Αστρολογική ανάλυση της Χαμάς


Δημoσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Οκτ 2023 στις 11:16

Η Σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει στις 28 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 23:24 EEDT. Είναι μία έκλειψη που συμβαίνει επάνω στην προγενέθλια Σεληνιακή έκλειψη του κράτους του Ισραήλ. Επίσης ενεργοποιεί πολύ έντονα τον ιδρυτικό χάρτη της Χαμάς, που έγινε αυτή τη στιγμή το επίκεντρο της αστρολογικής μας μελέτης.

Ταυτόχρονα πέφτει επάνω στην προγενέθλια Ηλιακή έκλειψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Η Σελήνη στη μορφή της Ημισελήνου είναι ένα κεντρικό σύμβολο στον χώρο του Ισλάμ. Αυτά αποτέλεσαν την αφορμή για να κάνουμε αυτήν την αστρολογική έρευνα της πολυσυζητημένης Παλαιστινιακής οργάνωσης.

Με το Ισραήλ είχαμε ασχοληθεί υπό μία περιορισμένη οπτική σε προηγούμενο άρθρο που βρίσκεται εδώ. Οπωσδήποτε δεν τελειώνει η θεματολογία αυτή, που αφορά στη Μέση Ανατολή, ούτε και με το παρόν άρθρο. Θα εξετάσουμε τη Παλαιστινιακή αυτή οργάνωση από ένα ιστορικό, αλλά και ιδεολογικό πλαίσιο. Αποβλέποντας στην κατανόηση των αστρολογικών θεματολογιών που προκύπτουν.

Πρώτη Ιντιφάντα

Η Ιντιφάντα (Indifada) είναι μία Αραβική λέξη που σημαίνει ‘εξέγερση’. Μια ακριβής μεταγραφή της λέξης από τα αραβικά είναι intifāḍah. Η Πρώτη Ινταφάντα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1987. Η αφορμή της ήταν ένα θανατηφόρο τροχαίο.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1987, ένα στρατιωτικό φορτηγό του Ισραήλ (IDF) έπεσε επάνω σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο που μετέφερε Παλαιστίνιους. Οι Παλαιστίνιοι πήγαιναν στις δουλειές τους και σκοτώθηκαν τέσσερις επιβάτες του.

Μερικές μέρες πριν είχε σκοτωθεί με μαχαίρι ένας Ισραηλινός στη Γάζα. Το συμβάν με το φορτηγό της IDF θεωρήθηκε από τους Παλαιστίνιους σκόπιμη απάντηση των Ισραηλινών. Αυτό έφερε μεγάλη εξέγερση στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Η εξέγερση διήρκεσε από τον Δεκέμβριο του 1987 έως την Ειρηνευτική Διάσκεψη της Μαδρίτης το 1991. Πιο ακριβές θα ήταν να πούμε ότι έληξε το 1993 με την υπογραφή διμερούς συμφωνίας στο Όσλο. Από την πλευρά των Παλαιστινίων υπέγραφε ο Γιασέρ Αραφάτ και εκ μέρους του Ισραήλ ο Γιτζάκ Ραμπίν.

Χαρακτηριστικό της εξέγερσης ήταν οι πετροβολισμοί και η ρίψη βομβών Μολότοφ προς το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των IDF. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει ονομαστεί και «Πἐτρινη Εξέγερση», από τη χρήση πετρών κατά τις επιθέσεις των Παλαιστινίων.

Ίδρυση της Χαμάς

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα μέχρι το ξέσπασμα των Παλαιστινίων τον Δεκέμβριο 1987 κρατούσε μια θέση «αναμονής» του τύπου «βλέποντας και κάνοντας». Με το ξέσπασμα και τις αντιδράσεις κυρίως των νεαρών Παλαιστινίων, κατάλαβε ότι έπρεπε να αντιδράσει. Ειδάλλως θα έχανε την επαφή με τον λαό της Παλαιστίνης και ειδικά με τους νέους.

Ο Ziad Abu-Amr είναι ένας Παλαιστίνιος συγγραφέας και πολιτικός επιστήμονας με δραστηριότητα στην πολιτική σκηνή των Παλαιστινίων. Σήμερα κατέχει τη θέση του Πρώτου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Abu-Amr με άρθρο του στο περιοδικό Journal of Palestine Studies, με τίτλο «Hamas: A Historical and Political Background» 1 μας ενημερώνει ότι την επόμενη ημέρα του τροχαίου δυστυχήματος της 8ης Οκτωβρίου συγκεντρώθηκαν κάποια από τα ηγετικά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Γάζας.

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Αχμέντ Γιασίν, ιδρυτή και ηγέτη του Ισλαμικού Κέντρου. Πολλοί τον θεωρούν και ιδρυτή της Χαμάς, αλλά υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε αυτό και δεν θα το αναπτύξουμε εδώ. Αν δεν μπορεί να θεωρηθεί ο ιδρυτής της, σίγουρα είχε δώσει τις ευλογίες του κατά την ίδρυσή της.

Το θέμα της συνάντησης ήταν το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το γεγονός της 8ης Δεκεμβρίου, όπως και πώς θα μπορούσαν να προωθήσουν, αλλά και να υποκινήσουν θρησκευτικά και εθνικιστικά θέματα. Επίσης τους απασχόλησε το πώς θα επιτύχουν τη διασφάλιση μιας πλατιάς στάσης διαμαρτυρίας από τους Παλαιστινίους.

