Το δράμα στο νοσοκομείο της Γάζας


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτ 2023 στις 12:23

Το δραματικό αυτό συμβάν στο νοσοκομείο της Γάζας Al – Ahli δεν γινόταν να περάσει χωρίς να αγγίξει το ερευνητικό μας ενδιαφέρον, χωρίς να ξυπνήσει την ανάγκη για καλύτερη κατανόηση.

Σίγουρα ο Άρης έχει περάσει πλέον στον Σκορπιό και η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται, να «χοντραίνει» η επιθετικότητα και τα πλήγματα να επιδεινώνονται πάντα με παραλήπτες τους απλούς ανθρώπους.

Ο αστρολογικός χάρτης της σφαγής στο νοσοκομείο της Γάζας

Ο χάρτης της σφαγής στο νοσοκομείο της Γάζας

Οι πλανητικοί μηχανισμοί

Οι κύριοι μηχανισμοί που δρουν είναι δύο ταυ τετράγωνα.

  1. Κρόνος – Λίλιθ, Regulus > Σελήνη
  2. Ήλιος, ΝΔ, Αρκτούρος, Στάχυς – Έρις, ΒΔ > Πλούτωνας

Να σημειώσουμε ότι το πρώτο εξελίσσεται σε σταυρό στα θεμελιώδη με τη συμμετοχή της Σέντνα που βλέπουμε και εδώ να είναι παρούσα από τον πρώτο οίκο. Η Σέντνα που πάντα βλέπει και γίνεται η φωνή που μιλάει για τους αδικούμενους, τους πληγέντες, τα κάθε λογής θύματα, αυτούς που υφίστανται βλάβη σε οποιονδήποτε από τους τρεις κόσμους.

Σίγουρα και τα δύο ταυ είναι πολύ δηλητηριώδη και δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ότι ο Πλούτωνας επιπλέον ακόμα κάνει τετράγωνο με τον Άρη. Αλλά η συμμετοχή της Έριδας στον ΒΔ δεν αφήνει περιθώρια να περάσει έτσι το γεγονός χωρίς να υπάρχει η αμφιβολία του τί έγινε, ποιος το έκανε, ποιος είναι ο υπεύθυνος, έγινε σκόπιμα για κάποιο λόγο ή από σφάλμα;

Αυτό δημιουργεί ένα περιβάλλον που απαιτεί έρευνα και σε αυτές τις περιπτώσεις προσφεύγουμε και στην οιωνοσκοπική και συγχρονιστική αστρολογία. Έτσι χρειάστηκε μία μελέτη των αστεροειδών.

Οι Πλανητοειδείς

Οι κυριότεροι αστεροειδείς που παρατηρούμε να συμμετέχουν είναι οι εξής:

  • Η Μινέρβα ακριβώς επάνω στην Ανατολή
  • Η Ίσις με τον Ερμή
  • Η Ίρις με τη Σελήνη
  • Η Γιούνο (Ήρα) με την Λίλιθ
  • Ο Διόνυσος στο Μεσουράνημα
  • Οι Κένταυροι Όρειος και ο Άμυκος με τον Πλούτωνα

Μινέρβα

Η Μινέρβα στην Ανατολή μας παραξενεύει. Είναι η θεά Αθηνά στη Ρωμαϊκή εκδοχή της.

Η Μινέρβα δεν είναι προστάτιδα της βίας, όπως ο Άρης, αλλά του στρατηγικού πολέμου. Είναι προστάτης των τεχνών, των επιστημών και γενικά της δεξιοτεχνίας σε εφαρμογές κ.α.

Μαζί με τον Ουρανό στην Ανατολή μας δείχνει κάτι που είναι έντεχνο, με εξαιρετική επιστημονική φροντίδα, μία δράση τακτικής και στρατηγικής σημασίας.

Ίσις

Αυτό επιτείνεται από την Ίσιδα με τον Ερμή, που διαθέτει στον Ερμή ένα βάθος αντιληπτικότητας, προδιαθέτει προς μία σοφή στάση ή την πεποίθησή ότι έχουμε επιλέξει μία σοφή στάση (εξαρτάται από το εξελικτικό επίπεδο). Συγχρόνως ο Ερμής στον Ζυγό οφείλει να περιέχει τα στοιχεία της θέσης του στην Παρθένο, της αναλυτικότητας, της οργάνωσης της σκέψης και της εφαρμογής της στην πράξη.

Ίρις

Η Ίρις, ο αγγελιαφόρος των θεών και θεραπαινίδα της Ήρας με τη Σελήνη, τον λαό.

Η Σελήνη συμμετέχει με αντίθεση προς τον Ουρανό, ενώ κρατάει την κορυφή ενός ταυ τετράγωνου στην αντίθεση Κρόνου – Λίλιθ και η τελευταία σε σύνοδο με την Γιούνο, τη Ρωμαϊκή Ήρα.

Η δηλητηριώδης αντίθεση Λίλιθ – Κρόνου επάνω στον αστέρα Regulus εκφράζεται επάνω στην αδύναμη και ασταθή Σελήνη. Αδύναμη μεν, αλλά το νερό έχει την ιδιότητα να έχει ενιαία συνείδηση και ο πληθυσμός του το κάνει να μπορεί να απορροφά και να υφίσταται όλες τις δονήσεις χωρίς να παθαίνει κάτι κρίσιμης σημασίας για το ίδιο.

Η Ίρις που είναι το ουράνιο τόξο μπορεί να δείχνει και το ότι στο νοσοκομείο είχαν καταφύγει πολλοί από τους μετακινηθέντες της Βόρειας Γάζας για να βρουν μία ασφαλή διαμονή.

Κατά την παράδοση η Ίρις φέρνει το νερό της Στυγός στους θεούς για να πιουν και να ορκιστούν. Η πορεία της κίνησής της διαγράφει το ουράνιο τόξο. Αυτό δίνει το υποκρυπτόμενο νόημα μιας υπόσχεσης ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο αναγνωρισμένο από το θεϊκό βασίλειο. Είναι σαν να λέει: «υπομονή», θα τελειώσει.

Η Σελήνη σε σύγκρουση με το βαθύτερο κομμάτι της και η Ίρις σε σύγκρουση με την Ήρα, άσχημα σημεία! Η συμμετοχή της Ήρας με τη Λίλιθ και τον Regulus και της Ίριδας με τη Σελήνη σε σύγκρουση και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Κρόνου επισημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι καλά και ότι υπάρχει μεγάλη και επικίνδυνη σκληρότητα.

Επιπλέον δίνει τη δύναμη δράσης στους εξτρεμιστές. Κατά τον θείο νόμο όλοι πρέπει να παίρνουν τη σειρά τους για δράση, άλλος για να πραγματώσει τα σωτήρια έργα του και άλλος για να προχωρήσει στην καταστροφή του.

Έρις

Ένα κεντρικό θέμα βρίσκεται στον Πλούτωνα που όλον αυτόν τον καιρό κάνει τετράγωνο με τον Άρη και τους Δεσμούς της Σελήνης. Τώρα έχει μπει στο χορό αυτό και η Έρις με σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό (μέλλον της κατώτερης προσωπικότητας). Απ’ την άλλη ο Ήλιος έχει βρεθεί σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό (παρελθόν της κατώτερης προσωπικότητας).

Οι Σεληνιακοί Δεσμοί, που σε τέτοιες περιπτώσεις περιέχουν την εμπειρία του λαϊκού ανθρώπου, έχουν πολύ έντονη συμμετοχή. Εκτός του τετραγώνου με τον Πλούτωνα συμμετέχουν στην ακριβή αντίθεση Ήλιου – Έριδας.

Η Έρις με τον ΒΔ στον 12ο οίκο που σχετίζεται με τα νοσοκομεία κάνει σύνοδο στενή και με το Αντιβέρτεξ. Ο Ήλιος απέναντί της και σύνοδο με τον ΝΔ και το Βέρτεξ.

Η τόσο έντονη συμμετοχή της Έριδας δεν γινόταν να μην φέρει ένα μεγάλο παγκόσμιας σημασίας συμβάν. Η Έρις δρα κυρίως σε περιπτώσεις γεγονότων μεγάλου βεληνεκούς ή γεγονότα πολύ υψηλού επιπέδου αντιληπτικότητας.

Έχει την ικανότητα να θέτει διλήμματα και έριδες σε όλα τα βασίλεια του κόσμου. Το συγκεκριμένο συμβάν δεν γινόταν να μείνει έξω από αυτό. Πολύ σύντομα αντιλήφθηκαν όλοι ότι οι δύο εμπόλεμες πλευρές κατηγορούσαν η μία την άλλη στο θέμα της υπευθυνότητας και ακόμα δεν έχει κατασταλάξει η υπόθεση στο πώς έγινε η καταστροφή που επέφερε τόσους νεκρούς.

Η παρουσία του Ήλιου με τον ΝΔ δείχνει τη συμμετοχή ηγετικού ατόμου σε αρνητικό ρόλο.

Ο Όρειος, ο Άμυκος και ο Διόνυσος

Όλα αυτά καθορίζουν ένα υπόβαθρο. Τον κύριο όμως ρόλο της δράσης και την ηθική υπευθυνότητα την έχει ο Πλούτωνας. Ο Ουρανός στην Ανατολή ωθεί στην υλοποίηση σχεδιασμών για την εγκατάσταση νέων πρακτικών και νέων συνθηκών στον κόσμο. Αλλά ο Πλούτωνας αναφέρεται σε άτομα που εργάζονται στον χώρο της υψηλής πολιτικής.

Εδώ έχουμε κάποιους αστεροειδείς που περιέχουν και αποδίδουν αυτό το στοιχείο ενεργειακά.

Οι Κένταυροι Όρειος και Άμυκος με τον Πλούτωνα. Ο Όρειος είναι ένας από τους κένταυρους που εξόντωσε ο Ηρακλής τότε που με τον Φόλο άνοιξαν το κρασί που του είχε δώσει ο Διόνυσος να φυλάξει και τους επιτέθηκαν οι κένταυροι.

Ο αστεροειδής Διόνυσος σε σύνοδο με το Μεσουράνημα τονίζει την παρουσία του Όρειου και καταθέτει υπό τύπον υπόδειξης σημείο που αφορά στη σημασία του Πλούτωνα.

Ο Άμυκος επίσης έχει μία ιδιαίτερη σημασία. Είναι ο κένταυρος που ήταν υπεύθυνος του πρώτου φόνου ενός μάλιστα αθώου Λαπίθη, του Σελάδονα κατά την Κενταυρομαχία.

Μια άλλη συγχρονικότητα είναι ότι ο Άμυκος βρίσκεται σχετικά κοντά στον ακριβή συντονισμό 3:4 με τον Ουρανό και όπως είπαμε ο Ουρανός βρίσκεται στην Ανατολή.

Ο Πλούτωνας

Αυτά θεωρώ ότι αποκαλύπτουν σημασιολογικά, οιωνοσκοπικά και συγχρονιστικά τον ρόλο του Πλούτωνα, που πρέπει να μην μας διαφεύγει ότι κάνει σύνοδο με το Μεσουράνημα.

Ο Πλούτωνας εκεί δείχνει ότι είχε παρθεί απόφαση από πολύ ψηλά να γίνει το γεγονός. Θα μπορούσε για παράδειγμα, στη θετική του εκδοχή να συμβάλλει στην κατάπαυση του πυρός, κάτι που όμως δεν έγινε. Για την αρνητική ας σκεφτεί ο καθένας ότι θέλει και μπορεί.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια του πώς έγινε η καταστροφή παραμένει, όπως επίσης παραμένει και το ερώτημα τι κάνει η Μινέρβα τόσο κοντά στην Ανατολή- μόλις ανατέλλει εκείνη τη στιγμή για την περιοχή του δυστυχήματος.

Η Μινέρβα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αναφέρεται σε άτομα εξαιρετικών δεξιοτήτων, ίσως και επιστημονικού επιπέδου, ειδικά που βρίσκεται εκεί και ο Ουρανός που δείχνει τις τεχνολογικές επιστήμες.

Μπορεί να οφείλεται σε λάθος κάποιας τζιχαντιστικής ομάδας, είτε πλήγμα του Ισραήλ σκόπιμο ή από λάθος, ή αστοχία του ισραηλινού αμυντικού συστήματος του «σιδερένιου θόλου». Ότι και να αποδειχθεί, γιατί εκτιμώ ότι θα βρεθεί κάποια στιγμή, η θέση και ο ρόλος της Μινέρβας σε τόσο ακριβές σημείο στον Ωροσκόπο θα κρατάει πάντα ένα υπονοούμενο σκόπιμα υπολογισμένης ενέργειας.

Με τους δράστες να υποδεικνύονται ως κάποιοι με εξαιρετικές τεχνολογικές δυνατότητες, πχ του υπολογισμού της βαλλιστικής πορείας κάποιου πυραύλου, ρουκέτας ή ακόμα και υπολλείματός τους. Η Μινέρβα δεν αφήνει κανένα έξω από το κάδρο της υπευθυνότητας.