Ερντογάν και δημοσιογραφία


Δημoσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Απρ 2016 στις 01:45

Παρατηρούμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ταγίπ Ερντογάν να έχει δύσκολη σχέση με την δημοσιογραφία. Θα λέγαμε ότι στον χώρο της δημοσιογραφίας, όπως και άλλοι ηγέτες, εκφράζει κάποιες κεντρικές πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του. Όμως συγχρόνως συμβαίνουν και γεγονότα που δεν εξαρτώνται εμφανώς από τον ίδιο και τη χώρα του και που έχουν αντίκτυπο, και μία δυναμική, όπως το βίντεο που προβλήθηκε στις 17 Μαρτίου στην Γερμανική τηλεόραση με θέμα το πρόσωπο του και το οποίο τον έκανε να αντιδράσει καλώντας ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας τον Γερμανό Πρέσβη με αφορμή την προβολή αυτή. Αξιοσημείωτο είναι ότι η προβολή του βίντεο στην Γερμανική τηλεόραση ήλθε μετά από την αναταραχή που είχε δημιουργηθεί στην Τουρκική επικράτεια με τις παρεμβάσεις στον χώρο της δημοσιογραφίας και την «επίθεση» θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε που δέχθηκε από τον Ερντογάν. Κάποιος που ασχολείται με την αστρολογική μελέτη φυσικό είναι να αναρωτηθεί. Υπάρχουν κάποιες δυναμικές που ωθούν σε τέτοια γεγονότα και στάσεις; Έτσι φθάσαμε στην σύνταξη της παρούσας μικρής αναφοράς στο θέμα με τις παρατηρήσεις που προκύπτουν.

Η ώρα γέννησης του Ταγίπ Ερντογάν έχει προταθεί από αστρολόγους που τον μελετούν και εγώ μέχρι τώρα έχω βρει να συμφωνούν πολλά στοιχεία προς αυτή την ώρα. Πάντα βέβαια αναφερόμαστε σε μία διορθωμένη(rectified) ώρα γέννησης με επιφυλάξεις και επιβλέπουμε πάντα την πιθανότητα κάτι να μην λειτουργεί και έτσι να απορρίψουμε και να διορθώσουμε την επιλεγείσα ώρα.

εικόνα 1: ο γενέθλιος χάρτης του R.T.Erdogan

Στον γενέθλιο χάρτη του Ταγίπ Ερντογάν (εικόνα 1) υπάρχει ένας σχηματισμός Ταυ ή σχηματισμός ισοσκελούς ορθογωνίου τριγώνου, που ενεργοποιείται έντονα τον τελευταίο καιρό και ειδικά στην στάση που φαίνεται να κρατά ο Πρόεδρος της Τουρκίας απέναντι στην δημοσιογραφία, τόσο μέσα στην χώρα του, όσο και στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον. Θα επιχειρήσουμε να δούμε τι δείχνει αυτός ο σχηματισμός και πως ενεργοποιείται.

Στην κορυφή του ορθογωνίου τριγώνου που βρίσκεται η γωνία των 90°) υπάρχει σύνοδος ανάδρομου Ερμή, Αφροδίτης και Ήλιου (2ος οίκος, Ιχθείς τροπικά, Υδροχόος αστρικά), ενώ η υποτείνουσα διαγράφεται από τον Δία (5ος οίκος, Δίδυμοι τροπικά, Ταύρος αστρικά) και την σύνοδο Άρη-Σελήνης-Αντάρη (11ος οίκος, Τοξότης τροπικά, Σκορπιός αστρικά). Βλέπουμε αυτό το ισοσκελές ορθογώνιο τρίγωνο (Ταυ) στην εικόνα 2 που είναι μέρος του γενέθλιου.

μέρος του γενέθλιου χάρτη του Recep Tayyip Erdogan
εικόνα 2: μέρος του γενέθλιου χάρτη του R.T.Erdogan

Ο Ερμής συσσωρεύει ιδιαίτερη ένταση και ειδικά από την συμμετοχή στον σχηματισμό του Άρη και της Σελήνης με την ισχυρή τους σύνοδο με τον Αντάρη, καθώς η φύση του Ερμή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και συσχετίζεται γρήγορα με την φύση της Σελήνης ως πλανήτες και οι δύο της 4ης ακτίνας και την φύση του Άρη με τον οποίο συγκυβερνούν εναλλακτικά τον Κριό και τον Σκορπιό (Ερμής: εσωτερικός κυβερνήτης Κριού και ιεραρχικός κυβερνήτης Σκορπιού). Αυτή την περίοδο που ο δ.Άρης κάνει σύνοδο με τον Άρη του και τον Αντάρη, αλλά και νωρίτερα όταν Κρόνος διέλαυνε από τον Αντάρη (περίοδος κατάρριψης του Ρωσικού αεροσκάφους) ο Ερντογάν έκανε μεγάλη προσπάθεια άσκησης ελέγχου της δημοσιογραφίας στην χώρα του. Ακόμα και η φρουρά του έδειξε πρωτοφανή συμπεριφορά προπηλακίζοντας δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον και δημιουργώντας ένταση στα Αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Δίας στους Διδύμους δεν είναι μία καλή θέση γι’ αυτόν και αυτό δίνει τάση αρνητικής έκφρασης του καθώς η ζωογόνος επίδραση αυτού του πλανήτη βρίσκεται σε πολυδιάσπαση στα επουσιώδη. Ο 5ος οίκος δείχνει τον χώρο ευρύτερα της δημιουργικότητας που μέσα στην κοινωνία έρχεται σε συνάφεια με τα πολιτιστικά θέματα και η δημοσιογραφία ανήκει σε αυτή την σφαίρα από μία άποψη. Ο Ερμής επίσης δείχνει προς την δημοσιογραφία αφού είναι το βασικό πεδίο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας μέσα στην κοινωνία. Επιπρόσθετα όλων αυτών ο Ερμής είναι ανάδρομος. Κατάσταση που δυσκολεύει τις έπικοινωνίες, τις σχέσεις με τα κέντρα άσκησης προπαγάνδας, κλπ.

Η σύνοδος Άρη – Σελήνης – Αντάρη στον 11ο οίκο του, δείχνει μια ισχυρή παρεμβατικότητα απέναντι στις βάσεις έκφρασης και άσκησης της εξουσίας στη χώρα του, καθιστώντας τον αυτό που είναι και που πολύ συχνά ονομάζεται «ο Σουλτάνος», δείχνοντας την αυτοκρατορική του συμπεριφορά μέσα σε ένα εθνοκρατικό σημερινό κόσμο. Αναδεικνύοντας έτσι το ότι τα δύο βασικά συστήματα αυτή τη στιγμή (εθνο-κρατικό και αυτο-κρατορικό) συνεχίζουν την διαμάχη τους και θα ήταν βιαστικός κάποιος αν πίστευε ότι το αυτοκρατορικό μοντέλο έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Στο χώρο μάλιστα της Γεωπολιτικής υπάρχει και είναι εξαιρετικά ενεργές οι τάσεις του. Κάτι που σίγουρα γνωρίζει και στηρίζει σαν άποψη ο Ερντογάν. Αυτή η κορυφή είναι και η ισχυρότερη σε αυτό το ισοσκελές ορθογωνίο τριγώνο λόγω της δικής της δυναμικής , αλλά και λόγω της θέσης της στο ορθογώνιο τρίγωνο, που είναι η θέση του «θεϊκού», του εντολοδόχου παράγοντα. Η σύνοδος Άρη – Σελήνης δίνει την εντολή της σχέσης που πρέπει να έχει η δημοσιογραφία (Ερμής) μέσα στην κοινωνία (Δίας), ώστε να ικανοποιεί την επιθυμία του Σουλτάνου (Άρης-Σελήνη-Αντάρης).

Το εξουσιαστικό μοντέλο καθιστά ελεγχόμενη την αντίθεση Άρη – Δία, που είναι η υποτείνουσα του τριγώνου και που θα έπρεπε να διαμορφώνεται ως το αποτέλεσμα της εφαρμογής της γενικής πολιτικής απέναντι στα ΜΜΕ, αλλά και ευρύτερα τον χώρο της διανόησης και του πολιτισμού. Αυτό το κάνει με το να ελέγχει την ελευθερία έκφρασης της δημοσιογραφίας και ευρύτερα των ανθρώπων του πολιτισμού, να υποχρεώνει δηλ σε συγκεκριμένη δομή την πλευρά Ερμή – Δία που θα έπρεπε να είναι η ελεύθερη έκφραση. Έτσι δημιουργείται κρίση στον τομέα της ελευθερίας της έκφρασης γενικά.

Επειδή όμως οι δυνάμεις είναι εγγενείς και μέσα στον κόσμο κληρονομούν τις δυνάμεις τους από τους νόμους της φύσης, ο Ερντογάν είναι εκτεθειμένος στην πλευρά Ερμή – Δία βάση του νόμου της ελευθερίας της Βουλήσεως και εξ αυτού θα υπάρξουν εξελίξεις. Επειδή δε συμμετέχει η Αφροδίτη στην κορυφή του Ερμή και βρίσκεται στον 2ο οίκο και στην κορυφή του Ταυ και στην κορυφή που βρίσκεται η ορθή γωνία, επισύρονται και εκτίθενται θέματα απ’ την πλευρά του δικαίου (γωνία 90°). Αυτό υπάρχει και παραμένει στο υπόβαθρο- θέλοντας και μη- και μπορεί να εκφραστεί με το να δεχθεί στο μέλλον επιθέσεις από την πλευρά της δημοσιογραφίας. Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση που υπήρξε από την κρατική τηλεόραση της Γερμανίας με την προβολή προκλητικού βίντεο, στο κατά πόσο ήταν τυχαία και άσχετη με την στάση του Ερντογάν απέναντι στα ΜΜΕ στην χώρα του. Όμως η δυναμική που υπάρχει ωθεί στον να υπάρξουν στο μέλλον συγκρούσεις που να σχετίζονται με τα οικονομικά του θέματα και το πόθεν έσχες του. Αυτό εντείνεται και από την συμμετοχή του Ήλιου του (2ος οίκος) και την διαμεσική συμμετοχή του στο Ταυ μέσω συνόδου προς Ερμή/Αφροδίτη και τετράγωνο προς Άρη/Σελήνη. Είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο; Ίδωμεν!