Σε εκείνη την πρώτη συνάντηση μία κεντρική ιδέα ήταν η ανάγκη μαχητικής αντιμετώπισης και η δημιουργία ενός ένοπλου φορέα. Έτσι ιδρύθηκε η Χαμάς. Έκτοτε η ομάδα συναντιόταν σχεδόν καθημερινά για την οργάνωση των δράσεων. 2

Δεν θα σταθούμε εδώ σε θέματα όπως αυτά που διακινούνται από τα ΜΜΕ και αναφέρουν τους μαχητές της Παλαιστινιακής οργάνωσης ως τρομοκράτες. Δεν είναι η δουλειά μας να κάνουμε χαρακτηρισμούς, ούτε και άπτονται κάποιας αστρολογικής λογικής.

Τα αστρολογικά της Χαμάς

Έχω επιλέξει μία υποθετική και πιθανή ώρα όπου κάποια σημαντικά στοιχεία εφάπτονται με τις γωνίες του χάρτη και σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικό να συμβαίνει και αυτό. Το πρώτο σημείο που παρατηρούμε στον ιδρυτικό αστρολογικό χάρτη της θα λέγαμε ότι είναι η σύνοδος Άρη – Πλούτωνα.

Αστρολογικός χάρτης της ίδρυσης της Χαμάς

Χάρτης ίδρυσης της Χαμάς

Συνολικά στον ιδρυτικό χάρτη της Χαμάς κυριαρχεί ένας σχηματισμός Δύο ενοποιημένων Διπλών Σφυρών του Θωρ. Ἐνας σχηματισμός εξαιρετικής δυναμικής που δεν μελετιέται από τις συνήθεις σχολές αστρολογίας.

Η Σφύρα του Θωρ από μόνη της είναι ένας πολύ διεγερτικός μηχανισμός που φέρνει αποτελέσματα που «τρέχουν» και εκδηλώνονται με βίαιο τρόπο στα πεδία των συμμετεχόντων πλανητών και μάλιστα άμεσα. Πόσο μάλλον μία Διπλή Σφύρα του Θωρ και ακόμα περισσότερο πόσο μάλλον Δύο ενοποιημένες Διπλές Σφύρες του Θωρ. Μιλάμε για μηχανισμό ασύλληπτης ενεργητικότητας και δυναμικής.

Αυτός ο σχηματισμός καθώς γινόταν τότε από πλανήτες και τους Δεσμούς, υπήρχε διαρκώς για αρκετές μέρες. Ξεκινάει να δημιουργείται λίγο πριν την 8η Δεκεμβρίου και εκτείνεται για αρκετές μέρες μετά.

Σίγουρα υπάρχει κατά την έναρξη της Πρώτης Ιντιφάντα και αποτελεί και το κύριο χαρακτηριστικό των εξεγέρσεων αυτών των Παλαιστινίων. Είναι ο κύριος σχηματισμός που έφερε την Πρώτη Ιντιφάντα. Οι εξεγέρσεις παγιώθηκαν, άφησαν τη σφραγίδα τους, με τη δημιουργία της Χαμάς και αυτό είναι σημαντικό για τη συνέχεια.

Οι διπλές Σφύρες του Θωρ

Η μία διπλή σφύρα του Θωρ σχηματίζεται από τον Πλούτωνα, τη Λίλιθ, τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και τον Ουρανό.

Η διπλή Σφύρα του Θωρ: Πλούτωνας, Λίλιθ, ΒΔ, Ουρανός

Διπλή Σφύρα του Θωρ: Πλούτωνας, Λίλιθ, ΒΔ, Ουρανός

Ο δεύτερος σχηματισμός διπλής σφύρας του Θωρ περιέχει τον Πλούτωνα, τη Λίλιθ, τον ΒΔ και τον Χείρωνα.

Η διπλή Σφύρα του Θωρ: Πλούτωνας, Λίλιθ, ΒΔ, Χείρων

Διπλή Σφύρα του Θωρ: Πλούτωνας, Λίλιθ, ΒΔ, Χείρων

Ο Χείρωνας είναι σημαντικός σε αυτό τον χάρτη αφού αναφέρεται σε ομάδα μαχητών στην οποία για να συμμετέχει κανείς απαιτείται μια στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση. Επίσης σημαντικός μιας και υπάρχει σύνοδος Κρόνου – Ουρανού. Θα δούμε το θέμα του Χείρωνα ξεχωριστά στη συνέχεια.

Το Διαμάντι του Θωρ

Οι δύο αυτές Διπλές Σφύρες του Θωρ ενώνονται επάνω στον άξονα των Δεσμών σε ένα πολύ ιδιαίτερο σκληρό και πολεμικό σχηματισμό. Οι συνήθεις σχολές αστρολογίας δεν έχουν κάποια ονομασία γι’ αυτόν τον σχηματισμό.

Τον θεωρώ όμως πολύ σπουδαίο σχηματισμό για την αστρολογική λειτουργική και το καταλαβαίνει αυτό όποιος ξέρει έστω λίγη αστρολογία. Ειδικά που περιέχεται στον γενέθλιο μιας οργάνωσης μαχητών. Εκεί που παίρνει σημασία και βρίσκει έδαφος δράσης.

Το σύμπαν έχει μία παράξενη γλώσσα και μερικές φορές ακριβολογεί στην ορολογία του, ακόμα και όταν δεν το περιμένει κανείς και πρέπει να δρασκελίσει τον χώρο του αγνώστου για να το αφουγκραστεί.

Το Διαμάντι του Θωρ

Το Διαμάντι του Θωρ

Ονομάζω αυτόν τον σχηματισμό Διαμάντι του Θωρ, γιατί έχει σχήμα διαμαντιού και θυμίζει τον αναγνωρισμένο και γνωστό σχηματισμό Διαμαντιού που αποτελείται από όψεις χιαστί, τρίγωνα και εξάγωνα. Αυτή τη φορά όμως έχουμε ένα Διαμάντι αποκλειστικά δύσκολων όψεων, «το Διαμάντι της Δυσκολίας».

