Για την Έκλειψη Ερμή στις 3 Νοε 2021


Δημoσιεύτηκε: Κυριακή, 7 Νοέ 2021 στις 19:36
Οι πλανητικές εκλείψεις

Ασχολούμαστε με τις πλανητικές εκλείψεις γιατί φαίνεται ότι αποκαλύπτουν ζητήματα των πλανητών που συμμετέχουν παρά καλύπτουν. Τον Απρίλιο με την έκλειψη του Άρη είχαμε δει να εκδηλώνεται απότομα η μετάλλαξη Δέλτα στην Ινδία, από την οποία περνούσε το κέντρο του μονοπατιού της έκλειψης. Η μετάλλαξη Δέλτα έμελλε να υπερσκελίσει όλες τις άλλες και να κυριαρχεί και μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων, οι δύο εκλείψεις του Άρη τον Δεκέμβριο 2021 περιμένουμε να είναι κρίσιμες για την πορεία της ίωσης με νέα ή νέες μεταλλάξεις ή και την εμφάνιση νέου ιού. Επίσης, όπως είχαμε παρατηρήσει και τότε, στην έκλειψη της Αφροδίτης τον Μάιο 2021 είχε έρθει στην επιφάνεια το θέμα της χρηματοδότησης του εργαστηρίου της Γουχάν υπό την επίβλεψη του Φάουτσι.

Οι εκλείψεις πλανητών γίνονται από τη Σελήνη, όταν βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και κάποιον πλανήτη. Τόσες πλανητικές εκλείψεις σε τόσο μικρό διάστημα δίνουν μία κυριαρχία του Σεληνιακού στοιχείου. Η ολική έκλειψη του Ηλίου στις 4 Δεκεμβρίου έχει ένα μονοπάτι πάνω από την Ανταρκτική που είναι γεωγραφικά θηλυκή.

Η μερική έκλειψη Σελήνης της 18/19 Νοεμβρίου την σκιάζει κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο, την Αρκτική ζώνη, ενώ στην Ανταρκτική δεν είναι ορατή. Και εδώ βλέπουμε να υπάρχει μία προτεραιότητα στην Ανταρκτική. Επίσης η Σελήνη βρίσκεται σε έξαρση στον Ταύρο. Όλα αυτά εντείνουν την Σεληνιακή πλευρά.

Η εσωτερική αστρολογία διδάσκει ότι η Σελήνη είναι το παρελθόν και περιέχει συνθετικά το κεντρικό καρμικό πρόβλημα της παρούσας ενσάρκωσης κάποιου ατόμου, ομάδας, κοινωνίας. Επίσης μας κάνει γνωστό ότι η Σελήνη είναι ενεργειακά νεκρό σώμα.

Επεκτείνοντας με την προσωπική μας εργασία τη διδασκαλία αυτή, να πούμε ότι αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν οι αρνητικοί και δημιούργησαν στην Σεληνιακή σφαίρα την τεχνολογία του υποσυνειδήτου, που είναι ένας χώρος όπου κρύβονται καρμικές εγγραφές που δίνουν τάσεις και αιτίες απομακρυσμένες από το φως της συνειδητής ζωής. Με αυτό τον τρόπο εμποδίζεται η εκπλήρωση του κάρμα, οι διαδικασίες αυτογνωσίας και κάθαρσης που επιφέρουν την ποθητή αφύπνιση.

Το 2021 δεν είχαμε εκλείψεις μεγάλων πλανητών, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2022 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 θα έχουμε 15 συνεχείς εκλείψεις του Ουρανού. Ο πλανήτης αυτός χαρακτηρίζει τη χρονιά του 2022 αν βάλουμε μαζί και το ότι θα συνεχίσει να κάνει ακριβείς όψεις τριπλού δεκαγώνου με τον Πλούτωνα. Το 2020 κυριάρχησαν αριθμητικά οι οκτώ εκλείψεις του Πλούτωνα και οι πέντε του Άρη, κάτι όχι συνηθισμένο και για τους δύο πλανήτες.

