Η παραίτηση Τσίπρα από την προεδρία του Σύριζα


Δημoσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιούν 2023 στις 07:10

Το γεγονός με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα είναι η παραίτηση του Αλ6 Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την 6η κατά σειρά εκλογική του ήττα (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές, εθνικές).

Ως συνήθως, κοιτάμε τι έχει να πει το Στερέωμα που πάντα μας δίνει μία στέρεη άποψη, αν έχουμε τρόπο να το διαβάσουμε.

Οι διελεύσεις της παραίτησης

Γενέθλιος Τσίπρα & διελεύσεις παραίτησης

Γενέθλιος & διελεύσεις παραίτησης

Από τις διελεύσεις της παραίτησης επιλέγουμε τις εξής:

 1. δ. Ήλιος = γ. Αφροδίτη
 2. δ. Αφροδίτη = γ. IC
 3. δ. Λίλιθ = γ. IC
 4. δ. Κρόνος 90° γ. Ποσειδώνας
 5. δ. ΒΔ 120° γ. Άρης
 6. δ. Ερμής 90° γ. Πλούτωνα

Η παραίτησή του στις διελεύσεις έχει μία επικέντρωση στην Αφροδίτη. Είναι ένας πλανήτης που κυβερνάει τον 7ο οίκο και εκεί ο Τσίπρας έχει τον ΒΔ του. Έχει δρόμο να κάνει και προχωράει «βιαστικός».

Πλανήτης της διπλωματίας η Αφροδίτη, δείχνει μία διπλωματική κίνηση, ενώ μας λέει ότι εμπλέκονται μεγάλα οικονομικά στέκια, τραπεζίτες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Υπάρχει μπόλικο έδαφος για να πολεμήσει κανείς σήμερα με τα funds του ΚΜ και σκέφτεται να το εκμεταλλευτεί αυτό. Η Λίλιθ συνάδει και μας λέει ότι υπάρχει κρυφός σχεδιασμός εξτρεμιστικών στοιχείων.

Είναι μία κίνηση που δημιουργεί ένα κοινωνικό σασπένς, ένα «σούσουρο» της κοσμικής ζωής που θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει θετικά. Υπάρχει υποστήριξη στις κινήσεις του από άτομα του χώρου που δημιουργεί διαφημιστικό περιεχόμενο.

Το τετράγωνο του Κρόνου προς τον Ποσειδώνα του δείχνει το χτύπημα που δέχθηκε από τον ΚΜ, που τον είχε όλο αυτό το διάστημα των εκλογών στο Μεσουράνημά του.

Περιμένει την επανεκκίνησή του με το πέρασμα του Κρόνου από τον Δία του, που όπως θα δούμε συμπίπτει και πάλι με την προοδευμένη του Νέα Σελήνη, το 2024.

Το τρίγωνο του ΒΔ προς τον Άρη του υποδεικνύει ότι ευνοούνται τα σχέδια της ουσιαστικής έκφρασης της πολιτικής που εκφράζει. Καλή στιγμή για κατάλληλα βήματα.

Δευτερεύουσες πρόοδοι

πρόοδοι παραίτησης Τσίπρα

Πρόοδοι παραίτησης Τσίπρα

Από τις δευτερεύουσες προόδους της παραίτησης επιλέγουμε:

 1. π. Σελήνη = γ. Ήλιος/γ. Πλούτωνας
 2. π. Δίας 120° γ. Κρόνος
 3. π. Κρόνος 120° γ. Δίας
 4. π. Ερμής 180° γ. Έρις
 5. π. Δίας 90° ASC
 6. π. Αφροδίτη 60° γ. Αφροδίτη

Σημαντική στιγμή για την πορεία του. Σε αρμονία με τις κοινωνικές και πολιτικές του επιδιώξεις που βρίσκονται πέραν του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα αυτό δεν ήταν παρά ένα σκαλοπάτι.

Όπως έχω πει σε προηγούμενο άρθρο μου, όταν καταλάβει η αριστερά ότι χρησιμοποιήθηκε να δούμε τι θέση θα πάρει. Αν και δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί την έκανε συνένοχο.

Αυτή τη στιγμή δείχνει σαν ηγέτης να έχει πληγεί και θα κριθεί στο μέλλον η στάση που στη συνέχεια θα κρατήσει.

Ετοιμάζεται για το Μεγάλο Κόλπο, και η ετοιμασία αυτή κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο του 2024. Όταν προοδευμένοι η Σελήνη και ο Ήλιος (δευτερεύουσες) κάνουν Νέα Σελήνη και ταυτόχρονα κάνει σύνοδο ο διελαύνων Κρόνος με τον Δία του, όπως είπαμε.

Το σκηνικό αυτό είχε επαναληφθεί το 1995 με προοδευμένη Νέα Σελήνη και τον δ. Κρόνο πάνω στον Δία του, όταν είχε μπει στο ΚΣ της ΕΦΕΕ, που εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε φάση αποσύνθεσης και τελικά διαλύθηκε. Ήταν ίσως το ξεκίνημα της πολιτικής του πορείας.

Έτσι βρίσκεται σε φάση όπου θα κάνει μία επανεκκίνηση και σίγουρα μπορεί να την κάνει. Δεν έχει δει ο κόσμος ακόμα τίποτα από τον πολιτικό αυτό. Έχει ξεγελάσει με το στυλ του πολύ κόσμο και πολλοί έχουν υποτιμήσει τις δυνάμεις του, και έχει ακόμα να ξεγελάσει ακόμα πιο πολλούς.