Αυτός ο σχηματισμός όμως μας λέει ότι η δύσκολη πορεία είναι αυτή που πάει παντού και φέρνει την πλήρη συγκομιδή της σοφίας της εμπειρίας. Ποια είναι αυτή η πορεία αν όχι η οδός προς την Τελείωση;

Ο εύκολος δρόμος είναι αυτός της πλατιάς λεωφόρου της Απώλειας που τελικά δεν οδηγεί μακριά. Ο δύσκολος δρόμος είναι ο πραγματικά ανοδικός και κυρίως πάει όπου πρέπει. Ας κρατήσουμε στον νου μας αυτή τη σύντομη σημείωση που θα μας βοηθήσει συνολικά στην κατανόηση των αστρολογικών θεμάτων.

Το Διαμάντι του Θωρ είναι ο πιο δυναμικός, πιο σκληρός και πιο πολεμικός σχηματισμός του Στερεώματος. Αν μάλιστα προσθέσουμε ότι σε αυτόν συμμετέχει η σύνοδος Άρη – Πλούτωνα, τα πράγματα στρέφονται προς τα εκεί με μεγάλη προωθητική ισχύ!!!

H συνθετική κατανόηση αυτού και μόνον του σχηματισμού επιφέρει τη συνολική και συνθετική κατανόηση της ύπαρξης και της δράσης της Χαμάς. Αυτή είναι η αναντικατάστατη και τεράστια γοητεία της Αστρολογίας!

Κατανόηση του Διαμαντιού του Θωρ

Το πρώτο που παρατηρούμε σε αυτόν τον σχηματισμό είναι ότι αποτελείται αποκλειστικά από σκληρές όψεις, αντιθέσεις, τετράγωνα και οκτάγωνα (απλό οκτάγωνο: 45°, τριπλό οκτάγωνο: 135°). Πρόκειται για ένα σχηματισμό που επιτυγχάνει μεγάλη διείσδυση και διάδοση και φτάνει μέχρι το τέλος σε όλα τα επίπεδα.

Κάθε θέμα με το οποίο καταπιάνεται το φέρνει σε πλήρη ανάπτυξη, σε όλες του τις δυνατές μορφές, τόσο για το καλό όσο και για το κακό. Το φτάνει έως το τέλος του, την πληρότητά του για τον χώρο συγκομιδής της σοφίας της εμπειρίας.

Είναι διάταξη της μορφής 23 ως 2:4:8 (αντιθέσεις:τετράγωνα:οκτάγωνα). Η δυάδα ωθεί σε κίνηση και περνάει από όλα τα στάδια της πορείας που μπορεί να πάρει, μέχρι την πλήρη ανάπτυξή της από τον ιδεατό κόσμο και μέχρι τον υλικό, από τη δυάδα μέχρι την οκτάδα.

Είναι μηχανισμός που ωθεί στην ολοκλήρωση ενός κύκλου, την πλήρη έκφραση ενός θέματος – η οκτάδα ή οκτάβα είναι η δυάδα. Όσοι ξέρουν λίγο τη φιλοσοφία των Μουσικών Διαστημάτων το γνωρίζουν αυτό.

Εμπεριέχονται σε αυτόν τον σχηματισμό, εκτός από τις δύο Διπλές Σφύρες του Θωρ και ένας Μεγάλος Σταυρός στα Μεταβλητά από Ουρανό, Χείρωνα και Δεσμούς, όπως φαίνεται στην προηγούμενη εικόνα.

Το πρώτο φυλλάδιο

Στις 14 Δεκεμβρίου 1987 η Μουσουλμανική Αδελφότητα κυκλοφορεί ένα φυλλάδιο με τις θέσεις της που αμέσως τις υιοθετεί δημοσίως η Χαμάς και το θεωρεί το πρώτο της φυλλάδιο, την πρώτη της δημόσια παρουσία.

Ο χάρτης της ημέρας αυτής συνεχίζει να έχει το Διαμάντι του Θωρ και μάλιστα συμμετέχει και πάλι η Σελήνη που αυτή τη φορά βρίσκεται σε σύνοδο με τον ΝΔ. Η συμμετοχή μάλιστα της Σελήνης βρίσκεται στον κεντρικό σχηματισμό Σφύρας του Θωρ με τον οποίο θα ασχοληθούμε αμέσως στη συνέχεια.

Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε να προσεγγίζεται ο λαός (Σελήνη), να συμπαρασύρεται στο άρμα της ο λαός των Παλαιστινίων.

Φαίνεται έτσι να ενώνεται με τον λαό και να αναλαμβάνει την κατεύθυνση του, από τα καταγώγια του παρελθόντος του (ΝΔ) στα ανώγεια του μέλλοντός του (ΒΔ), εξωτερικά και εσωτερικά.

Ο σχηματισμός παίρνει πλέον ένα καθοδηγητικό χαρακτήρα που έχει από ιδεολογικό, πολιτικό περιεχόμενο, μέχρι πνευματικό που εδώ αναζητείται στη θρησκευτική μορφή του. Η θρησκευτικότητα υποδηλώνεται και από το ότι στην κορυφή του βρίσκεται ο ΒΔ στους Ιχθείς. Πρέπει να το δούμε αυτό στη συνέχεια.

Το Διαμάντι του Θωρ στο πρώτο φυλλάδιο της Χαμάς

Το πρώτο φυλλάδιο

Οι δύο Διπλές Σφύρες του Θωρ περιέχουν τρεις Σφύρες του Θωρ με τη μία να είναι κοινή και στους δύο σχηματισμούς διπλής Σφύρας.