Τα κύρια στοιχεία της περιόδου που διανύουμε, και συνοπτικό ιστορικό δείχνουμε στη συνέχεια (“πρ.:” = προηγούμενη, “επ.:” = επόμενη):

  1. έκλειψη Ερμή – 3 Νοεμβρίου (πρ.: Δεκ 2020)
  2. έκλειψη Αφροδίτης – 8 Νοεμβρίου (πρ.: Μάι 2021 – επ.: Μάι 2022)
  3. ακριβής Ουρανού/Πλούτωνα (108°) – 9 Νοεμβρίου (επ.: Ιουν 2022)
  4. έκλειψη Σελήνης – 19 Νοεμβρίου (μερική)
  5. έκλειψη Άρη – 3 Δεκεμβρίου (πρ.: Απρ 2021)
  6. έκλειψη Ηλίου – 4 Δεκεμβρίου (ολική)
  7. έκλειψη Ερμή – 4 Δεκεμβρίου (επ.: Οκτ 2022)
  8. ακριβής Ουρανού/Κρόνου (90°) – 24 Δεκεμβρίου (επ.: Ιαν 2043)
  9. έκλειψη Άρη – 31 Δεκεμβρίου (επ.: Ιουν 2022)

Κυρίαρχο γεγονός θεωρούμε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα, 31 Οκτωβρίου – 12 Δεκεμβρίου, γίνεται η 26η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γλασκόβη της Σκωτίας γνωστή ως COP26. Γι’ αυτό τον λόγο παίρνουμε τον χάρτη της έκλειψης για την Γλασκώβη σε αυτή την εργασία μας.

3 Νοεμβρίου 2021 – Έκλειψη Ερμή

Θεωρούμε την ημέρα αυτή εξαιρετικά σημαντική και ίσως την πιο σημαντική όλης της Διάσκεψης. Μας πήρε περισσότερο χρόνο απ’ ότι περιμέναμε για να συλλάβουμε τον συνολικό σχηματισμό του χάρτη της με αποτέλεσμα να μην προλάβουμε να δημοσιεύσουμε την εργασία νωρίτερα, αλλά αργότερα από την 3η Νοεμβρίου.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι έπρεπε να καλύψουμε και τους σχηματισμούς των μεγάλων πλανητών που καλύπτει και τις επόμενες εκλείψεις και δεν θα χρειαστεί να αναφερθούμε αναλυτικά ξανά σε αυτούς.

Η ημέρα αυτή πάντως είναι χαρακτηριστική και θα έχει ένα μεγάλο ορίζοντα εφαρμογής των αποφάσεών της, όπως και όλη η Διάσκεψη της Γλασκώβης. Έτσι δεν είναι αργά και θα χρειαστεί να επανέλθουμε στον χάρτη της έκλειψης του Ερμή στο μέλλον για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτά που θα συμβαίνουν.

Η ημέρα της έκλειψης είχε χαρακτηριστεί Ημέρα Οικονομίας στη Διάσκεψη της COP26. Είναι και η πρώτη θεματική ημέρα της Διάσκεψης και μάλλον η σημαντικότερη. Έγιναν προτάσεις κυρίως προς τους επιχειρηματίες επενδυτές με στόχο τον έλεγχο των επενδύσεων στα ορυκτά καύσιμα. Οι μεγαλύτεροι επενδυτές είναι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, εκεί που υπάρχει και το μονοπάτι της έκλειψης του Αγοραίου και Κερδώου Ερμή!

Το μονοπάτι της έκλειψης του Ερμή τον Νοέμβριο 2021

Το μονοπάτι της έκλειψης

Η έκλειψη γίνεται στον Ζυγό που έχει σχέση με το Χρήμα και τον Νόμο και στον 5ο οίκο των Χρηματιστηρίων, των κερδοσκοπικών επενδύσεων και του τζόγου, με ακμή στον Ζυγό! Τονισμένοι οι οίκοι: 5, 8, 9, 10, 11. Τονίζονται η Σελήνη, ο Κερδώος Ερμής και σαν κυβερνήτες των οίκων η Αφροδίτη(5), ο Κρόνος(8), ο Ουρανός(9, 10), αλλά και ο Άρης(11).

