Πλανητικές Εκλείψεις – Άνοιξη 2021


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Μάι 2021 στις 21:45
ΕΚΛΕΙΨΗ ΑΡΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Έχουν οι πλανητικές εκλείψεις κάποια σημασία; Τους αξίζει να είναι παντελώς εγκαταλειμμένες από τους αστρολόγους; Με άλλο ένα άρθρο μας ερχόμαστε να προσθέσουμε ένα ακόμα λιθαράκι στον χώρο της μελέτης αυτών των ουράνιων φαινομένων. Πλανητικές εκλείψεις συμβαίνουν συνήθως όταν η Σελήνη στο πέρασμά της καλύπτει κάποιον πλανήτη. Είναι ένα φαινόμενο που κρατάει αρκετές ώρες και όπως οι ηλιακές ή οι σεληνιακές εκλείψεις έχουν ένα “μονοπάτι” επάνω στη Γη που περιέχει τις περιοχές από όπου είναι ορατές. Οι πλανητικές εκλείψεις έχουν τους δικούς τους ρυθμούς και κάθε πλανήτης ακολουθάει ένα δικό του σχεδιάγραμμα. Έτσι κάθε έτος συνολικά χαρακτηρίζεται από τις ιδιαιτερότητες του ποιοι πλανήτες έχουν έκλειψη, ενώ οι εναλλαγές των ετών, κάποιες φορές εμφανώς, υποδεικνύουν κάτι.

Οι σεισμοί

Για την έκλειψη του Άρη της 17ης Απριλίου είχαμε μιλήσει σε ένα άρθρο επικεντρωμένο στο επίκαιρο τότε σκηνικό. Στην συνέχεια διάφορες συνδέσεις άρχισαν να φανερώνονται. Την ημέρα της έκλειψης ο μεγαλύτερος σεισμός παγκοσμίως έγινε πάνω στο μονοπάτι της έκλειψης (5,4Ρ στο Aceh της Ινδονησίας), ενώ μέσα στους δέκα μεγαλύτερους σεισμούς στον πλανήτη οι τέσσερις βρίσκονταν επάνω στο μονοπάτι. Λίγες ώρες μετά, την επόμενη μέρα, έγινε σεισμός στο Bushehr του Ιράν (εντός του μονοπατιού) που πάλι ήταν ο μεγαλύτερος παγκοσμίως, 6 Ρίχτερ.

Υεμένη

Παράλληλα, σταχυολογήσαμε ότι εκείνες τις ημέρες αποφάσισαν να ξεκινήσουν συνομιλίες το Ιράν με την Σαουδική Αραβία, για το θέμα της Υεμένης, ενώ μέχρι τότε είχε παγώσει η επικοινωνία μεταξύ τους. Είναι πιθανόν με τις δύο εκλείψεις του Άρη τον Δεκέμβριο που συμβαίνουν μαζί με δύο εκλείψεις του Ερμή, να δημιουργηθούν οι συνθήκες μέσω της μυστικής διπλωματίας (εκλείψεις Ερμή) για να βρεθεί μία ολοκληρωμένη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της Υεμένης. Η Υεμένη, αλλά και η Σαουδική Αραβία και το Ιράν βρίσκονται πάνω στο μονοπάτι τις έκλειψης του Άρη, όπως φαίνεται στο επόμενο γραφικό που είναι φτιαγμένο με την βοήθεια των εργαλείων της Google Earth.

Μονοπάτι της έκλειψης του Άρη της 17ης Απριλίου 2021

Το μονοπάτι της έκλειψης του Άρη της 17ης Απριλίου 2021
Ινδική μετάλλαξη

Λίγες μέρες μετά την έκλειψη εμφανίστηκε μία πολύ μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού στην Ινδία, η οποία βρισκόταν στο κέντρο του μονοπατιού της έκλειψης. Οι θετικοί στα τεστ έφθαναν πλέον τους 350.000 ημερησίως, με παράλληλη αύξηση θανάτων. Πολλές φωνές εντός και εκτός Ινδίας επισήμαναν ότι είναι πιθανόν η Ινδική μετάλλαξη να δημιουργήθηκε από τους εμβολιασμένους, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Το ότι η έξαρση εμφανίζεται επάνω στην έκλειψη του Άρη, που έχει σχέση με σύριγγες και εμβολιασμούς, δείχνει να είναι πιθανή αυτή η εκδοχή. Επίσης βλέπουμε την φλεγμονώδη ιδιοσυγκρασία του Άρη να επιδεινώνει με μία ισχυρή μετάλλαξη. Γιατί όμως η Ινδία να ανταποκριθεί τόσο έντονα σε μία έκλειψη του Άρη;