Η κεντρική Σφύρα του Θωρ

Η κοινή Σφύρα του Θωρ βλέπουμε ουσιαστικά ότι αποτελεί το κέντρο γύρω από το οποίο διαμορφώνεται όλος ο χάρτης. Ότι κι αν υπάρχει στον χάρτη το μελετάμε και το «βλέπουμε» υπό το πρίσμα αυτού του τριγωνικού σχηματισμού.

Αυτή η κεντρική Σφύρα σχηματίζεται μεταξύ Πλούτωνα, Λίλιθ και ΒΔ με σχηματισμό «κλειδιού» από τον ΝΔ της Σελήνης, όπως βλέπουμε στην επόμενη εικόνα.

Η κεντρική σφύρα του Θωρ με κλειδί

Η κεντρική σφύρα του Θωρ με κλειδί

Ο Πλούτωνας του Σκορπιού για τον οποίο θα μιλήσουμε στη συνέχεια, πιέζεται από τη Λίλιθ του Λέοντα μιας ελίτ επαναστατών, συνωμοτών, εξτρεμιστών για να οδηγηθούν σε ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζει αυτό που πρέπει να γίνει και που εικονίζεται από τον ΒΔ στους Ιχθείς. Ο δε Πλούτωνας είναι εσωτερικός κυβερνήτης των Ιχθύων.

Πλούτωνας και Ιχθείς

Έτσι κλείνει ο κύκλος που ξεκινάει ουσιαστικά από τον Πλούτωνα, συγκεντρώνει από τα βάθη, των οποίων είναι το βασιλικό πνεύμα, την ελίτ των μυστικών εξτρεμιστών επαναστατών και οδεύει προς τον στόχο τους που συμπλέκεται με την ύπαρξη και την πορεία του λαού των Παλαιστινίων (ΒΔ – Ιχθείς).

Οι Ιχθείς έχουν ιδιαίτερο νόημα μιας και είναι η κατάληξη της έκτης ακτίνας που είναι η ακτίνα και των τριών πληθυσμιακά μεγάλων θρησκειών όπως θα δούμε και στη συνέχεια.

Ο Πλούτωνας είναι η ουσία της πολιτικής και έτσι έφτασε η Μουσουλμανική Αδελφότητα να ασχολείται με την πολιτική και να είναι ο κατεξοχήν πολιτικός φορέας που παρουσιάζει αντίσταση στην επέλαση των ψεύτικων δημοκρατιών που προωθεί η κυβερνώσα μειοψηφία των δυτικών κοινωνιών.

Το μυστικό κρύβεται στον Πλούτωνα και στους Ιχθείς των οποίων είναι εσωτερικός κυβερνήτης. Θεματική που τον γρίφο της έχει λύσει και έχει περάσει στις εξετάσεις του μόνο ο Χριστός, που με κάποιο τρόπο απόμακρο σχετίζεται με τον Χριστιανισμό.

Εκεί κρύβεται ο γρίφος και για τους πολιτικούς εξουσιαστές του κόσμου ετούτου, καθώς οι Ιχθείς είναι θετικά η πύλη της πλήρους Απελευθέρωσης της Ψυχής και αρνητικά η πύλη της πλήρους Αιχμαλωσίας και Σκλαβιάς.

Ο Σκορπιός και η δοκιμασία

Είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η σύνοδος Πλούτωνα – Άρη γιατί γίνεται στον Σκορπιό. Ο Πλούτωνας στον Σκορπιό έχει εξωτερική κυριαρχία, και ο Άρης εσωτερική κυριαρχία.

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο σημείο και δείχνει να ενεργοποιεί με πλήρη τρόπο τις δοκιμασίες του Σκορπιού στο φυσικό πεδίο, εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτή η σκληρή σύνοδος συμμετέχει κυρίαρχα και στο Διαμάντι του Θωρ. Για τον Σκορπιό ο Θιβετανός αναφέρει: 3

« Ο Σκορπιός μεταφέρει τη δοκιμασία κατευθείαν στο φυσικό επίπεδο της ζωής, και στη συνέχεια, όταν αντιμετωπιστεί και διαχειριστεί εκεί, η ζωή του ανθρώπου μεταφέρεται στον ουρανό, και το πρόβλημα που αφορούσε στη δοκιμασία επιλύεται με τη χρήση του αιτιολογικού νου. »

Ο Σκορπιός είναι ο χώρος δράσης του Ηρακλή, ο Ταύρος της φώτισης του Βούδδα και οι Ιχθείς της Απελευθέρωσης του Χριστού. Τρία ζώδια – στάδια, που αφορούν στη μύηση της ανθρωπότητας.

Στο θέμα της Παλαιστινιακής οργάνωσης έχουμε έμφαση στον Πλούτωνα και τον Άρη και έτσι από τον Σκορπιό δημιουργείται μία κατεύθυνση προς τους Ιχθείς. Ο Άρης είναι της έκτης ακτίνας όπως και οι Ιχθείς και ο Πλούτωνας εσωτερικός κυβερνήτης τους. Ο Θιβετανός μας λέει για τους Ιχθείς: 4

« Οι Ιχθείς μεταφέρουν τη δοκιμασία στην περιοχή των νοητικών διεργασιών, η οποία είναι η αντανάκλαση της θεϊκής πλευράς της θέλησης- το πρόβλημα του μυημένου σε αυτό το ζώδιο εκφράζεται από τον Χριστό με τα λόγια: “Πατέρα, όχι το θέλημά μου, αλλά το Δικό Σου ας γίνει”. Οι δοκιμασίες μεταφέρουν την προσωπική θέληση της προσωπικότητας μέχρι την περιοχή της θείας θέλησης και το αποτέλεσμα είναι η έμπνευση και η ανάδυση ενός παγκόσμιου σωτήρα. »

Για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες

Ο Ιουδαϊσμός, ο Ισλαμισμός και ο Χριστιανισμός κυβερνιόνται από την έκτη ακτίνα και οι Ιχθείς εκφράζουν την έκτη ακτίνα. Αλλά όχι την έκτη ακτίνα όπως εκφράζεται από τον Άρη. Γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε αλληγορικά μόνο και όχι πραγματικά σαν κυβερνήτης τους ο Ποσειδώνας που στην ουσία, όπως και ο Πλούτωνας είναι μόνο εσωτερικοί πλανήτες.

