Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής


Δημoσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιούν 2021 στις 16:28
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 1998 ξεκινάει η δημιουργία επιτροπών Βιοηθικής στην Ελλάδα στα πλαίσια ενός παγκόσμιου προβληματισμού. Η πρώτη που ιδρύθηκε ήταν η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής (ΕΣΕΒ) της Εκκλησίας της Ελλάδος με πρόεδρο τον Μητροπολίτη Λαυρεωτικής Νικόλαο, στις 8 Δεκεμβρίου 1998.

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής (ΕΕΒ) ιδρύθηκε στην πρώτη της μορφή στις 18 Δεκεμβρίου 1998 (Νόμος 2667/1998 – ΦΕΚ Α΄ 281), μαζί με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), από τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Από ιδρύσεώς τους αυτές οι δύο επιτροπές υπάγονται στον Πρωθυπουργό και χρηματοδοτούνται από την Προεδρία της Κυβέρνησης. Οι θητείες της ΕΕΒ ήταν πενταετής: 1999 – 2004, 2004 – 2009, 2009 – 2014, 2014 – 2021. Παρατηρούμε ότι η νέα σύνθεση έπρεπε να ανανεωθεί το 2019, αλλά παρέμεινε μέχρι το 2021.

Την 28η Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής (ΕΕΒΤ) από τον Κ. Μητσοτάκη (Νόμος 4780/2021 – ΦΕΚ Α΄ 30), η οποία αντικατέστησε την ΕΕΒ.

Η Σύμβαση του Οβιέδο

Η ώθηση στην δημιουργία της Επιτροπών Βιοηθικής προέρχεται από ένα γενικό πλαίσιο που υπήρχε μετά την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 1997, στο Οβιέδο της Ισπανίας, που είναι γνωστή ως Σύμβαση του Οβιέδο και διατέθηκε προς υπογραφή από τα μέλη – κράτη στις 4 Απριλίου του 1997. Είναι η σύμβαση “για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ατόμου σε σχέση με τις εφαρμογές της βιολογίας και της ιατρικής: Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική”, όπως και τιτλοφορείται. Στην Ελλάδα κυρώνεται και έχει ισχύ από τις 15 Ιουνίου 1998, όταν έγινε νόμος του κράτους (Νόμος 2619/1998 – ΦΕΚ Α΄ 132). Είναι ο βασικός νόμος που ισχύει και αφορά σε θέματα βιοηθικής, υποχρεωτικότητας εφαρμογής ιατρικών πράξεων κ.α.

Τα αστρολογικά του 1997

Η χρονιά του 1997 χαρακτηρίζεται από τις εκλείψεις του Κρόνου που ήταν ένδεκα στον αριθμό. Υπήρχαν και δύο εκλείψεις του Ερμή, μία της Αφροδίτης και μία του Άρη, που είναι συνήθης ετήσια δραστηριότητα γι’ αυτούς τους πλανήτες. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι τρεις ημέρες μετά το άνοιγμα προς υπογραφή της Σύμβασης του Οβιέδο, στις 7 Απριλίου 1997, έγινε ταυτόχρονα έκλειψη Κρόνου και Αφροδίτης – η μοναδική έκλειψη της Αφροδίτης για το 1997!

Έχουμε παρατηρήσει και σε άλλα άρθρα ότι γεγονότα συμβαίνουν και λίγες μέρες πριν τις πλανητικές εκλείψεις, όπως συνέβη την άνοιξη που μας πέρασε (2021). Τις τελευταίες μέρες που ολοκλήρωνε το Συμβούλιο της Ευρώπης την Σύμβαση ώστε να την φέρει για υπογραφή υπήρχε ολική έκλειψη Ηλίου (09/03/1997) και μερική έκλειψη Σελήνης (24/03/1997), η οποία απέχει ένδεκα ημέρες από το άνοιγμα για υπογραφή της 4ης Απριλίου 1997, όσες οι εκλείψεις του Κρόνου για το 1997.

Παρατηρούμε στη διπλή έκλειψη της 7ης Απριλίου ότι οι συμμετέχοντες πλανήτες είναι ο Κρόνος – ο πλανήτης της γήινης εφαρμογής της εξουσίας – και η Αφροδίτη που εκπροσωπεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις εφαρμογές που μπορούν να γίνουν στα ανθρώπινα όντα μέσω των επιστημών και που αυτή τη στιγμή κρίσιμης σημασίας θεωρούν της εφαρμογές της βιολογίας και της ιατρικής.