Η Ινδία, στην εσωτερική αστρολογία, έχει ζώδιο Ψυχής τον Κριό και την Πρώτη ακτίνα, ενώ ζώδιο Προσωπικότητας έχει τον Αιγόκερω και ακτίνα την Τέταρτη. Στον χάρτη της έκλειψης του Άρη βλέπουμε ο Ήλιος να είναι στο ζώδιο της ψυχής της Ινδίας, τον Κριό, που κατέχει το σημείο της Δύσης (DSC). Το ζώδιο της Προσωπικότητας της Ινδίας, ο Αιγόκερως, κρατάει επίσης ισχυρό γωνιακό οίκο, τον 4ο, το σημείο IC που μάλιστα βρίσκεται σε δυναμοποίηση από την ακριβή σύνοδο του με τον αστέρα Βέγα, και την σύνοδο του MC με τον Σείριο. Στον 6ο οίκο της υγείας βρίσκεται ο Ποσειδώνας που επηρεάζει τις μολύνσεις/ιώσεις και βλέπει με τετράγωνο την σύνοδο Σελήνης – Άρη. Ο φλεγμονώδης Άρης και ο μολυσματικός Ποσειδώνας, πλανήτες της Έκτης ακτίνας και οι δύο, δίνουν έξαρση και ταχύτητα ανταπόκρισης.

Για περαιτέρω παρατήρηση των θεμάτων υγείας κοιτάμε τον χάρτη έκτης αρμονικής της έκλειψης για την Ινδία, ο οποίος φέρνει την έκλειψη στον 3ο οίκο μαζί με μία ευρεία σύνοδο Ήλιου, Δία, Ερμή που όλοι τους τετραγωνίζουν τον Κρόνο του 12ου. Αυτό είναι σκληρό και όχι καλό για την υγεία, μιας και τόσο ο 3ος όσο και ο 12ος είναι οίκοι υγείας. Επίσης ο Κρόνος είναι κυβερνήτης της Ινδίας και στον χάρτη της έκλειψης κυβερνάει το IC που σχετίζεται με φυσικές καταστροφές σε επίπεδο μαζικό για το έθνος.

Δεν παύει όμως η συγκέντρωση στον 3ο οίκο στον χάρτη έκτης αρμονικής και με το τετράγωνο του Ουρανού (6ος) προς τον Ερμή (3ος) να δείχνει ότι δεν έφτανε το πρόβλημα της χώρας, αλλά τα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται το γεγονός. Όπως και έγινε παγκοσμίως με την έξαρση της τρομολαγνείας και του φόβου. Ακόμα σήμερα αναφέρουν 7.000 νεκρούς ημερησίως, αλλά στο ενάμιση δισεκατομμύριο πληθυσμού ο αριθμός δεν είναι όπως ακούγεται. Η Ινδία από την αρχή της Covid-19 μέχρι και σήμερα έχουν από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας παγκοσμίως, ενώ οι ημερήσιοι θάνατοι στην χώρα με ή χωρίς Covid ανέρχονται στους 25.000.

Η Ινδική μετάλλαξη πιο ισχυρή;

Λίγες μέρες μετά παρατηρείται μία έξαρση της Ινδικής μετάλλαξης του ιού καθώς έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και στον κόσμο. Κάνουμε αυτή την ανανέωση περιεχομένου του άρθρου αυτού σήμερα με αφορμή την ιδιαιτερότητα της μετάλλαξης, όπως καταγράφεται στον Τύπο και με αφορμή το ότι παρατηρούνται στην Αγγλία θάνατοι πλήρως εμβολιασμένων σε υψηλό ποσοστό.1

Οι φετινές εκλείψεις πλανητών είναι του Άρη, της Αφροδίτης και του Ερμή, οπότε ευαισθητοποιούνται τα θέματα των εμβολιασμών, των ανοιγμάτων της κοινωνικής συναναστροφής, του τουρισμού και της διασκέδασης, ενώ τα ΜΜΕ θα παίξουν ένα σημαντικό παρασκηνιακό ρόλο. Κάτι συνηθισμένο, θα πει κάποιος, αλλά ακολουθώντας τις εκλείψεις του Ερμή θα μπορέσουμε ίσως να δούμε τις εκάστοτε παρασκηνιακές τάσεις.

ΕΚΛΕΙΨΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – 12 ΜΑΪΟΥ 2021
ΗΠΑ

Η Αφροδίτη, ως γνωστόν, επηρεάζει μεταξύ άλλων και τα οικονομικά μας. Την ημέρα της έκλειψης παρατηρήσαμε ότι ο κυβερνήτης του Οχάιο, Mike DeWine, ανακοίνωσε ότι σε πέντε άτομα που θα έχουν εμβολιαστεί έστω και με μία δόση, θα δοθεί “δώρο” 1.000.000 δολάρια μετά από κλήρωση. Επίσης, πάλι μετά από κλήρωση, σε ένα άτομο ηλικίας 12 – 17 που θα εμβολιαστεί, θα του δοθεί δωρεάν φοίτηση σε κάποιο πανεπιστήμιο, με πληρωμένη διαμονή, διατροφή, βιβλία κτλ.2

Ο χάρτης της έκλειψης της Αφροδίτης

Ο χάρτης της έκλειψης της Αφροδίτης

Τα “δώρα” αυτά του DeWine ήταν πρωτοφανή και η είδηση έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου και έτσι αποκαλύφθηκαν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, μικρότερου εκτοπίσματος, που υπάρχουν και δεν είναι ευρέως γνωστές. Στην Δυτική Βιρτζίνια π.χ. δίνουν $100 σε όποιον νέο εμβολιαστεί, στο Μέριλαντ δίνουν $100 σε όποιον δημόσιο υπάλληλο εμβολιαστεί, στο Νιου Τζέρσεϊ κυριολεκτικά κερνάνε μια μπύρα όποιον εμβολιάζεται κ.α. Η είδηση αυτή χαρακτηρίζει μία τάση μέσα στην κοινωνική ζωή που σχετίζεται με τα εμβόλια και τα οικονομικά “δώρα”. Τα εμβόλια έχουν σχέση με τον Άρη και τα δωράκια με την Αφροδίτη.

Το 2021 είναι έτος που γίνονται αποκλειστικά εκλείψεις του Άρη, της Αφροδίτης και του Ερμή και θα υπάρχει επικέντρωση και επιχείρηση συνειδητοποίησης του πληθυσμού των οφελημάτων, των ανέσεων, των δώρων που θα έχουν αν εμβολιαστούν. Ο Ερμής με τις εκλείψεις του να πέφτουν Νοέμβριο και Δεκέμβριο μας επισημαίνει να προσέξουμε εκείνη ειδικά την περίοδο για το τι θα συμβεί στον χώρο των media.

Η υπερβολή της συμπεριφοράς του κυβερνήτη του Οχάιο φανερώνει την φροντίδα και την διάθεση που υπάρχει και που θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς που αφορούν στην επικράτεια της Αφροδίτης, όπως είναι η συμμετοχή των πολιτών σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στο χώρο της διασκέδασης, των ταξιδίων, της διαμονής σε ξενοδοχεία, όπως και όλων των καταναλωτικών τάσεων των ανθρώπων, όταν θέλουν να “βγουν έξω”, την εστίαση, τις ανέσεις γενικά και παντού τόσο στην ατομική όσο και στην κοινωνική ζωή. Η Αφροδίτη ως θηλυκός πλανήτης θίγει πρωτίστως τις γυναίκες οι οποίες θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην επέκταση αυτών των στρατηγικών, αλλά και οι άνδρες θα συμμετέχουν αφού το 2021 γίνονται μαζί και εκλείψεις του Άρη.