Κάθε μία από αυτές τις θρησκείες αντιμετωπίζει διαφορετικά τα κελεύσματα των ζωδίων του θανάτου που είναι ο Σκορπιός και οι Ιχθείς. Ο θάνατος της προσωπικότητας στον Σκορπιό και ο πλήρης θάνατος κάθε προσκόλλησης, προσμονής και εξάρτησης που φέρνει την απελευθέρωση της ψυχής στους Ιχθείς.

Οι οπαδοί του Ισλάμ πάντως στέκονται σε κάποια από τα στοιχεία τους και παραβλέπουν κάποια άλλα. Το ίδιο γίνεται και στον Χριστιανισμό που στην ουσία ποτέ δεν ήταν θρησκεία της Αγάπης.

Διακατέχετο πάντα από τον ατομικισμό του Σκορπιού του Παύλου και όχι από το πλατύ αίσθημα της πληρότητας της Αγάπης και της πλήρους παραίτησης και υπέρβασης των Ιχθύων του Χριστού. Η Χριστιανική αυτή θρησκεία θα έπρεπε να λέγεται Παυλιανισμός και όχι Χριστιανισμός.

Κάπως παρομοίως βαδίζουν αυτά τα μονοπάτια και οι άνθρωποι του Ισλάμ. Χρησιμοποιούν μεν τις διόδους και τα μονοπάτια, αλλά κάπου «καρφώνονται» και κολλάνε. Ζώντας στη συνέχεια σε μία παραληρηματική εξακτινική κατάσταση όπου ο φανατισμός με τον καιρό κατατρώει κάθε ίχνος αλήθειας από τις ζωές και τις δράσεις τους.

Τα μονοπάτια όμως αφού υπάρχουν πάντα στα τοιχώματά τους θα κρατούν ίχνη από αυτούς που πέρασαν ανεπιτυχώς για να διδάσκεται ο αληθινός Διαβάτης τους.

Ο Πλούτωνας δίνει το εισιτήριο για να επιχειρήσει κάποιος από το προσωπικό στοιχείο να περάσει στο ολιστικό και το πνευματικό και η έννοια του μάρτυρα στο Ισλάμ αυτό υπονοεί. Τι πραγματικά επιτυγχάνεται εννοείται ότι είναι ένα άλλο θέμα και σίγουρα δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε.

Το κανάλι Σκορπιού – Ιχθύων κρατιέται ανοικτό από τον Πλούτωνα και οι Ιχθείς στον Βόρειο Δεσμό σχετίζεται με τον στόχο της λαϊκής εμπειρίας και τη θρησκεία του Ισλαμισμού.

Από την άλλη η σύνοδος Άρη – Πλούτωνα επηρεάζει τη δράση της οργάνωσης με τις κατευθύνσεις και τους τρόπους που ενεργοποιεί ο Πλούτωνας. Αυτό την έφερε μέσω της διεύρυνσης που κάνει ο Πλούτωνας και στην πόρτα της πολιτικής.

Η Χαμάς στην πολιτική

Η πορεία των πραγμάτων έφερε τη Χαμάς στο να ξεχωρίσει το στρατιωτικό κομμάτι της από το πολιτικό. Το στρατιωτικό σκέλος έχει περάσει στην ομάδα που λέγεται «Ταξιαρχίες Izzedine Al Qassam» (Izzedine al-Qassam Brigades – IQB). Το πολιτικό σκέλος, που είναι η Χαμάς αυτή τη στιγμή, εκλέχθηκε σε εκλογές που έγιναν στη Γάζα στις 25/01/2006 σαν το πλειοψηφούν κόμμα με 58%.

Έτσι η Χαμάς καλύπτει από τότε τον χώρο της Παλαιστινιακής πολιτικής, υπερνικώντας τη Φατάχ. Από τον θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ και μετά η Φατάχ δεν κατάφερε να βρει κάποιον ικανό αντικαταστάτη του. Επιπλέον κατηγορήθηκε ευρέως για διαφθορά των στελεχών της.

Όμως και η Χαμάς έχασε πολύ από την επίθεσή της που έγινε στις 7 Οκτωβρίου 2023. Από τότε και μετά είναι στο στόχαστρο της πλειονότητας της κοινής γνώμης, με μια τεράστια και πολύ απειλητική καχυποψία διαφθοράς.

Αυτό γιατί εκκρεμεί η απάντηση στα ερωτήματα: «πώς κατάφερε να κάνει όλη αυτή την επίθεση χωρίς να αντισταθεί απολύτως κανείς Ισραηλινός στρατιωτικός ή αστυνομικός. Πώς πέρασαν εκατοντάδες μέλη της μαζί με τα οχήματά τους τα σύνορα με το Ισραήλ, που ελέγχονται με υψηλής τεχνολογίας μέσα, και από τα οποία δεν περνάει ούτε πουλί πετάμενο ούτε καν κατσαρίδα;»

Ο δρόμος είναι μακρύς σε ότι αφορά στη δημιουργία της Χαμάς και τον στόχο της που είναι το κράτος του Ισραήλ. Από τον γενέθλιό της η Χαμάς φαίνεται να έχει μία ιδιαίτερη αλληλεπίδραση με το Ισραήλ και την πορεία του.

