησης που ακολούθησε η εταιρεία. Τα λεφτά όμως έχουν δοθεί στις παραγγελίες και φαίνεται ότι υπάρχει αναδυόμενο σκάνδαλο. Ο Δίας όμως ευρισκόμενος στο σημείο της Δύσης φέρνει τους συμμάχους της να την υποστηρίζουν. Αλλά η οσμή σκανδάλων δεν μένει κρυφή πια.

Η Ελληνική οπτική

Για την Ελλάδα, το πρώτο χαρακτηριστικό της οικοθεσίας της πανσελήνου για την Ελλάδα είναι ότι ο Ήλιος – ο βασιλιάς της ημέρας – βρίσκεται στον πιο φωτεινό οίκο τον 9ο, τον οίκο του Θεού, όπως λέγεται παραδοσιακά. Η Σελήνη – η βασίλισσα της νύχτας – βασιλεύει στον θρόνο της στον 3ο οίκο, που παραδοσιακά λέγεται ο θρόνος της Θεάς.

Η Γη ρίχνει τη Σκιά της στην Σελήνη ενώ είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης του ζωδίου της Σελήνης, του Τοξότη, και ιεραρχικός κυβερνήτης του ηλιακού ζωδίου, των Διδύμων. Από αυτό έχει την δύναμη να δημιουργεί εμπειρίες σε μαζικό αλλά και σε εσωτερικό επίπεδο που έχουν την δυναμική τριών επιπέδων, του φυσικού (η σκιά της), του ψυχικού (κυβερνήτης του Τοξότη) και του πνευματικού (κυβερνήτης των Διδύμων). Το έργο της Θεάς, της Μεγάλης Μητέρας, που σύμβολό της είναι η Σελήνη και είναι να αναμεταδίδει στον υλικό κόσμο το φως του Ηλίου ανακόπτεται και σκοτεινιάζει επάνω στον θρόνο της. Η εμπειρία θα είναι ισχυρή και βαθιά.

Πανσέληνος των Διδύμων 2021

Πανσέληνος των Διδύμων 2021

Μπλοκάρεται η διαισθητική αντίληψη με σκεπτομορφές που θαμπώνουν και σκοτεινιάζουν βιωματικά και συνειδησιακά την διαισθητική διάκριση όσων ζουν στον κόσμο της σύγχυσης καλυμμένοι από τα πέπλα της ύλης, τα πέπλα των μορφών. Οι πιο προχωρημένες ψυχές θα το βιώσουν ως ένα ακόμα αγώνα, μία ακόμα προσπάθεια, μια ακόμα ευκαιρία να κοπιάσουν στο να αποβάλουν και να καθαρίσουν τους εαυτούς τους και όσους άλλους μπορούν από την διόγκωση των βαριών και σκοτεινών σκεπτομορφών που παράγονται σε μαζικό κοινωνικό επίπεδο.

Η Σελήνη έχει ομοιότητα με τον Ερμή και συνδέεται πνευματικά με την Άρτεμη. Αναφέρεται έτσι στους επιστήμονες που δημιουργούν υλικές μορφές (Ερμική όψη) και σχετίζονται με το ηθικό μέρος (Άρτεμη). Η θεά Άρτεμη στην Ελληνική Αστρολογία είναι κυβερνήτης του Τοξότη (ζώδιο της Σελήνης), ενώ ο αδελφός της Απόλλωνας είναι κυβερνήτης των Διδύμων (ζώδιο του Ήλιου). Ο Ερμής είναι σαν τον Ήλιο στην εσωτερική παράδοση και είναι εξωτερικός κυβερνήτης των Διδύμων. Βλέπουμε πώς συμπλέκεται η Αρχαία Σοφία μέσα στο διάβα των αιώνων και πώς διατηρείται στη ζωή μέχρι σήμερα. Ας δούμε λίγο αυτές τις πλευρές.