Η ΚΙΝΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Δύο μέρες μετά την έκλειψη της Αφροδίτης, η Κίνα ανακοινώνει ένα ιστορικό της βήμα στο διάστημα. Την προσεδάφιση του τηλεκατευθυνόμενου οχήματος Zhurong, στον πλανήτη Άρη.3 Το όχημα μεταφέρθηκε εκεί με την αποστολή Tianwen-1 και το ομώνυμο διαστημόπλοιο που εκτοξεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2020, 04:41 UTC από την Βάση Εκτοξεύσεων της Wenchang. Το σκάφος Tianwen-1 τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Άρη τον Φεβρουάριο του 2021 και τρεις μήνες μετά προχώρησε στην προσεδάφιση του ρομποτικού οχήματος Zhurong, που ολοκληρώθηκε στις 14 Μαΐου 2021, 20:00 UTC. Ο Zhurong είναι ο “θεός της φωτιάς” της κινεζικής μυθολογίας, και επιλέχθηκε λόγω της ονομασίας του Άρη στα κινεζικά, Huoxing, ο “πλανήτης της φωτιάς”.

Η Αφροδίτη είναι σημαντικός πλανήτης για την Κίνα και γι’ αυτό το θεωρούμε σημαντικό ότι γίνεται ειδικά κοντά σε μία έκλειψη του πλανήτη αυτού. Η Αφροδίτη, κατά την Εσωτερική Αστρολογία, κυβερνάει τόσο το ζώδιο της Ψυχής της Κίνας(Ταύρος – ακτίνα Πρώτη), όσο και το ζώδιο της προσωπικότητας της Κίνας (Ζυγός – ακτίνα Τρίτη). Βλέπουμε σε ένα έτος που κυριαρχούν εκλείψεις Αφροδίτης – Άρη η Κίνα να δηλώνει την παρουσία της και ειδικά στην έκλειψη της Αφροδίτης. Εδώ ο Άρης είναι κυριολεκτικά παρών – το ταξίδι στον Άρη.

Ο Πλούτωνας (1η ακτίνα) και ο Κρόνος(3η ακτίνα) κυβερνούν την Κίνα ακτινικά και άρα είναι σημαντικοί πλανήτες για την Κίνα. Αξίζει να παρατηρηθεί ότι στο επίπεδο της προσωπικότητας ο συνδυασμός Ζυγός + 3η ακτίνα μας φέρνει την χροιά του Κρόνου σε έξαρση να έχει θέση κυβερνήτη προσωπικότητας. Από αυτό δεν μας φαίνεται παράξενο ότι λέγεται, πως η Κίνα έχει βλέψεις εξουσιαστικές τόσο έντονες που ξεπερνούν τα σύνορα της Κίνας. Επίσης μπορούμε από αυτό το σημείο να καταλάβουμε γιατί έχουν ένα έντονα εξουσιαστικό, δικτατορικό σύστημα.

Ο αστρολογικός χάρτης της εκτόξευσης του Tienwen-1

Ο χάρτης της εκτόξευσης του Tienwen-1

Εντός του 2020 που έγινε η έναρξη της αποστολής Tianwen-1, ο Πλούτωνας έκανε 7 εκλείψεις και την περίοδο της εκτόξευσης είχε έκλειψη στις 5 Ιουλίου. Ο Κρόνος την ημέρα της εκτόξευσης βρισκόταν στον Αιγόκερω και έκανε στενή σύνοδο με το IC (ακμή 4ου) του τόπου, που ήταν στον Υδροχόο, που έχει παραδοσιακό κυβερνήτη τον Κρόνο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εκτόξευση έγινε με τα τέσσερα βασικά σημεία του χάρτη να βρίσκονται στην μηδενική μοίρα των σταθερών ζωδίων, με την μηδενική του Σκορπιού στον Ωροσκόπο.

Αυτό δίνει δύναμη “απόλυτης” πύκνωσης και συσσώρευσης και πρώτος παραλήπτης της συγκομιδής αυτής είναι ο πρόεδρος τους Xi Jinping με τον Ήλιο σε σύνοδο τόξου ολίγων λεπτών της μοίρας με το MC.4 Ο Σκορπιός είναι άλλο ένα ζώδιο που μέσω της Πρώτης ακτίνας του Πλούτωνα επηρεάζει την Ψυχή της Κίνας. Είναι μάλιστα το αντιδιαμετρικό του ψυχικού της ζωδίου, του Ταύρου. Εδώ περιέχονται κάποιες επισημάνσεις.

Το IC, το σημείο της υποκειμενικής συνειδητότητας, εκεί που βρίσκονται οι ρίζες μας, σχετίζεται με τη γη, τις εξορύξεις μεταλλευμάτων, τον κρυμμένο πλούτο, τους θησαυρούς. και παραδοσιακά έχει ως κυβερνήτη τον Κρόνο. Είναι όπως είπαμε, λόγω Κρόνου, ένα σημαντικό σημείο για την Κίνα. Εξ αυτού, το IC που παραδοσιακά κυβερνιέται από τον Κρόνο, είναι ένα σημαντικό σημείο για την Κίνα. Αυτό είναι χαρακτηριστικό για το ότι οι Κινέζοι είναι πολύ σιωπηλοί, εσωστρεφείς και αισθάνεται κανείς ότι πάντα κάτι κρύβουν, ότι έχουν μία “πονηριά”.

Ο εξωτερικός κυβερνήτης του ζωδίου του IC (Υδροχόος), ο Ουρανός, βρίσκεται στον 7ο. Έτσι έχουμε την τριγωνική σημασία Ήλιου – Κρόνου – Ουρανού, όπου η Κίνα με την κίνηση αυτή επιδιώκει να τονίσει το κύρος της και να αποκτήσει ένα ισχυρό “χαρτί” στην παγκόσμια διπλωματική σκακιέρα που σχετίζεται με τις επιδιώξεις των νέων τεχνολογιών του Διαστήματος. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία την συγκεκριμένη στιγμή και για να καταλάβουμε την σημασία του θα δούμε για λίγο τι συμβαίνει παγκοσμίως στον τομέα του Διαστήματος, αυτή τη στιγμή που η ανθρωπότητα έχει στραμμένη την προσοχή της στην ίωση Covid-19, τις μάσκες και τους εμβολιασμούς.

Ο αστρολογικός χάρτης της προσεδάφισης του Zhurong

Ο χάρτης της προσεδάφισης του Zhurong

Στον χάρτη της προσεδάφισης παρατηρούμε να υπάρχει πύκνωση στον 2ο οίκο και δείχνει το οικονομικό ενδιαφέρον της επιχείρησης. Εκεί βρίσκεται ο Ήλιος στον Ταύρο (ψυχή Κίνας) σε σύνοδο με τον Αλγόλ και την Λίλιθ (!!!). H Αφροδίτη σε εσωτερική κυριαρχία στους Διδύμους και σε σύνοδο με τον Αλδεβαράν δηλώνει την αποδοχή και είσοδο της Κίνας σε επίπεδο “Κορυφής”. Ο Ερμής συνδράμει σε τρίγωνο με τον Κρόνο και δείχνει επιτυχία στην πρακτική σκέψη και οργάνωση, ενώ ευνοεί την απόκρυψη των επιτευγμάτων. Στον 4ο οίκο και σε σύνοδο με το IC βλέπουμε να κυριαρχεί εκτός ορίων, ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, Άρης, σε σύνοδο με τον Σείριο (επιτυχία στις επιχειρήσεις και ειδικά μεταλλευτικές).

Ο χώρος του Διαστήματος σήμερα

Οι δραστηριότητες στον χώρο του Διαστήματος βρίσκονται, ειδικά από το 2020, σε μία φρενήρη ανάπτυξη στον τομέα των εξορύξεων μεταλλευμάτων αστεροειδών. Υπάρχουν πλέον δεκάδες ιδιωτικές εταιρείες που έχουν υλοποιήσιμες ολοκληρωμένες προτάσεις εξόρυξης αστεροειδών. Να το πούμε με απλά λόγια, φτιάχνουν απόχες και δίχτυα, κυριολεκτικά, για να συλλάβουν αστεροειδείς που βλέπουν ότι περιέχουν σημαντικά μεταλλεύματα. Να έχουμε υπόψη ότι υπάρχουν αστεροειδείς που σχεδόν ολόκληροι αποτελούνται από πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσό, ασήμι, πλατίνα, αλλά και άλλα μέταλλα όπως σίδηρο, νικέλιο, κοβάλτιο κτλ.

Οι χρυσοθήρες πάντα υπάρχουν και δεν τους έφτασε να απομυζούν με ανεκδιήγητη απληστία τους πόρους του πλανήτη μας, θέλουν να βάλουν στο χέρι και τους πόρους του υπόλοιπου πλανητικού συστήματος και όσο πιο πέρα ακόμα θα μπορούσαν. Όλα τα βλέπουν σαν ύλη που έχει κάποια οικονομική αξία με την κοντόφθαλμη έννοια. Αλλά, αλλοίμονο, απ’ όσο ξέρουμε, δεν γνωρίζουν ακόμα τίποτα για τον ενεργειακό ρόλο των αστεροειδών αυτών μέσα στο πλανητικό σύστημα και για τον πλανήτη μας. Έτσι, κατά σύμπτωση, τυχαία ή για “πλάκα” ο Θεός, η Φύση αν προτιμάτε, έβαλε αυτές τις “πέτρες” – κοσμήματα να περιστρέφονται μέσα στα πλούτη τους γύρω από τον Ήλιο; Ενώ όμως οι χρυσοθήρες άποικοι της Αμερικανικής Ηπείρου ήταν πολλοί και ο καθένας μπορούσε να βγει ψάχνοντας και μαζεύοντας χρυσό, τα μεταλλεύματα των αστεροειδών δεν θα πέσουν παρά μόνο στα χέρια μιας μικρής οικονομικής ελίτ;

Ο αστεροειδής (16)Psyche

Ο αστεροειδής (16)Psyche
Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΨΥΧΗ

Για την ιστορία του θέματος και για να μην μακρηγορήσω και κουράσω τον/την αναγνώστρια, να πω μόνο ότι ο πιο μεγάλης αξίας αστεροειδής είναι ο αστεροειδής (16) Psyche που το όνομά του σημαίνει Ψυχή. Τυχαίο; Ο αστεροειδής αυτός ανακαλύφθηκε στις 17 Μαρτίου 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Annibale de Gasparis στο αστεροσκοπείο της Νάπολης. Το δικαίωμα της ονοματοδοσίας ενός ουράνιου σώματος το έχει πάντα πρώτος αυτός που το ανακάλυψε και την εποχή που ανακαλύφθηκε, φυσικά δεν υπήρχαν οι τεχνολογίες για να δει ο Gasparis την σύσταση του αστεροειδούς αυτού για να του δώσει αυτό το μοναδικό όνομα. Άλλες, αόρατες συνθήκες έπαιξαν ρόλο.

Η NASA το 2017 επέλεξε δύο από τις τότε προτεινόμενες ρομποτικές αποστολές για υλοποίηση, την Lucy και την Psyche. Η πρώτη θα μελετήσει κάποιους Trojans που είναι αστεροειδείς στην περιοχή του Δία και η εκτόξευση θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021. Η δεύτερη αποστολή θα μελετήσει τον αστεροειδή Psyche και είχε προγραμματιστεί για το 2023, αλλά άλλαξε ο σχεδιασμός και η εκτόξευση είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2022. Στις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν ξεκίναγαν οι καραντίνες παγκοσμίως, η NASA υπέγραφε συμβόλαιο 117 εκατομμυρίων δολαρίων με την SpaceX του Έλον Μασκ για να ετοιμάσει το διαστημόπλοιο Psyche που θα εκτελέσει την αποστολή!

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2022 κυριαρχείται από τις εκλείψεις του Ουρανού, του πλανήτη της τεχνολογίας και ειδικά της αεροναυτικής και διαστημικής τεχνολογίας. Από τον Φεβρουάριο 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 έχουμε 15 εκλείψεις του Ουρανού, μαζί με τρεις του Άρη, δύο της Αφροδίτης και δύο του Ερμή. Τα περισσότερα μονοπάτια των εκλείψεων του Ουρανού περνάνε από κατοικημένες περιοχές έντονου πολιτικοκοινωνικού ενδιαφέροντος όπως Ευρώπη, Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ, Αραβικά κράτη κ.α.