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της Πέμπτης Ακτίνας που έχει σχέση με την απτή ή βιωματική νόηση και τις επιστήμες της που δημιουργούν τις εφαρμογές (applications). Πάντως το βρίσκω λυπηρό, ακόμα οι υπεύθυνοι παράγοντες της Εξουσίας να μην ασχολούνται με την τεράστια σημασία των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Να κλείνουν τα μάτια στο ότι το μεγαλύτερο οικολογικό πρόβλημα του 21ου αιώνα θα είναι η Ηλεκτρομαγνητική Μόλυνση του Περιβάλλοντος.

Το φωτοχημικό νέφος των καυσαερίων θα μοιάζει παιδικό πταίσμα μπροστά σε αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών. Με τον τεράστιο αριθμό δορυφόρων να βομβαρδίζουν κάθε στιγμή τον πλανήτη, τις επίγειες κεραίες διαφόρων συχνοτήτων κτλ. Το Συμβούλιο της Ευρώπης με τόσους συμβούλους και συνεργαζόμενους επιστήμονες προξενεί αλγεινή εντύπωση να αδιαφορεί για το θέμα αυτό και να μην το περιλαμβάνει στην Σύμβαση του Οβιέδο. Ντροπή και Κρίμα!

Τα αστρολογικά του 1998

Η χρονιά του 1998 χαρακτηρίζεται από τις εκλείψεις του Δία. Όλη την χρονιά έγιναν οκτώ εκλείψεις. Οι προηγούμενες εκλείψεις του Δία ήταν το 1994 (4 εκλείψεις) και οι επόμενες ήταν το 2001 (6 εκλείψεις). Στις 28 Νοεμβρίου υπήρχε η έβδομη και στις 25 Δεκεμβρίου η όγδοη. Είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο μιας και ο Δίας κυβερνάει τα θέματα της Δικαιοσύνης στο ανώτερο και ηθικό της επίπεδο. Ενδιαφέρον είναι και το ότι η σύμβαση διατέθηκε για υπογραφή από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε εκλείψεις του Κρόνου και Αφροδίτης που δείχνει την εφαρμογή σχεδίου εξουσίας, που έχει σχέση με την ατομική εμπειρία και το τι επεμβάσεις μπορεί να δεχθεί το ανθρώπινο ον εκ των έξω. Το 1998 στην Ελλάδα έρχεται με εκλείψεις Δία και επικυρώνεται το θέμα σε επίπεδο νομοθετικό που είναι επικράτειες του Δία!

Το 1998 έχουμε πλανητική έκλειψη του Δία στις 17 Ιουνίου, δύο μέρες μετά από την κύρωση με νόμο της σύμβασης του Οβιέδο. Κάτι που μας θυμίζει τις εκλείψεις της 7ης Απριλίου 1997 που ήταν τρεις μέρες μετά την υπογραφή της Σύμβασης του Οβιέδο, όπως αναφέραμε.

Γενέθλιος χάρτης ΕΕΒΤ

Γενέθλιος χάρτης ΕΕΒΤ
ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΕΒΤ

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής θεωρούμε ότι ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2021, ημερομηνία του ιδρυτικού της ΦΕΚ. Βέβαια ώρα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Το κύριο χαρακτηριστικό του χάρτη θεωρούμε ότι είναι το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού και σύμφωνα με αυτό, όπως θα δούμε, διαρθρώνεται και όλος ο χάρτης.

Η επιτροπή ιδρύεται κατά το πρώτο τετράγωνο των δύο πλανητών και στο δεύτερο τετράγωνο (Ιούνιος 2021) τους ζητείται από τον Πρωθυπουργό και Προϊστάμενό τους να αποφανθούν για ένα κρίσιμο ζήτημα, την υποχρεωτικότητα των πειραματικών εμβολιασμών.

Οι δύο πλανήτες εξ αρχής έχουν έντονη σχέση με την επιτροπή αυτή. Ο Κρόνος επειδή αποτελεί όργανο άσκησης εξουσίας και ο Ουρανός επειδή γνωμοδοτεί σε θέματα επιστημονικά, εξετάζοντας κατά πόσον οι τεχνολογικές εφαρμογές είναι συμβατές με την νομοθεσία και ειδικά με την Σύμβαση του Οβιέδο.

Αυτή η έκδοση απόφασης είχε προγραμματιστεί από πολύ νωρίτερα, και ίσως από ιδρύσεώς της, αλλά τώρα που θα εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής, τα εμβόλια το ένα μετά το άλλο αποσύρονται και απαγορεύονται από τα κράτη, για διάφορους λόγους και κυρίως για τις επικίνδυνες επιπλοκές που επιφέρουν.

Έτσι η απόφαση παίρνεται μέσα σε μία παγκόσμια ατμόσφαιρα ασταθή, όπου δεν ξέρει κανείς τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες και για τα επόμενα πειραματικά εμβόλια, που ακόμα επιτρέπεται να κυκλοφορούν και να χρησιμοποιούνται σε ανθρώπους.

Κάποιο βαρύ κάρμα έφερε την επιτροπή αυτή να κουβαλάει από ιδρύσεώς της μεγάλες, βαριές και πολύ σκοτεινές σκιές, και θα δούμε στην συνέχεια την αιτία και τις ρίζες του Κακού που την κατατρέχει. Κάτι που τα πιο αγνά μέλη της δεν γνωρίζουν σήμερα λόγω της υλιστικής θεώρησής τους και να δούμε ποια πορεία θα ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον.

Το έργο της καταργηθείσας ΕΕΒ, την οποία αντικατέστησε η σημερινή επιτροπή, θα μοιάζει σύντομα ένα ξέγνοιαστο ταξιδάκι αναψυχής σε σύγκριση με αυτά που περιμένουν την νέα ΕΕΒΤ. Τα μέλη της το βιώνουν αυτό ήδη, αν και έχουν ενημερωθεί με ανακριβή τρόπο από ιδρύσεώς της.

Τετράγωνο Ουρανού – Κρόνου

Ένα σημείο που πρέπει να προσεχθεί στις όψεις Ουρανού – Κρόνου και ειδικά στις “σκληρές”, όπως είναι το τετράγωνο, είναι ότι ο Κρόνος ξέρει ότι ο Ουρανός είναι ο Ηγέτης, ο Δημιουργός και ας μην φαίνεται αυτό επιφανειακά. Από την άλλη, ο Ουρανός χρειάζεται την συνεργασία του Κρόνου για την ολοκλήρωση των σκοπών του.

Υπάρχει μία συμπαντικά φυσική και αναγκαία σύνδεση των δύο. Η Έβδομη ακτίνα (Ουρανός) χρειάζεται την Τρίτη ακτίνα (Κρόνος = φίλτρο της Γαίας — Γη = τρίτη ακτίνα) για να υλοποιήσει τους στόχους της για μία Νέα Τάξη Πραγμάτων που θα εξυπηρετεί καλύτερα κάθε φορά την σχέση Πνεύματος – Ύλης.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ήταν Πάντα μια επιταγή του Ουρανού, μια Ουράνια φράση, μέσα στην ιστορία του κόσμου. Η τρίτη ακτίνα (Κρόνος) έχει υλοποιητική δύναμη αλλά όχι δημιουργικότητα, ενώ η έβδομη ακτίνα (Ουρανός) έχει δημιουργική αλλά όχι υλοποιητική δύναμη. Ο Κρόνος είναι μαγνητικός και ο Ουρανός ηλεκτρικός.

Η παραφιλολογία και η συνωμοσιολογία που σήμερα αναπτύχθηκε γύρω από τον όρο “Νέα Τάξη Πραγμάτων”, από άτομα που δεν έχουν φιλοσοφήσει τις ιδέες, είναι ένα παιχνίδι που ευνοεί ακριβώς αυτούς που εχθρεύονται μια Πραγματικά Νέα Τάξη Πραγμάτων και αυτούς που θέλουν να φτιάξουν μία ΝΤΠ που να εξυπηρετεί τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Οι χώροι της συνωμοσιολογίας είναι λουκούλλειο γεύμα για την άρχουσα τάξη και τους χρησιμοποιούν και τους αξιοποιούν κατά κόρον.

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, στις περιπτώσεις που κάποιοι έχουν ξεπεράσει τις οριοθετήσεις του Κρόνου, το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού είναι η πιο δημιουργική και ταιριαστή σχέση για τους δύο πλανήτες. Η συνάντηση των δύο στην Τετράδα (τετράγωνο) που είναι εικόνα της πλήρους υλοποίησης, Εικόνα του Πλήρως Εκδηλωμένου Κόσμου, είναι η υπόσχεση της κατάλληλης συνεργασίας και ευόδωσης των στόχων και των απαίτησεων του Ουρανού, όσο και του Κρόνου για συνεργασία.

Σε περιπτώσεις αρνητικοποιημένες, κατά το τετράγωνό τους, βιώνεται η σύγκρουση μεταξύ των παλιών μορφών που κάποιος δεν λέει να εγκαταλείψει, που αδυνατεί να ξεπεράσει και των νέων που το σύμπαν μας ωθεί να υιοθετήσουμε. Είναι οι πόνοι της γέννας. Στο επίπεδο των κοινωνιών η Εξουσία άλλοτε παλεύει να διατηρήσει τις παλιές και νεκρές πλέον οργανώσεις της, ενώ τα ρεύματα που έρχονται από τον ίδιο τον πλανήτη μας, όσο και από την ανθρωπότητα ωθούν προς την αλλαγή, προς μία νέα κατάσταση.

Σε αυτά τα στάδια η Γη λειτουργεί πολύ έντονα ως δίαυλος των πλανητικών ενεργειών καθώς και αυτή ανήκει στην τρίτη ακτίνα και συμμετέχει στην γέννα. Μην ξεχνάμε ότι κάποτε χρειαζόταν μόνο η Γη για να υλοποιήσει την Βούληση που περνάει μέσα από τον Ουρανό, ενώ στην συνέχεια έλαβε μέρος σε αυτό και ο νοητικός, αρσενικός και μαγνητικός Κρόνος.

Κρόνος και Ουρανός σχετίζονται με τις επιστήμες, αν και με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο μία τέτοια επιτροπή, τόσο μεγάλης σημασίας από εδώ και πέρα στην λειτουργία της κοινωνίας μας, να έχει ιδρυθεί αυτή την χρονιά που οι δύο πλανήτες τετραγωνίζονται! Τέτοιες επιτροπές, παγκοσμίως, θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική, στη νομοθεσία, τον έλεγχο των τεχνολογικών υλοποιήσεων, στην πορεία προς το μέλλον της ανθρωπότητας.

Όσο μπαίνουμε στην εποχή του Υδροχόου, τα πολιτικά σωματεία στην μέχρι τώρα μορφή τους θα πάψουν να μπορούν να καλύψουν τις ανθρώπινες έγνοιες και ανάγκες και θα αντικατασταθούν από τέτοιου τύπου επιτροπές. Η συγκεκριμένη μπορεί να είναι μεν Υπάλληλος του εκάστοτε Πρωθυπουργού, αλλά θα δημιουργηθούν και επιτροπές ανεξάρτητες, όταν οι άνθρωποι καταλάβουν την σημασία και την ανάγκη ύπαρξής τους. Αυτό σχετίζεται με το ότι πλέον απαιτούνται προχωρημένες επιστημονικές γνώσεις για να κατανοήσει κανείς τι συμβαίνει στις ζωές μας και στην καθημερινότητά μας.

Ο Κρόνος και ο Ουρανός, λοιπόν, είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί στον χάρτη της ΕΕΒΤ, ενώ το μεσοδιάστημά τους κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα (Ποσειδώνας = Κρόνος / Ουρανός). Η σημαντική συνεργασία Κρόνου – Ουρανού συγκεντρώνεται στην νεφελώδη επικράτεια του Ποσειδώνα. Ιδανικός συνδυασμός για εξελιγμένα άτομα που ενισχύουν με την θέρμη και τον ενθουσιασμό του Ποσειδώνα τα πιο οντολογικά και όχι αστρικά, συναισθηματικά χαρακτηριστικά των άλλων δύο.

Για τις κατώτερες και αρνητικές εκδηλώσεις της ζωής, όπως είναι ο χώρος της πολιτικής, σηματοδοτεί ότι η υπαρξιακής σημασίας συνάντηση Κρόνου και Ουρανού χάνεται σε μία θολή και διαλυτική αερολογία, ενώ το ενθουσιώδες του Ποσειδώνα παίρνει την μορφή των μεθόδων του μάρκετινγκ και της προπαγάνδας.

Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Ο Ουρανός είναι κυβερνήτης του Υδροχόου. Στον χάρτη, στον Υδροχόο υπάρχει μία σημαντική σύνοδος Κρόνου – Ερμή – Δία που κάνουν γωνία τριγώνου με τον ΒΔ των Δίδυμων. Οι Δίδυμοι έχουν κυβερνήτη τον Ερμή, ενώ Δίας και Κρόνος είναι κυβερνήτες του Υδροχόου (εσωτερικός & παραδοσιακός αντίστοιχα). Αυτό είναι πολύ καλό και δείχνει ότι υπάρχουν στην επιτροπή άτομα που είναι πολύ καλοί επιστήμονες και μάλιστα με ήθος και καλή πρόθεση (Δίας).

Ο Δίας σε εσωτερική κυριαρχία λειτουργεί καλά σε εσωτερικό και βαθύτερο, ψυχικό επίπεδο σε όσους έχουν αφυπνιστεί σε αυτό. Να μην ξεχνάμε ότι σήμερα είναι πλέον εκατομμύρια όσοι έχουν πάρει Πρώτη Μύηση, κατά τις δηλώσεις των Διδασκάλων της Σοφίας.

Ο Κρόνος παίζει το “κλασσικό” παιχνίδι του να προσπαθεί να σύρει οπισθοδρομικά και αριστερόστροφα προς τον Αιγόκερω όσους περισσότερους μπορεί και Κρόνος με Ουρανό, με την σύνοδό τους, ουσιαστικά βρίσκονται σε “σύγκρουση” που κρίνεται από την ανταποκρισιμότητα των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Η γνωστή τοποθέτηση ο άνθρωπος να θεωρείται ανόητος, όπως σκέφτονται τα παιδικά και ανώριμα ΜΜΕ, εδώ δεν θα λειτουργήσει. Η επιτροπή γρήγορα θα πρέπει να καταλάβει ότι “παίζει” σε πιο πραγματικές και ουσιαστικές συνθήκες απ’ ότι φανταζόταν. Αυτά αναφέρονται σε ένα βάθος χρόνου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε παρά μόνο την αρχή της ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής της. Έρχονται πολύ πιο κρίσιμες μέρες.

Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ

Ο ρόλος του Αιγόκερου περιέχεται στην κομβική και ιδρυτική παρουσία του Πλούτωνα, του πλανήτη των πολιτικών. Κάνει σύνοδο με τον γεωκεντρικό ΝΔ του Κρόνου, στέλνοντας όσο περισσότερο εξουσιαστικό μαζικό κάρμα είναι δυνατόν προς τα έξω προς καύση. Τώρα βλέπουμε ή συνειδητοποιούμε από τα γεγονότα τα αποτελέσματα των σωστών ή λάθος επιλογών μας ως ψηφοφόρων.

Η σημαντικότερη όψη του Πλούτωνα είναι το ισχυρό τρίγωνό του με τον Άρη που δίνει μεγάλη μαχητικότητα, όπως πάντα για το καλό ή το κακό, ενώ ο Άρης κάνει σύνοδο με τον Αλγόλ. Δυσάρεστο σημείο αυτό για την αξιοποίηση από τους πολιτικούς των εργασιών της επιτροπής και θα το εξετάσουμε αυτό και στην συνέχεια. Αυτή τη στιγμή κρατάμε ότι ο Πλούτωνας διασυνδέει, ενοποιεί την συμμετοχή του Ουρανού με αυτή του Κρόνου, κλείνοντας τον κύκλο. Θα δούμε πώς.

Τα ιδανικά της επιτροπής και το προφίλ της είναι κοινωνικά συμπαθή και σχετίζεται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εκδήλωση συμπόνιας προς τον άνθρωπο. Το νομικό υπόβαθρο (ΝΔ/Τοξότης) και η εμπειρία (Ήλιος 90° ΝΔ) όμως δεν συνεργάζονται ικανοποιητικά, ενώ υπάρχει βία (Πλούτωνας 45° Ήλιος) στην έκδοση αποτελεσμάτων – αποφάσεων από τους πολιτικούς (Πλούτωνας) και την ανάγκη τους να εξυπηρετήσουν σχέδιά τους. Το συμπαθές προφίλ της επιτροπής (Ήλιος σύνοδο Αφροδίτη στους Ιχθείς) χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες (Πλούτωνας = Ήλιος, Αφροδίτη/ΝΔ).

Ο Πλούτωνας βρίσκεται στο ζώδιο του Κρόνου και έχει σχέση με τον ΝΔ και τον Άρη, ενώ όπως θα δούμε ο Ουρανός έχει σχέση με τον Άρη και τον ΒΔ. Έτσι ο Πλούτωνας παίζει τον συνθετικό ρόλο μεταξύ Κρόνου και Ουρανού. Όλα γυρνούν γύρω από τους πολιτικούς (Πλούτωνας, Αιγόκερως)

Άρης σύνοδο Αλγόλ

Επόμενο στοιχείο που θεωρούμε να έχει βαρύτητα στον χάρτη είναι το ότι η επιτροπή στο ιδρυτικό της έχει τον Άρη σε σύνοδο με τον Αλγόλ και η πρώτη επίσημη αίτηση του Πρωθυπουργού για απόφασή είναι για ένα εξαιρετικά σκοτεινό ζήτημα, την υποχρεωτικότητα των πειραματικών εμβολίων. Τα εμβόλια ανήκουν στη σφαίρα του Άρη μιας και γίνονται με σύριγγες που τρυπούν το σώμα, ενώ ο Αλγόλ θεωρείται ο πιο διαβολικός, δηλητηριώδης και κακοποιός απλανής αστέρας του Στερεώματος.

Η ρίζα του ονόματος του Αλγόλ, όπως έχουμε ξαναπεί είναι η Ελληνική λέξη «άλγος» (πόνος), από όπου προέρχεται και η λέξη «αλκοόλ». Ο Vivian Robson αναφέρει για την σύνοδο Άρη – Αλγόλ: «το υποκείμενο του χάρτη θα γίνει δολοφόνος και θα έχει πρόωρο τέλος.»

Η σχέση αυτή με τον Αλγόλ δεν είναι η μοναδική στην σημερινή πολιτική σκηνή. Τουλάχιστον ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, όπως έχουμε πει σε παλαιότερο άρθρο, έχει σύνοδο Ηλίου – Αλγόλ και δεν μας προξενεί έκπληξη να έχει τέτοια θέση στις μέρες του κορωνοϊού. Είναι οπωσδήποτε δυσάρεστο να υπάρχει αυτή η σχέση στο ιδρυτικό μιας τέτοιας επιτροπής. Αυτό δεν είναι όμως το μόνο “δύσκολο” στοιχείο. Οι επόμενες σχέσεις επιδεινώνουν την κατάσταση και τον δρόμο της επιτροπής.

ΟΥΡΑΝΟΣ, ΛΙΛΙΘ, ΒΔ, ΑΡΗΣ, ΑΛΓΟΛ

Η Λίλιθ κάνει σύνοδο με τον Ουρανό και ο Αλγόλ με τον Άρη! Αλγόλ και Λίλιθ μοιάζουν σε πολλά και κυρίως στην σχέση τους με το ανίερο και πολλοί αστρολόγοι ταυτίζουν τις δράσεις τους. Τα δύο αυτά βρίσκονται σε σύνδεση με τον Ουρανό των επιστημών και τεχνολογιών και τον ΒΔ που από τους Διδύμους επίσης “βλέπει” προς τις επιστήμες. Ο Ουρανός σε σύνοδο με την Λίλιθ, ενώ ο Αλγολικός Άρης συνδέεται ως: Άρης = Ουρανός, Λίλιθ / ΒΔ. Έτσι ο Άρης παίρνει επάνω του εκτός του Αλγόλ και την Λίλιθ χρησιμοποιώντας τα στο τρίγωνο του με τον Πλούτωνα (πολιτικοί).

Έτσι βλέπουμε να δημιουργείται μία σύμπραξη Ουρανού – Λίλιθ – ΒΔ – Άρη (Αλγόλ). Είναι κάτι που έχει μεταφερθεί “κληρονομικά” από την πρόγονο της – Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής – που στο γενέθλιο της (18/12/1998) είχε Ήλιος = Ουρανός / Λίλιθ και Ουρανός τετράγωνο Λίλιθ.

Βλέπω πολλά και διαρκή σκάνδαλα να ακολουθούν την διαδρομή της επιτροπής αυτής. Σκάνδαλα που θα αφορούν σε θέματα έκφρασης άποψης για επιστημονικές εφαρμογές και υλοποιήσεις (Ουρανός, Δίδυμοι), παρόλο που έχει μέλη πολύ καλούς νομικούς και επιστήμονες. Πώς θα συμβεί αυτό δεν ξέρω. Σκάνδαλα όχι μόνο γενικού κοινωνικού επιπέδου αλλά που θα απευθύνονται ατομικά σε συγκεκριμένα άτομα που κάποια στιγμή θα “καρατομηθούν” (Αλγόλ), θα απομακρυνθούν από την επιτροπή.

Ο Ουρανός όσο και ο Άρης φέρνουν προς τα έξω τα πάντα και τα καθιστούν φανερά. Επιπλέον, οιωνοσκοπικά τουλάχιστον, ο αστεροειδής Ψυχή (16 Psyche) “ελέγχει” τον Βόρειο Δεσμό με την σύνοδό τους, εμφυτεύοντας του την ώθηση να βαδίζει τον δρόμο της Ψυχής που είναι ο δρόμος της Αλήθειας ή δίνει ταύτιση με αυτούς που επιδιώκουν να εξορύξουν τα πολύτιμα μέταλλα του αστεροειδούς αυτού (συμβόλαιο ΝΑΣΑ/Έλον Μασκ).

Αυτή τη στιγμή βιώνουμε ένα μεγάλο σκάνδαλο στην ευρεία χρησιμοποίηση της φράσης “υποχρεωτικός εμβολιασμός” ενώ πρόκειται για “υποχρεωτικό ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΌ εμβολιασμό”. Μια λεξούλα διαφεύγει σε πολλούς και μάλιστα και στην κα Σακελλαροπούλου, πράγμα πολύ παράξενο για ικανή νομικό που κατέχει τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι Πρόεδροι πάντα πρόσεχαν κάθε διατύπωσή τους και προσπαθούσαν να εμφανίζονται υπερκομματικοί, χωρίς πάθη και εκφραστές της Αλήθειας. Γιατί αυτή η διαστροφή της Αλήθειας; Αποτελεί προσβολή του θεσμού του Προέδρου. Για να δούμε, θα διαφεύγει η λεξούλα “ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ” και από την απόφαση της επιτροπής που έχει εξαιρετικούς νομικούς;

ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ

Παρατηρούμε ότι μέσω Κρόνου και Ουρανού διαμορφώνονται συνθήκες, άλλες πιο επιφανειακές και άλλες βαθύτερες ή παρασκηνιακές που περιλαμβάνουν τους άλλους πλανήτες σε μία ενιαία εικόνα.

  • Ο Κρόνος συνδέεται με τον ΒΔ (τρίγωνο)
  • Ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Κρόνου συνδέεται με τον Άρη, ενώ περιλαμβάνει Ήλιο, Αφροδίτη και ΝΔ.
  • Άρης και ΒΔ δείχνουν τον Ουρανό, ενώ βάζουν σε δράση Λίλιθ και Αλγόλ.
  • Ερμής και Δίας κυβερνούν τους Δεσμούς, ενώ κάνουν την πιο ευοίωνη συμμετοχή δίνοντας το καλύτερο γνωσιακό υλικό που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Κρίσιμο ρόλο παίζει – έχοντας όλη την πείρα του παρελθόντος (ΝΔ) – ο Δίας, μέσα από τις καρδιές των ανθρώπων που διατηρούν μεγάλη δύναμη συνείδησης πληροφορημένης (σύνοδο με Ερμή) ευρισκόμενος στην Εσωτερική του Κυριαρχία στον Υδροχόο. Ο Δίας (η Δικαιοσύνη της Καρδιάς) και η Σελήνη (ο Λαός) είναι οι μόνοι πλανήτες σε εσωτερική κυριαρχία και η Σελήνη έχοντας τον Δία ιεραρχικό κυβερνήτη του ζωδίου της Παρθένου, καταθέτει στον Δία τις δυνάμεις της. «Έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά» βιώνουν και βοούν οι καρδιές των ανθρώπων διατηρώντας την ζωντάνια του Οφθαλμού και διαμορφώνοντας απρόσμενες, για όσους ακολουθούν την πεπατημένη, καταστάσεις.