H Ελλάδα ως Έθνος και η ορκωμοσία του ΚΜ


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιούν 2023 στις 18:49

Στη συνέχεια θεώρησα καλό και χρήσιμο να κοιτάξουμε τη σχέση της στιγμής της νέας ορκωμοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τους χάρτες της Ελλάδας όπου οι βασικοί είναι δύο. Ο ένας που εκφράζει την Ελλάδα ως Έθνος και είναι η ημερομηνία του 1822 και ο άλλος ως Κράτος με τη συνθήκη του Λονδίνου του 1830.

Να θυμόμαστε ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν γνωρίζουμε ώρα ίδρυσης. Επίσης όταν λέμε τη λέξη Έθνος μην συγχέουμε τις έννοιες με θέματα πολιτικού εθνικισμού κτλ. Η λέξη έθνος είναι βασική έννοια της κοινωνιολογίας.

Πρώτα ας κοιτάξουμε την Ελλάδα ως Έθνος τι έχει να ζήσει με τη νέα αυτή και τόσο κρίσιμης σημασίας, για τον ίδιο αλλά και για εμάς, αναρρίχησή του ΚΜ στην Εξουσία. Στο επόμενο μέρος θα δούμε τι θα ζήσει η Ελλάδα ως Κράτος.

Με μία γρήγορη ματιά σημειώνουμε τα σημαντικά σημεία:

  1. Η πίεση στον Πλούτωνα του χάρτη της Ελλάδας
  2. Σελήνη και των δύο χαρτών στο Ζυγό
  3. Η συσχέτιση του Ήλιου με Ποσειδώνα και Ουρανό Ελλάδας
  4. Κρόνος = Ήλιος/Δίας

Να θυμόμαστε τα εξής: ο Ερμής βρίσκεται στον Ωροσκόπο του ΚΜ, και ο Κρόνος στο Μεσουράνημά του. Δηλαδή και να μην ήταν εκεί οι πλανήτες αυτοί που τα ενεργοποιούν, οι γωνίες του ΚΜ βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις/χρήσεις διαρκώς για τους Έλληνες και για όσο υπάρχει ο ΚΜ εκλεγμένος στη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή του αρχηγού Κράτους.

Όλα στις «πλάτες» του Πλούτωνα

Το πρώτο που παρατηρούμε είναι ότι η ορκωμοσία πέφτει όλη επάνω στον Πλούτωνα της Ελλάδας/Έθνος. Τα τέσσερα σημεία των γωνιών (ASC, MC, DSC, IC) δημιουργούν ένα σταυρό στα Μεταβλητά που πιάνει τον Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης και των ιδεωδών της.

Η πίεση αυτή δείχνει ότι ο ΚΜ θα κάνει ότι μπορεί για να σταυρώσει την κεντρική ιδεολογία που πηγάζει από το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και δεν αναφέρομαι σε ακροδεξιά κόμματα και την κρατούσα πολιτική έννοια του εθνικισμού (επαναλαμβάνω), αλλά τη βαθιά, κοινωνική, πηγαία και ουσιαστική που πηγάζει από το ηθικό φρόνημα.

Ο Ποσειδώνας κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα και ο Ερμής τετράγωνο. Ο Ποσειδώνας επάνω στον Πλούτωνα μιλάει για επέμβαση μέσω του ηθικού. Δείχνει τις προσπάθειες αλλοίωσης και διάλυσης, σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ (Ερμής).

Στη θετική του μορφή, και ειδικά από την πίεση των ΜΜΕ, θα επέλθει μία μεγάλη και σοβαρή διεύρυνση της πνευματικής σύλληψης, πολλών που είναι έτοιμοι γι’ αυτό, πάνω στα θέματα του τι είναι ο Ελληνισμός και πώς πρέπει ή μπορεί να βαδίσει αυτή τη στιγμή μέσα στη ζωή πολιτισμικά και όχι στενά πολιτικά. Η αναζήτηση του τι είναι ο Ελληνισμός θα ξαναγίνει πρώτιστης σημασίας.

Στην αρνητική του μορφή δείχνει το μάρκετινγκ, και τις μορφές που έχει πάρει σήμερα υποσυνείδητης και συνειδητής επέμβασης, που θα επιχειρήσει να θολώσει τις βαθύτερες ηθικές και ιδεολογικές συνιστώσες του εθνικού φρονήματος, υπεύθυνου για την παραγωγή πολιτικής στάσης.

Ποιος όμως ο ρόλος του Πλούτωνα στον χάρτη του Ελληνικού Έθνους;

Δύο είναι οι βασικές συμμετοχές του:

  1. Το τετράγωνό του προς Ποσειδώνα – Ουρανό
  2. Η χιαστί προς τον ΝΔ

Κατά το πρώτο, έχουμε τη «μοίρα» των Ελλήνων να παλεύουν μονίμως για να επιφέρουν μια αλλαγή, μια καλυτέρευση στην ασύμβατη με αυτούς κοινωνία. Αυτό εν τω μεταξύ είναι διαρκές, μιας και προέρχεται και από το ότι ενώ ο Έλληνας είναι Αιγόκερος στον χάρτη του Έθνους, ο χάρτης του Κράτους τον πιέζει να φέρεται σαν Υδροχόος.

Σε αυτόν τον πόλεμο έχουν συμβάλλει δυστυχώς και η πλειονότητα των αστρολόγων με το να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος. Από αυτά βλέπουμε και γιατί είχε τόσο μεγάλη επιτυχία το σλόγκαν του Α. Παπανδρέου, «ΑΛΛΑΓΗ». Ένας ατέρμονος αγώνας φαἰνεται να υπάρχει σαν κάρμα.

Ο αγώνας για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην κοινωνία. Ο Έλληνας δεν γίνεται να εφησυχάσει και να αποδεχθεί όσα βιώνει ως στραβά μέσα στην κοινωνική πραγματικότητά του, διαχρονικά. Πολλοί, βέβαια, θα είναι πάντα αυτοί που υποχωρούν και ταυτίζονται με τη διαφθορά και την κατάχρηση εξουσίας.

Στο δεύτερο έχουμε τον ΝΔ σε σύνοδο με τον Regulus. Αυτό είναι το βαρύ πεπρωμένο που κουβαλάνε οι Έλληνες με την ιστορία τους και τα επιτεύγματα του παρελθόντος τόσο της αρχαιότητας, όσο και της νεότερης ιστορίας.

Δίνει αυτό που λέει συχνά ο Έλληνας: «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Αλλά και άλλα όπως «όταν εμείς δημιουργούσαμε πολιτισμό, οι Ευρωπαίοι έτρωγαν βελανίδια», κτλ. Το ερώτημα όμως της χιαστί είναι: έχει αυτό που λες βάση, το έχεις ελέγξει, μελετήσει και αποδείξει σήμερα για σένα; Διότι άλλο τι έκαναν οι πρόγονοι κάποιου και άλλο τι κάνει ο ίδιος σήμερα.

Ο Πλούτωνας σε χιαστί με τον ΝΔ δίνει το ότι οι Έλληνες πρέπει να απεξαρτηθούν από τις προσκολλήσεις με το παρελθόν και να βαδίσουν πραγματικά αντλώντας δημιουργικά από την αρχαία και τη νεότερη παράδοση.

Πρέπει να απαλλαγούν και από κάποιους καθ’ υπερβολήν Έλληνες, που ενώ υστερούν από πάρα πολλούς ξένους, εν τούτοις επιμένουν να πιστεύουν, μέσα στον ναρκισσισμό τους, ότι αυτοί είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και του πολιτισμού τους και άρα ανώτεροι όλων. Ενώ στην πράξη ζουν μία ζωή βουτηγμένη στα ιδανικά της πνευματικής παρακμής, ακολουθώντας τα ιδανικά του δυτικού τρόπου ζωής και τις συνήθειές του.

Εκεί έχουμε πολλά να δούμε και πρόκειται για ένα έδαφος που μπορούν να εισχωρήσουν πάρα πολλές παρερμηνείες ένθεν κακείθεν. Οι σωστοί και έχοντες πραγματική διάκριση, μόνον, θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Γι’ αυτό ας ετοιμαζόμαστε!

Σελήνη στον Ζυγό

Το επόμενο που παρατηρούμε είναι ότι η Σελήνη βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον γενέθλιο του έθνους μας, τον Ζυγό – οι Έλληνες, τα διαχρονικά «καμάκια» και οι ερωτομανίες τους.

 Αυτό σημαίνει ότι ο ΚΜ έχει τη δυνατότητα να μιλάει στη συναισθηματική πλευρά του Έλληνα και να δημιουργείται άμεση κατανόηση. Έτσι περνάει ευκολότερα τα μηνύματα που θέλει σε θέματα δικαιοσύνης, χρήματος, αλλά και θέματα που αφορούν στα 170 σεξουαλικά φύλα και στη μεταξύ τους νομική, αλλά και σεξουαλική σχέση. Αυτό θα του δώσει σημαντικά αποτελέσματα και οφέλη σε πλατφόρμες όπως το TikTok.

Ήλιος αντίθεση με Ουρανό – Ποσειδώνα

Ο Ήλιος είναι το σύμβολο του αρχηγού του Κράτους. Εδώ βλέπουμε να είναι στραμμένος και συγκεντρωμένος στη σύνοδο Ποσειδώνα – Ουρανού στον Αιγόκερο του Ελληνικού Έθνους.

Ποιος όμως ο ρόλος της συνόδου Ποσειδώνα – Ουρανού στον χάρτη της Ελλάδας – Έθνους;

Πρώτα πρέπει να προσθέσουμε το σημαντικό σημείο ότι αυτή η σύνοδος περιλαμβάνει και την προγενέθλια Νέα Σελήνη. Αυτό το προσέχουμε ιδιαίτερα. Είναι το στοιχείο που μας δίνει τις τόσες και παγκόσμιες επιτυχίες Ελλήνων στον χώρο της επιστήμης και της πνευματικότητας γενικά.

Μας δίνει το ότι ο Έλληνας όταν ασχοληθεί με τις επιστήμες μπορεί να γίνει πρωτοπόρος. Επίσης κρατάει ανοικτό τον δίαυλο για να προκύπτουν άτομα με σοβαρή κατανόηση των δρόμων που χάραξαν για τον κόσμο οι Έλληνες φιλόσοφοι και επιστήμονες της αρχαιότητας. Οι Έλληνες έχουν τη δύναμη να φτιάχνουν συστήματα εφαρμόσιμα με βαθιές ρίζες στην πνευματική τους παράδοση και φιλοσοφία.

Ο ΚΜ είναι ένας νέου τύπου ηγέτης (όπως ο Μακρόν, ο Τρυντώ κ.α.) και καλείται, απέναντι σε αυτό το χαρακτηριστικό των Ελλήνων να κριθεί, όσο και να κρίνει και να διακριθεί. Θέλει να αποτελέσει διέξοδο και πορεία σε αυτό το χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Θα επιχειρήσει να έλξει τον κόσμο των φοιτητών και αυτό θέλει προσοχή γιατί εκεί η ΟΝΝΕΔ ήδη κάνει πολλή δουλειά.

Να γίνει δηλαδή και αρχηγός του Έθνους, αλλά αυτό δεν θα μπορέσει να το επιτύχει. Ο Ήλιος του Ελληνικού Έθνους ετοιμάζεται να νοιώσει την Κρόνεια δράση του ΚΜ, όπως θα δούμε αμέσως μετά. Κάποιοι, από το πολιτικό μπλοκ, περιμένουν εναγώνια τα αποτελέσματα της τριβής αυτής.

Ο Κρόνος στο μέσον μεταξύ Ήλιου και Δία

Ο Κρόνος είναι η Εκτελεστική Εξουσία, αλλά και οι Νόμοι που τη διέπουν, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά με παρανομίες. Θυμόμαστε ότι ο Κρόνος κάνει σύνοδο με το Μεσουράνημα του ΚΜ και είναι και ανάδρομος και έχουμε πει ότι μία από τις ιδιότητες που βγάζει ανάδρομος είναι το να επιτελούνται παρανομίες, να είναι σκληρότερος του απαιτούμενου, καχύποπτος, αλλά και εκτεθειμένος.

Το τετράγωνο Ήλιου – Δία κάνει τους Έλληνες να είναι συχνά υπεραισιόδοξοι, ακόμα και ζαμανφουτίστες κάποιες φορές και περιφρονητές των περιορισμών, όσο και ιδεαλιστές, αλλά και εγωιστές. Από τη συμμετοχή όμως του Κρόνου με τον Δία, μπορούν και επιτυγχάνουν να ισορροπούν και να ακολουθούν σχέδια εφαρμόσιμα και επιτυχή επαγγελματικά, κ.α. Σχετικά εύκολα επιχειρούν έργα και έχουν την πεποίθηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν εκεί που άλλοι δεν τολμούν.

Ο Κρόνος θα προσπαθήσει να μαζέψει αυτή την πλευρά των Ελλήνων που σημαίνει μεταξύ άλλων και ότι θα εμποδιστούν στο επιχειρείν. Εκείνο, το να ανοίγει ο καθένας το μικρομάγαζό του και να επιβιώνει, θα πολεμηθεί και θα τείνει να εξαλειφθεί. Οι οικονομικές δυσκολίες θα είναι ένα από τα όπλα γι’ αυτούς τους σκοπούς.