Η “Μεγάλη Επανεκκίνηση” του Κ. Σβαμπ δεν είναι παρά το προπέτασμα καπνού, ένα κάλυμμα σκοπιμοτήτων πέραν αυτών που φανταζόμαστε. Τα μεγάλα θέματα κρύβονται εδώ. Ποιοι θα οικειοποιηθούν τα τρισεκατομμύρια δολάρια που κρύβονται σε καθένα από τους αστεροειδείς; Ένας μόνο αστεροειδής θα αρκούσε για να κάνει όλους τους ανθρώπους πλούσιους. Θα γίνει αυτό;

Η NASA στις ενημερώσεις της λέει ότι θα μελετήσει τον αστεροειδή Psyche για να πάρει πληροφορίες που αφορούν στην “νηπιακή” περίοδο του πλανητικού μας συστήματος, που θεωρούν ότι είναι 10 εκατομμύρια χρόνια από τη δημιουργία του Ήλιου μας. Σίγουρα έτσι θα είναι, απλά κατά σύμπτωση είναι ο πιο πλούσιος σε κοιτάσματα αστεροειδής και ο πιο αποδοτικός οικονομικά αν υπολογιστεί το κόστος εξόρυξης, έξοδα αποστολών, εξοπλισμών, χρόνου εκτέλεσης κτλ.

Το www.asterank.com είναι, όπως δηλώνει, μία επιστημονική και οικονομική βάση δεδομένων που περιέχει 60.000 αστεροειδείς και ανασύρει της πληροφορίες του από τις βάσεις δεδομένων της NASA. Να σημειώσω ότι έχει παρατηρηθεί ότι δεν δίνει πλήρως τα δεδομένα πχ της σύστασης των αστεροειδών, κάτι που ίσως οφείλεται στο τι δίνει δημοσίως η NASA μέσα από τις ιντερνετικές υπηρεσίες της. Οι ταξινομήσεις του πάντως έχουν εγκυρότητα και χρησιμοποιείται σαν πηγή από ιντερνετικές εγκυκλοπαίδειες και όσους αρθρογραφούν ή ερευνούν με αυτό το αντικείμενο. Οπωσδήποτε και άλλες πηγές, αν ψάξει κανείς, μπορούν να δώσουν πληροφορία.5 Στο asterank θα βρείτε τον αστεροειδή Psyche να κατατάσσεται πρώτος ως ο πλέον οικονομικά αποδοτικότερος και αυτό είναι γνωστό γεγονός.

Οι αποστολές στον Άρη έτσι αποκτούν μια άλλη προοπτική και σίγουρα η Κίνα θέλει να έχει μια επιβεβαιωμένα ισχυρή παρουσία στον χώρο αυτό. Εδώ πιθανόν να κρύβεται και η εκδηλωμένη αντιπαλότητα του Έλον Μασκ προς τον Μπιλ Γκέητς. Ο πρώτος θεωρεί τους Κινέζους ανταγωνιστές, ενώ ο δεύτερος συνεργάτες. Ο αστεροειδής Psyche ανήκει στην Κύρια Ζώνη Αστεροειδών που οι τροχιές τους βρίσκονται μεταξύ των τροχιών του Άρη και του Δία. Ο Άρης, λοιπόν, είναι πολύ κοντά στην ζώνη των αστεροειδών αυτών και άρα οι επιχειρήσεις στον κόκκινο πλανήτη μπορεί να έχουν σχέση και με τους σχεδιασμούς οικονομικής εκμετάλλευσης των αστεροειδών και σίγουρα οι υποθέσεις θα μπορούσαν να είναι πολλές. Αποστολές με αυτό το σκοπό και προσεδαφίσεις σε αστεροειδείς έχουν κάνει οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η ΕΕ, ενώ Ρωσία και Κίνα έχουν κάνει επί του παρόντος μόνο περάσματα (FlyBy) κοντά από αστεροειδείς που σημαίνει και αντίστοιχες μελέτες.

Η NASA, η αντίστοιχη κινέζικη CNSA και οι ανάλογες εταιρείες των μεγάλων χωρών ασχολούνται με μεγάλους αστεροειδείς όπως την Psyche (μέση διάμετρος 222 χλμ). Οι δεκάδες όμως ιδιωτικές εταιρείες που δημιουργούνται αποβλέπουν να πιάσουν πολύ μικρότερους αστεροειδείς, κυριολεκτικά πέτρες που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, είναι κοντά μας και είναι γεμάτοι πολύτιμα μέταλλα. Αναρωτιέται κανείς αν έχει γίνει σύμβαση και έχουν ξεχωρίσει τις περιοχές αρμοδιοτήτων οι μεγάλες εταιρείες με τις μικρές.