Οι τρεις Μετακρόνειοι

Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι το συνολικό, χαρακτηριστικό και κεντρικό σημείο της περιόδου που διανύουμε τουλάχιστον από την άνοιξη του 2021 είναι η όψη τριπλού δεκαγώνου (108°) Πλούτωνα – Ουρανού που είναι πολύ στενή αυτή τη στιγμή, οδεύοντας προς την επόμενη ακριβή όψη τους στις 9 Νοεμβρίου. Το μεσοδιάστημά τους βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα καθ’ όλο το διάστημα της όψης τους.

Κατάσταση που δείχνει ότι γίνονται πράγματα που σπάνε τις παλιές συνθήκες, συνήθειες, περιβάλλοντα και επιβάλλονται νέες με φανερό αλλά και με κρυφό τρόπο. Όποιοι επιθυμούν να υπάρξουν αλλαγές, για ιδιοτελή ή μη συμφέροντα τώρα βρίσκονται σε διέγερση, επείγονται να κάνουν τις αλλαγές. Κάτι τους λέει ότι πρέπει να δράσουν τώρα και γρήγορα, να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες αυτής της στιγμής. Να εκμεταλλευτούν την φάση της σύγχυσης και του χάους που διαμορφώνεται από τον Κοσμοσείστη Ποσειδώνα σαν κεντρικού εκφραστή.

Ο Ποσειδώνας μπορεί να γίνει και κουβαλητής της στρατηγικής του Δούρειου Ίππου σαν τρόπου δράσης. Όπως και να έχει οι αλλαγές φέρνουν σύγχυση, δεν καλύπτονται και δεν εκπληρούν τις αρχές του ορθού λόγου και κάποιους τους συμφέρει αυτό. «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Οι αρχές της Δημοκρατίας, του Ενεργού Πολίτη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που στηρίζονται στον ορθό λόγο και την ελεύθερη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Αν δεν προσεχθεί, μπορούν να απειληθούν πολύ σοβαρά αυτές οι έννοιες και αυτό κυρίως αφορά στην πλειονότητα των ανθρώπων.

Οι λίγοι και φιλότιμοι ερευνητές που ασκούν τη νόησή τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη πληροφορία που θα τους δώσει την ποθητή κατανόηση. Πλούτωνας, Ποσειδώνας και Ουρανός, στον χάρτη της έκλειψης του Ερμή για την Γλασκώβη καταλαμβάνουν τους οίκους: 8, 10 και 11 αντίστοιχα.

Ο 8ος οίκος, επιγείωση, Κρόνος

Από τον 8ο οίκο και τον Πλούτωνα διεγείρονται θέματα εξωτερικών δανεισμών των κρατών, χρηματοδοτήσεων από και προς τρίτα κράτη, δράσεις μέσα στο διεθνές οικονομικό πλαίσιο, τον τομέα των ασφαλειών, τη λογική των τόκων. Ο Πλούτωνας υποδεικνύει ότι ο τρόπος της δράσης έχει το στοιχείο της εφαρμογής με την μορφή πολιτικής εξουσίας.

Ο Πλούτωνας παράλληλα είναι από την αρχαιότητα κύριος του υπεδάφους, του κάτω κόσμου, που περιέχει τον πλούτο, ορυκτά, πολύτιμα μέταλλα, λίθους κτλ, από όπου προέρχεται και το όνομά του (πλούτος – Πλούτων).

Αυτά τα θέματα ήταν και το αντικείμενο της Διάσκεψης της Γλασκώβης στις 3 Νοεμβρίου και τι «σύμπτωση» ! … στον 8ο οίκο βρίσκεται και ο Κρόνος που παραδοσιακά είναι κυβερνήτης των κρυφών πραγμάτων και του ορυκτού πλούτου αλλά και των διαμορφωμένων κυβερνητικών δομών που εκφράζουν το διεθνές οικονομικό πλαίσιο, ώστε να υπάρχει σύμπνοια δομών και πραγματικής εξουσίας.

Η τρίτη ακτίνα έχει σχέση με το Χρήμα και σε αυτήν ανήκουν ο Κρόνος και ο Ζυγός, αλλά και το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 8ου οίκου, ο Αιγόκερως. Ο 5ος και ο 8ος είναι στενά συνδεδεμένοι και ο 8ος είναι ο 4ος (ορυχεία, εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου κτλ) του 5ου. Όπως θα δείτε έχει απίστευτες συγχρονικότητες αυτός ο χάρτης.

Στον Ζυγό ο Κρόνος έχει την έξαρση του και την ιεραρχική – πνευματική κυριαρχία του. Υπάρχουν πάρα πολλές και απίστευτες συγχρονικότητες σε αυτόν τον χάρτη! Οι δύο όψεις της εξουσίας, Κρόνος και Πλούτωνας συναντιόνται στον χώρο των χρηματοοικονομικών και των μεγάλων επενδυτών. Η πολιτική εξουσία, το τραπεζικό σύστημα και οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες έχουν αλληλοσυμπλεκόμενους ρόλους.

Ο 10ος οίκος, ο Ποσειδώνας

Ο 10ος οίκος με τον Ποσειδώνα δείχνει τις κυβερνήσεις, την εκτελεστική εξουσία, αυτούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν τους σχεδιασμούς και να τους εδραιώσουν μέσω νομοθετημάτων και της επακόλουθης φροντίδας για επιβολή της τάξης. Ο Κοσμοσείστης φροντίζει για το ύφος της εξουσίας και έχει την τάση να φέρει τα πάνω κάτω. Δίνει το στίγμα να βρίσκεται στον χώρο της χημείας των αερίων του θερμοκηπίου, με τον μεγάλο στόχο να είναι το πετρέλαιο.

Ο Ποσειδώνας είναι εξαιρετικά ισχυρός σε αυτόν τον χάρτη. Μεσουρανεί σε εξωτερική κυριαρχία. Διαγράφονται νέες σαφείς πρακτικές οδηγίες(Ποσειδώνας/Ιχθείς) που διαμορφώνουν, αλλά και υποδεικνύουν το υπόβαθρο του νέου οικονομικού πλαισίου εξουσίας(Πλούτωνας/Ιχθείς).

Οι οδηγίες των νέων τάσεων και εννοιών της εξουσίας προς την μαζική συνείδηση έρχονται από την εσωτερική κυριαρχία του Ποσειδώνα στον Καρκίνο που βρίσκεται στον Ωροσκόπο. Εδώ επικρατεί αποκλειστικά ο Ποσειδώνας και αφορά στην δημιουργία νέων ηθών, συνηθειών, συμπεριφορών. Η στρατηγική του Δούρειου Ίππου είναι μέσα στις επιλεγμένες.

Αυτή τη στιγμή επιδιώκεται η συνολική ανακατεύθυνση σε νέες μορφές που τμήμα τους είναι η μετατόπιση από τα ορυκτά καύσιμα. Ο κορμός του εγχειρήματος έχει σχέση με τις εφαρμογές της τέταρτης τεχνολογικής επανάστασης και την νέα αρχιτεκτονική πόλεων, το λεγόμενο IoT(Internet of Things).

8ος – 10ος – 11ος

Είπαμε ότι όλο το τελευταίο διάστημα ισχύει ότι Ουρανός/Πλούτωνας = Ποσειδώνας. Έτσι οι οίκοι 8, 10 για τους οποίους μιλήσαμε έρχεται και συμπληρώνεται από τον 11 που βρίσκεται ο Ουρανός.

Ο Ουρανός στον 11ο δημιουργεί το έδαφος για αλλαγές στις διεθνείς συνεργασίες των κρατών και νέες ισορροπίες. Τα Κοινοβούλια των κρατών συμμετέχουν και επαυξάνουν. Περνάνε μάλιστα σε μία αντιστροφή ρόλων και γίνονται πιο κυβερνητικοί από τις κυβερνήσεις. Αυτός θα είναι ο νέος ανερχόμενος ρόλος των κοινοβουλίων με τις ολίγες πάντα φωτεινές εξαιρέσεις που θα παρατηρούνται και θα παίζουν τον ιδρυτικό ρόλο τους.

Προτιμούν μία πιο άμεση και ευθεία Ουράνιου τύπου εφαρμογή από την υπόγεια και διαλυτική Ποσειδώνια τακτική Δούρειου Ίππου των κυβερνήσεων. Τα κοινοβούλια βουκεντρίζουν και πιέζουν για άμεσες υλοποιήσεις (Ουρανός) των νέων σχεδιασμών που προέρχονται από το μεγάλο κεφάλαιο (Πλούτωνας).

Ο 4ος οίκος

Ο 4ος οίκος σαφώς έχει σχέση με το αντικείμενο της Διάσκεψης εκείνης της ημέρας, τον ορυκτό πλούτο και την εκμετάλλευσή του, αλλά και με τα στεγαστικά προβλήματα (άστεγοι), αλλά και την νέα αρχιτεκτονική πόλεων IoT (Internet of Things) που προωθείται.

Η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται σε σύνοδο με τον Βασιλίσκο, έναν από τους τέσσερις κυβερνητικούς αστέρες, από την βαθιά αρχαιότητα και μέχρι σήμερα. Αυτό υπογραμμίζει, όσο και συνάδει με το όλο θέμα του χάρτη και με την κυβερνητική σημαντικότητα των αποφάσεων. Σας είπα, ο χάρτης αυτός έχει ασύλληπτες συγχρονικότητες.

Τα μέτρα που θα παρθούν για την δημιουργία επενδυτικών και χρηματοδοτικών πολιτικών προς τα αναπτυσσόμενα κράτη, θα οδηγήσουν σε μέτρα στο εσωτερικό των κρατών που θα επηρεάσουν μεταξύ άλλων και την στέγαση των ανθρώπων. Το ΙοΤ ίσως θεωρηθεί προαπαιτούμενο για να παρέχεται η ασφάλεια των επενδύσεων με τον έλεγχο από κινδύνους.

Οι εταιρείες παραγωγής προϊόντων της τέταρτης τεχνολογικής επανάστασης τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τα κέρδη τους να ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Η ψηφιακή τεχνολογία υπερσκελίζει και διαπερνά τα πάντα.

Αυτό θα αυξηθεί υπερβολικά από το 2022 – 2023 που θα αρχίσει η εκδήλωση της Τέταρτης Ακτίνας. Αυτή τη στιγμή αναφερόμαστε σε μία έκλειψη Ερμή από την Σελήνη και οι δύο αστρολογικοί πλανήτες ανήκουν στην Τέταρτη Ακτίνα. Επίσης γιατί να μην πούμε και ότι: COP26=>2+6=8=4+4=Συμφωνία Παρισιού + Συμφωνία Γλασκώβης.

Έτσι βλέπουμε να υπάρχει μία έξαρση – ένας τονισμός της Τετράδας (Τετλάδα, η Υπομένουσα).
Τέταρτος οίκος – Τέταρτη Τεχνολογική Επανάσταση – Τέταρτη Ακτίνα.

Η τέταρτη ακτίνα είναι νέο έδαφος για τους ανθρώπους και δεν ευθύνεται η ακτίνα αν κάποιοι που έχουν δικούς τους λόγους να βιάζονται και να αγωνιούν φέρονται ανώριμα. Κάποτε, στο μακρύ διάβα της εκδήλωσής της, θα φέρει όντως καλύτερες και πιο ανθρώπινες αρχιτεκτονικές πόλεων που δεν θα βλάπτουν το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Γιατί οι σημερινές πόλεις όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι απάνθρωπες και θα χειροτερέψουν ακόμα πολύ πριν οι άνθρωποι σοβαρευτούν. .

Η Σελήνη καλύπτει τον Ερμή

Η Σελήνη για την Γλασκώβη είναι εξωτερικός κυβερνήτης του Ωροσκόπου. Επίσης στον χάρτη της Συμφωνίας του Παρισιού είναι εσωτερικός κυβερνήτης του ΒΔ στην Παρθένο και ο Ερμής εξωτερικός κυβερνήτης της (είχαμε αναφερθεί στον ρόλο του ΒΔ στο Μέρος Β΄).

Ο Ερμής είναι και πάλι εξωτερικός κυβερνήτης του ΒΔ που βρίσκεται στους Διδύμους σε αυτή την Διάσκεψη της Γλασκώβης! Δεν το βρίσκουμε καθόλου ευχάριστο και μάλλον και ένα προμήνυμα το ότι τα προγράμματα υλοποίησης που αναμένονται από την Διάσκεψη της Γλασκώβης συζητιούνται με Ερμή σε έκλειψη.

Στην παρούσα φάση, υπερισχύοντας η Σελήνη ως εσωτερικός κυβερνήτης της Παρθένου έρχεται και ενεργοποιείται η πρώτη ακτίνα του Ήφαιστου και έτσι η Σελήνη στην ουσία τροφοδοτεί τον Πλούτωνα του χάρτη της Γλασκώβης.

Η Σελήνη υποδηλώνει την μαζική συνείδηση, την κοινή γνώμη. Σχετίζεται με τα αποθέματα τροφής και νερού, τους φυσικούς πόρους, αλλά και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, όπως η υγεία και με την εργασία σε αυτούς τους οργανισμούς. Θίγει θέματα που αφορούν την οικογένεια, τη γεωργία, τις κοινότητες και θέματα δημόσιου χαρακτήρα.

Δημιουργείται το βίωμα η μαζική συνείδηση να σκοτεινιάζει την νοητική και έλλογη αντιμετώπιση. Εμποδίζει υπό το κράτος πιέσεων στα θέματα ακόμα και βασικής διατροφής την έρευνα και την αναλυτική σκέψη που βοηθάει στο να αποκτηθεί διάκριση, κατανόηση και έλλογη τοποθέτηση του πολίτη.

Η μαζική συνείδηση μόνη της βγάζει τα μάτια της. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να βλέπουν. Προτιμούν το χάσιμο στις συγκινησιακές θάλασσες και την υποταγή στους πειρασμούς των εύκολων ικανοποιήσεων.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα ανενόχλητα υπερισχύουν και δρουν χωρίς δυνατότητα ελέγχου ούτε και από τον Τύπο (Ερμής). Άλλη μία φορά ο Τύπος θα ενεργήσει αρνητικά, θα εκλείπει και θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Επίκεινται παγκοσμίως πιέσεις στον ευρύτερο χώρο των δημόσιων υπαλλήλων.

Στον βασικό σχηματισμό πενταδικού τετραπλεύρου Σελήνη, Ερμής, Ποσειδώνας, Δεσμοί (δες στη συνέχεια) η Σελήνη και Ερμής συγκεντρώνουν όλη την ενέργεια του σχηματισμού και πρέπει να την εκφράσουν δημιουργώντας νέες κατευθύνσεις. Καθώς όμως τόσο η Σελήνη, όσο και ο Ερμής δεν παρέχουν σταθερή βάση και ο Ποσειδώνας χειροτερεύει τα πράγματα, η Σελήνη δημιουργεί ένα υπόβαθρο αναταραχής, αστάθειας και διχόνοιας μεταξύ των ανθρώπων, σε θέματα που αφορούν τους τομείς της.

Σε ένα τέτοιο ενεργειακό περιβάλλον που χρειάζεται η αναλυτική και συνθετική σκέψη του Ερμή, αυτός βρίσκεται σε έκλειψη. Ο Ποσειδώνας σε τέτοια περίπτωση μπορεί να αποτελέσει φωλιά για να εκκολαφθούν ψευδοσωτήρες, ουτοπιστές, δυστοπιστές και απατεώνες που προσπαθούν να κερδίσουν, “στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται”.

Οι υπεύθυνοι σύμβουλοι στρατηγικών σχεδιασμών, οι αναλυτές δεν ευνοούνται να παρουσιάσουν λύσεις και σχεδιασμούς επιτυχείς. Υπερισχύει το ένστικτο της «κοιλιάς» και σε αυτούς. Οι σχεδιασμοί θα πλήξουν την επιχειρηματικότητα των μικρών.

Μία διάσκεψη χωρίς Ερμή δείχνει ότι κυριαρχούν άλλες μη έλλογες καταστάσεις που υποθάλπουν τον Ολοκληρωτισμό και χωρίς περιθώρια διαπραγμάτευσης.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Συνολικά ο χάρτης της έκλειψης επικεντρώνεται σε δύο «οπτικές», αυτή της Σελήνης και αυτή του Ηλίου. Οι εικόνες των χαρτών με επιλεγμένα σχήματα δείχνουν αυτό το στοιχείο. Στους σχηματισμούς της Σελήνης συμμετέχει ο Ποσειδώνας, ενώ στου Ήλιου ο Κρόνος και ο Ουρανός. Ο Πλούτωνας των πολιτικών παίζει ενωτικό ρόλο των σχηματισμών Σελήνης και Ηλίου.

Σελήνη

Οι σχέσεις της Σελήνης με τα γωνιακά σημεία δείχνουν τις τάσεις που υπάρχουν στη μαζική συνείδηση. Από τις πενταδικές σχέσεις της με τον άξονα ASC/DSC φαίνεται ότι η μαζική συνείδηση έχει μπροστά της να διαμορφώσει και να αφομοιώσει με νέες συνάψεις, νέες έννοιες. Οι σχέσεις της με MC/IC δείχνουν την τάση των ανθρώπων να θέλουν να ζουν εύκολα. Οι πράξεις να κυλάνε ομαλά και παραγωγικά σε ένα περιβάλλον που να περιέχει αυτά που θεωρούν «βασικές ανέσεις». Στη δημιουργία νέων ιδεών συμμετέχει ο Ποσειδώνας κάνοντας όμοιες όψεις με ASC/DSC.

Σχηματισμός πενταδικού τετράπλευρου (Σελήνη, Ερμής, Ποσειδώνας, Δεσμοί)

Ο ΒΔ βρίσκεται στους Διδύμους. Έτσι δυναμώνει ο άξονας των Δεσμών και ο πενταδικός σχηματισμός τον οποίο δημιουργεί μαζί τους ο Ποσειδώνας το τελευταίο διάστημα (μέρος α΄). Ο σχηματισμός του Ποσειδώνα ενεργοποιείται από τον Ερμή και την Σελήνη που γίνονται αποδέκτες όλης της ενέργειάς του, μέσα στο ισχυρά δραστικό πενταδικό σύνολο. Αυτό για τον λαό θα φέρει μεγάλες αναστατώσεις που θα διαταράξουν την ποιότητα ζωής.

πενταδικό τετράπευρο

Σελήνη, Ερμής, Ποσειδώνας, Δεσμοί

Σελήνη, Ερμής, Ποσειδώνας, Γωνίες

Σελήνη, Ερμής, Ποσειδώνας, Γωνίες

Σελήνη, Πλούτωνας, Ουρανός, MC, IC

Σελήνη, Πλούτωνας, Ουρανός, MC, IC
Ήλιος

Ο Ήλιος από τις σχέσεις του με τον άξονα ASC/DSC φαίνεται ότι οι αρχηγοί κρατών που είναι και οι τελευταίοι τροχοί υλοποίησης είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τις νέες έννοιες και απόψεις που καθορίστηκαν στην Διάσκεψη του Παρισιού. Οι σχέσεις του Ήλιου με τον άξονα MC/IC δείχνει ότι εκεί έχουν να βάλουν την προσπάθειά τους, στην εφαρμογή, στο να κάνουν πράξη τη θεωρία.

Στο έργο του Ήλιου ως προς τον άξονα MC/IC συμμετέχουν ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, οι οικοδεσπότες της περιόδου. Συμβάλουν στο να δημιουργηθούν νέες πολιτικές δράσεις. Καθώς ο Ήλιος, οι πολιτικοί και εταιρικοί ηγέτες έχουν τον τελευταίο λόγο της πράξης όλα κρίνονται. Θα επικρατήσουν οι ανοδικές τάσεις ή οι καθοδικές που θα επισύρουν καρμικές ευθύνες τέτοιων επιπέδων που δεν θα μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και το Στερέωμα ωθεί σε εξτρεμιστικές οδούς μεγαλώνοντας το εύρος του εξαγνιζόμενου, αλλά για τους οπισθοδρομικούς δημιουργούμενου, κάρμα. Ουρανός και Πλούτωνας διαθέτουν στήριξη υψηλοτάτου επιπέδου και αυτά τα δώρα δεν δίνονται έτσι χωρίς να υπάρξει έλεγχος. Δίνεται μία ευκαιρία αυτή τη στιγμή.

Ήλιος, Πλούτωνας, Ουρανός, Γωνίες

Ήλιος, Πλούτωνας, Ουρανός, Γωνίες
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΧΕΣΗ ΣΕΛΗΝΗΣ – ΗΛΙΟΥ

Οι λαοί προσπαθούν να καταλάβουν, να αφομοιώσουν και να αποδεχθούν τις νέες έννοιες αν και επιθυμούν την πράξη της ζωής να ακολουθάει τον εύκολο δρόμο, η ζωή να κυλάει όμορφα και αποδοτικά. Οι ηγέτες θεωρούν δεδομένες τις νέες έννοιες, είναι εξοικειωμένοι με αυτές από καιρό και προσπαθούν να τις βάλουν σε πράξη, υλοποίηση.

Αυτές οι δύο τάσεις ενεργοποιούν και για τα δύο μέρη τον Άρη και αυτό επιφέρει βίαιες συμπεριφορές και τον φανατισμό να κορυφώνεται και από τις δύο πλευρές, ενώ ευνοούνται τα Χρηματιστήρια και οι κερδοσκόποι.

Ήλιος, Σελήνη, Γωνίες

Ήλιος, Σελήνη, Γωνίες

Οι σχηματισμοί Ηλίου και Σελήνης έρχονται και μέσω του μεσοδιαστήματος τους ενεργοποιούν τον Άρη στον Σκορπιό στον 5ο οίκο. Αυτό δυναμώνει αυτούς που βλέπουν σαν αθλοπαιδιά και σαν αυτοσκοπό τους προσωπικούς ανταγωνισμούς και την προβολή της κερδοσκοπικότητάς τους.

Η επίδειξη της μαχητικότητας, της ανταγωνιστικής αποτελεσματικότητας, ακόμα και απλά για την δημιουργία βιογραφικού και προσωπικής προβολής στον χώρο των επιχειρήσεων παίρνουν ισχύ. Η τόση συγκέντρωση ενέργειας στον Άρη προδιαθέτει για βίαιες και σκληρές αποφάσεις, για στάσεις αριβισμού και βίαιες αντιδράσεις του λαού.

ΚΡΟΝΟΣ – ΑΡΗΣ

Συγκεντρώνονται επάνω στον Κρόνο τα μεσοδιαστήματα των μεγάλων πλανητών μέσω Αφροδίτης (κυβερνήτης Ωροσκόπου & 5ου) και Άρη (=Σελήνη/Ήλιος).

Κρόνος, Ουρανός, Ήλιος, Άρης, μεσοδιαστήματα

Κρόνος, Ουρανός, Ήλιος, Άρης, μεσοδιαστήματα

Ο Σταθερός Σταυρός που δημιουργείται λειτουργεί στο υπόβαθρο μεν, δίνει δε μεγάλη ώθηση συμμετοχής στον Κρόνο (παραδοσιακά κυβερνήτης του IC με Βασιλίσκο και ο Ήλιος συμμετέχοντας). Ο Σταυρός αυτός δίνει πολύ μεγάλη ενέργεια στις μεγάλες εταιρείες, τους μεγάλους χρηματοοικονομικούς παίκτες, ενώ οι μικροί συνθλίβονται. Το υπάρχον σύστημα στηρίζει τις πολύ μεγάλες εταιρείες. Σύμβολό τους οι μεγαλύτεροι επενδυτές ορυκτών καυσίμων οι ΗΠΑ και ο Καναδάς που φιλοξενούν το μονοπάτι της έκλειψης.

Η λογική δεν υπάρχει στους μεγάλους επενδυτές, παρά μόνο η επιβολή της δύναμης που συμβολίζεται από το τετράγωνο του Πλούτωνα προς την σύνοδο Σελήνης – Ερμή, ενώ μπορούν να δρουν με νομική κάλυψη (Δίας/Πλούτωνας = Κρόνος). Η Γλασκώβη έρχεται και νομιμοποιεί δράσεις.

Έτσι ενισχύεται ο Κρόνος – το υπάρχον Σύστημα – που μέσω της νομικής κάλυψης του Δία και των τάσεων Ολοκληρωτισμού του Πλούτωνα παίρνει στήριξη και ώθηση στους τομείς των μεγάλων εταιρειών, επενδυτών, χρηματοδοτών.

Οι μεγάλες εταιρείες βαδίζουν χωρίς κανείς να μπορεί να τις ελέγξει. Πρόκειται για ένα επίπεδο που θα μπορούσε να έχει απέναντί του μόνο τους θρησκευτικούς αρχηγούς, οι οποίοι φαίνεται να στηρίζουν στο τέλος το σύστημα αυτό των εταιρειών (Δίας/Πλούτωνας = Κρόνος (8ος οίκος)).