Οι συσχετισμοί μας φέρνουν σε κάποιες από τις πραγματικές στοχεύσεις του Σκορπιού. Σε αυτό το ζώδιο ο Άσωτος Υιός επανέρχεται στον εαυτό του και αλλάζει πορεία. 5

«Είναι σε αυτό το ζώδιο που ο άσωτος υιός έρχεται στον εαυτό του, και αφού έφαγε από τα υπολείμματα της ζωής και αφού εξάντλησε τα αποθέματα της κοσμικής επιθυμίας και φιλοδοξίας – λέει: “Θα σηκωθώ και θα πάω στον Πατέρα μου”.»

Περιπλανώμενη Ανθρωπότητα, ο Άσωτος Υιός

Ο περιπλανώμενος λαός των Εβραίων, είναι σύμβολο της περιπλανώμενης Ανθρωπότητας. Είναι ο Άσωτος Υιός που περιπλανιέται έως να αποφασίσει να επιστρέψει στην Οικία του Πατρός και τον Δρόμο Του. Αυτό που προσφέρεται στις δοκιμασίες του Σκορπιού. Ο Θιβετανός μας λέει: 6

Ο Εβραίος ήταν πάντα (θα μπορούσε να το θυμάται αυτό για τη χρησιμότητά του) το σύμβολο της ανθρωπότητας – εξελισσόμενη, αναζητούσα, ανήσυχη, υλιστική, διαχωριστική και άπληστη. Είναι το σύμβολο της μαζικής συνείδησης, παρουσιάζοντας αυτή τη συνείδηση σε μια υπερβολική μορφή- αναζητά και ψάχνει πάντα μια πατρίδα και είναι ο αληθινός άσωτος υιός της Καινής Διαθήκης.

Κανονικά τα δεινά της κατοχής, της φυλάκισης και της ταλαιπωρίας είναι αυτά που θα έπρεπε να περνάει ο περιπλανώμενος λαός του Ισραήλ. Αλλά έχουμε γίνει εδώ και πάνω από επτά δεκαετίες μάρτυρες μιας αντιστροφής.

Ο πλανητικός άσωτος υιός δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει την ασωτία του. Δεν έχει αποκαταστήσει το βασικό αίτημα της αναγνώρισης του Μεσσία στο πρόσωπο του Χριστού.

Αυτό είναι το αίτημα, και παρακαλώ να προσπαθήσετε να το δείτε στην ουσία του θέματος που σχετίζεται με τον ρόλο της Αγάπης στον Κόσμο. Χωρίς ακόμα να έχει αντιληφθεί αυτό το θέμα, επιχειρεί να εγκατασταθεί μονίμως στον υλικό κόσμο.

Να φτιάξει εδώ το «σπίτι» του, να αποκτήσει στον υλικό κόσμο κράτος, όντας άσωτος ακόμα και με την Απουσία της Αγάπης από το ιδεολογικό του υπόβαθρο. Ελπίζει ότι έτσι θα καταφέρνει αιωνίως να μεταφέρει το κάρμα του στους ώμους κάποιων άλλων, εδώ των αθώων Παλαιστινίων.

Οι Εβραίοι κυβερνώνται από την τρίτη Ακτίνα της Ενεργού Νοημοσύνης, την ενέργεια που διαπερνά και ελέγχει την ύλη ή τη στερεά υπόσταση. Ήταν επίσης, κατά τη διάρκεια των ετών αμέσως μετά τον πόλεμο, υπό τον έλεγχο μιας γητειάς που επιβλήθηκε από τους Σιωνιστές Δικτάτορες, οι οποίοι προσπαθούσαν (κάπως ανεπιτυχώς) να είναι για τον εβραϊκό λαό ό,τι ήταν ο Στάλιν και η ομάδα του και ο Χίτλερ και η συμμορία του για τους λαούς τους. Δούλεψαν με τις ίδιες μεθόδους-τρομοκρατία, απόκρυψη πληροφοριών, εκφοβισμός των αντιπάλων τους, ψευδείς ισχυρισμοί, δωροδοκία και διαφθορά. Ήταν και είναι μια μειοψηφία, αλλά μια ισχυρή μειοψηφία λόγω του μεγάλου πλούτου τους και της ύπαρξής τους σε θέσεις εξουσίας. Διεκδικούν μια γη στην οποία δεν έχουν κανένα πιθανό δικαίωμα και για την οποία οι Εβραίοι αδιαφορούσαν επί δύο χιλιάδες χρόνια.

Αυτά είναι θέματα που τα αναγνωρίζουν οι ορθόδοξοι Εβραίοι οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν το κράτος του Ισραήλ ως δικό τους πνευματικό παιδί, αλλά ως ένα υλικό τέχνασμα που αποβλέπει στον πνευματικό αποπροσανατολισμό των Εβραίων.

Σαν τέτοιο εξυπηρετεί τις Δυνάμεις του πλανητικού Κακού και είναι οι ίδιοι οι Εβραίοι που αυτή τη στιγμή επιτρέπουν το πλανητικό Κακό να συνεχίζει, μετά τη συμμορία του Χίτλερ, το έργο του προς τη μη ύπαρξη Ειρηνευτικών προσπαθειών στον Κόσμο.

Ο Θιβετανός Διδάσκαλος με τη γραφίδα της Αλίκης Μπέιλη μας ενημερώνει 6 ότι:

« Η περιοχή δυσκολίας – όπως είναι γνωστό – είναι η Μέση Ανατολή και η Παλαιστίνη. Οι Εβραίοι, με τις παράνομες και τρομοκρατικές δραστηριότητές τους, έχουν αναπτύξει ένα έδαφος μεγάλης δυσκολίας για όσους επιδιώκουν να προωθήσουν την παγκόσμια ειρήνη. … οι Εβραίοι έχουν ανοίξει εν μέρει ξανά την πόρτα στις Δυνάμεις του Κακού, οι οποίες λειτούργησαν αρχικά μέσω του Χίτλερ και της σατανικής συμμορίας του. Το “σφράγισμα” αυτής της πόρτας δεν είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία, και είναι μέρος της σοφίας να το ανακαλύψει αυτό εγκαίρως.»

Ο ρόλος της Λίλιθ στον αστρολογικό χάρτη της Χαμάς

Για να συνεχίσουμε, και πριν απομακρυνθούμε πολύ, η σύνοδος Πλούτωνα και Άρη στον Σκορπιό του ιδρυτικού χάρτη της Χαμάς, έρχεται και κάνει όψη τετραγώνου με τη Λίλιθ. Το καρμικό αυτό αστρολογικό στοιχείο (Λίλιθ) που κυβερνάει κάθε λογής και κατεύθυνσης εξτρεμιστές. Επίσης σχετίζεται με επαναστάτες, άτομα που δρουν μυστικά, συνωμοτικά, έχουν διασυνδέσεις με μυστικές οργανώσεις. Η Λίλιθ είναι ένα σημείο που οι παλιότεροι αστρολόγοι (William Lilly) το θεωρούσαν ότι έδειχνε και τους μάγους.

Και μόνο αυτή η όψη θα λέγαμε ότι εικονίζει τη Χαμάς. Εκτός από τη μυστική οργάνωσή της και τη δυσκολία εισόδου στην οργάνωση, έχει μυστικές σχέσεις με την ιδρυτική της δύναμη, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά και με σωρεία άλλων. Η οργάνωση αυτή εμπλέκεται σε ένα φάσμα συμμετοχών που χάνονται στα όρια του ορατού και αοράτου κόσμου. Σίγουρα περιέχει θρησκευτικές ιδεολογικές τάσεις που φτάνουν και έως τον εσωτερισμό και τον αποκρυφισμό.

Οι Δεσμοί της Σελήνης σε κύριο ρόλο

Οι Δεσμοί δείχνουν το άγγιγμα που μπορούν να επιτύχουν της εμπειρίας της μαζικής συνείδησης των Παλαιστινίων αλλά και της παγκόσμιας. Αναλαμβάνει να εκτελέσει έργα που αγγίζουν τον καθένα και ειδικά τους λαούς που έχουν μεγάλη τριβή με τον φανατισμό και την έκτη ακτίνα.

Οι Δεσμοί στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου που είναι δύο ζώδια εκφραστές της Δεύτερης και της Έκτης Ακτίνας της αφιέρωσης, της ζηλωτείας, του ένθεου ζήλου των Ελλήνων, αλλά και στην αρνητική της μορφή του φανατισμού.

Η δεύτερη ακτίνα ενισχύει την έκτη ως συνήθως και ειδικά στα κατώτερα επίπεδα. Η μέση ανθρωπότητα είναι αρνητική και γι’ αυτό κυριαρχεί στις τρεις θρησκείες που είδαμε ο φανατισμός.

Έτσι η παραγόμενη εμπειρία από το τετράγωνο Πλούτωνα, Άρη και Λίλιθ τροφοδοτεί τον φανατισμό. Όπως μας λέει ο Ziad Abu-Amr στο άρθρο του: 7

«Την επόμενη κιόλας ημέρα, ηγετικά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Γάζα συναντήθηκαν για να συζητήσουν τρόπους αξιοποίησης του γεγονότος για να ανακινήσουν τα θρησκευτικά και εθνικιστικά αισθήματα και να εξασφαλίσουν την εξάπλωση μεγάλων δημόσιων διαδηλώσεων.»

Αλλά όπως ήδη είπαμε η Μουσουλμανική Αδελφότητα εξ αρχής είχε διαφορετική στάση και κατεύθυνση από τις πολιτικές τάσεις που κυρίως εκπροσωπούσε η PLO.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα εργάζεται στην έκτη ακτίνα και την οργάνωση των εκδηλώσεών της συνειδητά. Αυτό σίγουρα είναι ένα μεγάλο έργο για να αναλάβει κανείς, γιατί η έκτη ακτίνα είναι η πηγή κάθε επαναστατικής διάθεσης και δράσης ακόμα και αν η πηγή είναι μη θρησκευτικής φύσεως.

Οι Δεσμοί της ίδρυσης της Χαμάς πέφτουν ακριβώς πάνω στο θέμα και έχουν κεντρικό ρόλο . Μερικές φορές είναι να απορεί κανείς με αυτές τις συγχρονικότητες που απεικονίζει ο κόσμος της Αστρολογίας, ο πλήρης νοητικού και πνευματικού δέους.

Ο ΒΔ στους Ιχθείς περιέχει το στοιχείο της θυσίας και από τις πρώτες μορφές δράσης της η Χαμάς είχε και τις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Ο Χείρωνας στον χάρτη της Χαμάς

Στο σύστημα των Σφυρών του Θωρ μπαίνει κάποια στιγμή και ο Χείρωνας. Τι σημαίνει αυτό;

Ο χάρτης έχει σύνοδο Κρόνου – Ουρανού που συμμετέχουν στον τελικό σχηματισμό των δύο διπλών Σφυρών του Θωρ. Υπάρχει δηλαδή ελεγκτικός μηχανισμός πολυεπίπεδος της παρούσας δράσης και οργάνωσης της ζωής και των επαναστατικών εκρήξεων που επιδιώκουν την υπέρβαση, σε ατομικό επίπεδο ή σε ομαδικό.

Από τις επιθέσεις αυτοκτονίας μέχρι τις πιο μαζικές επιθέσεις, όπως αυτή της 07/10/2023, υπάρχει ένα στοιχείο ελέγχου. Το στοιχείο αυτό υπεισέρχεται από τον Χείρωνα. Επίσης μία οργάνωση πολεμιστών σίγουρα απαιτεί οι πολεμιστές της να εκπαιδεύονται αναλόγως και δεόντως. Εδώ επίσης μπαίνει ο Χείρωνας που αναφέρεται σε ένα σύστημα ειδικής πολεμικής εκπαίδευσης και όχι μόνον, από την οποία περνάνε οι μαχητές της Χαμάς.

Η Σεληνιακή Έκλειψη Οκτωβρίου 2023 και ο χάρτης της Χαμάς

 Αυτό που αυτή τη στιγμή μας απασχολεί και αποτέλεσε και την αφορμή της παρούσας εργασίας μας είναι οι εξελίξεις μετά τη Σεληνιακή έκλειψη του Οκτωβρίου 2023. Κοιτάμε τη σχέση της Χαμάς με την έκλειψη σαν διέλευση και παίρνουμε τον επόμενο χάρτη.

ο αστρολογικός χάρτης της Χαμάς και η Σεληνιακή έκλειψη του Οκτωβρίου 2023

Η Χαμάς και η Σεληνιακή έκλειψη

Το κεντρικό θέμα που παρατηρούμε είναι ότι η αντίθεση Άρη – Δία της έκλειψης πέφτει επάνω στη σύνοδο Άρη – Πλούτωνα της Χαμάς (στον πιο πάνω χάρτη, τα σημειωμένα σημεία). Ο Άρης επάνω στη σύνοδο Άρη και Πλούτωνα είναι ένα σκληρό και πύρινο χαρακτηριστικό, που φουντώνει έτι περαιτέρω από την αντίθεση με τον Δία.

Ο Δίας (ακτίνα 2) και από τον 10ο οίκο της έκλειψης για οικοθεσία της Γάζας, τροφοδοτεί τον Άρη (ακτίνα 6) στον 4ο οίκο και διογκώνει τη δράση του. Πάντα η δεύτερη ακτίνα ενισχύει την έκτη. Αυτά φέρουν τη σφραγίδα των πολεμικών επιχειρήσεων και μάλιστα με πολύ σκληρή μορφή, αν λάβουμε υπόψη ότι θα λάβει μέρος στις διαδικασίες ο Πλούτωνας της Χαμάς που θα βγει κάποια στιγμή με τον δύσκολο και παράξενο αόρατο τρόπο του.

Το ότι ο Δίας τροφοδοτεί τον Άρη μπορεί να σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν γεγονότα από την πλευρά του Ισραήλ και θα φέρουν τα αποτελέσματα στην πλευρά της Χαμάς και τη σημερινή γη των Παλαιστινίων, τη Γάζα (4ος οίκος). Αποτελέσματα που μπορεί να σηματοδοτούν και την εμπλοκή δυνάμεων που δρουν υποστηρικτικά στο πλευρό της Χαμάς.

Ο Ερμής της έκλειψης κάνει σύνοδο με τον Άρη της και συμμετέχει και αυτός στα τεκταινόμενα άμεσα. Σὐρεται βέβαια από τους άλλους πλανήτες και κυρίως από τον Άρη του πολέμου και οι γέφυρες επικοινωνίας διακόπτονται, γίνονται βορά του πολέμου. Αυτό αποτελεί μέρος των πολεμικών επιχειρήσεων και θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Οι δύο πλανήτες που ωθούν σε δράση, ο Άρης και ο Ερμής κάνουν σύνοδο. Αυτό δεν είναι καλός οιωνός και δείχνει ολομέτωπο αγώνα.

Επί του «πιεστηρίου»

Να προσθέσω εδώ ότι καθώς η εργασία αυτή γράφεται ξεκίνησε η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και είδαμε ότι από τα πρώτα που έγιναν ήταν η διακοπή των επικοινωνιών. Αυτό δείχνει να παίζει μεγάλο ρόλο και σχετίζεται με τη συμμετοχή του Ερμή που αναφέρουμε.

Σίγουρα μας απασχολεί το πως θα εκδηλωθεί ο Πλούτωνας της Χαμάς και θα περιμένουμε να το δούμε. Μια έκλειψη δεν δρα μόνο την ώρα που συμβαίνει, αλλά για όσο διαρκεί ξεδιπλώνει αργά την δράση της. Αυτή η έκλειψη εκδηλώθηκε άμεσα και αυτό οφείλεται η έντονη ενεργοποίηση των χαρτών των συμμετεχόντων πλευρών.

Δεν είπαμε εδώ για την πλευρά του Ισραήλ και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε σε ένα επόμενο άρθρο.

Ας επικρατήσει η αιτιολογούμενη λογική

 

 


  1. εκδόθηκε ψηφιακά στο JSTOR από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ↩︎
  2. https://www.jstor.org/stable/2538077 ↩︎
  3. Esoteric Astrology, p. 204 ↩︎
  4. Esoteric Astrology, p. 205 ↩︎
  5. Esoteric Astrology, p. 208 ↩︎
  6. The Rays and the Initiations, p. 430 ↩︎
  7. Hamas: A Historical and Political Background, p. 10 ↩︎