Η πρώτη παγκοσμίως ιδιωτική εταιρεία αυτού του κλάδου ήταν η Arkyd Astronautics που ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 2009 από τον Ελληνοαμερικανό Πέτρο Διαμαντή που είναι πρώτη γενιά γεννημένων στην Αμερική μεταναστών της οικογενείας του. Η επωνυμία της εταιρείας, όπως ο ίδιος δήλωσε, ήταν σκόπιμα επιλεγμένη ώστε να μην τραβάει την προσοχή και το αντικείμενο της εταιρείας αρχικά παρέμενε κρυφό.6 Το 2012 δήλωσαν δημόσια ότι το αντικείμενο της εταιρείας ήταν να φτιάχνει ολοκληρωμένα προγράμματα εξόρυξης αστεροειδών και μετονομάστηκε σε Planetary Resources, όπως είναι γνωστή μέχρι σήμερα. Το 2019 υπήρχαν περισσότερες από δέκα εταιρείες με αυτό το αντικείμενο, όπως η αμερικανική 3D Systems, η ιαπωνική Astroscale, η κινεζική Origin Space, η καναδική EuroSun Mining, η Deep Space Industries, η Kepler Energy, η Space Engineering κ.α.

Οι εταιρείες αυτές ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται στην συλλογή σκουπιδιών του διαστήματος. Εκεί κάνουν την εξάσκηση και την προετοιμασία τους. Η κινεζική Origin Space στις 27 Απριλίου 2021 (λίγο μετά την έκλειψη του Άρη στις 17 Απριλίου) έθεσε σε τροχιά γύρω από την Γη τον Neo-1 που χρησιμοποιεί ένα μεγάλο δίχτυ για να μαζεύει αδέσποτα αντικείμενα σε τροχιά, ληγμένους και απενεργοποιημένους δορυφόρους κτλ. Ο ιδρυτής της Origin Space, Σου Μενγκ, δήλωσε ότι το 2045 η εταιρεία του θα είναι έτοιμη για εξορύξεις αστεροειδών σε εμπορική κλίμακα.

Μετά από αυτά, νομίζω διαφαίνεται η σχέση της προσεδάφισης του Zhurong στον πλανήτη Άρη. Ιστορικό γεγονός που περιέχει τα στοιχεία των εκλείψεων του 2021. Ο Άρης συμμετέχει συμβολικά και κυριολεκτικά, η Αφροδίτη υποκρύπτεται (έκλειψη Αφροδίτης), ενώ οι ερχόμενες εκλείψεις του Ερμή, Αφροδίτης, Άρη Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2021 θα μας φέρουν νέα και εξελίξεις από το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, να συνοψίσουμε λέγοντας ότι οι πλανητικές εκλείψεις δείχνουν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Τα άρθρα μας σε αυτό το θέμα δεν τελειώνουν εδώ και σύντομα θα παρουσιάσουμε περισσότερες συγκεντρωμένες ανακαλύψεις και παρατηρήσεις. Παρατηρούμε ότι οι πλανητικές εκλείψεις αναφέρονται σε γεγονότα και συνθήκες καταπίεσης, εμποδισμού των λειτουργιών του αποκρυπτόμενου πλανήτη, ή σε έξαρση των χαρακτηριστικών του, που δημιουργείται από το ότι δρα από ένα βαθύτερο επίπεδο.

Ειδικά ο συνδυασμός της Σελήνης με τον Άρη, επειδή έχουν συγγένεια περιβάλλοντος δράσης φέρνει την Σελήνη να δρα Αρειανικά με συγκρουστικότητα μιας και η φωτιά με το νερό δημιουργούν έξαψη και ένταση δημιουργική. Ακόμα οι πλανητικές εκλείψεις παρατηρούμε να σχετίζονται με παρασκηνιακές, κρυφές δράσεις, υποκρυπτόμενες σκοπιμότητες και χρησιμοποιώντας τις εκλείψεις μπορούμε να δούμε πίσω από τα φαινόμενα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οιωνοί κρυφών σχεδίων που αφορούν στην επικράτεια του πλανήτη τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικοπολιτικό.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ!