Casselakis & Co, ολίγη από τον νέο αστέρα της εγχώριας showbiz


Δημoσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Νοέ 2023 στις 14:40

Έχει περάσει κάποιο διάστημα και πλέον έχουμε δει αρκετές φωτογραφίες και βίντεο από εμφανίσεις του Casselakis. Παρατηρώντας την αποκτηθείσα εμπειρία θα ήθελα να σημειώσω κάποια στοιχεία που σχετίζονται με το πολυσυζητημένο «επικοινωνιακό» του κομμάτι. Όπως πάντα η οπτική μας χρησιμοποιεί τα διαγνωστικά εργαλεία της αστρολογικής σκαπάνης.

Πολλοί τον θεωρούν πολύ επικοινωνιακό και χαρισματικό στην παρουσία του στα ΜΜΕ. Να μην σχολιάσω εδώ ότι τα ΜΜΕ το δημιουργούν αυτό σαφώς κατευθυνόμενα. Θα δούμε μόνο το θέμα αστρολογικά και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ἐχω για την ώρα γέννησής του.

Ο Casselakis σύμφωνα με δική του δήλωση στον Σταύρο Θεοδωράκη έχει ωροσκόπο Υδροχόο. Με τα λίγα γεγονότα που έχω συγκεντρώσει και που ομολογουμένως δεν είναι επαρκή (χρησιμοποίησα μόνο τέσσερα γεγονότα που κατάφερα να συλλέξω) η διόρθωση ώρας που έκανα απέδωσε ως ώρα γέννησης τις 05:31.

Υπό κανονικές συνθήκες και ξέροντας τον Ωροσκόπο θα χρειάζονταν περίπου δέκα γεγονότα, που ακόμα δεν τα έχω. Είναι πολύ δύσκολη η ανεύρεση ημερομηνιών συμβάντων της ζωής του. Σαν να έχουν αποκρυφτεί σκοπίμως.

Δεν είμαι ευχαριστημένος και δεν αισθάνομαι την αίσθηση αξιοπιστίας που θα ήθελα ακόμα με την ώρα γέννησής του και την επιτηρώ διαρκώς. Μέχρι τώρα πάντως η ώρα του λειτουργεί και πολλά στοιχεία που προκύπτουν είναι αποκαλυπτικά. Στο μέλλον θα κάνω αν χρειαστεί και νέα προσπάθεια διόρθωσης, όταν θα έχω περισσότερα στοιχεία.

Αστρολογικός χάρτης του Casselakis

Τα θηλυκά του Casselakis

Τα Αστρολογικά του Casselakis

Η Θηλυκή του πλευρά

1. Σε αυτό που θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή και που αξίζει περαιτέρω μελέτης είναι ότι και οι δύο προγενέθλιες Σεληνιακές του φάσεις (Νέα Σελήνη και Πανσέληνος) ταυτίζονται με τις προγενέθλιες εκλείψεις του (Ηλιακή και Σεληνιακή αντίστοιχα).

Αυτό ίσως να είναι περισσότερο κρίσιμης σημασίας απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, αν πούμε ότι η Σεληνιακή του θηλυκή πλευρά είναι μέσα στα σκοτάδια. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι δεν θέλει τα θηλυκά ούτε καν στα παιδιά του.

Πρέπει να κατανοηθεί ότι το απωθεί πρώτα εντός του. Έχει «αλλεργία» ή και τρόμο για τη θηλυκή του πλευρά. Αυτό πρέπει ειδικά στην εποχή μας να κατανοηθεί. Τύποι σαν τον Casselakis δεν είναι θηλυπρεπείς. Αντιθέτως είναι υπερβολικά αρρενωποί και μισογύνηδες.

2. Αυτό επιτείνεται καθώς το Σεληνιακό περίγειο βρίσκεται επάνω στην μοίρα έξαρσης της Αφροδίτης και σε πολύ στενή σύνοδο με την προγενέθλια Ηλιακή του έκλειψη και Νέα Σελήνη (βλ χάρτη).

Το Σεληνιακό περίγειο συνήθως λέγεται Λευκή Σελήνη ή Πρίαπος και είναι ένα σημείο αντίθετης επίδρασης από την Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ που είναι το Σεληνιακό απόγειο.

Το περίγειο της Σελήνης δίνει μεγάλη πρόσπτωση προς την υλική ζωή, μία αυξημένη ροή, σχεδόν ανεξέλεγκτη τάση εμπλοκής με τη μορφική πλευρά της ύλης, τον κόσμο των μορφών, της ύλης συνολικά. Το άτομο είναι ασυγκράτητο στη σχέση του με τον υλικό κόσμο.

Επιπλέον η Σελήνη του βρίσκεται στον Λέοντα όπου κινεί τη φάση του υποβιβασμού της και σε σύνοδο με το Σεληνιακό του απόγειο, τη Λίλιθ. Αυτό τονίζει τη Σεληνιακή του πλευρά και δείχνει ότι «ενοποιούνται»

  • οι φάσεις της Σελήνης που είναι εκλείψεις
  • τα Σεληνιακά ιδεατά σημεία απόγειου (Μαύρη Σελήνη, Λίλιθ) και περίγειου (Λευκή Σελήνη, Πρίαπος)
  • η Σελήνη σε διαδικασία υποβιβασμού 1

Τα θηλυκά στοιχεία του αστρολογικού χάρτη

Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι τα θηλυκά μας στοιχεία. Και βλέπουμε να αλληλοσυνδέονται μέσω της Αλγολικής του Αφροδίτης και της έξαρσης της Λευκής Σελήνης και της Ηλιακής έκλειψης.

Έτσι τα κυρίως θηλυκά στοιχεία του χάρτη βλέπουμε να αλληλέλκονται και να παράγουν μία κοινή δράση.

Χαρακτηριστικό και των δύο θηλυκών στοιχείων είναι η βλάβη τους.

  • Η Σελήνη δίνει προτεραιότητα στο αντίθετό της στοιχείο τον Ήλιο
  • η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον πλέον κακεργέτη αστέρα του Στερεώματος, τον Αλγόλ.

Με την ώρα που έχει προκύψει η Αφροδίτη του βρίσκεται στον 3ο οίκο των ΜΜΕ. Αυτό σίγουρα συνδέεται με το επικοινωνιακό χάρισμα που του αποδίδεται. Όμως αυτό το χάρισμα έχει πολλή βλάβη και φαίνεται αυτό όσο περνάει ο καιρός και θα το δούμε ακόμα περισσότερο στην πορεία.

Ο Casselakis είναι πολύ κορδωτός στις εμφανίσεις του. Πολύ τυποποιημένος με μία πολύ ψεύτικη κατ’ επίφαση κυριλέδικη εμφάνιση που επιτείνεται σκοπίμως και αυτό φαίνεται.

Έχει μία εμφάνιση του στημένου και ψεύτικα άτρωτου αρσενικού που όμως φέρει την απουσία της θηλυκής και διαισθητικής ή αν θέλετε ψυχικής και ενεργειακής πλευράς. Αυτό αφήνει μία αίσθηση κενότητας.

Η πτωτική Σελήνη και η χτυπημένη Αφροδίτη δεν αφήνουν να «ρολάρει» η θηλυκή πλευρά με γλυκύτητα και αποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό σύντομα θα έχουμε στοιχεία δυσανεξίας τόσο από τους πιο καλλιεργημένους, και στη συνέχεια και από τον μέσο άνθρωπο της μαζικής συνείδησης. Το επικοινωνιακό του χάρισμα θα το δούμε να αποκαλύπτεται ως φλούδα

Η Αρσενική του πλευρά

Η αρσενική του πλευρά τα πάει καλύτερα. Έχει έναν Άρη σε έξαρση που στηρίζει την Αφροδίτη με τρίγωνο. Αυτό το στοιχείο του δίνει μαχητικότητα στα ΜΜΕ και καθώς ο Άρης είναι στον 11ο οίκο του, υποστήριξη και από τον κοινοβουλευτισμό. Κυρίως βέβαια βγαίνει σε μία ηδονιστική προσωπική ζωή.

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι ο Ουρανός που στη γέννησή του είχε ξεκινήσει να συμμετάσχει στη μεγάλη τριπλή σύνοδο Ουρανού – Κρόνου – Ποσειδώνα, που έφερε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Την τριπλή αυτή σύνοδο την είχε και η Πισπιρίγκου.

Στην ώρα που έχει προκύψει μέχρι τώρα η τριπλή σύνοδος μαζί με τον σκληρό Άρη βρίσκονται στον 11ο οίκο του Κοινοβουλίου και δεν μας κάνει εντύπωση ότι έχει μπει στο Κοινοβούλιο με πολύ εύκολο, όσο και παράξενο τρόπο.

Ο Δίας είναι εξωτερικός κυβερνήτης του Μεσουρανήματος και εσωτερικός του Ωροσκόπου και βρίσκεται στον 2ο οίκο των οικονομικών. Επίσης ο Δίας κάνει τρίγωνο με την τριπλή σύνοδο και αυτό του έδωσε μια εύκολη σταδιοδρομία στην οικονομική του ζωή.

Ο ίδιος στη συζήτησή του με τον Στ. Θεοδωράκη είπε ότι θεωρεί αδύνατό του σημείο το ότι είναι Κριός. Όντως έχει Ήλιο στον Κριό και οπωσδήποτε δίνει και αυτό κάτι όπου φουσκώνει τον ασκό ακόμα περισσότερο. Ο Casselakis δεν είναι τόσο Κριός όσο νομίζει. Κυριαρχούν περισσότερο τα ζώδια του Αιγόκερου, του Λέοντα και του Τοξότη.

Ο Ήλιος με τη Σελήνη του Λέοντα κάνουν όψη τριπλού οκταγώνου (135°) και έτσι ωθούν προς ένα σπιντ που φουσκώνει ακόμα περισσότερο την υπερπομπώδη Σελήνη με τη Λίλιθ. Ο Ήλιος σε έξαρση προσθέτει έτι περαιτέρω αλαζονεία.

Τα αποτελέσματα

Η αρσενική του πλευρά συμβάλλει στην θηλυκή, αλλά με κυριαρχία της αρσενικής. Αυτό δεν βοηθάει την έκφραση της θηλυκής πλευράς. Αυτό είναι το αδύναμο στοιχείο του και τον κάνει υπερφίαλο, περιττά πομπώδη, εγωιστικό, φουσκωτό, αλαζονικό, επιφανειακό. Αυτά θα φέρουν την αποκάλυψη της απάτης του επικοινωνιακού του χαρίσματος ότι τελικά δεν είναι και τόσο αποδοτικό.

Απ’ την αρχή τα ΜΜΕ τον προωθούν μέχρις αηδίας. Τον παρουσιάζουν σαν πρώτη είδηση ότι και να κάνει και επιβάλλουν την παρουσία του στη μαζική συνείδηση. Αλλά έτσι δεν προχωράει το θέμα.

Η εποχή του Μαυρογιαλούρου έχει περάσει και δεν αποτελεί η επικοινωνιακή του στρατηγική στοιχείο που μπορεί κατά την εκτίμησή μου να αλλάξει τα εκλογικά δεδομένα του μέλλοντος. Το έχουν καταλάβει αυτό και γι’ αυτό στρέφεται προς τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα έκανε λάθος αν ακολουθούσε.

Ο Casselakis αυτή τη στιγμή δεν στοχεύει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία του στοχεύει και στο ΠΑΣΟΚ.

Τα δύο κόμματα εκτέλεσαν συμβόλαια που στόχευσαν στην «τακτοποίηση» της λεγόμενης κεντρώας δημοκρατικής παράταξης. Το πρώτο την πέτυχε με τον Ανδρέα και το δεύτερο με τον Αλέξη, τα δύο “Άλφα”.

Το γράμμα Άλφα εἰναι ο αριθμός της μονάδας και κάνει τις ενάρξεις μεν, αλλά δεν είναι τόσο καλό για τις εξελίξεις, τις αλλαγές που ήθελε ο Ανδρέας. Έτσι ήρθε το “Σίγμα” (Στέφανος) που είναι της δυάδας (= 200).

Η δυάδα φέρνει κίνηση, αλλαγές, πορεία. Ειδικά στη μορφή του Σίγμα φέρνει κίνηση, αλλά λέει και Σουτ, Σιωπή, σσσσσσσς (ησυχία). Κίνηση και σιωπή, συνθετικά κοινώς: «σκάσε και κολύμπα». Αυτό θα ήταν ένα καλό σλόγκαν για τον Casselakis και τα επιτελεία του. Υιοθετήστε το!

  1. Esoteric Astrology – Leo, p.298 ↩︎