Η ορκωμοσία προέδρου στις ΗΠΑ


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιαν 2021 στις 23:55

Στις 20 Ιαν 2021, ώρα Ελλάδος 18:58 έγινε το ακριβές ημιτετράγωνο Ποσειδώνα και Κρόνου. Την ώρα αυτή γινόταν η τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ που πάντα αποτελεί ένα άτομο που αφορά και όλα τα υπόλοιπα κράτη. Εδώ εμείς το βλέπουμε τόσο σαν μία ακόμα αποκαλυπτική Συγχρονικότητα του Στερεώματος που έχει τόσο διαισθητική – συμβολική σημασία, όσο και κυριολεκτική. Στο άρθρο αυτό θα δούμε τα στοιχεία που εμπλέκονται στην αστρολογική αυτή όψη με μία ματιά σύμμικτη του χώρου της εσωτερικής, της παραδοσιακής αστρολογίας και της θεωρίας των ανθοϊαμάτων Μπαχ. Είναι συγχρόνως και μία παρουσίαση αυτού του συνθετικού τρόπου σκέψης που μπορεί να αποδώσει περισσότερο πρακτικά και βιωματικά κατανοητά αποτελέσματα.

Η ατομική και ειδικά η θετική ανταπόκριση στον Ποσειδώνα υπάρχει στον Μυημένο, στον Μαθητή και σε αυτούς που βρίσκονται στο Μονοπάτι της Δοκιμασίας για Μαθητεία. Δεδομένου ότι ο μέσος άνθρωπος δεν ανήκει σε αυτές τις περιπτώσεις, ανταποκρίνεται στον πλανήτη αυτό αρνητικά και θα δούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό και για τώρα θα πούμε ότι η ανταπόκριση των ανθρώπων δεν είναι ευθέως και αποδοτικά εποικοδομητική.

Τι είναι ο Ποσειδώνας και πώς λειτουργεί; Θα έχουμε μία οπτική για τον πλανήτη αυτό αν σκεφτούμε ότι ωθεί προς το να αποκτήσει τον έλεγχο του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος των ανθρώπων που μέχρι τότε κυριαρχείται από τον Άρη. Το τσάκρα αυτό είναι το κυβερνητικό κέντρο της Προσωπικότητας και ο Άρης είναι ο συνολικός κυβερνήτης της. Από τα πρώτα βιώματα του ανθρώπου που αρχίζει να βαδίζει στο Μονοπάτι της Δοκιμασίας και Αποδοχής για Μαθητεία, είναι αυτή η αλλαγή κυριαρχίας κυβερνήτη του ηλιακού πλέγματος και είναι αυτή η κυριαρχία του Ποσειδώνα που θα τον καθοδηγήσει μέχρι και την Τρίτη Μύηση στις διαδικασίες κάθαρσης του ηθικού του μέρους.

Ο Ποσειδώνας βιώνεται σαν η τάση που διαλύει τις επικεντρώσεις και τις στοχεύσεις του κατώτερου εγώ. Όσοι δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, νιώθουν μια αίσθηση λανθασμένης κατεύθυνσης και απώλειας στόχων. Αυτό μεταξύ άλλων συμβαίνει γιατί η προσωπικότητα έχει θυμικό, επιθυμητικό και όχι καθαρά συνειδησιακό πυρήνα, κάτι που εκφράζεται από τον πλανήτη Άρη. Ο Ποσειδώνας είναι αφυπνιστικός και εμπεριέχει την τάση υπέρβασης του στενού εγώ και την ανιδιοτέλεια. Ανιδιοτέλεια για την προσωπικότητα και τον Άρη (στην κατώτερη του έκφραση) ισοδυναμεί με χάσιμο, με διάλυση του εγώ. Αυτό φέρνει το βίωμα του «χάνομαι», διαλύομαι. Τότε επικρατεί η αίσθηση του ομιχλώδους τοπίου, της ασάφειας, του μηδενισμού, του θανάτου, της νάρκωσης, καταστάσεις που συχνά αναφέρουν πολλοί αστρολόγοι της μοντέρνας, της παραδοσιακής κ.α σχολών.

Για να μιλήσω για τους Ιχθείς, θα χρησιμοποιήσω τους ορισμούς των ανθοϊαμάτων Μπαχ που μας δίνουν μία οπτική και μία προσέγγιση πιο πρακτική. Η θεραπεία για το ζώδιο των Ιχθύων βρίσκεται πρωταρχικά στο ανθοΐαμα Rock Rose και έχουμε αναφερθεί σε αυτό στο άρθρο εδώ.

Τα βασικά ανθοϊάματα, οι «Δώδεκα Θεραπευτές», λειτουργούν με στάδια – τροχιές που ακολουθούν τρεις φάσεις: Θέση – Αναπλήρωση – Ολοκλήρωση. Το Rock Rose ανήκει στους Δώδεκα Θεραπευτές και ακολουθεί την τροχιά: Rock Rose – Agrimony – Cherry Plum. Το Agrimony είναι για την κατάσταση αναπλήρωσης και το Cherry Plum είναι η κατάσταση της τελικής κρίσης.

Το Rock Rose αφορά σε ανθρώπους που είναι υπερβολικά ανοικτοί στο περιβάλλον τους και πολύ ευαίσθητοι ώστε να τους δημιουργηθεί πανικός σε κάποια απογοήτευση ή επίθεση. Τότε δημιουργείται ένα ενεργειακό τραύμα. Στην περιοχή του εγκλωβίζεται πανικός και τρόμος του πανικού. Ο τρόμος από την σκέψη να βρεθούν πάλι στην κατάσταση του πανικού, του παγώματος όταν θα είναι και πάλι ανοικτοί και εκτεθειμένοι. Αφού βιωθεί ο πανικός από μία εμπειρία προερχόμενη εκ των έξω, το άτομο δεν μπορεί να στέκεται πρόσωπο με πρόσωπο με το τραύμα πανικού και τις κρίσεις πανικού για πολύ. Έτσι αντιδρά περνώντας στο στάδιο της Αναπλήρωσης και χτίζει γύρω του ένα  οχυρό, έναν τείχος προστασίας, ενώ το ίδιο το άτομο αρχίζει να ζει εγκλωβισμένο μέσα στο οχυρό που έφτιαξε (Agrimony).

Το άτομο όμως δεν είναι ευχαριστημένο έτσι εγκλωβισμένο που ζει μέσα στο συνειδητά δημιουργημένο οχυρό του. Έντονες και ακραίες εντάσεις εκκολάπτονται και δημιουργούνται (Agrimony) και υπό τον φόβο ακόμα και του να αρρωστήσει βιολογικά κάποιος, έρχεται η στιγμή που οι παραγόμενες εγκλωβισμένες ενέργειες φέρνουν το οχυρό στην κατάρρευση. Οι ενέργειες του ατόμου ρέουν ανεξέλεγκτα πλέον και έρχονται κατά κύματα αναπτύσσοντας τον φόβο του ανεξέλεγκτου. Φόβοι ότι θα χαθεί, ότι θα κάνει κάτι άσχημο, επικίνδυνο ή ότι θα του συμβεί κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει, ακόμα και να τρελαθεί. Είναι το στάδιο του Cherry Plum. Όταν το στάδιο αυτό ξεπεραστεί, καθώς το άτομο προτιμάει την αρχική του κατάσταση που έχει τα στοιχεία του ανοίγματος της καρδιάς προς τα έξω και άλλα πολλά καλά, περνάει πάλι στην κατάσταση του Rock Rose και στην αρχή ενός νέου κύκλου εμπειρίας. Αυτός είναι ένας βασικός κύκλος εμπειρίας στο ζώδιο των Ιχθύων και ειδικά αν το άτομο έχει στους Ιχθείς την Σελήνη (βεβαρημένος Ιχθείς) ή τον Ωροσκόπο του (μαθητευόμενος στους Ιχθείς).

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στους Ιχθείς από το 2011 με 2012 και θα μείνει εκεί μέχρι το 2026. Στο διάστημα της εισόδου του στους Ιχθείς ξεκίνησαν πολλές διαμαρτυρίες, κυρίως εναντίον της αναπτυσσόμενης λιτότητας και ειδικά στην Ευρώπη όπου έγινε ορατή πλέον η κρίση χρέους της Ευρωζώνης συνολικά, βλ.γράφημα εδώ. Διαμαρτυρίες υπήρξαν σε Βέλγιο, Ιρλανδία, Ελλάδα (Αγανακτισμένοι), Πορτογαλία (12th March Movement), Αγγλία (Occupy London), Ιορδανία (τμήμα των διαμαρτυριών της Αραβικής Άνοιξης), Τυνησία, Αίγυπτος, Γερμανία (στο Βερολίνο μαζεύτηκαν 10.000 άτομα στο συντριβάνι του θεού Ποσειδώνα [!] στην πλατεία Alexanderplatz) κα.

Ο πλανήτης Ποσειδώνας φέρνει στην κατώτερη προσωπικότητα το αποτέλεσμα της κάρτας του ταρώ «ο Πύργος» και οι Ιχθείς φέρνουν τις αντιδράσεις όπως είπαμε. Αξιοσημείωτο είναι ότι η κάρτα αυτή του ταρώ συνδέεται με τον πλανήτη Άρη. Η επικράτεια του Άρη – η κατώτερη προσωπικότητα – γκρεμίζεται, ενώ ο Άρης ως ο ένας από τους καταστροφικούς πλανήτες εμπεριέχει την αυτοκαταστροφή του, εξ ου και η κυριαρχία του στον Σκορπιό. Αυτά υπάρχουν στην παραδοσιακή αστρολογία, αλλά η εσωτερική αστρολογία μάς ενημερώνει ότι σε αυτή την καταστροφή του Άρη ωθεί ο Ποσειδώνας. Οι δύο αυτοί πλανήτες είναι οι δύο εκπρόσωποι της έκτης ακτίνας.

Από όλο αυτό βιώνεται αρχικά το αίσθημα του παγώματος, του πανικού. Οι μάζες βιώνουν την καταστροφή των στόχων τους και το σταθερό έδαφος των στόχων της προσωπικότητάς τους από τις σημερινές μορφές της ζωής. Αυτό μπορεί να εμπλέκεται με την συνειδητοποίηση της επερχόμενης ανεργίας, της οικονομικής κρίσης, της κρίσης ηθικών αξιών, της αίσθησης της εξαπάτησης, της μιζέριας κατά τους υλικούς όρους της Προσωπικότητας, της επιβίωσης, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που ανακοινώθηκαν επίσημα μαζί με το ημιτετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα. Στην συνέχεια αναζητείται ένας σωτήρας που θα τους βοηθήσει να χτίσουν ένα οχυρό για να προστατευτούν μέσα του. Οι Ιχθείς ωθούν στην  αναζήτηση ενός σωτήρα που χρειάζονται άμεσα και πρέπει να τον βρουν επειγόντως για να αντέξουν τον τρόμο του πανικού. Τότε οι μάζες διαλέγουν τον πιο άμεσα εμφανιζόμενο σωτήρα όπως δίνεται από τα κέντρα άμεσης σημερινής πληροφόρησης, που προφανώς είναι τα ΜΜΕ. Σε αυτό το σημείο έρχεται ο Κρόνος να προσφέρει την έννοια του σωτήρα που αναζητούν τα πλήθη στο πρόσωπο ενός μοντέλου κυβερνήτη, ενός τρόπου διακυβέρνησης.

Έτσι δημιουργείται το οχυρό. Την υστερία του πανικού ακολουθεί η αναπτυσσόμενη αμνησία από την ζωή εντός του οχυρού. Ο άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί σε ένα μορφικό (περιορισμένου χρόνου) και όχι βαθύ και σταθερό περιβάλλον-οχυρό. Αυτό ενέχει το στοιχείο της αμνησίας, της απώθησης της αλήθειας που πονάει. Η θύελλα δεν μπορεί παρά να ξεσπάσει κάποια στιγμή από την αίσθηση ασφυξίας της ζωής μέσα στο τείχος, το οχυρό.

Η όψη μισού τετραγώνου (45°) είναι η πιο οξεία έκφραση του χώρου του τετραγώνου. Είναι εξαιρετικά φλεγμονώδης, γρήγορη, γεμάτη απροσεξία λόγω βιασύνης. Αυτό συντονίζεται με τις υπάρχουσες αγωνίες από τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Από την πολιτεία, στην χώρα μας, βλέπουμε να παίρνονται άμεσα μέτρα για το άνοιγμα των μαγαζιών που τελικά φέρνουν μια επώδυνη προσβολή της αγοράς, αφού για να  αγοράσει κανείς κάτι, όπως με πληροφορούν, πολλές φορές χρειάζεται να περιμένει έξω απ’ το μαγαζί ακόμα και περισσότερο της μίας ώρας (!). Γενικά η αγορά προϊόντων φέρει ένα στοιχείο δυσκολίας που δημιουργεί απογοήτευση, κάτι που αποτρέπει συχνά τον άνθρωπο από το να βγει για αγορές.

Το πιο σημαντικό γεγονός πάντως ήταν το ότι όταν γινόταν το ακριβές ημιτετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα (20/01/2021, 11:58 ώρα Ουάσιγκτον) άρχιζε η τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ και ο «σωτήρας», που επειγόντως, απρόσεκτα, βιαστικά και χωρίς διάκριση χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος φανερώθηκε! Η αγωνία από τον πανικό του λαού βρίσκει τον «σωτήρα» στο πρόσωπό του.

Ο Κρόνος είναι η έκφραση του υπόβαθρου της γήινης εξουσίας που επιβάλλεται με δικαιολογία το κάρμα της ανθρωπότητας. Είναι οι ηγέτες και επαγγελματίες σωτήρες, εν προκειμένω της πολιτικής. Δίνουν κατευθύνσεις και οι λαοί νοιώθουν ότι χτίζουν ένα στέρεο οχυρό για να εγκλωβιστούν και να ησυχάσουν για λίγο έστω. Δεν είναι οι πραγματικοί Σωτήρες που αναλαμβάνουν οι ίδιοι το κάρμα της ανθρωπότητας (Χριστός). Είναι οι συντηρητές του κάρμα, γιατί αυτό τους βρίσκει δουλειά και τους βγάζει από την ανεργία.

Ο Κρόνος είναι πλανήτης της τρίτης ακτίνας μαζί με την Γη μας. Πιέζει για να αναλάβει από τη Γη τη διακυβέρνηση του τσάκρα του λαιμού του μέσου ανθρώπου. Εκεί που η νόηση αντιλαμβάνεται ότι οι κόποι των ανθρώπων δεν οφείλονται στον τραχύ υλικό περίγυρο που μας παρέχει η Μητέρα Γη, η Ύλη, αλλά οι κόποι μας οφείλονται σε δικά μας λάθη εγγεγραμμένα στις δέλτους του κάρμα. Έτσι ο άνθρωπος αναλαμβάνει και την ευθύνη της απελευθέρωσης με τη χρήση της νόησης και την κατάκτηση της εσωτερικής αλήθειας.

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που βρίσκεται ο Κρόνος και το ζώδιο που σχετίζεται με την επιστήμη, τις νέες τεχνολογίες, την ψηφιακή διακυβέρνηση και τον ανθρωπισμό. Ο Κρόνος όμως στον Υδροχόο, πρέπει να μην εμποδίζει και μάλιστα να ευνοεί τη φανέρωση του μονοπατιού της απελευθέρωσης, σαν ημερήσιος παραδοσιακός κυβερνήτης που είναι του Υδροχόου. Την ημέρα έρχεται αντιμέτωπος ευθέως με τον Ήλιο που τα θέλει όλα φανερά και συνειδητά και αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για τα σημερινά τεκταινόμενα. Πάντοτε ο Ήλιος δεν παύει να είναι ο αστέρας του συστήματος μας και όχι πλανήτης όπως ο Κρόνος.

Αλλά ο Ποσειδώνας έχει ενεργοποιήσει το πάγωμα του πανικού και τον τρόμο στις μάζες και έτσι οι αδύναμοι επιζητούν και θα επιζητήσουν την προστασία στον χώρο που προωθείται και βρίσκεται στον χώρο της εξουσίας και που παράδειγμα είναι το πρόσωπο του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Έτσι θα βιωθεί και θα υιοθετηθεί η αμνησία των Ιχθύων. Χρησιμοποιούμε αυτή την συγχρονικότητα, αφού συμβολικά και κυριολεκτικά ορκίστηκε ακριβώς επάνω στο ημιτετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα, όπως είπαμε. Το σύμπαν έχει τον τρόπο Του να μας δίνει σημάδια.

Ο Κρόνος από το ζώδιο του Υδροχόου σχετίζεται με την διακυβέρνηση μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας που προέρχεται αδίστακτα και χωρίς επαρκείς ελέγχους από την απληστία πλουτισμού. Δεν είμαστε εναντίον της χρήσης εργαλείων και στην τάση βελτίωσης των εργαλείων μας. Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος της αβλάβειας των εφευρέσεων και αυτό δεν αισθανόμαστε ότι υπάρχει. Στην εποχή του Υδροχόου αυτά θα μας απασχολήσουν και η ώθηση θα είναι προς την επικράτηση του Ανθρωπισμού και όχι της άπληστης συσσώρευσης πλούτου από κάποιους εγωιστές.

Η εξουσία του Κρόνου υπό την ώθηση του Ποσειδώνα στους Ιχθείς και την αναζήτηση ενός σωτηριακού περιβάλλοντος θα πρέπει να λειτουργεί φανερά και θα υπάρξουν μεγάλοι αγώνες για την αυτή την διαφάνεια που οι Κρόνειοι δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν. Είπαμε … ο Κρόνος είναι κυβερνήτης υπό το φως του Ήλιου (απέναντι ζώδιο του Λέοντα) στον Υδροχόο. Αν αυτά δεν ικανοποιούνται θα παραμονεύει η ανεξέλεγκτη δράση του Ουρανού που είναι εξωτερικός και ιεραρχικός κυβερνήτης του Υδροχόου. Η ροπή του Κρόνου να φέρνει αριστεροζωδιακά τους ανθρώπους στο προηγούμενο ζώδιο του Αιγόκερω θα γίνει φανερή ειδικά στην εποχή μας που όλο και περισσότερο βιώνει την έλευση της εποχής του Υδροχόου.

Αργότερα και μέχρι το 2026 που ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται στους Ιχθείς, θα υπάρξουν εξεγέρσεις που θα παραχθούν από τον βιαστικό εγκλωβισμό των μαζών στο νέο τείχος τους. Οι ενέργειες του Agrimony θα φτάσουν να γκρεμίσουν το δημιουργημένο τείχος και τότε οι μάζες θα βρεθούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις τύπου Cherry Plum. Μέχρι τότε θα έχουμε πολλά να πούμε. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην φάση της δημιουργίας του τείχους, του εγκλωβισμού, μετά τις συνειδητοποιήσεις της επερχόμενης ανεργίας, της φτώχειας, της μιζέριας και το γκρέμισμα των ιδεωδών της κοινωνίας του καταναλωτισμού και της αφθονίας που διεκήρυσσε το δύον σύστημα του καπιταλισμού. Η απόφαση φαίνεται να παίρνεται υπό τον τρόμο του βιώματος του πανικού και μπαίνουμε με αυτό το ημιτετράγωνο στην φάση του Agrimony.

Οι Κρόνειοι, πάντως, θα πρέπει να φανερώσουν το μονοπάτι της απελευθέρωσης κάτω από το Φως του Ήλιου, αλλιώς θα απειληθούν από τον ίδιο τον Ήλιο και τους εκπροσώπους του. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω μια αστρολογική και όχι μόνο εκτίμηση μου. Ο απελθών πρόεδρος Τραμπ, είναι ένα ηλιακό άτομο, ένας ηλιακός ηγέτης. Είναι Δίδυμος στο ζώδιο και ο Δίδυμος είναι το ζώδιο που στην Ελληνική Αστρολογία κυβερνάται από τον Απόλλωνα. Στο ζώδιο αυτό γίνεται το Θερινό Ηλιοστάσιο που είναι σύμβολο της επικράτησης του Φωτός και η πιο φωτεινή ημέρα του έτους. Ο Ήλιος του Τραμπ κάνει σύνοδο με τον Ουρανό που εκτός των άλλων είναι εκπρόσωπος του Πνευματικού Ήλιου και η πρώτη στάση πέραν της επικράτειας του Κρόνου. Επίσης, έχει Ωροσκόπο Λέοντα (κυβερνήτης ο Ήλιος) και μάλιστα σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Βασιλίσκο που ονομάζεται «η Καρδιά του Λέοντα». Κάτι που έκανε πολλούς και μάλιστα διάσημους αστρολόγους, αλλά πολιτικά φανατισμένους εναντίον του Τραμπ, να επιχειρήσουν να κάνουν πολύ εσφαλμένες διορθώσεις της ώρας γέννησής του, μόνο και μόνο για να αποφύγουν να λάβουν υπόψη τον Βασιλίσκο επάνω στον Ωροσκόπο του.

Ας συντηρούμε τις Δυνάμεις του Φωτός στις Καρδιές μας στηριγμένοι στην Σοφία της Αγάπης που μας αποκαλύπτει την Αλήθεια και την Οδό του Αγαθού!