Βρετανικό Δημοψήφισμα (23 Ιουν 2016)


Δημoσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιούν 2016 στις 09:24

Δεν γνωρίζω αν κάποιοι αστρολόγοι έκαναν επιτυχείς προβλέψεις για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος και με ποια στοιχεία, αλλά εμείς με διάθεση μελέτης προχωρούμε σε μετα-βλέψεις, με σκοπό να αντλήσουμε αν μπορέσουμε πληροφορίες, που θα μας πλουτίσουν σε κατανόηση του αποτελέσματος και της στάσης του Βρετανικού λαού και που ίσως μπορέσει μέσα από αυτές τις πληροφορίες να διαφανεί και η μελλοντική εξέλιξη του αποτελέσματος αυτού. Για την μελέτη μας αυτή χρησιμοποιήσαμε δύο χάρτες. Ο ένας είναι ο χάρτης της έναρξης της ψηφοφορίας και ο άλλος του κλεισίματος της ψηφοφορίας, για την περιοχή του Λονδίνου, ως πρωτεύουσα της χώρας. Για την λειτουργικότητα της εργασίας αυτής να αναφέρουμε ότι το αποτέλεσμα με αίτημα την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. ήταν 51,8% BREXIT και 42,1% BREMAIN.

Πλανητικές Συνθήκες

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι διάφοροι αστρολόγοι παίρνουν σαν γενέθλιους χάρτες κρατών διάφορους χάρτες, αλλά εμείς εδώ όπως και αλλού παίρνουμε μόνο τα βασικά ζώδια που αντιστοιχίζονται στο εγωικό ζώδιο και το ζώδιο της προσωπικότητας, όπως δίνονται από τον χώρο του εσωτερισμού και κατά δηλώσεις κάποιων σύγχρονων Διδασκάλων, που προωθούν και την εσωτερική αστρολογία. Έτσι να αναφέρουμε εδώ ότι θεωρούμε ότι ζώδιο Προσωπικότητας της Αγγλίας είναι ο Ταύρος και Ψυχικό ζώδιο οι Δίδυμοι, ενώ το Λονδίνο έχει Ψυχικό ζώδιο τον Λέοντα και ζώδιο Προσωπικότητας τον Ζυγό.

Οι πλανήτες κατά τον αστρικό ζωδιακό (Fagan-Allen) έχουν τις εξής θέσεις στον ζωδιακό:
 • Κρόνος (R) (Σκορπιός) (σύνοδο με Αντάρη)
 • Ποσειδώνας (R), Νότιος Δεσμός, Παλλάς (Υδροχόο)
 • Ερμής (Ταύρος) (σύνοδο Ρίγελ)
 • Δίας, Βόρειος Δεσμός (Λέων)
 • Άρης (R) (Ζυγός)
 • Ήλιος, Αφροδίτη (Δίδυμοι)
 • Πλούτωνας (R) (Τοξότης) (σύνοδο Βέγα)
 • Ουρανός (Ιχθείς)
Οι πλανήτες κατά τον τροπικό ζωδιακό είναι σε άλλες θέσεις όπως πχ:
 • Κρόνος (R) (Τοξότης) (σύνοδο με Αντάρη)
 • Ποσειδώνας (R), Νότιος Δεσμός, Παλλάς (Ιχθείς)
 • Ερμής (Δίδυμοι) (σύνοδο Ρίγελ)
 • Δίας, Βόρειος Δεσμός (Παρθένος)
 • Άρης (R) (Σκορπιός)
 • Ήλιος, Αφροδίτη (Καρκίνος)
Ο κεντρικός σχηματισμός που επικρατεί την ημέρα του δημοψηφίσματος είναι:

 • o Σταυρός μεταξύ Κρόνου – Ποσειδώνα, Νότιου Δεσμού, Παλλάδος – Ερμή – Δία, Βόρειου Δεσμού

Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στο τετράγωνο μεταξύ Κρόνου και Ποσειδώνα που είναι αμφότεροι ανάδρομοι και ο Κρόνος βρίσκεται σε σύνοδο με τον ηγετικό απλανή αστέρα Αντάρη. Ο Άρης που παίζει σημαντικό ρόλο στο Στερέωμα όλη αυτή την περίοδο λόγω των σχέσεων που κάνει με τον Κρόνο, συμμετέχει σε όψεις με την σύνοδο Ηλίου – Αφροδίτης (135° προς την Αφροδίτη), και όψη χιαστί (150°) με τον πλανήτη Ουρανό. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του όλου θέματος είναι σίγουρα το ότι ο Κρόνος είναι ανάδρομος και κάνει σύνοδο με τον ένα από τους τέσσερις ηγετικούς απλανείς αστέρες τον Αντάρη.

αστρολογικός χάρτης της έναρξης του δημοψηφίσματος

έναρξη του δημοψηφίσματος

αστρολογικός χάρτης της λήξης του δημοψηφίσματος

λήξη του δημοψηφίσματος
Παρατηρήσεις

Οι χάρτες είναι διαμορφωμένοι για αστρικό ζωδιακό, γιατί παρατηρήσαμε ότι λειτουργούν καλύτερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως θα περιμέναμε για ένα γεγονός τόσο σημαντικό και με παγκόσμια ακτινοβολία. Οι σχέσεις που τραβούν την προσοχή μας είναι:

 • Στον χάρτη κλεισίματος ο ανάδρομος Άρης είναι στον 10ο οίκο και στον Ζυγό που είναι το ζώδιο προσωπικότητας του Λονδίνου.
 • Στον χάρτη κλεισίματος ο ανάδρομος Κρόνος είναι στον 11ο οίκο και αποτελεί το ένα άκρο του Σταυρού που δημιουργείται. Κάνει αντίθεση με τον Ερμή (Ταύρος, 5ος) και ο Ταύρος είναι το ζώδιο προσωπικότητας της Αγγλίας.
 • Παρατηρούμε τον Κλήρο της Τύχης στον 7ο και στον Λέοντα.
 • Ο Σταυρός στον χάρτη της έναρξης βρίσκεται στους οίκους 11-2-5-8 ξεκινώντας από τον Ερμή και στον χάρτη κλεισίματος βρίσκεται στους οίκους 5-8-11-2. Έτσι στον χάρτη κλεισίματος δίνεται μεγαλύτερη σημασία στον 11ο οίκο με τον Κρόνο(R)(ΑΝΤΑΡΗ).
 • Ο Ερμής παίρνει ιδιαίτερο ρόλο καθώς στο Fagan-Allen είναι στον Ταύρο (ζώδιο προσωπικότητας Αγγλίας) και στον Τροπικό στους Διδύμους (ζώδιο εγωικό Αγγλίας), ενώ κρατά το ένα άκρο του σταυρού και είναι σε αντίθεση με τον Κρόνο.
 • Στο κλείσιμο ο Ωροσκόπος κάνει σύνοδο με Βέγα και Πλούτωνα (Τοξότης). DSC στους Διδύμους

Ο Σταυρός που είναι ο κύριος πλανητικός σχηματισμός και χαρακτηρίζει την γεωμετρία της ημέρας του δημοψηφίσματος παρατηρούμε ότι στην έναρξη καταλαμβάνει τους άξονες των οίκων 5ου ― 11ου και 3ου ― 9ου, ενώ στην λήξη του δημοψηφίσματος καταλαμβάνει τους οίκους των αξόνων 5ου ― 11ου και 2ου ― 8ου.

Ο ρόλος του 5ου οίκου

Στην έναρξη βρίσκονται εκεί οι κύριοι σήμερα πλανήτες Άρης και Κρόνος ανάδρομοι. Κύριοι γιατί έχουν κάνει συνόδους και με τον Αντάρη και τείνουν προς την νέα σύνοδο τους τον Αυγ 2016. Η στενή σύνδεση – συνεργασία τους και το ότι είναι οι ονομαζόμενοι δύο κακοποιοί. Στο κλείσιμο βρίσκεται εκεί ο Ερμής, κρατώντας ισχυρό τον άξονα 5ου-11ου με την αντίθεση του με τον Κρόνο(Αντάρης).

Ο 5ος οίκος δείχνει προς το βιοτικό επίπεδο του λαού που δείχνει ότι οι Άγγλοι έχουν ενοχληθεί από τις οικονομικές πιέσεις που έχουν δεχθεί από τον Κάμερον τελευταία και ειδικά σε μία στρατηγική που μόνο να χειροτερέψουν έδειχναν. Ακόμα δείχνει ότι ο λαός έχει δύναμη να πάρει ρίσκα που θα αφορούν την διακυβέρνηση του (11ος). Επίσης δείχνει ότι το μεταναστευτικό αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα που πίεσε τον αγγλικό λαό και ειδικά που είδαν να εισέρχονται από την γειτονική Γαλλία χωρίς καμία επιχείρηση ελέγχου από μέρους της Ε.Ε. Επιπλέον η κατάσταση στο Καλαί είναι πολύ δύσκολη και σίγουρα την ένοιωσαν ως απειλητική. Το μεταναστευτικό ενδυναμώθηκε και από την συμμετοχή του Ερμή στον Σταυρό με τετράγωνο προς τον Δία που είναι δύο πλανήτες που σχετίζονται με τους μετανάστες. Όταν μάλιστα το τετράγωνο Ερμή – Δία κούμπωνε με το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα που είναι και οι δύο ανάδρομοι και ο Κρόνος σε ηγετική στιγμή από την σύνοδο του με τον Αντάρη. Ακόμα ένα στοιχείο που υποβόσκει στον 5ο οίκο είναι η παρουσία της ελίτ της χώρας που έπαιξε ρόλο, που ίσως αυτό εκφράστηκε από την φλεγματική συμμετοχή της βασίλισσας τους που μίλησε την γλώσσα τους με την διαροή της πληροφορίας ότι είπε: «Πείτε μου τρεις καλούς λόγους για να μείνουμε στην Ευρώπη». Δίνοντας έτσι ένα νοητικό τόνο που ήλθε να σταθεί απέναντι στον συναισθηματικό τόνο της δολοφονίας της βουλευτίνας Κοξ, που λειτουργούσε παρεμβατικά αυτή την περίοδο στο υπόβαθρο των συνειδήσεων των Άγγλων. Με όμοιο τρόπο στον 5ο οίκο υπάρχει και η τάση αντίδρασης στην ελίτ που κινεί τα νήματα στην Ε.Ε.

Ο ρόλος του 11ου οίκου

Στην έναρξη βρίσκεται εκεί ο Ερμής και στο κλείσιμο ο Κρόνος. Δείχνει τάσεις που σχετίζονται με τον 11ο οίκο. Ίσως θα έπρεπε η έντονη αυτή ενεργοποίηση του οίκου αυτού να την θεωρήσουμε ότι έδειχνε προς την κρίση της συμμετοχής της χώρας σε συνασπισμούς και προς την άποψη του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας.