Η αθώωση του Ντόναλντ Τραμπ


Δημoσιεύτηκε: Πέμπτη, 6 Φεβ 2020 στις 15:56

Χθες στις 4:09 μ.μ. (ώρα Ουάσινγκτον) ξεκίνησε η ψηφοφορία για την καταδίκη του Τραμπ. Το αποτέλεσμα ήταν η αθώωση του. Αυτό τον τοποθετεί απέναντι στις φετινές εκλογές σε πολύ ισχυρή θέση για την επανεκλογή του. Πολλοί αστρολόγοι έσπευσαν να θεωρήσουν την αντίθεση του διελαύνοντα Πλούτωνα προς τον γενέθλιο του Κρόνο ως καταστροφικής σημασίας για τον ίδιο. Αλλά δεν έγινε αυτό. Με παραξένεψε αυτή η άποψη τους και θα πω το γιατί.

Ο Πλούτωνας στον χάρτη του Τραμπ δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Βρίσκεται στον 12 οίκο και δεν κάνει ισχυρές γωνίες με άλλους πλανήτες. Από τον 12ο κυβερνάει τους κρυφούς του εχθρούς, που με την αντίθεση στον Κρόνο του (παραδοσιακός κυβερνήτης του 7ου του) που σχετίζεται με τους φανερούς του εχθρούς, οι κρυφοί εχθροί έδρασαν φανερά.

Το παράξενο είναι ότι το τελευταίο διάστημα πριν την ψηφοφορία η ρητορική του Τραμπ στρεφόταν διαρκώς στην καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασης του λαού και του βιοτικού τους επιπέδου και αυτό είχε απήχηση αφού η σύνοδος Κρόνου Πλούτωνα αυτής της περιόδου γίνεται στον 5ο οίκο του που σχετίζεται ακριβώς με αυτά τα θέματα. Έχει συμβούλους αστρολόγους;

Πάντως ο Πλούτωνας του Τραμπ είναι ελαφρά σε απόκλιση εκτός ορίων και αυτό όπως και να ‘χει αφήνει ένα στίγμα που ίσως έπαιξε τον ρόλο του στο να γίνει αυτή η παραπομπή του σε αυτή την περίοδο. Ο Τραμπ έχει αμοιβαίες δύσκολες σχέσεις με την Μελάνια στον χώρο του Πλούτωνα κυρίως τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας του Τραμπ κάνει τετράγωνο με την σύνοδο Ήλιου – Κρόνου της, ενώ ο Πλούτωνας της κάνει τετράγωνο με Ήλιο, Σελήνη και Δεσμούς του. Οπότε ο Τραμπ είναι «εξασκημένος» σε θέματα Πλουτώνια και ξέρει και να κρατά καλά το στόμα του κλειστό (12ος) για αυτά.

Το άλλο που πιστεύουμε έπαιξε ρόλο στην μη καταστροφική δράση της αντίθεσης Πλούτωνα Κρόνου του είναι ότι ο Πλούτωνας κάνει ακριβή σύνοδο με το Βέρτεξ του. Έχοντας τα δύο σημαντικά καρμικά στοιχεία (Κρόνο, Βέρτεξ) σε αντίθεση, ότι συμβαίνει πάνω στον άξονα αυτής της αντίθεσης είναι περισσότερο διαχειρίσιμο από το αν υπήρχε πχ γωνία τετραγώνου. Γνώμη μου είναι ότι ο Πλούτωνας δεν παρεμβαίνει κρίσιμα στις διαδικασίες του Βέρτεξ.

Ο άλλος πλανήτης που θα μπορούσε να τον βλάψει ήταν ο Άρης. Κάνει ακριβή αντίθεση με τον Ήλιο του και έχει μόλις απομακρυνθεί από την σύνοδο του με την γενέθλια και σε ολική έκλειψη Σελήνη του. Η σκοτεινή Σελήνη του όμως απορρόφησε και «εξαφάνισε» την Αρειανική ενέργεια. Εκτός αυτού ο Άρης στον χάρτη του δεν έχει άσχημη σχέση με τον Ήλιο του καθώς βρίσκεται στο ζώδιο της κυριαρχίας του Ήλιου.

Κυρίως έπαιξε ρόλο η αντίθεση του παρόντος Κρόνου με τον Κρόνο του όλο το προηγούμενο διάστημα και που βοήθησε να ισχυροποιηθούν οι αντίπαλοι του. Αλλά από ότι βλέπουμε στον χάρτη της έναρξης της ψηφοφορίας ο Κρόνος φεύγει από την αντίθεση. Το πώς καταφέρθηκε να μην γίνει η ψηφοφορία κατά την διάρκεια της αντίθεσης του Κρόνου με τον Κρόνο του, που θα μπορούσε να τον πλήξει, θα μας μείνει ένα άγνωστο παρασκήνιο ή μία «σύμπτωση».