Στην Αιγυπτιακή μυθολογία, ο Σεληνιακός θεός Θωθ φέρει τα χαρακτηριστικά που οι Έλληνες απέδιδαν στον Ερμή. Έτσι υποδηλώνεται η σχέση Ερμή – Σελήνης που σήμερα εκφράζεται με το ότι στην εσωτερική αστρολογία αποτελούν τους δύο εκπρόσωπους της Τέταρτης Ακτίνας. Η Σελήνη λοιπόν έχει σχέση με την επικοινωνία, την γραφή αλλά και επειδή είναι το πλέον κινητικό ουράνιο σώμα φέρει και τις ιδιότητες του ταξιδευτή και σχετίζεται με τα ταξίδια.

Ο Θωθ, ο γραμματέας και σύμβουλος του θεού Ρα, του Ήλιου, τον εκπροσωπεί μέσα στην υλική πραγματικότητα. Η Σελήνη βασιλεύει την νύκτα, τότε που ο Ήλιος έχει δύσει, και είναι ο εκπρόσωπος του φωτός του. Το σκοτάδι που φωτίζει η Σελήνη είναι το ορατό μεν, αλλά είναι και ο χώρος των μορφών, ο χώρος της ύλης γενικά αλλά και ο χώρος των υλιστικών επιστημών. Η Σελήνη είναι εκπρόσωπος της Μορφής και ο Ήλιος της Ουσίας, Ουσία – Μορφή, Ημέρα – Νύκτα, Πνεύμα – Ύλη.

Η Σελήνη σε πνευματικό επίπεδο έχει σχέση με την θεά Άρτεμη που στηρίζει τους εργάτες επί του ηθικού, αυτούς που στοχεύουν στην ουσία της συναισθηματικής και επιθυμητικής τους αγνότητας που απαιτείται για την “επιβίωση” της διαισθητικής νόησης μέσα στις τρικυμίες του αστρικού πεδίου. Το σκοτείνιασμα της Σελήνης δείχνει κάτι ηθικά λανθασμένο, χωρίς ουσία, που θα έχει σχέση με τον χώρο της νόησης, των υλιστικών επιστημών. Συνθετικά συμπεραίνουμε ότι δείχνει τον χώρο των Ηθικών Επιστημών, όπως είναι η Βιοηθική. Μέχρι τώρα είχαμε τους “ειδικούς” Λοιμωξιολόγους, η έκλειψη αυτή δείχνει ότι έρχονται και οι “ειδικοί” της Βιοηθικής.

Είναι αυτοί που θα δώσουν χείρα βοήθειας στους υπάρχοντες “ειδικούς” και στους πολιτικούς. Αυτοί έρχονται να αποφανθούν για διάφορα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως πχ αν είναι ηθικά επιτρεπτός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ανηλίκων κ.α. Μετά από αυτά αναπτύσσονται μάχες και επικοινωνιακή σύγχυση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Οι εμβολιασμένοι φοβούνται τους μη εμβολιασμένους και αντιστρόφως. Κύριο ρόλο θα παίξει η προσέλευση των παιδιών στα σχολεία το Φθινόπωρο. Σύντομα θα αποφανθούν οι νέοι “ειδικοί” της Βιοηθικής γι’ αυτό το θέμα.

Οι σχεδιασμοί που έρχονται θα πλήττουν την στενή επικοινωνία, εμποδίζονται οι δρόμοι ακόμα και των αδελφών, ο χώρος των στενών συγγενών με τους οποίους έχουμε μία όχι τυπική αλλά μία στενή και φιλική σχέση. Ο χώρος περιέχει και τους κοντινούς γείτονες. Τα ταξίδια, ακόμα και τα μικρά στο εσωτερικό της χώρας εμποδίζονται.

Είμαστε σε μία εποχή που φεύγουμε από τις παλιές ληγμένες και ξεθωριασμένες μορφές ζωής και κοινωνικής δραστηριότητας και κάποιοι βλέποντάς το να συμβαίνει αυτό κοιτάνε να το εκμεταλλευτούν επιβάλλοντας νέες μορφές αυτές που εξυπηρετούν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε να θολώνει το γυαλί της όρασης μας και της εσωτερικής μας εργασίας για την ανάπτυξη της πνευματικής Διάκρισης.

Η Πανσέληνος των Διδύμων πνευματικά

Η πανσέληνος των Διδύμων θεωρείται εσωτεριστικά ως η πλέον φωτεινή πανσέληνος του έτους. Οι απανταχού σύγχρονοι εσωτεριστές γιορτάζουν αυτή την ημέρα την Γιορτή της Ανθρωπότητας. Έχουμε αναφερθεί σε άλλα μας άρθρα στο ότι τρεις είναι οι σημαντικότερες πανσέληνοι:

  • η πρώτη πανσέληνος μετά την Εαρινή Ισημερία – Πανσέληνος του Πάσχα
  • η πανσέληνος του Ταύρου – Γιορτή της Βεσάκ
  • η πανσέληνος των Διδύμων – Γιορτή της Ανθρωπότητας
Σταχυολογούμε από το “Ακτίνες και Μυήσεις” το επόμενο απόσπασμα:

“Την εποχή της Πανσελήνου του Ιουνίου, κάθε χρόνο, η αγάπη του Θεού, η πνευματική ουσία της ηλιακής φωτιάς, φτάνει στο υψηλότερο σημείο έκφρασής της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενορχήστρωσης της Ιεραρχίας, αυτής της μεγάλης ομάδας ψυχών που υπήρξε πάντοτε θεματοφύλακας της αρχής του φωτός, της φωτισμένης αγάπης και η οποία πάντα – ανά τους αιώνες – εστιάζει την προσοχή της στη φυλή των ανθρώπων όταν η πνευματική επιρροή βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Αυτό το κάνει μέσω ενός από τους μεγάλους Υιούς του Θεού. Η Πανσέληνος του Ιουνίου του 1943 είδε αυτό το ξέσπασμα της θείας αγάπης να φτάνει στην υψηλότερη έκφρασή της όλων των εποχών, και έφτασε στο σημείο που είναι, για τον συγκεκριμένο Υιό του Θεού, το υψηλότερο Του επίσης. Αυτός είναι ο Νόμος. Όταν ένας ενσαρκωμένος Χριστός στο χρόνο και το χώρο φτάσει στο στόχο που θέλει να επιτύχει, η αναγνώριση του συμβάντος έρχεται σε Αυτόν την εποχή της Πανσελήνου των Διδύμων, γιατί σε αυτό το ζώδιο η πλήρης νίκη της ζωής επί της μορφής, και του πνεύματος πάνω στην ύλη, ολοκληρώνεται και γιορτάζεται.”
The Rays and the Initiations, Alice Bailey & Djwhal Khul, p. 89

Οι Δίδυμοι είναι το κατεξοχήν ζώδιο που αποτελεί το Αρχέτυπο της Δεύτερης Ακτίνας της Αγάπης που είναι Σοφία. Ο μέσος άνθρωπος προσλαμβάνει την δεύτερη ακτίνα από την Παρθένο και τους Ιχθείς και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην δεύτερη ακτίνα των Διδύμων. Οι πιο προχωρημένες ψυχές, που έχουν επιτύχει ένα ικανό βαθμό κάθαρσης, έρχονται σε επαφή με την Δεύτερη Ακτίνα μέσω των Διδύμων.

Στην πανσέληνο των Διδύμων έχει στραμμένη την προσοχή της όλη η πνευματική Ιεραρχία ως άλλος ισχυρός μαγνήτης και αναμεταδότης και είναι μια περίοδος που επί πέντε ημέρες διαχέονται οι πιο καθαρές μορφές ενέργειας προς την Ανθρωπότητα. Ενέργεια της δεύτερης ακτίνας που είναι και η βασική ακτίνα του ηλιακού μας συστήματος, επειδή είναι η ακτίνα του Ήλιου μας.

Θα ήταν πολύ καλό όλοι όσοι έχουν έστω τον ελάχιστο βαθμό γνώσης και πίστης ότι υπάρχει το ανοδικό εξελικτικό μονοπάτι της Ανθρωπότητας, να συγκεντρωθούν αυτές τις ημέρες με όποιο τρόπο είναι πιο προσβάσιμος και απλός στην εσωτερική τους υπόσταση, μέσω προσευχής, διαλογισμού και μελέτης ανώτερων και αγνών ιδεωδών. Προέχει η απλότητα. Ας σιγάσουν την καρδιά και τον νου και ας δείξουν την πρόθεση να συντονιστούν με αυτές τις ενέργειες που αποστέλλονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας για όλους τους ανθρώπους.

Η επικοινωνία γίνεται στην καρδιά και γι’ αυτό οι διαλογισμοί ή οι προσευχές μας ας είναι οι απλούστεροι και αυτοί που βγαίνουν ανεπιτήδευτα και απλά από την καρδιά μας. Ακόμα και οι πιο απλές λέξεις μπορούν να φέρουν θαυμαστά αποτελέσματα στην αφύπνισή μας αν βγαίνουν με επίγνωση, γενναιότητα, αποφασιστικότητα, πρόθεση και πίστη μέσα από την καρδιά μας. Το σύμπαν δεν ευνοεί τις ωραίες λέξεις, αλλά τις αληθινές. Φυσικά υπάρχουν και προσευχές και επικλήσεις σύνθετες με μεγάλες αλήθειες όπως είναι η Μεγάλη Επίκληση που είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην εποχή μας.

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ραγδαία οι διαδικασίες αφύπνισης των ανθρώπων και ειδικά κάτω από την πίεση των δυσκολιών της καθημερινής ζωής. Πολλοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό, ακόμα και αν οι ίδιοι συμμετέχουν. Είναι φυσικό καθώς δεν έχουν ακόμα αγγίξει ακόμα την Χρυσή Βεβαιότητα, την τόσο αναγκαία. Θα συμβεί όμως και αυτό. Οι Διδάσκαλοι βλέπουν και ξέρουν τις προσπάθειες και την πορεία μας. Χάρη σε Εκείνους γίνεται και επιτυγχάνεται σχεδόν το 90% των αποτελεσμάτων της προόδου. Από εκεί που βρίσκονται βλέπουν τις σκέψεις που αναδύονται μέσα από τα νοητικά νέφη της Σύγχυσης της ανθρωπότητας προς την Καθαρότητα και σπεύδουν να υποδεχθούν τον νέο υποψήφιο για Μαθητεία.

Στον νέο υποψήφιο τοποθετούν ένα σημαδάκι για να τον βρίσκουν πιο γρήγορα από εδώ και πέρα, όταν η συνήθεια χιλιετιών έρχεται και ξαναβαραίνει στους ώμους του και έρχεται πάλι η βύθιση στην νοητική σύγχυση. Η επόμενη φορά πάντα θα είναι καλύτερη. Η πτήση στους καθάριους αιθέρες της βίωσης, της ελευθέρωσης με τον καιρό κρατάει όλο και περισσότερο. Στις πτήσεις αυτές ο υποψήφιος βλέπει τι καθάρσεις πρέπει να κάνει για να μην πέφτει στην σύγχυση του συναισθήματος και της σκέψης και αποφασίζει να αναλάβει τις διαδικασίες Προετοιμασίας.

Δεν ξέρει κάποιος στην αρχή τι συμβαίνει, ούτε και την σημασία όλου αυτού. Η συμπαράσταση των Ανώτερων Όντων, των Διδασκάλων της Αγάπης και της Σοφίας του ψιθυρίζει στο αυτί του νου μικρές φράσεις στην αρχή που όμως έχουν μέσα τους το ψήγμα της Πορείας, μηνύματα προς την ψυχή. Μικρές σε σώμα φράσεις, αλλά σπουδαίες σε περιεχόμενο. Πρόκειται για μια άλλη γλώσσα, ένα άλλο τρόπο έκφρασης που γίνεται με την Πρόθεση.

Εμείς έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε λέξεις με την σύνταξη τους, την Γλώσσα. Η λέξη είναι φορέας ενός περιεχομένου, είναι το σώμα μιας αλήθειας. Άλλα όντα όμως έχουν άλλα γλωσσικά συστήματα πολύ ανώτερης μορφής, που έχουν μεγαλύτερη συνάφεια και άμεση σχέση τόσο με το περιεχόμενο, όσο και την πορεία του σκοπού που είναι η επικοινωνία. Η σύνταξη αλλάζει ανάλογα με το αποτέλεσμα της επικοινωνίας. Οι μορφές της επικοινωνίας τους είναι πιο ευέλικτες και πιο ουσιαστικές. Η μορφή είναι πιο ταιριαστή με το περιεχόμενο. Δεν βαραίνει η σωματική μορφή, η “λέξη”, η σύνταξη, το νόημα, είναι πολύ ανάλαφρες.

Είναι φτιαγμένες από πάρα πολύ λεπτή ύλη και η σύνταξή τους είναι ρέουσα και διάφανη. Σβήνουν οι μορφές, οι λέξεις, ο λόγος χάνεται στην σωματική του μορφή όταν υπάρξει αναγνώριση του ότι επετεύχθη ο σκοπός που ήταν η Επικοινωνία, η Ένωση, η Ταυτότητα. Υπάρχει μάλιστα ύψιστη τέχνη στον τρόπο σταδιακής απάλειψης των λέξεων και το ευθύ άνοιγμα στο νόημα καθεαυτό. Είναι τρόποι επικοινωνίας πέραν από τους υλικούς που εφηύρε ο Ερμής, ο Αιγυπτιακός Θωθ.

Υπάρχει και μία διαφωτιστική ιστορία. Κάποτε ο Θωθ ενθουσιασμένος, μα και προβληματισμένος, πλησιάζει τον θεό Ρα, τον θεό Ήλιο, και του δείχνει την νέα του εφεύρεση, την Γλώσσα, λέγοντάς του ότι σκέφτεται να την δώσει στους ανθρώπους. Κοίταξε ο Ρα την εφεύρεση του γραμματέα, στενού συνεργάτη και ακόλουθού του, του Θωθ, και του λέει: με την εφεύρεσή σου οι άνθρωποι θα μπορούν να μοιάζουν σοφοί, χωρίς να είναι.

Οι πιο εξελιγμένοι τρόποι επικοινωνίας – ένωσης – ταύτισης με τον συνομιλητή είναι οι ηλιακοί. Οι κάτοικοι του Ήλιου, οι Ηλιακοί Άγγελοι έχουν την τελειότερη γλώσσα που υπάρχει. Αυτή τη γλώσσα μιλάνε και οι Δάσκαλοι, αφού βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους Ηλιακούς Αγγέλους.

Οι γλώσσες αυτές, είναι πολλές αλλά όλοι μπορούν να τις μιλούν όλες. Αυτό οφείλεται στην σχέση που έχουν οι μορφές της γλώσσας με τα νοήματα. Επιλέγουν μάλιστα κάποια γλώσσα, ανάλογα με το ποιον συνομιλούν και τι και πώς θέλουν να του το πουν ώστε να επιτευχθεί η ένωση, η επικοινωνίας. Στον άνθρωπο θα έρθουν και θα πούνε συχνά ιστορίες τριών, τεσσάρων λέξεων που ακούμε το νόημα, τον δρόμο του νοήματος και αυτό μας θρέφει εσωτερικά.

Οι επαφές ξεκινούν με τα πρώτα βήματα της μη συνειδητής ύπαρξης στον Κόσμο των Διδασκάλων. Κάτι που γίνεται στον ύπνο των υποψηφίων. Αργότερα ο Διδάσκαλος θα μιλήσει με τον υποψήφιο και εν εγρηγόρσει. Δεν χρειάζεται πολλές λέξεις για να μιλήσει ο Δάσκαλος. Μιλάει ελάχιστα, αλλά με απίστευτα αναγωγικό νόημα. Η προετοιμασία θα φέρει τον υποψήφιο να γίνει αποδεκτός Μαθητής κάποιου Δασκάλου που ταιριάζει με τον δρόμο του και αργότερα ίσως ενός άλλου. Θα μαθητεύσει σε άλλα πεδία, ακόμα και σε άλλους πλανήτες ορατούς και αόρατους, σε μαθήματα που δεν γράφονται, αλλά μόνο βιώνονται με όλα τα σώματα. Ο Μεγάλος Διδάσκαλος του καθενός πάντα θα είναι παρών με την πολυδιαστατική Παρουσία Του επιβλέποντας, αλλά η διαρκής εργασία και προετοιμασία θα γίνει με άλλους δασκάλους που είναι Μαθητές Του. Οι Διδάσκαλοι λειτουργούν με αλυσίδες στις οποίες είναι συντονισμένοι στρατιές ολόκληρες μαθητών, όπως ακριβώς με τα αγγελικά τάγματα.

Η επικοινωνία είναι τρόπος πρόσληψης Τροφής, ουράνιας τροφής. Το ουκ επ’ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος του Χριστού είναι πάρα πάνω από πραγματικό και απτό Γεγονός. Είναι οι πιο γλυκές και αισιόδοξες στιγμές για τον άνθρωπο αυτές οι συνειδητοποιήσεις. Τέτοια είναι η επικράτεια των Διδύμων. Η Παρθένος φέρει την τροφή που καλύπτει τις ανάγκες της μορφής, της ύλης, ενώ οι Δίδυμοι φέρουν την τροφή της ουσίας, την γνώση του πράγματος καθαυτού, την θρέψη της ουσίας του πνεύματος. Αυτό σχετίζεται με το ότι ο ιεραρχικός κυβερνήτης των Διδύμων είναι η Γη. Σαν ιεραρχικός κυβερνήτης η Γη λειτουργεί ως η Μητέρα της Εσωτερικής Πορείας και η Τροφός της, ο Πάροχος της δυνατότητας για πνευματική εμπειρία Βίωσης. Η ιεραρχική κυριαρχία ενός πλανήτη είναι η ανώτατη παρουσία του που εκφράζεται απευθείας μέσω του Πλανητικού Λόγου και του σκοπού του.

Τέτοια είναι τα θέματα του σπουδαίου αυτού και σημαντικού για το ηλιακό μας σύστημα ζωδίου των Διδύμων. Ότι σας είπα ανήκει στον χώρο των Διδύμων, στην ουσία του ζωδίου αυτού και ελπίζω να το αισθανθήκατε αυτό. Δεν ξέφυγα από το θέμα μου, όπως μπορεί να νόμισαν κάποιοι, ούτε θεωρητικολόγησα. Μίλησα για γεγονότα τόσο πραγματικά όσο και η αίσθηση του σώματός σας αυτή τη στιγμή.

Μπορεί να μην έχετε ακούσει άλλη φορά τέτοιες απόψεις για το ζώδιο αυτό ακόμα και αν έχετε διδαχθεί αστρολογία, ειδικά τότε, ή αν έχετε κάνει ατομική μελέτη ακόμα και εσωτερικής αστρολογίας και να σας παραξενεύουν, αλλά για τα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Τέτοια είναι τα μηνύματα και η διδασκαλία της Αστρολογίας του μέλλοντός μας. Καιρός δεν ήταν; Σαν τελευταία και συνθετική φράση για το ζώδιο αυτό να πω ότι το ζώδιο των Διδύμων έχει σχέση με αυτό που λέγεται Μυστική Ζωή, που είναι σημαντικότερη αυτής που έχει συγκεντρωμένη την προσοχή της η πλειονότητα των ανθρώπων. Ας συμπλεύσουμε με το ρεύμα της Μυστικής Ζωής!

ΕΙΘΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ!